רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, ביולי 2016 הייתי בטיול בגרמניה עם רכב שכור של חברת AVIS. אחרי שחזרתי לארץ קיבלתי איזשהו מכתב מ AVIS גרמניה שמחייבים אותי בדמי טיפול של דו"ח (כנראה מהירות) על עברה שנעשה בתאריך 31/7/16 במקום ושעה מסוימת (נראה ונשמע תואם שהייתי במקום הנ"ל בתאריך הנ"ל). בינתיים עבר הזמן, חיכיתי לקבל את הדו"ח בדואר או משהו, ולא הגיע כלום כבר שנתיים וחצי אחרי. אני מעוניין לבדוק האם באמת יש דו"ח בגרמניה שטרם שולם, על מנת לשלם אותו כדי שלא אצטרך להעצר בביקורת הגבולות שם בעתיד עם קנס שטפח לסכומים מפלצתיים. שוחחתי עם AVIS בארץ אבל בגלל שחלפו יותר משנתיים הם לא יכולים לראות במערכת שלהם את ההיסטוריה... אני זקוק לעזרה, למי עליי לפנות כדי לברר את העניינים? יש לכם רשו…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז כמו בכותרת מבקש המלצה למורה נהיגה למשאית עד 12 טון בירושלים, אשמח לדעת מה התהליך של הוצאת הרישיון, עלויות? כמה שיעורים חובה? צריך לעשות תאוריה? התאוריה כמו של רכב? כרגע יש לי רישיון b כ9 שנים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 784 צפיות
שלום יש לי Seat ibiza 2016 1.0tsi בעת הפעלת הסוויץ והתנעת הרכב הנורה של כריות האוויר נדלקת לכמה שניות ונכבת מה שמעיד שהמערכת תקינה.. לאחרונה שמתי סל קל במושב הקדמי לכן ביטלתי את כריות האוויר על ידי סיבוב המתג בתא הכפפות למצב off. מאז לא התקבלה שם התראה ושום נורית חיווי לא נדלקה על כך שמערכת כריות האוויר מנוטרלת.. נראה לי מאוד מוזר שאין שום התראה כזו.. האם יש בעייה במערכת כריות האוויר? חושש שיש תקלה ושמערכת כריות האוויר מנוטרלת לגמרי גם כשבמצב פעיל.. האם זה ייתכן? תודה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שמתי לב היום למשהו מוזר. לדגם הכי עדכני של השברולט ספארק יש מזגן רגיל, בעוד שבדגם לפני מתיחת הפנים לספארק הייתה בקרת אקלים. למה אתם חושבים (או יודעים) שהיצרן החליט לשנמך פיצ'ר כ"כ מרכזי ברכב (ואני רואה שזה ברמת היצרן, כי גם באתר האמריקאי של שברולט לספארק יש מזגן ידני)?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
היי לכולם, יש לי טויוטה קורולה 2012 עם מיגון מברזל לכספת הרכב. הבנתי שכיום כמעט כל חברות הביטוח דורשות מיגון מאלומיניום ללא אפשרות להתגמש, מלבד תשלום של 450 ש"ח בממוצע כל שנה. איפה אני יכול לבצע את העבודה של החלפת הכספת מברזל לאלומיניום וכמה זה אמור לעלות? תודה רבה מראש, יצחק
הודעה אחרונה מאת micha, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני שבועיים וקצת בעודי משייט לי בכביש 35, עף איזה שהוא ברזל מהרכב שלפני ולפני שהספקתי להגיב פגע ברכבי (למזלי בפגוש שלי ועליתי על הברזל, בהמשך הנסיעה נעצרתי וראיתי שיש נזק לפגוש והתנתקה הביטנה מתחת לרכב, תיקנתי עם אזיקונים והגעתי הבייתה, בערב הגיע הרכב החלופי אופל אסטרה סטיישן (טורבו) בת שנתיים וקצת ו112000 קלומטר על השעון. הרכב התקבל נקי אבל אין כמעט נקודה ללא שפשוף\מעיכה, מבחינה פנימית הכל היה שלם. מושבים נוחים, מרווח קדמי טוב (לא לקחתי את הכסא עד הסוף הישג ראשון), בערב יצאתי לנסיעה קצרה, ומי המציא את כפתורי בקרת המיזוג?? לא אינטואיטיבי קטן ומבלבל... בבוקר יציאה למשרד (100 ק"מ נסיעה), הרכב מקרקש מכל כיוון, שאון המנוע נשמע היטב, הרכב להפתעתי לא סחב ובכלל התחו…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש ברשותי רכב מיושן אך תקין ואני מעוניין להוריד אותו מהכביש לצמיתות, בחור ערבי שאני מכיר מעונין לרכוש אותו ממני לצורך נהיגה/שימוש בשטחים בלבד, אמר לי תוריד אותו מהכביש במשרד הרישוי ואני ארכוש אותו ממך, הוא טוען שממלא שם אין לו צורך בטסט,האם מבחינתי המצב חוקי? אני עלול להסתבך במשהו?אם אני מוריד אותו מהכביש לצמיתות אני חייב להוריד/להשמיד את מספריי הרישוי?
