Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C3, האם אכן רועדת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובטח חוזר לעדכן, הבוקר בוצע נסיעת מבחן ב- C3.

בנוגע לרעידות, כמי שנוסע ביום יום ב- 208 רובוטית ומכיר את המנוע בגרסתו ללא הטורבו, אני יכול לומר שהרעידות כמעט ולא הורגשו וחיפשתי.

במתכוון נסעתי במסלול עם הרבה רמזורים, שמצריך עצירות, זינוקים וגלישות ובאמת שהרעידות מינוריות עד לכדי לא מורגשות ובאמת שחיפשתי אותן בציציות.

מצב ספורט מעלים לחלוטין גם את מה שיש.

בסך הכל כשלעצמו רכב זריז, חזק ומתנהג כמצופה מסופר מיני. המקור להשוואה, לא רק הרכב שלי (לא חוכמה) אלה גם המאזדה 2 של אבי.

מתוקף כך שברכב שלי רובוטי ועל מנת לייצר קצב טוב, צריך ללחוץ חזק וכהרגל הרגל הפכה לכבדה על הגז. היתי על מצב ספורט ופתאום מצאתי את עצמי בין שני רמזורים די קצרים, במהירות שלילה.

שאלתי את הבוחנת בנוגע לרכבי מבחן C3 אחרים והאם יש כאלה שבהם הרעידות מורגשות יותר. לדבריה היא לא מרגישה שום הבדל בין הרכבים השונים.

לסיכום: תואמה ליום חמישי נסיעת מבחן בקקטוס. :lol:

קרדיט ל- misterb על התמונה

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדבר היחיד שלא אהבתי זה את ה- s&s אבל כמובן שניתן לבטל, חבל שלא באופן קבוע ולפי מה שנאמר שכאשר יש בחוץ 30 מעלות ויותר, המערכת לא נכנסת לפעולה.

פורסם

מעניין מאוד עניין הרעידות, הסוכנות מן הסתם תגיד שאין רעידות, אבל אני הרגשתי והיו פה כאלה שהרגישו בצורה משמעותי למשל במבחן שנערך פה.

גם במבחן במגזין אוטו שערכו לסיטרואן איירקרוס ציינו שתיבה גורמת לרעידות עקב ירידה לסל"ד נמוך מידי ומצב ספורט באמת עוזר פה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה שאכתוב כאן, בהתייחס לנושא הרעידות, מבוסס אך ורק על מה שנאמר לי היום על ידי שני אנשי מקצוע שמכירים את רכבי הקונצרן ואין בין שניהם קשר, אך התשובה היתה די זהה.

אין לזה רפרנס ולא בטוח שכך אכן הדבר אך למען אלה אשר הנושא מעניין אותם, אם אני צריך לתמצת את דיבריהם;

ככול שמדובר על מנוע פיור-טק 1.2 110 כ"ס, ללא קשר לדגם הרכב, כאשר מדובר על רכב חדש ולבטח כאשר המנוע עדיין קר, הרעידות יורגשו יותר.

ככול שהרכב יצבור יותר קילומטרים והמנוע חם, פעולת המנוע תהיה חלקה יותר באופן משמעותי.

As simple as that

זה אלי מה שמסביר את העובדה שבנסיעת מבחן היום הרעידות לא היו מורגשות. הרכב היה כבר עם מספר עשרות קילומטרים והמנוע כבר היה חם כשהתחלתי את הנסיעה.

פורסם
מה שאכתוב כאן, בהתייחס לנושא הרעידות, מבוסס אך ורק על מה שנאמר לי היום על ידי שני אנשי מקצוע שמכירים את רכבי הקונצרן ואין בין שניהם קשר, אך התשובה היתה די זהה.

אין לזה רפרנס ולא בטוח שכך אכן הדבר אך למען אלה אשר הנושא מעניין אותם, אם אני צריך לתמצת את דיבריהם;

ככול שמדובר על מנוע פיור-טק 1.2 110 כ"ס, ללא קשר לדגם הרכב, כאשר מדובר על רכב חדש ולבטח כאשר המנוע עדיין קר, הרעידות יורגשו יותר.

ככול שהרכב יצבור יותר קילומטרים והמנוע חם, פעולת המנוע תהיה חלקה יותר באופן משמעותי.

As simple as that

זה אלי מה שמסביר את העובדה שבנסיעת מבחן היום הרעידות לא היו מורגשות. הרכב היה כבר עם מספר עשרות אלפי קילומטרים והמנוע כבר היה חם כשהתחלתי את הנסיעה.

סימנתי באדום את התיקון

פורסם

אני עם סי3 מהעבודה כבר חודשיים ולא הרגשתי רעידות מיוחדות.

הרכב סהכ נח וזריז מאד.

החסרון היחידי שאני מוצא אצלו זה המראות הידניות וחוסר תאי אחסון

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם
^ מז"א מראות ידניות? כיוון המראות חשמלי בוודאות.

"C3 מהעבודה" כנראה גרסת LIVE ולא מה שנמכר בסוכנויות ללקוחות פרטיים.

פורסם

היום בוצע נסיעת מבחן בקקטוס וכהשוואה ל- C3 ואני חוזר לעדכן לגבי הרעידות.

