Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכתבה מצויין שהרכבים כשלו ב "real world conditions". אני מניח שמדובר על בדיקת זיהום כמו שעושים אצלנו בטסט.

להבנתי זו לא בדיקה שעושים ברישוי שנתי, אלא בדיקה לרכב חדש. לפי מה שכתוב כאן, את התקינה היצרן בכלל עושה לעצמו ושולח לEPA את תוצאות הבדיקות. ה-EPA בודק מדגמית כ-15% מהרכבים החדשים (לא ברור איפה ואיך ובאיזה שלב).

http://www.greencarreports.com/news/1100125_vw-diesel-emissions-recall-what-you-need-to-know-in-10-questions/page-3

הבדיקה בתנאי אמת הייתה תוצאה של מחקר שעשו ספציפית על הרכבים האלה כדי לבדוק לעומק את העניין ולוודא אם באמת הרכבים לא מזהמים, זה לא משהו שעושים בשוטף.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 391
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חי באוסטריה ובעברי עבדתי בענף הרכב, כך שיש לי קשרים עם חברים ב''שטח'' ולכן אני מודע לירידה כללית באמינות של וולקסווגן ב10 השנים האחרונות, אבל לטמטום כזה לא ציפיתי, אם כי תמיד הייתי סקפטי בקשר לפיתוחים שלהם. מי שחושב שלמנועים זעירים עם הספק גבוה במכונית כמו פאסאט אין השלכה על האמינות הוא נאיבי בלשון המעטה, ועל הגיר הרובוטי שלהם אני בכלל לא רוצה לדבר. עשיתי את החשבון וקניתי מכונית... ישראלית (כמעט) :shock:

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם (נערך)

מנכ״ל פולקסווגן מתנצל, אך מכריז שלא יתפטר (כך שניתן לומר בוודאות שהוא כן מתכוון להתפטר):

http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/industry/11881819/Volkswagen-live-VW-issues-profit-warning-sets-aside-6.5bn.html

על פי השמועות, הוא יוחלף ע״י מנכ״ל פורשה. כ״כ הסבר לדרך פעולת התוכנה: זיהתה מצבים בהם הגלגלים הקדמיים מסתובבים אך האחוריים נותרים חסרי תנועה (בדיקות דיינו). בכתבה גם מצוטט בכיר לשעבר בסוכנות להגנת הסביבה בגרמניה שאומר כי ״זה לא דבר חדש... מצער שפולקסווגן הם הראשונים להיתפס״(!!!!!!!!!!!!!!!!!!). כנראה שזו דרך עבודה מקובלת אצל יצרני רכבי דיזל.

עריכה: מסתבר שרוב רכבי הדיזל אכן אינם עומדים בתקנות! הרכבים עוברים בדיקות בתנאי מעבדה, אך נכשלים בבדיקות בתנאים ״אמיתיים״:

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/road-and-rail-transport/11881954/Volkswagen-emissions-scandal-Which-other-cars-fail-to-meet-pollution-safety-limits.html

http://www.transportenvironment.org/sites/te/files/publications/Dont_Breathe_Here_report_FINAL.pdf

כנראה shit hit the fan באמת.

כ״כ, אולי עכשיו זו הזדמנות לרכוש מניות?

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אתה מבלבל בין בדיקות שנתיות שעושים לכל רכב ('טסט') לבין בדיקות תקינה שעושים פעם אחת לכל דגם של רכב כדי לבחון את רמת הזיהום שלו, כשהוא חדש. זאת בדיקה הרבה יותר מדעית ומקיפה מן הסתם והיא נעשית על דיינו.

בקליפורניה עושים בדיקת זיהום על דיינו לרכב אחת לשנתיים, לדיזל מתחת לשנת 97 יש פטור ולבנזין מתחת לשנת 77.

haters will hate

פורסם

הבדיקה בתנאי אמת הייתה תוצאה של מחקר שעשו ספציפית על הרכבים האלה כדי לבדוק לעומק את העניין ולוודא אם באמת הרכבים לא מזהמים, זה לא משהו שעושים בשוטף.

הקטע המדהים הוא שהבדיקה נעשתה דווקא בכדי להוכיח שהרכבים מאוד לא מזהמים.

משבר כזה, אם לא מנהלים אותו נכון, אפשר לסגור את הבסטה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

אני באמת לא מבין על מה המהומה הגדולה, זה לא שהם רימו במיבחני ריסוק אן שיקרו לגבי מספר כריות האויר.

הבטיחות של הרכבים לא נפגעה בכלל, בסך הכל ניסו להציג תוצאות משופרות של גזי פליטה.

היה סיפור מקביל לזה בתחום המעבדים (אולי גם קיים היום) חברות היו בונות מעבדים ומכניסות לשם תוכנות שמזהות מתי מריצים עליהם אפליקציות בדיקה (benchmarks) כדי לקבוע את ציון המעבד.

