Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מצדיק לרגע את VW, מדובר במעשה לא חוקי, לא הוגן ופוגע בסביבה (לא יודע כמה, אני מניח שפחות ממנועי 5.7 ליטרים V8 שארה"ב מטפחת באהבה רבה. אבל זה חורג מהנושא).

לא לחלוטין מדויק. על יצרניות ומשווקי הרכבים בארה״ב לעמוד בדרשיות זיהום אויר לכלל הרכבים שהם מוכרים, במצטבר.

כלומר אם הם משווקים רכב עם מנוע מנופח ומזהם ומנגד מוכרים כמות מסויימת יותר של מכונית עם מנוע צנום אזי שזה מתקזז. כמובן לפי נוחסאות ותקנים כאלה ואחרים שאינני מכיר.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 391
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
18 מיליארד

הכתבה בכלכליסט מדברת על 18 מיליארד.

מודה על התיקון. אני רואה שבאמת פספסתי פרט שולי קטן...

אבל אם הבנתי נכון (שוב...) הקנס הזה אפילו לא הוטל עדיין. זה פשוט המקסימלי האפשרי בחוק. כלומר מאותו סוג האיומים של "אם תנהג שיכור תשב שנתיים בכלא!" כשבפועל הוא יקבל שלילה לחצי שנה ו"על תנאי" בעקבות עסקת טיעון.

פורסם
הם בכל מקרה לא קונים רק רכב אחד, ולא ברור האם כולם מגיעים מאותו הדילר.

אגב, ב NCAP אם רכב עבר בדיקה ואחריה היצרנית אומרת שהיא שיפרה את בטיחות הרכב, בדיקה נוספת תהיה על חשבון היצרנית.

השאלה כאן, האם היצרנית מספקת רכב או שמשלמת על אחד שנקנה דרך צד ג' (האופציה הראשונה הגיונית יותר לטעמי, כי הניסוי יתבצע עוד לפני שהרכב המשופר ימכר רשמית).

אם משחדים את מי שאחראי על קניית הרכבים ב-NCAP זה לא משנה מכמה דילרים הם קונים את זה.

הנקודה שלי היא שהם עשו פה מאמצים אדירים על מנת לעבור על החוק באופן ברור.

זאת לא טעות , איזה מתכנת עשה פשלה ואז מדובר על רשלנות (אם זה בטיחותי או זיהום או כל דבר אחר).

הייתה פה כוונה מראש , מתוכננת , מתוקצבת , תדמיין לרגע את הבדיקות של המערכת הזאת:

לוקחים רכב , מעלים אותו על הדיינו , מחברים לו את החיישן ובודקים שהוא מרמה.

אשכרה היה מישהו שבדק את זה ואם הרכב לא רימה אז הוא הלך וצעק על מישהו בצוות הפיתוח שיעבוד יותר קשה, כי הם לא מצליחים לרמות מספיק טוב.

אם זאת הייתה טעות ואחר כך היו מנסים לטייח את זה , זה ממש לא לעניין אבל לפחות זה לא בכוונה תחילה.

רצה מדרגה ראשונה לעומת להציל את התחת שלך במקרה של רשלנות.

יש תהום בין שני המקרים.

פורסם

אשמח אם הם יחטפו קנס, אבל זה נשמע קצת בתחום האפור. זה תלוי איך עשו את זה. דוגמה: הפרוטוקול לבדיקת רמת הזיהום מפורסם ברבים, כמו מה שעושים אצלנו בטסט למשל - גיר בניוטרל, סלד מסוים לכמה שניות ואז סלד אחר. היצרן מכניס למערכת הניהול של המנוע איזה קטע קוד שמזהה את המצב המיוחד (לפי ק"מ של הרכב ו/או מצב גיר ו/או סלד למשך זמן), מוריד כוח ומוריד את רמת הזיהום. אם הגדרת המצב רחבה דיה (למשל ניוטרל בגיר), זה לא נראה כמו צעד מכוון לרמייה. אבל אם יש מזכר פנימי שמורה לאיזה מהנדס לעשות זאת "כדי לדפוק את האמריקאים", זה כבר סיפור אחר.

ואני מאמין שאין פה תמימים - יש פה בטח מעורבות של יצרנים מקומיים אמריקאים שמנסים להגן על תוצרתם.

דרך אגב, נראה שהקונצרן הכניס משהו לקוד שדופק את הגיר והמנוע בישראל עם תום האחריות ו/או אם הולכים למוסך לא מורשה...

פורסם
הם בכל מקרה לא קונים רק רכב אחד, ולא ברור האם כולם מגיעים מאותו הדילר.

