Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה מגדיר חובב רכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה ויכוחון קטן שאני מנהל עם חבר בזה הרגע לגבי ההגדרה "חובב רכב"

אני למשל אוהב להתעסק במכונאות ובהתקנות לרכב ואוהב רכבים לפי העיצוב שלהם( חולה על מכוניות מכוערות שאף אחד לא אוהב, לדוגמא פיאט מולטיפלה ודייהטסו מטריה ,אתם מבינים את הכיוון)מתעניין בכל כתבות על רכבים ואפילו מציק כאן בפורום. לא מעניין תאוצה ,פתיחות,היגוי. ואני אפילו אגיד שאחרי 20 שנה שאני נוסע כל יום לתל אביב אני לא אוהב לנהוג. אז החבר טוען שזה לא נחשב לחובב רכב , אז מה אני? מה אתם? מה מגדיר חובב רכב?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר לומר שזה כל מי שיש לו עניין כלשהו ברכבים מעבר לפונקציה הבסיסית לה נועד הרכב - תחבורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קשה לי להגדיר מישהו שלא אוהב לנהוג באיזושהי רמה, בין אם נהיגה ביום יום או/ו נהיגה במסלול או/ו טיולי נהיגה בארץ/חו"ל בקיצור, לפחות באיזשהי צורה ורמה לאהוב את האקט הבסיסי שכרוך בנהיגה אחרת זה קצת מרגיש לי כמו בנאדם שיאמר שהוא חובב סרטים, זאת אומרת שהוא קורא עליהם, רואה טריילרים ביוטיוב וקורא ביקורות אבל מה? לצפות בסרטים עצמם הוא לא אוהב. בערך הגיוני באותה המידה בעיני.

אבל כל אחד ודעתו, מתאים לך להגדיר את עצמך ככה? אף אחד לא יעצור אותך :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סרטים רואים נטו לבידור והנאה. אין פה עניין של שימוש לצורך, כך שההשוואה לרכב לא נכונה לדעתי.

אם תשווה את זה לאוכל, יכול בהחלט להיות אדם שאוהב לראות סרטונים של בישולים וללמוד כל מיני מתכונים מסובכים אבל בפועל הוא בקושי מבשל ואם כן אז רק דברים פשוטים ביותר כי אין לו מספיק זמן/כסף/מקום. אי אפשר להגדי עליו שהוא חובב בישול? בטח שאפשר.

פורסם
קשה לי להגדיר מישהו שלא אוהב לנהוג באיזושהי רמה, בין אם נהיגה ביום יום או/ו נהיגה במסלול או/ו טיולי נהיגה בארץ/חו"ל בקיצור, לפחות באיזשהי צורה ורמה לאהוב את האקט הבסיסי שכרוך בנהיגה

אז אותו אחד לא חובב נהיגה.

הוא יכול להיות חובב טכנולוגיה, מכונאות, אספנות, הסטוריה, אודיו לרכב ועוד כל מיני דברים שהם כן רכב אבל לא נהיגה ספציפית .

פורסם

זה כמו להגיד "אתה לא מתעניין בשלדה מתנהגת של אלפא רומאו קוואדריטיזיאמו, אז אתה לא חובב רכב", או לחשוב על איך מישהו מעז להעדיף קורולה על פלא מוטורי גרמני/צרפתי, רק כי היא אמינה יותר.

יש אנשים שיש להם עניינים אחרים. אני לא רוצה לטפל באוטו בעצמי (או לטפל בכלל), ומחכה בקוצר רוח מתי כבר יהיה אוטו חשמלי עם טווח טוב, אבל אני מאוד אוהב נהיגה, גם אם זה ביונדאי ליסינג, ומאוד מתעניין במבנה של רכבים, ותעשיית רכב בכלל (ותעשייה בכללי).

האם הייתי מגדיר את עצמי כחובב רכב? לא יודע להגיד את זה. אני אוהב מכוניות ונהיגה, אבל אם צריך לעמוד בקריטריונים ברורים ומוגדרים כדי להיכנס למועדון סגור, אז תשמרו את הכרטיס חבר למישהו יותר ראוי, כי אני גם ככה ארגיש לא במקום שם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בדיוק מה שבוקי אמר ומה שחברינו בעל הוולבו ציין.

לרכבים יש הרבה אלמנטים:

נהיגה, תחזוקה, חדשנות טכנולוגית, נוחות, פיצ'רים, עיצוב, נהיגה תחרותית וגם בכל אחד מהפנים האלו יש תתי קטגוריות.

אתה יכול לחבב א' וב' בלי להתעניין בג' ועדיין להיות מוגדר כחובב רכב.

אני אישית גם לא מתלהב מהרכבים שבדרך כלל אנשים יתלהבו מהם, רכבי קלאס בינוניים או ספורטיביים קצת למיניהם (שירוקו, אאודי למיניהם, מרצדסים ושות')

פורסם
סרטים רואים נטו לבידור והנאה. אין פה עניין של שימוש לצורך, כך שההשוואה לרכב לא נכונה לדעתי.