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. ברשותי הרכב הנ"ל כשהמהירות יורדת מתחת ל 50 קמש הרכב בולם טיפה עם המנוע מה שלא מאפשר גלישה לרמזור ממהירות מעל 50.. יש איזושהי דרך לבטל את זה?
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- 14 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום, בזמן האחרון אני מתכנן חופשה עם הבת זוג ביוון לצערי, המלון שאני נעול עליו מרוחק מהכל, ואנחנו לא כ"כ רוצים שהוא יהיה אטרקציה היחידה, ולכן עולה השאלה על השכרת רכב להבנתי בארץ כמעט ולא ניתן להשכיר רכב לנהג צעיר (לא חדש) בגיל 21, המקרה דומה גם ביוון? חשוב לומר שאני רוצה רק להגיע מנקודה A ל-B, לא לחרוש את יוון או לגמוע אלפי קילומטרים... תודה
הודעה אחרונה מאת Fuzer, -
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו שמע משהו על ביטול רמת גימור style ושרמת גימור ambition מקבלת את האיבזור שהיה ב-style? תודה
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
- 0 תגובות
- 634 צפיות
ניסיתי לחפש מקרה דומה בפורום, אך לא מצאתי. הסיפור שלי הוא כזה, לפני כ-5 שנים הוצאתי רישיון A1, רישיון שניצלתי כחצי שנה ולאחר מכן לא היה לי צורך בו ולכן גם לא חידשתי אף פעם ולפי הבנתי הוא בוטל אחרי שנה כי כדי לחדש צריך שיעורים שוב וטסט שוב. לפני שנתיים הוצאתי רישיון B ולפני כחצי שנים קיבלתי זימון לרענון נהיגה. בכנות אומר שהנושא ברח לי מהראש ועכשיו אני חצי שנה קדימה וקיבלתי מכתב מאיים שאומר שבמידה ולא אעבור רענון ישללו לי רישיון, עולות לי השאלות הבאות: 1)אם קורס רענון נהיגה צריך לעבור כל 5 שנים מאז שהוצאתי את הרישיון, האם לעשות רישיון מסוג חדש לא מבטל לי את הצורך? הרי אני עובר שיעורים וטסט? 2) אני חידשתי רישיון וכרגע יש לי תוקף עד 2022, השאלה היא האם באמת יכולים לשל…
הודעה אחרונה מאת Alexman1234, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
מאז שהסופרה החדשה כבשה את הרשת (לטוב ולרע), המנוע המפורסם בעולם הפך להיות שיחת היום גם כאן בישראל בקבוצות הווטסאפ והפייסבוק, הנה כמה מילים שריכזתי כדי לעזור למי שעדיין לא מכיר את ה2JZ האגדי. אני אתייחס ל2JZ-GTE, המנוע שמקורו בסופרה MK4 שהוצגה לעולם בשנות ה90. מנוע 6 צילינדרים בשורה בנפח 3 ליטר,טווין טורבו ומערכת הזרקה אלקטרונית שנחשב לאחד המנועים העמידים והעדיפים למשפרי מכוניות בין אם בדראג, דריפט או ברחובות. בסוף שנות ה80 ותחילת ה90 יפן הייתה בשיא כלכלי ואיתו גם תעשיית הרכב, באותן השנים קיבלנו עוד כמה אגדות ששייכות לפוסט אחר לגמרי, בינתיים ביפן של תחילת שנות ה90, מספר התאונות הגבוה הוביל למסקנה (שהתבררה כשגויה מיד לאחר מכן) שהגורם העיקרי למוות בכבישים הייתה המהיר…
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
עם ה-A8 החדשה, אאודי שמה את כל האסימונים שלה על "קדמה באמצעות טכנולוגיה". היא הימרה על זה כל כך חזק, שהיא הצליחה לעקוף את העולם.
