Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שבסופת הגשמים האחרונה מים טפטפו מתוך האיטום של הדלת, החלטתי לא להתעסק בטיפול הבעיה בעצמי והחלטתי להכניס את הרכב למוסך לטובת הטיפול(בסוף כיוונו דלת, נראה אם "יחזיק מים" בגשם הבא) – כמובן שזה התלווה לקבלת רכב חלופי מחברת הליסינג, הפעם? יונדאי I30CW מודל 2014(עלתה לכביש באפריל 2014).

הרכב היה רכב ליסינג(נשארו שאיריות מדבקה של החברה שהשתמשה בו על הכנף האחורית) ולאחר מכן הפך לרכב השכרה/חלופי – הרכב נסע 77 אלף קילומטר(שזה תאכלס כלום לרכב חלופי/ליסינג בן כמעט 5) – אז אחרי שבוע ובערך 570 קילומטר, זה החוויה של המעבר מרכב סופר-מיני לסטיישן משפחתי(ההשוואה קצת מצחיקה, אבל מבחינתי השימוש היה זהה).

הגודל:

יצא לי לנהוג ברכבים גדולים יחסית בחיי, אבל פעם ראשונה שהייתי צריך להסתדר עם כזה ביום-יום – כמי שרגיל להסתובב במרכז בחניונים ורחובות צפופים, ולהצליח להיכנס לחניות צפופות היונדאי על כך האורך שלה הייתה יחסית חוויה מרגיזה.

בהתחלה עשיתי רוורסים בחניון בחברה שלי מתוך הרגל וברגע האחרון קלטתי במצלמה/חיישנים את האורך של הרכב(שוכחים לרגע בהתחלה) – ופתאום מצאתי את עצמי צריך לתמרן בזהירות רבה יותר חניות שאני לרוב נכנס אליהן "באוטומט", מה שכן? מתרגלים – ואז גם את הסטיישן הארוכה אני מצליח לתמרן בדיוק(בהתחלה למזלי לעזרתי עמדו חיישנים ומצלמת רוורס), מה שכן? הרכב מרובע ושדה הראייה לאחור מעולה(יותר טוב מהקליאו בזכות החלונות הגדולים), על חניות במקביל בתוך העיר דיי וויתרתי כי האורך הרג אותי(לא הייתי קרוב להתאים לחניות שלרוב היו לי נדיבות) – סחבתי אחרי סטיישן(למרות שברוב המקרים תאכלס הסתדרתי וזה לא היה כזה נורא) כאשר התא מטען הנדיב שימש אותי רק לתיק גב.

התא מטען:

נראה ממש גדול, מלא תאים ברצפה של התא מטען ומדף שנשלף מהמושב האחורי(במקום מדף מתפרק כמו ברכבים כאלה בדרך כלל) – תאכלס נראה שימושי(למי שצריך).

מרווח תנוחת ישיבה ונוחות:

המרווח לנהג מעולה(את האמת ממש טוב, מרווח הרגליים היה מעולה) בנוסף המושב יורד מאוד נמוך(הרכב הראשון שבו הייתי אפילו צריך להגביה טיפה את המושב כי הרגליים שלי היו ממש ברצפה, בדרך כלל אני תמיד נוהג עם המושב הכי למטה – ממש אהבתי) המושב עצמו נוח מאוד לנסיעות יום-יומיות ובסך הכל אני חייב להגיד שהופתעתי לטובה(וזה מצחיק כי הייתה לנו במשפחה I30 מודל אחד למטה האצ'בק ולא זכרתי את זה ככה, מצד שני נהגתי עליה דיי מעט).

גם בתנוחת הנהיגה הנמוכה והמושב שלי שמשוך יחסית אחורה(אוהב תנוחת נהיגה שכזאת) – והנה, מאחורי היה לי עצמי מקום לשבת יחסית בסדר(בקליאו לדוגמא המושב מאחורי המושב שלי לא קיים).

הi30 חרשית ביחס לקליאו, למרות שב100 קמ"ש כן שומעים רעשים מסוימים מכיוון בתי הגלגל.

מול זאת המתלים, אוי המתלים – המתלים של הקליאו מדהימים ביחס לi30 ומתלים רכים הם לא בדיוק תחום ההתמחות של הקליאו, המתלים פשוט מתרסקים על כל סדקון בכביש(שברים שלא ידעתי אפילו שאפשר להתרסק אליהם) מישהו ביונדאי כנראה שכח את המתלים המקורים בבית(מה שמפתיע זה שלא זכרתי את האיי30 עם מתלים כ"כ גרועים).

