Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - סקודה אוקטביה 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, לא בקטע של "אוקטביה חדשה שתיים נקודה אפס" אלא מנוע שני ליטר חדש שקיבלה האוקטביה ושודך לגיר רטוב, וגם - משהו שבטוח לא ידעתם.

סקודה-אוקטביה-2ליטר-2019-10.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכל טוב (באמת) ויפה, אבל לא היה מזיק לה איזה שינוי קוסמטי מרענן.. היא יותר מידי.. רגילה\מונית\משעממת.

וכן אני יודע שיש את הסופרב וכו וכו, עדיין, נחוץ ואפשרי לעדכן אותה לדעתי.

פורסם

לי יש אוקטביה RS 2019, וגם לי לקח כמה ימים טובים למצוא תנוחת נהיגה טובה זה באמת שגע אותי בהתחלה ממש התבאסתי ולא היה לי נוח, אבל אחרי הרבה (מאוד) כיוונים הגעתי לתנוחה המושלמת ואני ממש מבסוט עליה.

( אני לא יודע אם באוקטביה שבמבחן יש גם את כל האופציות לכיוון כמו במושבים החשמליים אצלי בRS).

פורסם

מה לגבי נתונים טכניים? כ"ס? מומנט? זמינות המומנט?

תודה

190 כ"ס ב-4200 סל"ד ו-32.6 קג"מ הזמינים החל מ-1500 סל"ד. 7.3 שניות אורך המיאוץ הקלאסי ל-100 קמ"ש והמהירות המירבית עומדת על 236 קמ"ש.

לי יש אוקטביה RS 2019, וגם לי לקח כמה ימים טובים למצוא תנוחת נהיגה טובה זה באמת שגע אותי בהתחלה ממש התבאסתי ולא היה לי נוח, אבל אחרי הרבה (מאוד) כיוונים הגעתי לתנוחה המושלמת ואני ממש מבסוט עליה.

( אני לא יודע אם באוקטביה שבמבחן יש גם את כל האופציות לכיוון כמו במושבים החשמליים אצלי בRS).

ל-RS מושבים אחרים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
190 כ"ס ב-4200 סל"ד ו-32.6 קג"מ הזמינים החל מ-1500 סל"ד. 7.3 שניות אורך המיאוץ הקלאסי ל-100 קמ"ש והמהירות המירבית עומדת על 236 קמ"ש.

תודה

אמנם שיפור משמעותי במומנט אבל קצת פחות בכ"ס

פורסם

אכן, רק 10 כ"ס שיפור. המטרה של היצרן הייתה להביא מנוע חזק אך יחד עם זאת חסכוני, ומכאן השיפור הצנוע יחסית בהספק למרות הגדלת הנפח.

פורסם

נראה אחלה רכב, האם יוצע בגרסה ידנית?

ומסכים בעניין העיצוב, לא חייב משהו דרמטי, אבל קצת פחות משעמם

ובלי קשר אתם חייבים להטמיע את האפשרות לדפדף בין התמונות בעזרת ה-scroll של העכבר בפורום כמו שעשיתם בכתבה

פורסם
לא, לא בקטע של "אוקטביה חדשה שתיים נקודה אפס" אלא מנוע שני ליטר חדש שקיבלה האוקטביה ושודך לגיר רטוב, וגם - משהו שבטוח לא ידעתם.

[ATTACH=CONFIG]515774[/ATTACH]

כתיבה יפה ויש כאן עוד כמה דברים שלא ידעתי...

ואגב אהבתי מאד את המושבים, הם לא פחות יפים מעור והרבה יותר מתאימים לאקלים הישראלי עם החום שיש כאן בקיץ

פורסם (נערך)

קראת את כל הכתבה?

------------------------------------------

וחוץ מהמנוע?

האוקטביה כאמור ממש לא צעירה, אך למרות גילה היא מוכיחה שכוחה עוד במותניה והיא עדיין אחת המשפחתיות הטובות בסגמנט (אם לא הטובה ביותר – אני לא מכיר משפחתית אחרת שמציעה חבילה שמתקרבת לזאת של האוקטביה). הגרסה עם מנוע ה-2.0 נבדלת מהדגמים ה"נחותים" יותר בתיבת ההילוכים – DSG7 בגרסת DQ380 בעלת 7 הילוכים ושני מצמדים רטובים, המיועדת לשימוש בשילוב עם מנועים עתירי מומנט (מעל 25.5 קג"מ). הבדל מהותי נוסף נמצא במתלים האחוריים שהינם רב-חיבוריים (לעומת קורת רוחב) מה שעוזר לספק נוחות נסיעה מצויינת, גם עם צמיגים בגודל 17 אינץ' וחתך 45.