הודעה אחרונה מאת me5000, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
המטרה: טיול של יומיים באמצע השבוע עם חבר. בשבוע שעבר ירדו בדרום גרמניה ובאוסטריה כמויות עצומות של שלגים. אפילו הצבא וה-Technisches Hilswerk (גדודי הנדסה אזרחיים) נשלחו לפנות שלג בישובים. קצת חבל, כי כבר היה לי בראש מסלול באזור טירול עם יעדים שרציתי להגיע אליהם ודברים שרציתי לראות, ולא ברור בהתראה של כמה שעות אילו כבישים נסגרים ואילו לא. הוחלט להדרים יותר לאן שלא ירד שלג בצורה מוגזם – "דרום טירול" (צפון איטליה) ולהתרכז שם. הרעיון היה לשכור משהו כמו M4 או דומה לה, אך לאחר בירורים עם הסניף של Sixt הקרוב לביתי, ניתנה האופציה לבחור בין: BMW 750L עם מערכת בידור מיוחדת (היחידה בצי שלהם בגרמניה), BMW i8 Roadster, מזראטי לבנטה, ו- BMW X5M50d. מסתבר שהם לא משכירים ללקו…
הודעה אחרונה מאת Guy_M5, -
שלום לכולם אשמח לשמוע חוו"ד, בעיקר מאנשים שעושים שימוש ב- C3 באופן תדיר וכמובן גם ממי שבחן את הרכב. אני מתכנן לתאם לשבוע הבא נסיעת מבחן לי ולאשתי וכמובן שהדברים יתבהרו ובינתיים צפיתי וקראתי נסיעות מבחן רבות שנערכו ודווקא כאן בפורום כל מי שבחן את הרכב הצביע על נושא הרעידות. אני אצטט את פבל; "בעמידה הורגשו רעידות כאילו מישהו לא חיבר את אחת התושבות עד הסוף, ובתחילת תנועה, כמו גם ב"סתם נסיעה" כשמהירות המנוע ירדה לאיזור 1,500-1,800 סיבובים לדקה, ה-C3 הרגישה לא טוב. במצב "ספורט" בתיבת ההילוכים, ששומר את הסל"ד גבוה יותר, הבעיה לא נצפתה בכלל - למעט כמובן עמידה בסרק - אבל זה לא מצב שהגיוני להיות בו כל הזמן". גם מובילי דעה כאן באתר שבחנו את הרכב ציינו את הנושא.…
הודעה אחרונה מאת nepet, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעלה פוסט פריקה בעקבות קבלת פרמיית הביטוח השנתית עבור האיביזה. זה פוסט פריקה, אין לו מוסר השכל מבחינתי והאמת גם אין לי כל כך מה לעשות. במאי 2017 במהלך תמרון חנייה במגרש עפר גדול פגעה אישתי קלות עם האיביזה ברכב מסוג יונדאי i30 שנסע מאחוריה. הפגיעה הייתה כה קלה שלרכב שלנו לא נגרם נזק ואין כל סימן ולו הקטן ביותר בפגוש האחורי. ברכב הנפגע היה סימן קטן מאוד באיזור הכנף האחורית ימנית. אישתי צילמה את האיזור ברכב שנפגע ואולם עקב הפגיעה המינורית לא ניתן כלל להבחין בנזק בתמונה. שני הצדדים נפרדו בידידות תוך החלפת פרטים וכל אחד המשיך את חייו (כך לפחות חשבתי....) אני 'ילד טוב ירושלים'. ממש !!! פניתי מיוזמתי לחברת הביטוח שלי , דיווחתי על האירוע ומלאתי ט…
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכב הופיע באפליקציה של לוי יצחק, עושה רושם שמחירו יהיה דומה מאוד לשמועות שרצו, כלומר כ 250,000 שקלים. כנראה שהיבואן לא באמת מעוניין למכור ולהכנס לשוק ההוטהאצ'.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 0 תגובות
- 973 צפיות
שלום, אשמח אם למשהו יש המלצה לעמיל מכס שיודע לטפל בנושא של משלוח רכב ביבוא אישי מאירופה לישראל
