Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב, שבת שלום.

לאחרונה נקלעתי להתלבטויות בנוגע לרכב בין למכור אותו או אולי להתחדש ברכב אחר, התייעצתי עם כמה גורמים משפחתיים/חברתיים אבל לא קיבלתי תשובה מספקת. אני יודע שבסוף אצטרך לעשות מה שנראה לי לנכון אבל אולי מישהו יצליח לכוון אותי לשם.

יש ברשותי יונדאי גטס 2008 לפני כשבועיים נאלצתי לבצע בלימת חירום ולמרבה הפלא ננעלו לי הגלגלים (לא הייתה התנגשות, סטיתי מהנתיב) הלכתי לבדיקה של המערכת abs ולטענתו של המוסכניק יש קצר במערכת החשמל של הabs או משהו בסגנון ויש צורך בהחלפתו, קיבלתי חוות דעת נוספת ע"י "מומחה למערכות מחשב abs" וקיבלתי את אותה התשובה. מחירון הרכב 10 אם אצליח למכור אותו בתקווה שכן בסכום הזה, מחשב abs חדש כולל התקנה מתקרב לעלות של 2000 שח ויותר בחלק מהמקומות. וזאת בהנחה שאף אחד לא התחייב שבעיה זו לא תחזור על עצמה. אז אני שואל אתכם האם עדיף למכור את הרכב ולקנות יד שניה או שמא כדאי לי להשקיע על הרכב ו"לסחוב" איתו עוד תקופה בתקווה שהבעיה לא תחזור. (שווי התיקון כמעט רבע משווי הרכב)

דעתכם? תודה רבה ושבת שקטה.

נ.ב - הרכב עומד על 180,000 אלף קילומטר, ובעיה מכנית אחת ויחידה שידועה לי היא נקישות בגיר במעבר הילוכים.

פורסם

אין דבר כזה "לא שווה לתקן".

מה האלטרנטיבה שלך ?

או הרכב שלך, שאתה מכיר אותו, את המחלות שלו, את האמינות שלו, ואם לא הייתה התקלה ההתלבטות לא הייתה קיימת.

שזה עולה לך 2000 שקל ובזה נגמר הסיפור.

או רכב אחר.

נגיד ומחר מכרת אותו וקיבלת מחירון.

עכשיו מה תקנה ? רכב אחר באותו תקציב ?

הרי אתה מכרת רכב עם תקלה בטיחותית ו180 אלף קילומטר בעשירייה.

וזה שתקנה ממנו את האוטו ? ב10 אלף מה הוא ימכור לך ? קורולה חדשה עם 3 שנות אחריות ?

פורסם
אין דבר כזה "לא שווה לתקן".

מה האלטרנטיבה שלך ?

או הרכב שלך, שאתה מכיר אותו, את המחלות שלו, את האמינות שלו, ואם לא הייתה התקלה ההתלבטות לא הייתה קיימת.

שזה עולה לך 2000 שקל ובזה נגמר הסיפור.

או רכב אחר.

נגיד ומחר מכרת אותו וקיבלת מחירון.

עכשיו מה תקנה ? רכב אחר באותו תקציב ?

הרי אתה מכרת רכב עם תקלה בטיחותית ו180 אלף קילומטר בעשירייה.

וזה שתקנה ממנו את האוטו ? ב10 אלף מה הוא ימכור לך ? קורולה חדשה עם 3 שנות אחריות ?

קודם כל תודה על המענה, אתה צודק לגמרי לא ציינתי אלטרנטיבה.

כמו כן אני בספק שאמכור אותו במחירון שלו, וכמובן שהאלטרנטיבה שלי היא להתחדש ברכב שסביר להניח יעלה הרבה יותר מ 10 אלף שח כניראה אקח הלוואה לא חשבתי כרגע על תקציב ספציפי. אך את האמת? אני לא יודע כמה זמן הייתי נשאר עם הרכב הזה ללא התקלה, הייתה בי המחשבה להחליף אותו עקב התיישנות והקילומטר שלא מפסיק לטפס אך לפחות לא בשנה הקרובה.