והופ המעבד מראה תוצאות מצויינות בזמן בדיקה, אז מה.

לא היה רעש כל כך גדול והמניות של חברה גדולה כזו או אחרת לא צנחו (למיטב זכרוני).

לדעתי עשו הר מעכבר, כן יש מקום לתת עונש אבל 18 מיליארד זה כבר לא פרופורציונלי, גם אם זה המקס.

זהו...אני רץ לשים שכפ"ץ

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

בסך הכל ניסו להציג תוצאות משופרות של גזי פליטה.

ה"בסך הכול" הזה הוא:

1.מדובר של תוצאות שקריות שהם עד פי 40(!) ממה שהרכב היה אמור לזהם. אתה יודע מה ההשפעה הישירה של זה על בריאות האוכלוסיה? כניראה שלא מעט.

2.רכבים שמציגים תוצאות זיהום מסויימות זכאות לפטור ממס מהממשל האמריקאי. ככה יוצא שהם קיבלו כסף במרמה, או במילים אחרות - גנבו אותו.

3.בניגוד לסמארטפונים, שהאלפיקציות הבדיקה האלה, זה לא גוף מוסמך אלא סתם אפליקציה שנהנים לשחק איתה, גופי בדיקת זיהום האוויר אלה גופים בינלאומיים רשמיים.

פורסם

יש סיכוי לא רע שגם יצרנים אחרים עושעם את זה.

טכנולוגיית מנוע דיזל של פולקסווגן לא שונה משמעותית משל יצרנים אחרים.

מי שמייצר את מערכת הסולר ואת מחשבי הניהול זה בכלל חברות צד שלישי כמו בוש, סימנס, מגנטי מרלי, דנסו ועוד.

אם פולקסווגם לא מצליחים לעבור את בדיקת הזיהום במוד עבודה רגיל, אז איך יצרנים אחרים עם מנוע דומה (אותו נפח, אותו הספק, אותה טכנולוגיה) כן מצליחם?

פורסם

.בניגוד לסמארטפונים, שהאלפיקציות הבדיקה האלה, זה לא גוף מוסמך אלא סתם אפליקציה שנהנים לשחק איתה, גופי בדיקת זיהום האוויר אלה גופים בינלאומיים רשמיים.

לא דובר בזמנו על סמארטפונים, אולי הייתה טעות להשתמש במילה אפליקציה.

חברות כמו NVIDIA AMD INTEL וכו',כולם ניצלו את זה.

על סמארטפונים אין מה לומר בכלל התופעה שם פשוט משתוללת. אין שום משמעות לתוצאות ה BENCHMARK.

לא ניסיתי להפחית מהמעשה אלה פשוט לא הבנתי אז וגם עכשיו על מה המהומה.

לסיכום,

הכל מונע מכסף, כך היה וכך יהיה.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
אני באמת לא מבין על מה המהומה הגדולה, זה לא שהם רימו במיבחני ריסוק אן שיקרו לגבי מספר כריות האויר.

הבטיחות של הרכבים לא נפגעה בכלל, בסך הכל ניסו להציג תוצאות משופרות של גזי פליטה.

היה סיפור מקביל לזה בתחום המעבדים (אולי גם קיים היום) חברות היו בונות מעבדים ומכניסות לשם תוכנות שמזהות מתי מריצים עליהם אפליקציות בדיקה (benchmarks) כדי לקבוע את ציון המעבד.

והופ המעבד מראה תוצאות מצויינות בזמן בדיקה, אז מה.

לא היה רעש כל כך גדול והמניות של חברה גדולה כזו או אחרת לא צנחו (למיטב זכרוני).

לדעתי עשו הר מעכבר, כן יש מקום לתת עונש אבל 18 מיליארד זה כבר לא פרופורציונלי, גם אם זה המקס.

זהו...אני רץ לשים שכפ"ץ

זיהום אוויר זה משהו שגם אני וגם אתה מרגישים ומקבלים גם אנחנו מעולם לא נגענו ברכב בכלל.

כולם סובלים מזה! גם בעלי החיים סובלים מזה.

יותר מזה, וכמו שנאמר כאן, פולקסוואגן גנבה כסף מהממשל האמרקאי. תחשוב לרגע מה קורה לאדם שהיה גונב כסף ממס הכנסה בארץ. כמו שחבר אמר לי, עדיף להסתבך עם המשטרה.:roll:

פורסם (נערך)
יש סיכוי לא רע שגם יצרנים אחרים עושעם את זה.

טכנולוגיית מנוע דיזל של פולקסווגן לא שונה משמעותית משל יצרנים אחרים.