מחסור בבקרת השיוט שאליה אני רגיל הורגש ממש, מצד שני יש הגה עור וציפוי עור על הידית הילוכים.

מערכת מולטימדיה(בהתקנת היבואן – הגיעה כסטנדרט בשנים האלו):

את האמת? אחת ממערכות המולטימדיה הגרועות שפגשתי בחיי, ובאמת פגשתי כמה גרועות במיוחד – להלן ה"פאקים":

- האקולייזר במערכת מתאפס למוד Flat כל התנעה של הרכב(משמע אין באסים)

- הווליום מתאפס לנמוך על גבול ה-Muteכל התנעה

- השעון מתאפס לשעון של 12 שעות כל התנעה

- הרדיו משמיע הרבה רעש סטטי

- אין מענה לטלפון מההגה

- השמש מסנוורת את המסך תמיד כמעט

- בטעות החלפתם סקין למסך(בין כחול/כתום)? ובטעות כי זה מופיע משום מה בדף הבית ולחיץ בקלות – הרדיו יעשה לעצמו ריסט למשך 2 דקות, בהתנעה הבאה הסקין הקודם יחזור.

יש בניגוד לקליאו חיפוש של אנשי קשר בעברית(או בכללי זיהוי עברית) ומצלמת רוורס.

IMG_20190127_191326.jpg

ביצועים וצריכת דלק(בערך):

כן, ביום הראשון הירידה בביצועים ביחס לקליאו הורגשה ממש – כל קיקדאון המנוע צווח וזעם וקיטר ובכללי שידר שזה פשוט לא זה.

אבל עם הזמן התרגלתי להאצה שלה, לצורת הנהיגה הדיי שונה עליה ביחס לקליאו – בסך הכל הרכב שייט בכבוד, שום דבר מרגש – לא רכב חזק, בחזרה לרנו הרגשתי כמו שהרגשתי בפעם הראשונה שעליתי על סופר-מיני עם מנוע טורבו(כמעט הפתעה) אבל נוסע.

הדוושת גז שונה קצת(יוצאת מהרצפה) ותאכלס התבררה כדיי נוחה(בעיקר כי אין בקרת שיוט וצריך להשכיב את הרגל על הגז כל הזמן).

צריכת הדלק לא נמדדה כי לא סיימתי אפילו טנק דלק, איפסתי את המחשב רכב והמחשב הורה על 12.5 קילומטר לליטר(לאחר תרגום, אי אפשר להסיק מזה הרבה) – מה שכן נשאר לי יותר מחצי טנק דלק, שוב – לא ניתן להסיק מזה נתון מדויק אבל ציפיתי שאני לפחות אסיים מיכל דלק בשבוע.

הגיל:

הרכב כבר לא צעיר, את האמת מבחינה מכאנית הרכב הרגיש בסדר גמור – שום דבר לא קירקש ולא היה שום נורה/חריקה ברכב.

על הסלון פגעי הזמן הופיעו(הפס הכסוף על הדלתות של הנהג והנוסע התחילו להתקלף) והפלסטיק סביב הפתח איוורר קצת נשלף החוצה מהמקום.

IMG_20190127_191345.jpgIMG_20190127_191350.jpg

סיכום:

בסך הכל? היה אחלה(שום דבר מרגש לרעה או לטובה) – רק חבל שיבואן תקע את המערכת מולטימדיה בשנקל הזאת.

למי שמחפש רכב עם תא מטען גדול בלי שום ריגוש וצריך סטיישן – היונדאי I30 הזאת היא...אחלה, עושה את העבודה שלה טוב בלי ריגוש(כמו שאפשר לצפות).

אחרי שבוע התגעגעתי לרכב שלי(למרות שהיונדאי הייתה באמת בסדר), שאני רגיל אליו ואוהב לנהוג בו(והכי חשוב? הוא מתאים לי) – היה תענוג לחזור לרנו, לא מצליח להבין מי שלא צריך את הגודל וקונה רכב גדול שכזה, הרגיש לי אישית ממש מיותר.

IMG_20190123_090232.jpg

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תודה על הסקירה

כיף לקרוא

נשמע קצת מוזר העניין עם הדלק.

570 קילומטר ולא ירד אפילו חצי טנק?