פורסם

לא תמכור במחירון, הרכב לא תקין.

האם תסתיר פגם בטיחות כ"כ חשוב במעמד המכירה?!

אתה מכיר את הרכב, תשקיע בתיקון, 2000 ש"ח עדיין זול יותר מכל הוצאה אחרת לרכב אחר. הרי תרצה להשתדרג, שלא לדבר על יישורי קו...

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

אם אתה קונה רכב באותו שווי או דומה לו אין טעם להחליף.

אם אתה רוצה להשקיע יותר ברכב חדש אז שווה לשקול החלפה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לדעתי תתקן. האוטו לא אמור לעשות בעיות ממשיות אחרות בינתיים ואתה יכול, במקום הלוואה, לשים בצד סכום דומה להחזר הלוואה חודשי ובשנה-שנתיים הקרובות לחשוב על תחליף ללא לחץ.

אם האלטרנטיבה דורשת ממך הלוואה גדולה, אל תסתכל על ערך התיקון לעומת ערך האוטו כגורם שצריך לשכנע אותך להחליף. אם תחליף, זה לא יהיה לאוטו חדש כך שלא מובטח לך שקט נפשי של אפס תקלות או אחריות בכל מקרה. הייתי ממליץ להחליף אם האוטו מתקלקל כל חודש אבל אני מאמין שזה לא המצב. הוא פשוט מעט ישן ודורש תחזוקה, לא הרבה מעבר לכך.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

רכב במצבו התקין שווה בשוק יד 2 10 אלפים .

עם גלגלים נעולים וצורך החלפת מערכת abs אתה יכול למכור אותו לברזל. גם אם תספר שעלות התיקון היא 2000₪, לא תמכור - לא יאמינו לך.

לכן, לא משנה האם תחליט להשאיר או להחליף, את הרכב צריך לתקן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הארתם את תשומת ליבי חברים תודה רבה!

ודאי שאני אדווח על תקלה בטיחותית שכזו, כמו כן אי אפשר שלא לשים לב לזה, הבעיה מתבטאת לא רק בבלימת חירום אלא גם בלחיצה רגילה על הברקס שכאמור הוא לא רגיל בכלל ודורש לא מעט גמישות בכף הרגל כדי ללחוץ עליו.

כשבדקו לי את התקלה הבחור שכביכול מתמחה בבעיות מהסוג הזה טוען שיכול להיגרם קצר חלילה ואפילו לאש בעת השימוש ברכב עם התקלה הזו, כל עוד לא מחליפים את היחידה וכל המכלול החשמלי שלה. והוא המליץ לי להיפטר מהרכב.

עדיין בהתלבטויות, אך יותר נוטה לכיוון התיקון ולחסוך שנה עד שאוכל לקנות רכב חדש יותר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שלא תחליט, אתה חייב לתקן את התקלה או להוריד את הרכב מהכביש (למכור לברזל/לחלקים).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל - אתה צריך להמנע מנסיעה ברכב במצבו הנוכחי - הוא מסוכן לך ולסובבים אותך.

הבעיה היא שלא מובטח שהתיקון שהוצע יהפוך את הרכב ליותר בטיחותי.

התחושה שלי היא שאתה צריך להפטר מהרכב הזה, ויפה שעה אחת קודם. אבל זה תלוי במצב הכלכלי ובחלופות העמודות לרשותך.

השאלות הנשאלות הן:

1. מה היות התכניות שלך לגבי הרכב בעתיד הנראה לעין, נניח שנה - שנתיים? האם התכוונת להחליפו או להמשיך להשתמש בו?

2. האם יש בידך הסכום הדרוש לצורך החלפתו, או שיש לך אפשרותלקבל הלוואה בתנאים סבירים, שפרעונה לא יעיק יותר מדי על תקציבך השוטף?

3. האם יש בידך הסכומים הדרושים להמשך אחזקת הרכב התקול - הרי צפויות תקלות נוספות. וכמובן האם יש לך הזמן הדרוש לבילוי במוסך לצורך התיקונים.

