Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נהג חדש, אובייסלי מי שנוסע מאחוריי מניח שאני נהג גרוע, איטי וכו'.

בשיא הצניעות ממש לא.

הבעיה היא שהמהירות המקסימלית בעיר היא 50 קמ"ש... וכל מי שנוסע מאחוריי או מצפצף, או נצמד אליי מאחורה, או הכי מעצבן... מתחיל להבהב עם האורות.

רוב הזמן אני מתעלם, אבל לפעמים אני מוצא את עצמי מעט מגביר את המהירות כדי לפנות למי שמאחוריי את. הדרך או פשוט כדי לא לעכב.

השאלה שלי היא, האם אתם מקפידים על המהירות המקסימלית, או שאני באמת נוהג כמו סבתא בת 80?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה רוצה לשמור על רשיונך בתוקף המשך לנהוג כך, וצפצף על המצפצפים.

זה גם תרגול טוב לקראת נהיגה בחו"ל, ברוב העולם לא סובלים חריגות של יותר מ-2-3 קמ"ש בנסיעה בשטח בנוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העיר שלי ברובה פיזית לא מאפשרת נסיעה של מעל 50 קמ''ש.

הכל בורות, פסי האטה,רמזורים,כיכרות,ילדים עם אופניים, ילדים עם כדור,סבתות וערסים.

אין על טבריה.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הבעיה היא שהמהירות המקסימלית בעיר היא 50 קמ"ש... וכל מי שנוסע מאחוריי או מצפצף, או נצמד אליי מאחורה, או הכי מעצבן... מתחיל להבהב עם האורות.

לא אמרו לך כבר מיליון פעם לא להגזים?!

באיזו עיר אתה גר, שכולם נוסעים שם מעל המהירות המותרת כל הזמן?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
הבעיה היא שהמהירות המקסימלית בעיר היא 50 קמ"ש... וכל מי שנוסע מאחוריי או מצפצף[...] האם אתם מקפידים על המהירות המקסימלית, או שאני באמת נוהג כמו סבתא בת 80?

בעיר אני מאוד מקפיד. למעשה, ככל שעובר הזמן אני מוצא את עצמי נוסע פחות ופחות במהירות המקסימלית בעיר: במקומות רבים ובשעות רבות ביום ממש קשה להגיע למהירות הזו, ובערים רבות בעולם יש חלקים גדולים עם מגבלת 30 (רחובות צרים) ו-40 (אזורים עם ריבוי חנויות).

אני באמת נוהג כמו סבתא בת 80?[...]כל מי שנוסע מאחוריי[...]נצמד אליי מאחורה[...]רוב הזמן אני מתעלם, אבל לפעמים אני מוצא את עצמי מעט מגביר את המהירות.

להגביר את המהירות זו לא דרך טובה להתמודד עם נהגים שנצמדים מאחורה. הפתרון הוא להוריד מעט מהירות.

הרי הרעיון המרכזי בהתאמת המהירות לנסיבות הוא לאפשר לך לעצור בזמן במצב חירום. אם יש מישהו צמוד מאחוריך, כדי לעצור בבטחה אתה צריך להיות מסוגל להצליח לעצור בזמן, אך בבלימה חלשה יותר - וכדי לעשות זאת עליך להוריד מעט מהירות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שיקפצו וימשיכו להאיץ לרמזורים האדומים, כדי לעמוד שם ולראות אותך מגיע אחרי 15 שניות לאותו מקום בדיוק.

פורסם

אני לא פות"ש, אבל בערך בכל עיר שנהגתי בה בארץ ראיתי לא מעט נהגים שנוסעים מעל המהירות המותרת. הקטע ההזוי שיש כאלו שמאוד מגזימים, נוסעים 90-100 קמ"ש במקטע של 60 קמ"ש.

אגב, פות"ש - תמשיך להתעלם ותהיה עירני לסביבה. בהנחה שאתה לא נתקע בשמאלי או משהו, אתה בסדר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נתניה.

אגב זה לא קורה ספציפית רק בעיר, גם במקומות שמותר לנסוע 60 או 70 לדוגמא כשאני נוסע במהירות המקסימלית המותרת, תמיד יהיה איזה נודניק מאחוריי שזה יראה לו איטי מדי.

רוב האנשים נוסעים 80-90 במקומות שמותר 60 כמו שמישהו מאחוריי כתב.

אגב לא מזמן הייתי בסיטואציה שרציתי לפנות שמאלה כשלפניי אוטובוס ומין הסתם אני לא יכול לפנות עד שהוא פנה גם, בקיצור הבנאדם שמאחוריי התחיל לצפצף נון סטופ ולצעוק.

אנשים מרשים לעצמם הכל כשמדובר בנהג חדש!!!

לא יודע אם המזל שלי פשוט רע ואני נתקל בכל הפסיכים במדינה אבל בכל פעם כשנהגתי הייתה לי תקרית דומה לזאת.

פורסם
אני לא פות"ש, אבל בערך בכל עיר שנהגתי בה בארץ ראיתי לא מעט נהגים שנוסעים מעל המהירות המותרת. הקטע ההזוי שיש כאלו שמאוד מגזימים, נוסעים 90-100 קמ"ש במקטע של 60 קמ"ש.