גרסה זאת משווקת רק ברמת הגימור Exclusive המאובזרת בנדיבות ומצויידת בין היתר בחבילת בטיחות מקורית (המייתרת התקנת צפצפה מקומית) וכוללת גם בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת מולטימדיה עם מסך מהטובים בסגמנט ותמיכה באפל קארפליי ואנדרואיד אוטו.

רכב המבחן כלל את חבילת ה-Premium שמוסיפה גג פנוראמי נפתח (עם וילון רשת דקיק שלא ברור איך ישפיע על חום תא הנוסעים בקיץ הישראלי) ופנסי לד. ברכב המבחן הותקנה ע"י היבואן אפליקציה מבוססת אנדרואיד הכוללת ווייז שפגמה במערכת המקורית (לאייפון שלי לקח זמן רב להתחבר וגם חוויתי ניתוקים) - אני לא מוצא שום סיבה להתקין אותה כאשר המערכת המקורית מציעה שיקוף לסמרטפון.

איכות החומרים וההרכבה ללא דופי, לוח המחוונים עשוי כולו מחומר רך שמקרין איכות ולמרות העיצוב השמרני הוא יעיל מאד ומציע הנדסת אנוש מצויינת. המושבים נראים מעולה, משלבים עור ובד מיקרופייבר דמוי אלקנטרה, אך נוחות הישיבה במושבים הקדמיים הפתיעה לרעה. מעבר לעובדה שהם חסרי תמיכה, משהו דפוק בהם ארגונומית. אמנם נוחות מושבים היא מאד אינדיבידואלית, אך אני לא סובל מבעיות גב ולמרות שהמושב כלל גם כיוון תמיכה לגב התחתון, לא הצלחתי למצוא תנוחת ישיבה נוחה והגב התחתון סבל לאורך כל המבחן. מנסיוני בדגמים אחרים של הקונצרן, המושבים בד"כ נוחים עד נוחים מאד (למשל, גולף קומפורטליין). המושבים הללו הם פאול רציני והדבר היחיד שיכול להיחשב כדיל ברייקר (המושבים האחוריים לעומת זאת, נוחים מאד).

המרווח טוב מאד, ומאחור יש די והותר מקום אם כי תעלת הכח ומבנה המושב לא מאפשרים לשלושה מבוגרים להסתדר בנוחות. תא המטען ע-נ-ק ושימושי מאד בזכות דלת תא המטען הגדולה שאני יכול להחנות בו את המכונית הפרטית שלי.

סיכום

האוקטביה בגרסה הזאת היא מכונית משפחתית מלוטשת ומאוד(!) מהירה. יחד עם זאת, אם חשבתם "וואלה, 55 כ"ס ו-0.7 שניות בלבד יותר ל-100 קמ"ש מאשר ה-RS, וכל הטוב הזה ב-80,000 ₪ פחות!" כדאי שתחשבו שוב. האוקטביה 2.0 מנפקת ביצועים מרשימים בהחלט, מציגה התנהגות כביש רבת יכולת, אך היא עדיין משפחתית סולידית. למרות ביצועיה המרשימים, אין בינה ובין מכונית ספורטיבית חצי דבר.

לסיכום, למעט המושבים הקדמיים, מדובר במשפחתית מצויינת ואיכותית אשר מספקת חוויית נסיעה מעולה תוך הפגנת ביצועים חריגים מאד לסגמנט המשפחתיות ובמחיר הוגן.

------------------------------------------

מה עוד אתה רוצה לדעת על האוטו?

עריכה אחרונה על ידי menir1

פורסם

כמובן שקראתי. זה היה בצחוק על העומק שצללת אליו לגבי אופן פעולת המנוע. אני דווקא רק בעד, כי על האוקטביה יש לי דעה לפני החלפת המנוע, שהוא המעניין כאן. אז זה באמת היה מעניין.

כל מנועי 888 עם מחזור משתנה?

פורסם (נערך)

תודה :-)

המנוע הזה מביא בשורה טכנולוגית חדשה (בקו המנועים של היצרן אך גם בהשוואה ליצרנים אחרים), לכן נראה לי נכון להתעמק בטכנולוגיה שלו (במיוחד שמשקללים את העובדה שהמכונית עצמה לא חדשה וגם באתר נעשו לה מספר מבחנים).

לא כל מנועי ה-E888 המשווקים כיום הם עם מחזור משתנה - למשל ה-GTI, הקופרה וה-vRS לא כוללים את הטכנולוגיה הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי menir1

פורסם
הכל טוב (באמת) ויפה, אבל לא היה מזיק לה איזה שינוי קוסמטי מרענן.. היא יותר מידי.. רגילה\מונית\משעממת.

וכן אני יודע שיש את הסופרב וכו וכו, עדיין, נחוץ ואפשרי לעדכן אותה לדעתי.

דגם חדש לחלוטין יוצג עוד השנה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...