הודעה אחרונה מאת BEBO29, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בהנחה שלא היו בעיות, תאונות וכו, במצלמה יש כרטיס של 64 גיגה רשום בהוראות שמומלץ לפרמט כל שבועיים ובכל זאת לכמה זמן כדאי לשמור את הצילומים? אציין שאני נהג 20 שנה, ללא דוחות נהיגה (וגם לא מתכנן שיהיו לי)
הודעה אחרונה מאת windows, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בשעה טובה השלמתי אתמול תהליך רכישת רכב לאשתי. הרכב היה משועבד. תהליך הקנייה היה כדלקמן: חתמנו זכרון דברים, העברתי את מלוא הסכום, המוכר הסיר שעבודים, העברנו בעלות. התהליך כזה עוברת יממה פלוס עד שהכסף עובר והשיעבודים מוסרים. הקונה חשוף בזמן הזה. אם היה קיים גוף משפטי שהיה מהווה נאמן ביננו ומשחרר לקונה את הכסף בתנאים ידועים מראש ובעלות נמוכה (100-200 שח) הייתי שמח להעזר בו. רעיון לסטרטאפ ? אורן Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 8 אלף צפיות
איך לנקות קקי של ציפורים מהרכב? הגשם החזק השבוע לא ניקה את זה
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אומנם מדובר ברכב נפוץ למדי ובסיסי ביותר, אבל החלטתי לסכם בקצרה למי שזה יכול לעניין אותו בעתיד. מדובר בדגם הידני. רכשתי את הרכב ביולי 2013 כשעל השעון היו 60,000 ק"מ. נקנה מידיים פרטיות. המחירון היה 44,000 ושילמתי על הרכב 35,000. בעת הקניה היו לרכב עוד 8 חודשי אחריות. הרכב עבר אצלי 120,000 ק"מ במשך חמש וחצי שנים ונמכר הבוקר עם קצת יותר מ-180,000 ק"מ במחיר של 10,000 שקל. (מחירון 16,300). נמכר תוך שבועיים מרגע הפרסום ביד 2. רכב פשוט מאוד מכנית. מבחינת איבזור ומנוע אין יותר מידי מה לספר... מנוע 1.0 ליטר תוצרת טויוטה המפיק 68 כ"ס צנועים. 6 כריות אוויר, מערכת בקרות יציבות כמובן, ABS ו... זהו. מזגן מעולה! ראיתי תלונות על המזגן בפורום... לדעתי מדובר בבעיה נקודת…
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
-
- 20 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
היי רציתי לשתף אתכם בחוות דעתי על הרכב. ( חוות דעתי הלא "מלומדת ") דבר ראשון איך קניתי רכשתי את הרכב בצורה דיי מקורית. נכנסתי ליד 2 והכנסתי " בסינון " רק רכבים 2018 מצאתי כמה רכבים. אחד מהם היה יונדאי קונה 2018 פרימיום שמפורסמת ב 114,000 ש"ח. בקיצור לאחר שיחה, בדיקת הרכב במוסך, הרכב יצא חדש לחלוטיין. המוכר, מכר את הרכב בגלל מעבר לרכב ליסינג. קניתי אותו עם 2000 ק"מ. עלייה לכביש בחודש מאי 18, רכשתי את הרכב באוקטובר. התלבטתי אם לרכוש חדש, חייגתי לסוכנות היה בידיוק שבוע מכירות. אמרו לי בסוכנות שיש הנחה 4000 ש"ח , אם אינני טועה. אחרי שמוסיפים את הרישוי והאיתוראן המחיר חוזר ל 134,000 ש"ח. הגעתי למסקנה שלא שווה להוסיף כמעט 30,000 ש"ח בש…
הודעה אחרונה מאת Acoca_N, -
3008 1.2 פרימיום
מאת niv- 1 תגובות
- 865 צפיות
מישהו היה איתם במשא ומתן ויודע לאיזה מחיר אפשר להגיע איתם לסגירה?
