Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - סקודה אוקטביה 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לי יש אוקטביה RS 2019, וגם לי לקח כמה ימים טובים למצוא תנוחת נהיגה טובה זה באמת שגע אותי בהתחלה ממש התבאסתי ולא היה לי נוח, אבל אחרי הרבה (מאוד) כיוונים הגעתי לתנוחה המושלמת ואני ממש מבסוט עליה.

( אני לא יודע אם באוקטביה שבמבחן יש גם את כל האופציות לכיוון כמו במושבים החשמליים אצלי בRS).

גם אני לא הצלחתי להגיע לתנוחת נהיגה נכונה באוקטביה הרגילה (ולצורך העניין גם בקודיאק וגם בסופרב לא הצלחתי) וזה לא קשור לכסאות, זה קשור ליחס הגה ידיים דוושות קונסולה מרכזית לא נכון.

בשבילי זאת סיבה לפסול את הרכבים הללו על הסף למרות היתרונות הגדולים האחרים של הרכבים הללו.

וזאת להבדיל מסיאט ופולקסווגן ששם תנוחת הנהיגה היא לעילא ולעילא (לפחות בדגמים שבדקתי).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
למדתי המון על מחזור :roll:. קצת פחות על האוטו. :-D

מחזק.

כל ההתחלה מאוד מתישה ומוציאה את החשק.

ושעוברים אותה סוף סוף ההתרשמות והמידע על הרכב מרגישים יבשים ומצומצמים.

מה המחיר של הרכב בכלל?

פורסם

על העקרון הזה;

"וואלה, 55 כ"ס ו-0.7 שניות בלבד יותר ל-100 קמ"ש מאשר ה-RS, וכל הטוב הזה ב-80,000 ₪ פחות!"

, מעניין איך מרגישה הלאון עם המנוע, ביחס לאחותה הבכירה.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

יצא לי לנהוג (לא במסגרת הפורום הפעם) על האוקטביה הנ"ל וגם על האחיינית של סיאט - הלאון, בעלת אותה מערכת הנעה.

האוקטביה מרווחת מאוד מאוד. מאוד. ממש מאוד. הגובה שלי בערך 175 ס"מ, ובזמן שנהגתי ישב מאחורי חבר בגובה 2 מטר. אי אפשר להגיד שזה "מרווח" כי זה יהיה אנדרסטייטמנט. הבחור ישב שם ונשאר כל כך הרבה מקום לרגליים, שיש מצב שסדרה 7 בגרסתה הארוכה לא משתווה למרווח של הנוסעים מאחור. כן, עד כדי כך.

הנוחות בהחלט מעולה. שיבושי כביש שונים ומגוונים לא חדרו פנימה, וגם בורות רציניים, אם מוציאים רגע את רעש עבודת המתלה כשהוא סופג את המהמורה, באמת שאפשר לחשוב שהרכב פשוט מתעלם מקפלי הכביש.

אמנם זה לא רכב שאמור להיות בעלת התנהגות ששווה לכתוב עליה, אבל הייתי חייב לבדוק, אז בדקתי.

השורה התחתונה של הנושא הזה היא שהרכב לא סגור על עצמו. בלי יותר מידי פרובוקציה ועם בקרות מחוברות (אפשר בכלל לכבות שם בקרות?), התחת החליט לצאת לטייל. כן, התחת, לא הפרונט. ניסיתי להבין מה קרה שם ולשחזר את המקרה אבל לא הצלחתי. חזרתי לאותה חתיכת אספלט שבה זה קרה כדי לבדוק אם היה איזה כתם על הכביש או חתיכת אספלט שונה מהאספלט שמסביב (הבדלי אחיזה) ולא ראיתי שום דבר חריג. קטע מאוד מוזר.

אל תחפשו שם תקשורת, לא מהשלדה ובטח שלא מההגה. זה מרגיש כאילו השלדה מנסה להעביר מסר, אבל הוא מוצפן ולנהג אין מפתח הפיענוח. ההגה בכלל מת לחלוטין.

בהתחלה הבלמים קצת הפחידו אותי כי עוצמת הבלימה הייתה חלשה. לא נוראי, וכאמור לא רכב ספורט אז לא ציפיתי לבלימה שתשתול אותי במקום, אבל זה הרגיש חלש יותר ממה שציפיתי גם מרכב משפחתי. כשסיימנו עם קטע הכביש המעניין, יצא מצב שבו הייתי צריך לבצע בלימת חירום. דווקא שם פתאום הבלמים פרחו ושתלו אותי במקום. בקיצור, גם שם משהו קצת לא ברור, אבל לצערי כבר לא היה לי זמן לבחון את זה יותר לעומק.

המנוע החדש איכזב אותי, ובעיקר חיזק את מה שאני אומר להרבה אנשים - נתונים על הנייר מספרים רק חלק קטן של הסיפור.

הנתונים יפים אבל על הכביש זה הרבה יותר חלש והרבה פחות מרגש. בזינוק מהמקום זה מרגיש ממש כאילו המנוע חנוק, ובתאוצות ביניים, למרות שהם בסדר, הם ממש לא הרגישו כמו רכב עם יותר מ-32 קג"מ ו-190 כ"ס.

