Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לפני כחצי שנה רכשתי סיאט איביזה חדשה, ולצערי אחרי כשבועיים על הכביש נסדקה לי השמשה הקידמית כתוצאה מפגיעת אבן. כמובן שמאוד התבאסתי מהמצב, במיוחד שפחדתי מתהליך ההחלפה ומנזק שעלול להיגרם כתוצאה מכך.

החלטתי שאין ברירה אלא לפנות לאחד ממרכזי השירות שרשומים בדפי הביטוח לצורך תיקון הנזק. רציתי לתקן את זה כמה שיותר מהר, שהרכב יחזור לקמותו, ואשכח מזה כמה שיותר מהר.

יום למחרת התייצבתי במרכז השירות (כמובן לאחר שקראתי באינטרנט קצת לגבי שמשות חליפיות מול מקוריות , וכל מה שמסביב). לא אגיד שזכיתי לקבלת פנים יותר מדי נחמדה בבית העסק, אך זה דבר שדי ציפיתי לו. שאלו מי מממן את התיקון, כמובן שאמרתי שחברת הביטוח, נאמר לי להמתין בזמן שהם בודקים אם יש אישור.

האישור הגיע וביקשתי מהמנהל עבודה שיבדוק לי כמה תעלה לי שמשה מקורית. לאחר בדיקה נאמר לי שעל מנת לקבל מקורית אני צריך להוסיף 2000 ש"ח, אבל שאין שום הבדל בין השמשות ואין טעם בזה. כמובן שנאמר לי שאצטרך להשאיר שם את הרכב כי השמשה המקורית יכולה להגיע גם יום למחרת.

לאחר התלבטויות רבות ביקשתי לראות את השמשה שהם הולכים להתקין וכמו שנאמר לי (וגם ציפיתי לזה) השמשה הייתה מתוצרת OSG. חשוב לי לציין שהייתה לי בעבר ברכב אחר שמשה מאותה תוצרת , ולא היו בעיות מיוחדות איתה.

בסופו של דבר הסכמתי להתקין את החליפית. נאלצתי כמובן להתווכח איתם על הגומיות שביקשו שאשלם עבורם, ושירדו מהם ברגע שביקשתי לראות באיזו גומייה בדיוק מדובר ( לא הייתה שם שום גומיה). לאחר שסיימו את העבודה עברתי על הרכב, והדברים היחידים שראיתי שלא היו בסדר, הם שריטה מאוד קטנה בפינה השמאלית עליונה ( בערך בגודל מחט לא משהו שרואים) והמספר שלדה שלא יושב ישר, וכמובן נאמר לי שאין דרך לסדר את זה והם לא מתכוונים לפרק את השמשה בשביל זה.

מאז הרכב עבר שטיפה, ירד עליו מלא גשם ולא נראה שיש איזושהי בעיה מבחינת אטימות.

מבחינת השמשה עצמה הסיפור טיפה שונה: לאחר קריאה בדקתי אותה קצת לעומק ושמתי לב שיש לה כמה נקודות בהן היא מעווטת, כמו למשל באמצע למטה ממש מעל הדשבורד. יש עוד כמה, זה לא משהו שמפריע בנהיגה, זה משהו שאני שם לב אליו כרגע, וזה קצת מציק לי. היא לא נראת באותה איכות כמו השמשה המקורית.

עכשיו לשאלה: לאחר בדיקה אצל זגג אחר נאמר לי ששמשה מקורית חדשה + עבודה תעלה לי 3000 ש"ח (כמובן מבלי לערב ביטוח). מה אתם אומרים? האם כדאי לי להחליף, או שעדיף לחיות עם זה. הדאגה העיקרת שלי , היא שהם יגרמו נזק כלשהו בהחלפה ( יכול להיות משהו קטן אבל אני אשים לב לזה) וזה יציק לי וזה סתם יהיה מתסכל שהשקעתי כזה סכום על מנת שהכל יהיה מושלם, ובסוף המצב יותר גרוע מקודם.

תודה רבה לכל מי ההגדיש את הזמן לקרוא ותודה מראש על העזרה.

עריכה אחרונה על ידי The Corpse
פורסם

אחרי שהחלפת כבר אין טעם להשקיע 3K בשמשה חדשה, מבחינה כלכלית לפחות.

אין לי הערכת מחיר, אבל אם תלך לעסק מקצועי ומומלץ רוב הסיכויים שתקבל תוצאה מושלם.

אם זה ממש מפריע לך ואתה לא יכול לחיות עם זה, תחליף ..

מה השאלה כאן בעצם?