אם תשווה את זה לאוכל, יכול בהחלט להיות אדם שאוהב לראות סרטונים של בישולים וללמוד כל מיני מתכונים מסובכים אבל בפועל הוא בקושי מבשל ואם כן אז רק דברים פשוטים ביותר כי אין לו מספיק זמן/כסף/מקום. אי אפשר להגדי עליו שהוא חובב בישול? בטח שאפשר.

אבל פה אין עניין של זמן כסף מקום, הבנאדם אומר straight up שהוא לא אוהב לנהוג ולא נהנה מזה, זה מקביל למה שאמרת על חובב הבישול שלא מבשל כי הוא לא נהנה מזה. לדעתי לקרוא למישהו שלא אוהב נהיגה באף רמה (שוב לא חייב לאהוב ביום יום אבל לפחות באיזשהי צורה/ מסגרת כיף לו לנהוג) שהוא חובב רכב זה קצת מצחיק אבל אני לא מחלק פה כרטיסי מועדון כמו שמישהו ציין, שכל אחד יגדיר את עצמו איך שרוצה.

פורסם
אבל פה אין עניין של זמן כסף מקום, הבנאדם אומר straight up שהוא לא אוהב לנהוג ולא נהנה מזה, זה מקביל למה שאמרת על חובב הבישול שלא מבשל כי הוא לא נהנה מזה. לדעתי לקרוא למישהו שלא אוהב נהיגה באף רמה (שוב לא חייב לאהוב ביום יום אבל לפחות באיזשהי צורה/ מסגרת כיף לו לנהוג) שהוא חובב רכב זה קצת מצחיק אבל אני לא מחלק פה כרטיסי מועדון כמו שמישהו ציין, שכל אחד יגדיר את עצמו איך שרוצה.

אתה מערבב כמה דברים

להיות חובב סרטים ולא לראות סרטים זו לא השוואה לוגית ללהיות חובב רכב שלא אוהב נהיגה.

ההשוואה הלוגית הנכונה היא חובב צילום שלא רואה סרטים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תראה, העולם מצחיק אז צוחקים.

אני לא יודע לרכב על אופניים, אין לי רישיון לאופנוע אבל אני מאד אוהב אופנועים. את העיצוב שלהם, את הצליל שלהם, את הסגנון.

אז מבחינתך אני לא חובב אופנועים, סבבה. כשאני מסובב את הראש כשאיזה הארלי עובר, אני חושב שאני כן למרות שהדבר היחיד בחיים שרכבתי עליו היה חמור באיזה טיול בבית הספר.

אותו דבר עם מכוניות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
אבל פה אין עניין של זמן כסף מקום, הבנאדם אומר straight up שהוא לא אוהב לנהוג ולא נהנה מזה, זה מקביל למה שאמרת על חובב הבישול שלא מבשל כי הוא לא נהנה מזה.

אם רוצים, מוצאים גם זמן, מקום וכסף ללמוד לבשל, זה לא בעיה.

אגב אני בקטע הזה בדיוק ככה - רואה המון סרטונים של בישול, אבל לבשל בתכלס זה ממני והלאה, פשוט אין לי כח לזה, רק אם יש לי באמת מצב רוח לזה, שזה נדיר מאוד שקורה (השיא שלי היה אורז עם עוף בטריאקי עם אננס ולזניה די קרנה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בוקי אתה חושב בדיוק כמוני. שכל מי שיש לו רצון לדעת או ללמוד על רכב ולא מחוייב נהיגה או ביצועים הוא בהגדרה חובב רכב. אז האם גם אתה עם ידע עצום אבל נוהג בברלינגו לא נחשב כחובב רכב?

פורסם

אין קשר בין הרכב שבו אתה נוהג (ראה סמלון וחתימה, לדוגמא) לבין היותך חובב רכב או לא.

Slowride סיכם במשפט פשוט וקל, וכולכם סיבכתם- רכב/ נהיגה (סיים סיים) זה צורך, שנועד להזיז בני אדם ממקום למקום.

כל מי שעבורו נהיגה היא פעולה פרקטית נטו, ומתעסק רק בדברים ההכרחיים הקשורים בדבר (להכניס למוסך, להעביר טסט, להתייעץ איזה רכב לקנות), אפשר לומר עליו שהוא לא חובב רכב/ נהיגה.

אין נקודה מסויימת שממנה אפשר "לקבוע" מי כן ומי לא, אבל אפשר לזהות מי נמצא בצד אחד ומי בצד השני.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אז בן אדם עם סוזוקי אלטו שיודע הכל על רכבים וחולה נהיגה הוא חובב רכב? ואם אחד קנה מרצדס amg והוא חולה נהיגה אבל נוהג כמו סבתא של שכנה שלי אז הוא חובב רכב?

האם "חובב רכב" היא רק כותרת להרבה קטגוריות בנושא ?

נהיגה

עיצוב

מכונאות

חשמל

שיפורים

מרוצים

ולא משנה באיזו קטגוריה בחרת בגדול אתה חובב רכב

• תוכן חדש...