לפי מה שהבנתי, זה נובע בגלל הגבלות שונות ומשונות שיש על המנוע על מנת לעמוד בתקן WLTP החדש והמחמיר.

תיבת ההילוכים, למרות היותה כפולת מצמד, פעלה באופן מעט איטי ומעט מהוסס. אני מניח שזה טוב לנסיעה היום-יומית לטובת נוחות, בנהיגה יותר אגרסיבית זה קצת מעצבן. כאמור, זה לא באמת משנה כי לרכב אין יומרות ספורטיביות אז אי אפשר להחזיק את זה כנגדה.

כמו שאמרתי בהתחלה, זה לא רכב ספורטיבי ואם לבחון אותו בעיניים של לקוח פוטנציאלי, האוקטביה ככל הנראה תהיה קנייה מעולה.

מרווחת, נוחה, חזקה, מאובזרת, ועכשיו גם עם גיר שאמור להיות אמין, זאת קנייה מעולה לטעמי. נשאר רק לראות איך תהיה אמינות מערכת ההנעה לאורך זמן.

-------------------------------------------------------

בערך שבועיים אחרי האוקטביה הגיעה אליי הלאון.

לא אחפור עליה כמו על האוקטביה אלא רק אציין הבדלים בין הרכבים.

הלאון ממש קצת יותר קשיחה אבל ממש לא שוברת את הגב, וממש לא רכב ספורטיבי. בתמורה לזה מקבלים התנהגות עדיפה וקצת פחות רכינה על המתלים בעיקולים.

המנוע והגיר הרגישו בדיוק אותו דבר (הגיוני).

הבלמים בלאון הרגישו טוב יותר, לא יודע למה. אמנם הלאון קלה יותר מהאוקטביה ב-80 ק"ג בערך, אבל אני לא חושב שזה הבדל משקל שיכול לגרום להבדל שיורגש בבלימה.

לטובת הלאון צריך לומר שלא רק שהיא מאובזרת מאוד, אלא היא אף מאובזרת יותר מהאוקטביה - 9 כריות אוויר מול 7 באוקטביה, חישוקי 18 מול 17, קוקפיט דיגיטלי, מערכת סאונד של Beats עם 9 רמקולים וסאבוופר.

בנוסף יש פנסי לד וגג פנורמי בסטנדרט שבאוקטביה הם בתוספת תשלום.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

האוקטביה מרווחת מאוד מאוד. מאוד. ממש מאוד. הגובה שלי בערך 175 ס"מ, ובזמן שנהגתי ישב מאחורי חבר בגובה 2 מטר. אי אפשר להגיד שזה "מרווח" כי זה יהיה אנדרסטייטמנט. הבחור ישב שם ונשאר כל כך הרבה מקום לרגליים, שיש מצב שסדרה 7 בגרסתה הארוכה לא משתווה למרווח של הנוסעים מאחור. כן, עד כדי כך.

לא, ממש אין מצב. הרכב באמת מאוד מרווח (ומה שעוד יותר מרשים זה שזה לא בא על חשבון תא המטען) אבל הגזמת לגמרי. אפילו סופרב (מרווחת מאוקטביה) לא יותר מרווחת מסדרה 7 Long.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
לא, ממש אין מצב. הרכב באמת מאוד מרווח (ומה שעוד יותר מרשים זה שזה לא בא על חשבון תא המטען) אבל הגזמת לגמרי. אפילו סופרב (מרווחת מאוקטביה) לא יותר מרווחת מסדרה 7 Long.

1. כתבתי "יש מצב", משמע גם יש מצב שלא. אפשר לבדוק את זה.

2. אחרי מעל 4 שנים של עבודה ב-ב.מ.וו, הדבר שאני הכי זוכר מהסדרה 7 זה שהייתי מאוכזב ממרווח הרגליים בספסל האחורי.

3. בלי קשר להשוואה, המרווח באוקטביה פשוט מטמטם. בסופרב זה בכלל ליגה אחרת (והיא בטוח יותר מרווחת מה-7).

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
מחזק.

כל ההתחלה מאוד מתישה ומוציאה את החשק.

ושעוברים אותה סוף סוף ההתרשמות והמידע על הרכב מרגישים יבשים ומצומצמים.

מה המחיר של הרכב בכלל?

להפיך זה מצויין והלוואי בכל הכתבות שעולות כאן הייתה סקירה טכנית כזאת.

מבחינתי זה מה שמביא עניין וגרם לי לרצון לקרוא את הכתבה.

פורסם
תודה על הכתבה

המנוע מנתק 2 צילינדרים בשיוט כמו ב-150?

לא, רק עובר בין שני מצבי עבודה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
יצא לי לנהוג (לא במסגרת הפורום הפעם) על האוקטביה הנ"ל וגם על האחיינית של סיאט - הלאון, בעלת אותה מערכת הנעה.