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אני לא מבין למה לא מרכיבים שמשה מקורית. הרי כאשר רכב עובר תאונה בשנתיים הראשונות מחליפים לו לחלקים חדשים ומקוריים ( ככה לפחות רשום בפוליסה שלי). מה ההבדל בין שמשה לכל חלק אחר? אין אפשרות לתבוע את הביטוח במקרים כאלה?

בביטוח שלי יש הרחבה לשמשות מקוריות (מבטח בסוכנות לוביט של סיטרואן). כאשר שאלתי בחברות אחרות לא היו מוכנים לבטח שמשות מקוריות.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

כשנשברה לי שמשה קדמית בהונדה בת חצי שנה שילמתי (מכיסי) 3000 ש"ח והחלפתי למקורי. בסניק הנוכחית שלי יש שמשה תחליפית מהבעלים הקודם, ורואים שהיא לא עומדת בסטאנדרטים של המקורית - יש בשמשה נקודות מעוותות בעיקר בחלקה התחתון. ברור לי לחלוטין שאם לי היתה נשברת שמשה הייתי מחליף למקורית, מצד שני בסניק אני חי עם מה שיש.

החלפת כבר, אז סע איתה קצת ותראה מה אתה מרגיש בעוד חודשיים-שלושה. להזמין מקורית ולהחליף תמיד אפשר.

פורסם
אני לא מבין למה לא מרכיבים שמשה מקורית. הרי כאשר רכב עובר תאונה בשנתיים הראשונות מחליפים לו לחלקים חדשים ומקוריים ( ככה לפחות רשום בפוליסה שלי). מה ההבדל בין שמשה לכל חלק אחר? אין אפשרות לתבוע את הביטוח במקרים כאלה?

בביטוח שלי יש הרחבה לשמשות מקוריות (מבטח בסוכנות לוביט של סיטרואן). כאשר שאלתי בחברות אחרות לא היו מוכנים לבטח שמשות מקוריות.

אלעד

כמדומני שהחוק מחריג את עניין השמשות ברכב חדש, וזאת טרם שחלפו שנתיים.

אם זה קריטי, אנסה למצוא את האסמכתא לכך.

M-TECH E46

פורסם

הסיפור קרה לפני כמה חודשים. לגבי העיווטים אני יודע שגם במקורית יש פשוט זה נראה לי שיש הרבה פחות.לגבי עסק מקצועי ,יש למישהו המלצות ? באיזור תל אביב.

גם הנוכחית הותקנה במקום די מוכר וגדול ומה לעשות התוצאה לא מושלמת. אני יודע שהיה יכול להיות יותר גרוע אבל לדכתי היה יכול להיות גם יותר טוב.

פורסם
כמדומני שהחוק מחריג את עניין השמשות ברכב חדש, וזאת טרם שחלפו שנתיים.

אם זה קריטי, אנסה למצוא את האסמכתא לכך.

ואם אני מעוניין לתבוע? זו לא זכותי? ולמה לא כל החברות נותנות את האופציה לבטח לשמשות מקוריות? אשמח אם תמצא את האסמכתא.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לי ברכב ישנן שריטות בשמשה מהמגבים הקודמים. השריטות לא נראות לעין לאדם שהוא ברמת הפדנטיות הממוצעת, ואני כפי שאתה מבין די הרבה מעל הממוצע וזה פשוט מפריע לי. אחרי שהבנתי ששמים שמשה חלופית ואלו הפחדים שלי שהשמשה לא תיהיה טובה כמקורית וההתקנה תיהיה לקויה, החלטתי לוותר ולחיות עם השריטות על השמשה המקורית.

אין צורך בחתימה....

פורסם

לא רק זה, הבנתי שבשמשות של OSG, מסנני הקרינה הם לא בדיוק באיכות מי יודע מה,

אצל רכב של שני חברים שלי יש שמשה קדמית מתוצרת זו, האחד מאזדה 3 שנת 2004, והאחר הונדה סיוויק שנת 2007 ובקיץ גיליתי

שממש קשה לנסוע איתם במושב ליד הנהג כי השמש פשוט מטגנת ב-50 אחוז יותר מאשר אם נוסעים ברכב שלי (גם מאזדה 3) עם שמשה מקורית.

אם היה לי רכב חדש במצב כמו של פותח השירשור או רכב שהייתי מתכנן להישאר איתו כמה שנים טובות,

הייתי כבר משלם מכיסי ומוסיף על מקורית.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

יצא לי כבר לנסוע בקיץ עם השמשה הזאת ואני לא יכול לומר שמבחינת שמש הרגשתי איזשהו הבדל. מה גם שלא נראה לי שבמקורית יש איזשהו מסנן מיוחד. בכל אופן מה שהייתי צריך לעשות כאשר החלפתי כבר לא רלוונטי כי זה כבר קרה השאלה היא אם עכשיו שווה להיכנס לכל הסיפור הזה. קשה לי להאמין שיש איזשהו בעל מקצוע שניתן להיכנס אליו בלי חששות .