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אמש, כשבחוץ משתוללת סערה, התקיים מפגש שארגנה חברת טלרון, יבואנית שמני מוביל, בו השתתפו כ 20 גולשים מהפורום. ראשית, הרבה תודות לאנשי טלרון – אודי המנכ"ל, יוסי סמנכ"ל המכירות והרוח החיה מאחורי הפעילות באתר, מירי שארגנה הכל, ובעיקר יו"ר הקבוצה, מר דורי מנור, שכיבד אותנו בנוכחותו ושוחח עימנו בגובה העיניים. אנשי טלרון, יחד עם נציגי אקסון מוביל, יצרו אווירה עניינית, מכובדת ונעימה. המפגש החל בהצגת חברת טלרון והפעילות שלה, המשיך עם הצגה קצרה של פעילות קבוצת לובינסקי ע"י דורי מנור, ולאחר מכן הצגת הפעילות עם אנשי חברת אקסון מוביל, מר ירקו סטנרוס ומר רוברטו פרנקזי מהחטיבה האירופאית של אקסון מוביל. קיבלנו הרצאה על פעילות אקסון מוביל, ישירות מהאנשים שמיישמים את אסטרטג…
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- 17 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
מחפש בעלי מקצוע מעולים לתיקון PDR קליל בעלות סבירה, האם יש משהו כזה שמומלץ ע"י הפורום ?
הודעה אחרונה מאת IsraelR, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ערב טוב. ניסיתי למצוא תחנה לתדלוק סולר באיזור חדרה\אור עקיבא\זכרון. איפה שחא חיפשתי ברשת, לא מפרסמים מחירים. מדוע? ואיך בכל זאת ניתן למצוא תחנה עם הנחת מועדון\כרטיס אשראי? ליד הבית המחיר גבוה בחצי שקל מליטר בנזין. משום מה זכרתי שההפרשים קטנים יותר... תודה רבה, Sent from my PH-1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שאלה נוספת,האם מחוייב במיסים כלשהם? עלות החלק 400₪
הודעה אחרונה מאת nimo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות המפגש המוצלח שערכנו עם נציגות הפורום בנושא מצברים, הועלתה יוזמה למפגש עם בכירי חברת ExxonMobile המוכרת לכם כיצרנית השמנים Mobile1. בכירי אקסון מוביל שיגיעו למפגש הם: Mr. Jarkko Stenros - Europe Consumer Manager Mr. Roberto Francassi - Cluster Manager Europe East המפגש תוכנן מראש להיות מצומצם וסגור, ועתה הורחב מעט, ואנחנו יכולים לארח מעט יותר מאנשי הפורום. כרגע יש לנו מקום לעוד 10-12 גולשים מהאתר. המפגש יערך כולו בשפה האנגלית. המפגש ייערך ביום רביעי 16.1.2019 בשעה 19:00 במתחם הלוגיסטי של לובינסקי בשורק. גולשים המעוניינים להשתתף במפגש - אנא שלחו לנו בהודעה פרטית כאן באתר, שם מלא ועיסוק - באנגלית. כאמור יש מספר מו…
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
מבחן - יגואר I-Pace 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
אתם לא באמת צריכים הקדמה, נכון?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 3,167 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- Camaro 92
- G. P. Magnus
- ברנד
- שביט
- borsood
- gpm11
- SlowRide
- פינדר
- 3n
- giacomo72
- עוזי ל