אגב, ב NCAP אם רכב עבר בדיקה ואחריה היצרנית אומרת שהיא שיפרה את בטיחות הרכב, בדיקה נוספת תהיה על חשבון היצרנית.

השאלה כאן, האם היצרנית מספקת רכב או שמשלמת על אחד שנקנה דרך צד ג' (האופציה הראשונה הגיונית יותר לטעמי, כי הניסוי יתבצע עוד לפני שהרכב המשופר ימכר רשמית).

למיטב ידיעתי הארגונים האלה ממומנים על ידי היצרנים (כמו שה"פול" ממומן על ידי חברות הביטוח בישראל). אני לא יודע בדיוק את החלוקה (כמה כסף כל יצרן צריך להעביר לארגון) אבל כעיקרון הכסף לרכישת הרכבים העתידים להתרסק מגיע מהיצרנים עצמם.

בערך כמו שחברה שעוסקת במכירות ו/או שירות לקוחות מעסיקה חברה שתבצע סקרים ללקוחות ותשלח לקוחות סמויים לסניפיה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אם אני VW ורוצה למקסם רווחים ומוכן לרמות ולעבור על החוק בשביל זה, אני מוכר למדינות בהן המבחן נערך (ארה"ב\גרמניה\וואטאבר) גולף מסוג א' ולישראל גולף מאותו סוג רק שעלה לי לייצר 5% פחות כי חסכתי בבטיחות.

את החלק שVW מוכנים לרמות ולעבור על החוק בשביל כסף כבר ביססנו...

פורסם
והנה זה מתחיל, המנייה של פולקסווגן צנחה ב22.2%.

איזה הזדמנות פז מבוזבזת היתה פה לעשות שורט על המניה.. :-(

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

יש לי הרגשה שזה לא סוף הסיפור והחפירה בנושא אולי תגלה עוד דברים מעניינים.

שהאמריקאים ניכסנים ביצרן רכב מבחוץ הם עושים זאת ללא רחמים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

לא אמינים במנועים, לא בגירים, לא בזיהום אוויר, לא בצריכת בדלק.

בלופוואגן.

כעט הממשל אסר על VW למכור את כל דגמי הדיזל שלה (בגלל זה הצניחה במניות), רק אחרי הבלאגן אולי ואולי יתחילו לשווק את דגמי 2016.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

איך זה הולך להשפיע על VW העולמית? האם נראה את החברה מצטמצת עקב מחסור בנזילות כתוצאה מהקנס של 18! מיליארד דולר בנוסף לאיסור מכירות רכבי דיזל עד להודעה חדשה שתעלה להם עוד כמה שקלים...

Porsche 944 turbo

פורסם

הם מובילים את מכירת רכבי הזיזו הפרטיים בארה"ב, זאת באמת מכה כואבת, ללא ספק יש פה משהו מסריח, אחרי קריאה של כמה פסקי דין אתמול בלילה ככל הנראה הכל יסגר על איזו פשרה שעדיין תכאב מאוד, אני מאמין שלא 18 מיליארד, אבל גם חמישית מזה זה לא סכום פעוט.

עד עכשיו התביעות נגד יצרני הרכב הגיעו מרשות הבטיחות בתעבורה ולא מהצד של זיהום האוויר וללא ספק מדובר פה על מקרה חמור ביותר, אי אפשר להצביע על בן אדם אחד ולהוציא אותו כשעיר לעזאזל ונכון לרגע זה עדיין אין את כל הפרטים לגבי הנושא (מאיזו שנה למשל).

haters will hate

פורסם (נערך)

נשמע מוזר כל הסיפור הזה.

אם התוכנה יכולה לזהות סט של מאפיינים שמצביעים על כל שמתרחשת בדיקה, איך היא יודעת לפעול *רק* כשמדובר בבדיקה ולא, נגיד, במצב נהיגה כשלוחצים על הקלאצ׳ בטעות? איך זה שלקוחות לא התלוננו על אובדן כוח?

יש בסיפור הזה הגיון אם הוא כולל רכבי דיזל גם מחוץ לארה״ב. אולי הם כ״כ נואשים להראות שמנועי הדיזל שלהם ידידותיים לסביבה (כשלמעשה הם ממש לא), וזו הדרך היחידה שלהם לעשות זאת. מעניין אם זה יגרור חקירה גם בשאר העולם.

On a side note, אם זה יקדם את היעלמות מנוע הדיזל מהעולם אולי יצא משהו טוב מהסיפור הזה

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...