פורסם

לשלם תוספת של 3,000 לשמשה מקורית? ברור שלא.

אישית גם תוספת של 300 לא הייתי משלם.

נראה לי שבמבחן עיוור לא מעט מאלו שמעדיפים מקורי לא היו מזהים מה מקורי ומה לא. אולי יש הבדלים ואפשר לזהות שלא מדובר במוצר זהה, אבל אני ספקן האם יוכלו לזהות מה מקורי ומה לא ולהצביע על יתרונות למקורי על פני החלופי.

ואגב, גם אם כן, אז מה? 3,000 ש"ח זה חצי חופשת סקי!

ממה שאני יודע לגבי קרינה אז שמשות זכוכית מכל הסוגים מסננות באותה מידה. למעשה יותר קשה לייצר זכוכית שלא מסננת מאשר כזו שכן מסננת.

פורסם

ממה שאני יודע לגבי קרינה אז שמשות זכוכית מכל הסוגים מסננות באותה מידה. למעשה יותר קשה לייצר זכוכית שלא מסננת מאשר כזו שכן מסננת.

לא מדוייק,

הבעיה העיקרית עם שמשות תחליפיות זה שלרוב הן לא כוללות חלק מהתוספות שמגיעות עם השמשות המקוריות (אנטנות, ציפויים מיוחדים וכו').

בעיה אחרת שדווח עליה לא פעם בפורום זה עליה בעוצמת רעשי הרוח בשמשות חילופיות לעומת שמשות מקוריות (לא תמיד, תלוי בסוג הרכב\עובי שמשה וכו').

מה הייתי בוחר, שמשה מקורית או חילופית?

אני מניח שזה כבר תלוי בסוג הרכב- אם מדובר ברכב די סטנדרטי וללא מאפיינים מיוחדים לשמשה כנראה שלא הייתי מוסיף כסף כדי לקחת מקורית והייתי מסתפק בחילופית.

ברכב יותר יוקרתי כן הייתי נלחם לקבל את השמשה המקורית כי לרוב יש לה מאפיינים שונים מאלה של החילופית.

אצלי ברכב כל השמשות בעלות ציפוי מקורי (אופציה שבזמנו נרכשה בלא מעט כסף) שמפחית מאוד את התחממות הרכב ובשמשה הקדמית יש בנוסף בידוד נוסף מיוחד כנגד חום עקב חום רב שנפלט מהמנוע והצורך למנוע את מעברו לתא הנוסעים.

בלי כל אלה הרכב יהפך בקיץ לתנור, עם או בלי מזגן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא עושה סקי, אבל לא אתנגד לחופשה:-P. בכל אופן מה שמרגיז זה שבעלי מקצוע לא אומרים את האמת בעניין. שיגידו שיש הבדל בין המקורית לחליפית, שיש כאלה שיששימו לב ויש כאלה שלא.

יש כאן מישהו שמכיר מקום ספציפי שהוא ממליץ עליו. (גם משהו לא מומלץ ניתן לרשום על מנת שאדע להתרחק).

פורסם

פרט לאותם עיוותים שחלקה התחתון של השמשה, האם הבחנת בעוד ״שינויים\ליקויים״ ביחס לתקופה הקצרה שהרכב היה עם שמשה מקורית?

אני שואל כי אם אותם עיוותים זה הליקוי היחיד (ולא ברמה בטיחותית) הייתי ממליץ לך להשאר עם השמשה הנוכחית.

לעיתים עדיף לבלוע צפרדע קטנה מאשר להסתבך עם אחת גדולה יותר.

משהו שאני עכשיו חושב עליו- יצא לך לבדוק ברכב דומה עם שמשה מקורית האם יש שם עיוותים או לא?

אולי לא הבחנת בכך וגם בשמשה המקורית ישנם אותם עיוותים במיקומים דומים (ברמה זו או אחרת) כתוצאה מצורת השמשה?

אגב אחרון, במקרה תיעדת את אותו סדק בשימשה המקורית? זה יוכל לעזור בעתיד אם וכאשר תרצה למכור את הרכב ויתחילו להציק לך עם שאלות ״הרכב עבר תאונה?״ ועוד יבקשו להוריד במחיר על זה...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

פעמים יצא לי להחליף שמשמה קדמית לרכב, פעם ראשונה לאיביזה 1984, פעם שניה לפאביה 2009.

בשני המקרים הוחלפה לשמשה תחליפית, בשני המקרים לא הבחנתי במשהו יוצא דופן, ובשני המקרים לא הורידו לי מהמחיר מכירה כאשר הרכב נמכר.

• תוכן חדש...