דווקא בקקטוס, כשהנעתי את הרכב הרגשתי רעידות קלות, כאלה שבאמת מרגישים רק אם מחפשים וזאת הייתה גם הפעם היחידה שהרעידות הורגשו.

מהרגע שיצאנו לדרך הרעידות נעלמו ולא חזרו.

בשלב מסוים ביטלתי את ה- S&S מתוך מחשבה שאולי ככה אני אזהה רעידות, כי הרי שברגע שעוצרים הרכב דומם, ולהפתעתי גם במצב זה אין שום רעידות.

בקיצור ולא לעצם העניין, הקקטוס בנסיעה הרגיש לנו לי ולאשתי (סובייקטיבי לחלוטין) כרכב הרבה יותר שלם בתחושה, בהתנהגות ובנוחות.

לדעתי זאת דוגמה לרכב שהוא מרגיש שלם הרבה יותר מסך חלקיו וגם בהשוואה ל- C3, שיותר מאובזרת.

אנקדוטה קטנה, כשאשתי נהגה, באחת הפניות המובילאיי התריע על רכב שהיה מקביל אלינו בפניה ואשתי לא הבינה מה מצפצף עליה.

כשהסברתי לה על מה מדובר היא היית בהתפעלות והייתה מופתעת שזה ניתן חינם. :shock:

לסיכום: הוזמנה קקטוס, אדומה אששששש :evil:

תודה רבה לכל מי שטרח!!!

פורסם
היום בוצע נסיעת מבחן בקקטוס וכהשוואה ל- C3 ואני חוזר לעדכן לגבי הרעידות.

דווקא בקקטוס, כשהנעתי את הרכב הרגשתי רעידות קלות, כאלה שבאמת מרגישים רק אם מחפשים וזאת הייתה גם הפעם היחידה שהרעידות הורגשו.

מהרגע שיצאנו לדרך הרעידות נעלמו ולא חזרו.

בשלב מסוים ביטלתי את ה- S&S מתוך מחשבה שאולי ככה אני אזהה רעידות, כי הרי שברגע שעוצרים הרכב דומם, ולהפתעתי גם במצב זה אין שום רעידות.

בקיצור ולא לעצם העניין, הקקטוס בנסיעה הרגיש לנו לי ולאשתי (סובייקטיבי לחלוטין) כרכב הרבה יותר שלם בתחושה, בהתנהגות ובנוחות.

לדעתי זאת דוגמה לרכב שהוא מרגיש שלם הרבה יותר מסך חלקיו וגם בהשוואה ל- C3, שיותר מאובזרת.

אנקדוטה קטנה, כשאשתי נהגה, באחת הפניות המובילאיי התריע על רכב שהיה מקביל אלינו בפניה ואשתי לא הבינה מה מצפצף עליה.

כשהסברתי לה על מה מדובר היא היית בהתפעלות והייתה מופתעת שזה ניתן חינם. :shock:

לסיכום: הוזמנה קקטוס, אדומה אששששש :evil:

תודה רבה לכל מי שטרח!!!

יש לי קקטוס דיזל, קניתי יד 2 במחיר שחיטה - אוטו נהדר.

השאלה למה להזמין אוטו שהמחליפה עוד שנייה פה.

אוטו-מאניה :-)

פורסם

היו מספר שיקולים כלכליים (רכישת דירה בהמשך השנה), לרכוש רכב עכשיו ובמחיר נמוך מהמתוכנן.

לטעמי הקקטוס החדש פחות מיוחד מהנוכחי, מה גם שצפוי להיות יקר יותר וגם לא בטוח שיגיע לפני 2019.

פורסם

הקקטוס החדש אכן יותר קל לעיכול ופחות מיוחד אבל מתחת לפני השטח הוא הרבה יותר מיוחד וסיטרואן מדברים על בשורה אמיתי מבחינת הנוחות והמתלים.

שם צריך לשפוט אותו ואם הם אכן עשו עבודה טובה זה רכב מאוד מעניין ומי שיכול עדיף שיחכה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אכן הקקטוס החדש מעוצב בצורה מיינסטרימית יותר ומיישר קו עם העיצוב של ה- C3 והאיירקרוס, שאגב כרגע הצפי להגעתו במאי וזאת לאחר שדובר על ינואר.

מעבר למתלים החדשים, הקקטוס החדש יקבל מערכות בטיחות אקטיביות וחבילת אבזור רחבה, בדומה ל- C3.

אגב המתלים הפנאומטים, צריך יהיה לבחון אם לצד נוחות על שיבושים, זה לא יגרום לרכב לתנודתיות יתרה וזווית גלגול משמעותיות. כרגע אין מבחני נהיגה.

בסיטרואן מדברים על כך שהקקטוס החדש יתפוס את המשבצת של C4, הרכב המשפחתי הקומפקטי.

לאור כל הדברים הללו, מעניין יהיה לראות כיצד תתומחר והאם יביאו כמה גרסאות שיעמדו על קשת מחירים רחבה יותר.

אכן, מי שהעיצוב הנוכחי לא מתעכל אצלו ואולי ידרש לשלם יותר, אולי שווה לחכות.

• תוכן חדש...