זה קילומטראז של מיכל מלא במכוניות האלה.

לא הגיוני שצרכת 12.5 לליטר והצלחת לעשות 570 קילומטר על פחות מחצי מיכל.

פורסם

לגודל לא בעיה להתרגל,יום יומיים ולומדים לקחת קצת יותר מרווח.

לגבי תמרונים,ההגה הקל(מאוד) שלה מקל על החוויה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

^

כן, בסוף מתרגלים לאורך, ועדיין הוא מיותר(לגבי ההגה לפני 6 שנים שעליתי על הi30 ההגה הקל שלה גרם לי לגכח, היום כשעליתי הוא היה כבד קצת יותר ממה שיש לי בקליאו).

תודה על הסקירה

כיף לקרוא

נשמע קצת מוזר העניין עם הדלק.

570 קילומטר ולא ירד אפילו חצי טנק?

זה קילומטראז של מיכל מלא במכוניות האלה.

לא הגיוני שצרכת 12.5 לליטר והצלחת לעשות 570 קילומטר על פחות מחצי מיכל.

לך תדע איך מתנהג המד דלק, לא יצא לי ללמוד את זה - מצד שני אני ידוע כנהג רגוע ולא ״מתגרזן״ מה גם שהרכב ממש לא מעודד את זה, בנוסף הנהיגה הייתה בין עירונית ללא פקקים.

פורסם

יש על ההגה בורר מצבים,משחרר קצת יותר את ההגה.

המערכת זה דרעק סיני ב300 שקל שהותקן בארץ,המערכת הקודמת(כפתורים) יותר נוחה בפער.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

זו לא חוכמה לעבור מסופר מיני לסטיישן ו"לא להצליח להתרגל לאורך".

לעומת רכבי סדאן, הנפוצים מאוד, סטיישן ארוך בסנטימטרים בודדים.

ההשוואה לסופר מיני היא לא ממש נכונה, לדעתי.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לי יש נסיון פחות טוב עם אוטו זהה, מתלים רכים אבל מקנים תחושה מנדנדת ומאוד לא מגובשת על הכביש, כסא נהג יורד נמוך אלא שהזוית בין המשענת למושב נותנת תחושה של אולר מקופל לנוהג, רעש צמיגים בלתי נסבל, שמאפיין אגב את כל המוצרים של המותג בהם נהגתי, גימור לא ממש מוקפד עם תחושה בולטת של פלסטיק שמה שחשוב בו הוא שיהיה זול, מולטימדיה שרלבנטית רק ללילה ביום לא רואים כלום וגם אז היא בינונית מינוס, "סחיבה" עצלה להפליא של המנוע, אולי בגלל העדר הטורבו שאני מורגל בו יותר. בקיצור כשחוזרים לאוקטבית הליסינג מהאוטו הזה, יש תחושה של דילוג קטגוריות מסיבי כלפי מעלה.

פורסם
זו לא חוכמה לעבור מסופר מיני לסטיישן ו"לא להצליח להתרגל לאורך".

לעומת רכבי סדאן, הנפוצים מאוד, סטיישן ארוך בסנטימטרים בודדים.

ההשוואה לסופר מיני היא לא ממש נכונה, לדעתי.

לכן הדיסקליימטר בהתחלה שאני יודע שזה לא השוואה סטנדרטית, מבחינתי באותו הרגע השתמשתי בסופר-מיני ובסטיישן לאותם הצרכים.

לא היה כזה קשה בסוף(מתרגלים לאורך), רק למצוא חניות במקביל למדרכה היה אתגר מורכב משמעותית.

פורסם (נערך)

אז אני עוד במצב טוב עם המולטימדיה של איוניק, כי פעם היה יותר גרוע.

האמת שאצל ההורים שלי בפריוס יש שיקוץ עוד יותר נוראי, מהדורות הראשונים של מולטימדיות בהתקנה מקומית - משהו של גיל קאר על בסיס Windows CE, עם אייגו, בלי קישוריות כלשהי, לא יודע לנגן מוזיקה מהבלותות׳ (יש דיבורית בלי סינכרון עם אנשי קשר), ואפילו אי אפשר להחליף את השפה לאנגלית.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נשמע שהמולטימדיה לא מותקנת נכון, כנראה חסר לה מתח קבוע (כבל צהוב).

ע''י קבלת מתח קבוע כשהרכב כבוי ההגדרות נשמרות.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...