עוד שאלה אחת, שמשום מה לא נשאלה: אם מצבך הכלכלי לא מאפשר רכישת רכב אחר בתנאים סביבים כעת, האם האופציה להשאר זמן מה ללא רכב על מנת לחסוך קצת לרכישה עתידית היא אופציה ממשית?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי מסדרץ הוצאה של 2000 ש״ח על רכב לא נחשבת להוצאה גדולה (יחסית כן ?). מספיק טיפול גדול עם החלפת רפידות וצלחות קדימה ואתה עובר את זה. או טיפול גדול עם טיימינג משאבת מים ונוזל קירור.

ככה שבפרופורציה של הוצאות הרכב 2000 שקל זה ״כלום״. רכב זה יקר. וזה שרכב אחר יהיה חדש יותר לא אומר שההוצאות עליו יהיו נמוכות. לפעמים ברכבים החדישים יותר העלויות גבוהות אפילו יותר.

עם זאת אני מאוד מתנגד לגישה של לקחת הלוואה למוצר צריכה כמו רכב. ובנוסף רק הירידת ערך של רכב יקר יותר היא כמה מאות שקלים בחודש + כנראה העלות ביטוח שלך תעלה כי אתה תעשה גם מקיף ולא רק צד ג שהרי הרכב יצדיק את זה.

תתקן, יקר לך מידי ? תעבור לאוטובוס. רכב זה מוצר מאוד יקר ולא צריך להחזיק בו בכל מחיר.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

ואללה - גם אני ממש לא מתלהב מהלוואות - אבל יש מצבים בהם אין ברירה אחרת. אם הרכב חיוני לניהול חייו הסדירים של פות"ש, ויש בכוחו לעמוד בהחזר הלוואה (וצריך לשים לב לכך שכנראה יהיה מדובר ב"הלוואה לכל מטרה" - שאינה זולה - יתכן מאד שזו האופציה הטובה ביותר בשבילו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואללה - גם אני ממש לא מתלהב מהלוואות - אבל יש מצבים בהם אין ברירה אחרת. אם הרכב חיוני לניהול חייו הסדירים של פות"ש, ויש בכוחו לעמוד בהחזר הלוואה (וצריך לשים לב לכך שכנראה יהיה מדובר ב"הלוואה לכל מטרה" - שאינה זולה - יתכן מאד שזו האופציה הטובה ביותר בשבילו.

אבל אז הוצאות הרכב יהיו גבוהות יותר. הרי הוא ציין שהסיבה היא העלות ביחס לעלות הרכב (שזו טענה מוזרה מאוד). אבל בתכלס אם הוא מחפש מה יהיה הכי ״זול״ בהחזקה הכוללת זה יהיה להישאר עם הגטס.

האופציה של לשדרג אולי תתן לו יותר שקט נפשי, רכב יותר נוח ומפנק. אבל לא תוריד את ההוצאות אלא תעלה אותן.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

נניח והיה לך כוונות בעוד מספר חודשים שלוש להשתדרג ברכב חדש (שמן הסתם שווה יותר מ10K, נניח לרגע שהחלטת לקנות רכב ב30K ש"ח) היה עוד שווה למכור את הרכב. כרגע אני מניח שהרכב מספק את צרכיך פחות או יותר ואם היית קונה רכב חדש יותר לא היית משקיע סכום גבוה יותר מידי ממה שכרגע היית מוכר אותו. נניח והצלחת למכור את הגטס ב7 אלף שקל, לא חסר רכבים בטווח של ה10K שח אבל אתה ככל הנראה מייד אחרי הקניה שלהם להשקיע בהם בשביל שישרתו אותך לכמה שנים הקרובות. לדוגמא לא חסר רכבים שנמכרים עם טיימינג עייף וצמיגים ומצבר גמורים או במקרה הטוב בשנה הראשונה תצטרך להחליף אותם. רק שלושתם ביחס מדובר בהוצאה של מעל ל3K שח. מסקנה, בהנחה שהרכב שלך במצב טוב יחסית בלי קשר לתקלה הספציפית הוצאה של 2K היא זניחה יחסית לעלויות "יישור קו" שקונים רכב משומש זקן.

• תוכן חדש...