מי שמייצר את מערכת הסולר ואת מחשבי הניהול זה בכלל חברות צד שלישי כמו בוש, סימנס, מגנטי מרלי, דנסו ועוד.

אם פולקסווגם לא מצליחים לעבור את בדיקת הזיהום במוד עבודה רגיל, אז איך יצרנים אחרים עם מנוע דומה (אותו נפח, אותו הספק, אותה טכנולוגיה) כן מצליחם?

לפי הכתבה ניתן לעמוד בתקני הזיהום, ללא פגיעה בביצועי המנוע

באמצעות שימוש בטכנולוגיית DEF .

ככל הנראה בפולקסווגן ניסו לחסוך.את התקנת המערכת הזו.

אני גם משוכנע כי יצרנים אחרים גם מרמים אולם ברור שכעת

ייבדקו אותם בזכוכית מגדלת, יהיה מעניין.

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם

אף אחד לא מת ממעבד AMD איטי מידי, בעוד עשרות אלפי אנשים בעולם מתים מזיהום.

אני חושב שבמקרה הזה - לפי הכתבות שהובאו שגם יצרנים אחרים לא כל-כך עוברים מבחני נסיעה אמיתיים - ההסתכלות לא צריכה להיות על יצרן אחד אלא בכלל על מנועי דיזל. נראה שתקנות הזיהום מחמירות יותר ממה שמצליחים פיזית לפתח ואין פה פיתרון קסם בינתיים. ה"שוק" כבר לא מצליח לעמוד בקצב.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

הרגולטור צריך לעשות כאן מחשבה מחודשת. הציבו וממשיכים להציב ליצרנים אתגרים שהם כנראה בלתי ניתנים להשגה. מספיק להסתכל על צריכת הדלק המוצהרת של מנועי הטורבו הקטנים. כל מי שעיניו בראשו רואה שההבדל בין מה שהיצרנים מצהירים ובודקים לבין המציאות רב. כדי לקבל ציוןצירוק טוב הם בודקים בתנאים לא ריאליים בעליל ובשטח מתקבלות תוצאות גרועות בהרבה. גם כאן יש העלמת עין אדירה שלא ברור המקור שלה.

פורסם

בנוגע לדיזל, מה שאתה כותב פשוט לא נכון.

יש מערכת יקרה שמתקינים ברכבי הדיזל בשביל לפרק את רעילות הגזים הנפלטים (עי תוסף שנקרא ADBLUE שבבסיסו הוא יוראיה).

VW טענו שבנפחים 2 ליטר ומטה אין צורך במערכת היקרה הזו והם "פיתחו" מנועים נקיים.

היום בדיעבד, אנחנו יודעים בידיוק מה הם "פיתחו".

אני שמח על החשיפה ועל סטירת הלחי המצלצלת הזו שהם יקבלו, זה מוציא מחברה את אלמנט השחצנות, מכניס קצת יותר ענווה ובסופו של יום, גורם להם לייצר רכבים יותר טובים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הקטע המדהים הוא שהבדיקה נעשתה דווקא בכדי להוכיח שהרכבים מאוד לא מזהמים.

משבר כזה, אם לא מנהלים אותו נכון, אפשר לסגור את הבסטה.

לדעתי אך אחד לא יסגור שום בסטה. אם לא ינוהל נכון, יעופו כמה ראשים (גם זה לא בטוח) אבל החברה תמשיך להתקיים מסיבה אחת בלבד - זה קונצרן ענק שאם כולו או מקצתו ייסגר, המון אנשים יאבדו את מקום עבודתם. הממשל הגרמני לא ייתן לזה לקרות, וכנראה שגם האמריקאי לא ישמח שזה יקרה. כמו שקרה עם GM ב2008 - היו על סף פשיטת רגל, אם היו פושטים אז עזרות אלפי אזרחים אמריקאיים היו נשארים בלי עבודה, הממשל התערב ונתן הלוואה של כמה מיליארדים כמעט ללא ריבית והציל את GM. היום הם כבר בבלאגן אחר אבל את ההלוואה הם כבר החזירו.

יותר מזה, וכמו שנאמר כאן, פולקסוואגן גנבה כסף מהממשל האמרקאי. תחשוב לרגע מה קורה לאדם שהיה גונב כסף ממס הכנסה בארץ. כמו שחבר אמר לי, עדיף להסתבך עם המשטרה.:roll:

:lol:

לפי הכתבה ניתן לעמוד בתקני הזיהום, ללא פגיעה בביצועי המנוע

באמצעות שימוש בטכנולוגיית DEF .

ככל הנראה בפולקסווגן ניסו לחסוך.את התקנת המערכת הזו.

אני גם משוכנע כי יצרנים אחרים גם מרמים אולם ברור שכעת

ייבדקו אותם בזכוכית מגדלת, יהיה מעניין.

בטוח שלא טכנולוגית DEW?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...