אגב, פות"ש - תמשיך להתעלם ותהיה עירני לסביבה. בהנחה שאתה לא נתקע בשמאלי או משהו, אתה בסדר.

יש קטעי כביש שבאמת אפשר להרים מהירות.

לא אומר 100 במקטע של 60, אלא 70 במקטע של 60.

לדוגמא ביציאה ל531 מצומת רעננה לכיוון מזרח, הרמפה מוגבלת ב50 קמש, כשבפועל ניתן לנסוע עליו גם ב80. כמובן שנקבע כך כי נהגים לא יודעים לשמור על הנתיב שלהם במהירות אפסית, בטח שלא יצליחו בסיבוב 360.

פורסם
אגב זה לא קורה ספציפית רק בעיר, גם במקומות שמותר לנסוע 60 או 70 לדוגמא כשאני נוסע במהירות המקסימלית המותרת, תמיד יהיה איזה נודניק מאחוריי שזה יראה לו איטי מדי. רוב האנשים נוסעים 80-90 במקומות שמותר 60.

יכול להיות שזה אטי מדי בהתחשב בנסיבות - אני לא יודע. אבל אני עדיין לא הייתי ממליץ להגביר מהירות, כי:

מהירות מופרזת מסוכנת בהרבה ממהירות חסרה.

כנהג חדש, זמן התגובה שלך (אולי הפרמטר המרכזי בקביעת יכולת העצירה ולכן המהירות הסבירה) ארוך יותר.

אגב לא מזמן הייתי בסיטואציה שרציתי לפנות שמאלה כשלפניי אוטובוס ומין הסתם אני לא יכול לפנות עד שהוא פנה גם, בקיצור הבנאדם שמאחוריי התחיל לצפצף נון סטופ ולצעוק.

אנשים מרשים לעצמם הכל כשמדובר בנהג חדש!

סיפור שמזכיר לי את שלך: לפני יש מיניבוס שמשום מה מתעכב מאוד בביצוע פניה ימינה. ברכבים שמאחוריי? דממת אלחוט. מיד אחרי הפניה, רכב לימוד נהיגה מתעכב מספר שניות בודדות בביצוע פניה ימינה - מיד מתחיל קרנבל צופרים.

אין מה לעשות, צריך לגדל עור עבה יותר ולהתעלם.

לדוגמא ביציאה ל531 מצומת רעננה לכיוון מזרח, הרמפה מוגבלת ב50 קמש, כשבפועל ניתן לנסוע עליו גם ב80.

מגבלות מהירות בעיקולים נקבעות כך שנהג הנוסע במרכז הנתיב יפתח במהלך הפני כוח פניה של כ-0.2g. לנסוע יותר מהר - אפשר (הרכב מגיע למגבלות ב-0.8g ומעלה), אבל לא בהכרח כדאי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הכלל המוביל לחיים שלי הוא, "אתה תהיה בסדר- שכל האחרים יעשו מה שהם רוצים".

דהיינו, תעשה מה שאתה חושב לנכון, בלי להתעצבן או להילחץ מהסביבה.

צופרים לך? שיצפרו. לא עולה לך כסף לשמוע צפירה.

מנפנפים לך בידיים? תדמיין שהם עושים לך רוח עם ענף של דקל, כמו במצריים העתיקה.

שהעולם יילך לחפש את החברים שלו, כל עוד אתה בסדר עם עצמך ועם החוק. הם לא תמיד הולכים יד ביד, אבל כל עוד תשמור על הכלל הזה, יהיה בסדר.

לכולנו צופרים, את כולנו חותכים, ולכולנו נתקעים רכבים איטיים יותר מאיתנו בדרך. לפעמים אנחנו האיטיים.

אף אחד לא מכריח אותי לצפור. אם אני יכול לעקוף, אני עוקף. אם לא, סובל בשקט עד שאוכל לעקוף או עד שהרכב האיטי יפנה לכיוון אחר.

זה אני, וזו דעתי.

אל תתרגש על הכביש, משום דבר. רגשות והכביש לא הולכים ביחד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא יודע איפה אתם גרים אבל בצפון אף אחד לא נוסע 50, ובד"כ גם יש 2 נתיבים אז פשוט עוקפים אנשים בטלפון/שיעורי נהיגה (האנשים שכן נוסעים 50)

בכל מקרה, במידה ואני נוסע בכביש שבו המהירות היא 50, גם אם אני בוחר לנסוע 60/70 ויש נתיב אחד, אני לא אצפור או כל דבר אחר לנהג שמחליט לנסוע כחוק.

פורסם

הסיבה מס׳ 1 לצפירות היא קיומו של שלט ״נהג חדש״ באוטו.

תמתין בסבלנות עד שזה יעבור, יצפצפו לך גם אם הכול בסדר.

מעבר לכך, לוקח די הרבה זמן ללמוד כיצד ״לזרום״ בכביש״ ולנהוג במהירות המותרת

בצורה כזאת שרק ״נראית״ לנהגים האחרים כנהיגה מהירה. קח את הזמן ותתמקד בזה,

בזרימה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...