הנוחות בהחלט מעולה. שיבושי כביש שונים ומגוונים לא חדרו פנימה, וגם בורות רציניים, אם מוציאים רגע את רעש עבודת המתלה כשהוא סופג את המהמורה, באמת שאפשר לחשוב שהרכב פשוט מתעלם מקפלי הכביש.

אמנם זה לא רכב שאמור להיות בעלת התנהגות ששווה לכתוב עליה, אבל הייתי חייב לבדוק, אז בדקתי.

השורה התחתונה של הנושא הזה היא שהרכב לא סגור על עצמו. בלי יותר מידי פרובוקציה ועם בקרות מחוברות (אפשר בכלל לכבות שם בקרות?), התחת החליט לצאת לטייל. כן, התחת, לא הפרונט. ניסיתי להבין מה קרה שם ולשחזר את המקרה אבל לא הצלחתי. חזרתי לאותה חתיכת אספלט שבה זה קרה כדי לבדוק אם היה איזה כתם על הכביש או חתיכת אספלט שונה מהאספלט שמסביב (הבדלי אחיזה) ולא ראיתי שום דבר חריג. קטע מאוד מוזר.

אל תחפשו שם תקשורת, לא מהשלדה ובטח שלא מההגה. זה מרגיש כאילו השלדה מנסה להעביר מסר, אבל הוא מוצפן ולנהג אין מפתח הפיענוח. ההגה בכלל מת לחלוטין.

בהתחלה הבלמים קצת הפחידו אותי כי עוצמת הבלימה הייתה חלשה. לא נוראי, וכאמור לא רכב ספורט אז לא ציפיתי לבלימה שתשתול אותי במקום, אבל זה הרגיש חלש יותר ממה שציפיתי גם מרכב משפחתי. כשסיימנו עם קטע הכביש המעניין, יצא מצב שבו הייתי צריך לבצע בלימת חירום. דווקא שם פתאום הבלמים פרחו ושתלו אותי במקום. בקיצור, גם שם משהו קצת לא ברור, אבל לצערי כבר לא היה לי זמן לבחון את זה יותר לעומק.

המנוע החדש איכזב אותי, ובעיקר חיזק את מה שאני אומר להרבה אנשים - נתונים על הנייר מספרים רק חלק קטן של הסיפור.

הנתונים יפים אבל על הכביש זה הרבה יותר חלש והרבה פחות מרגש. בזינוק מהמקום זה מרגיש ממש כאילו המנוע חנוק, ובתאוצות ביניים, למרות שהם בסדר, הם ממש לא הרגישו כמו רכב עם יותר מ-32 קג"מ ו-190 כ"ס.

לפי מה שהבנתי, זה נובע בגלל הגבלות שונות ומשונות שיש על המנוע על מנת לעמוד בתקן WLTP החדש והמחמיר.

תיבת ההילוכים, למרות היותה כפולת מצמד, פעלה באופן מעט איטי ומעט מהוסס. אני מניח שזה טוב לנסיעה היום-יומית לטובת נוחות, בנהיגה יותר אגרסיבית זה קצת מעצבן. כאמור, זה לא באמת משנה כי לרכב אין יומרות ספורטיביות אז אי אפשר להחזיק את זה כנגדה.

כמו שאמרתי בהתחלה, זה לא רכב ספורטיבי ואם לבחון אותו בעיניים של לקוח פוטנציאלי, האוקטביה ככל הנראה תהיה קנייה מעולה.

מרווחת, נוחה, חזקה, מאובזרת, ועכשיו גם עם גיר שאמור להיות אמין, זאת קנייה מעולה לטעמי. נשאר רק לראות איך תהיה אמינות מערכת ההנעה לאורך זמן.

-------------------------------------------------------

בערך שבועיים אחרי האוקטביה הגיעה אליי הלאון.

לא אחפור עליה כמו על האוקטביה אלא רק אציין הבדלים בין הרכבים.

הלאון ממש קצת יותר קשיחה אבל ממש לא שוברת את הגב, וממש לא רכב ספורטיבי. בתמורה לזה מקבלים התנהגות עדיפה וקצת פחות רכינה על המתלים בעיקולים.

המנוע והגיר הרגישו בדיוק אותו דבר (הגיוני).

הבלמים בלאון הרגישו טוב יותר, לא יודע למה. אמנם הלאון קלה יותר מהאוקטביה ב-80 ק"ג בערך, אבל אני לא חושב שזה הבדל משקל שיכול לגרום להבדל שיורגש בבלימה.

לטובת הלאון צריך לומר שלא רק שהיא מאובזרת מאוד, אלא היא אף מאובזרת יותר מהאוקטביה - 9 כריות אוויר מול 7 באוקטביה, חישוקי 18 מול 17, קוקפיט דיגיטלי, מערכת סאונד של Beats עם 9 רמקולים וסאבוופר.

בנוסף יש פנסי לד וגג פנורמי בסטנדרט שבאוקטביה הם בתוספת תשלום.

אחרי כל ההשוואה הזאת דווקא מעניין אותי כמה תא הנוסעים בלאון צפוף לעומת האוקטביה? (הרי זאת אותה הפלטפורמה) תא המטען ברור לי שקטן בהרבה

• תוכן חדש...