Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מחליטים מתי להחליף רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה רץ רחוק מידי.

אין לי 3 ילדים(וגם לא יהיו),אני מסתכל 10 שנים קדימה.

ובעשור הקרוב אין לי שום סיבה לקנות דירה.

לחסוך כן,ולראות מה קורה בעתיד.

גם אם בגיל 26-27 יהיו לי 400 אלף מזומן לתת מקדמה,עדיין לא אעשה זאת.

מלחסוך לא תגיע לכלום. ( בהנחה שאתה לא מרוויח 20,000 נטו בחודש , אם כן זה משהו אחר )

אתה חייב לתת לכסף לעבוד

במידה ויש לך 200,000 ₪ , אתה יכול לרכוש דירה להשקעה בפריפרייה באיזורים סטודנטייאלים לקבל תשואה של 4.5% , כמובן לקחת משכנתה קטנה של 400,000, לבנות אותה שהשכירות תכסה את המשכנתא.

לא לבנות על עליית ערך , אם יקרה מה טוב.

קבלת שכר דירה חודשית לכמה שנים, המשכנתה בינתיים תרד וההון העצמי יעלה.

או אם יש לך סכומים של כמה אלפים ואתה יכול לחסוך עוד כמה אלפים בחודש.

תזרוק לקופת גמל להשקעה ותקבל תשואה ( סיכוי לעלייה וסיכון לירידה קיים כמובן. בטווח רחוק עולה. זה לא השקעה לחודש, חודשיים. אלא לטווח ארוך.

נתתי דוגמה להשקעות בסכומים קטנים שאתה יכול לבצע.

כמובן איני ממליץ לך דבר, רק פותח אופקים.

אם אתה בתחילת \אמצע שנות ה 20 שלך, אתה פשוט חייב חייב חייב להשקיע במשהו.

ללא זה קשה להגיע למשהו בחיים.

אני בן 30 עוד חודשיים. לשמחתי הבנתי זאת בתחילת שנות ה 20 שלי.

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה רץ רחוק מידי.

ובעשור הקרוב אין לי שום סיבה לקנות דירה.

לחסוך כן,ולראות מה קורה בעתיד.

גם אם בגיל 26-27 יהיו לי 400 אלף מזומן לתת מקדמה,עדיין לא אעשה זאת.

אם בגיל 26 תמצא את עצמך עם 400 אלף שקל הון עצמי רכישת דירה זה הדבר הכי חכם שתוכל לעשות.

פורסם

אישית, כל עוד הרכב תקיןונותן מענה לשימושים שלי (כרגע אין ילדים וכו'). לא מחליף אותו. מצידי שיזדקן לצידי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

כן.

להשתעבד לדירה בחור ת*ת שאני אפילו לא גר בה.

מפספס את החוכמה הגדולה פה.

מסכים עם זה שצריך להשקיע.

דירה זו לא ההשקעה היחידה/ההכי טובה.

ושוב,כמו שלא תקנה אלטו ב180 אלף שקל ותיסע באוטובוס.

אותה הרגשה יש לי כלפי דירות.

סטינו לגמרי,מיותר.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
ההבדל בין קניהה ושכירות של דירה/בית, זה שבמקרה של קניה ומשכנתא, אתה משלם על נכס שהערך שלו נשאר קבוע, ואף עולה, והוא יהיה שלך בסוף.

במקרה של שכירות, אתה משלם על שימוש בנכס שמישהו אחר קנה, ובסיום חוזה גם של 30 שנה, לא נשאר לך כלום, ואתה באותו מקום.

במקרה של רכב זה שונה, כי, אלא אם קנית בוגאטי שירון או להפרארי, הערך של הרכב תמיד יירד, עד שתישאר עם משהו ששווה יותר בתור ברזל.

ככה שבחכירה של רכב לעומת קניה יש הרבה יותר הגיון. אתה משלם על זכות שימוש ברכב, הערך שלו יורד, ובסוף אתה מחזיר לחברת ליסינג לא נכס, אלא משהו שערכו פחת משמעותית מתחילת החוזה.

אם התגובה מכוונת אליי אז אני בהחלט מסכים שההשוואה בין שכירת רכב לשכירת דירה היא פסולה מיסודה. אני הגבתי והתייחסתי רק לחלק של שכירת הדירה.

משכנתא זה לא תשלום קבוע.

הבנק מחייב אותך לקחת את ההלוואה בכמה מסלולים וחלקם צמודים לכל מיני מדדים(לא מכיר לעומק).

יכול להיות שבעתיד המצב ישתנה,כרגע מחירי הדיור לא סבירים.

אחרי שחסכתי 400-500 אלף,אני אקח הלוואה ואחזיר 6 אלף בחודש למשך 20 שנה(ואל תספרו לי על דירות ב800 אלף-אם זה קרוב לעולם זה דירות זבל).

זה סכום סביר להחזיר עם נטו של 25-30 בחודש וגם אז פוגע משמעותית באיכות חיים.

כל מי שבן 40+ ורנה נכס ראשון לפני העליה הגדולה,מחזיר סביבות ה3-2.5 בחודש.

פה אתה ממש טועה, אתה יכול לקחת את כל המשכנתא במסלול ריבית קבועה, האופציה ההפוכה היא הלא אפשרית. החיסרון של ריבית קבועה הוא שההחזר החודשי שלך תמיד יהיה גבוה, היתרון שהוא לא ישתנה.

לגבי ההחזר וההכנסות שרשמת, אני לא רחוק משם ואני יכול להגיד לך שמי שיודע להתנהל נכון לא ירגיש שהוא סוחב גיבנת על הגב.

ברור שהייתי שמח אם המשכנתא שלי הייתה חצי ממה שאני משלם היום, אבל אני לא מרגיש שאני חי ברמה נמוכה יותר ממה שההורים שלי חיו כשהיו בגילי.

הלפרין, אתה אומנם לא צעיר ממני בהרבה, אבל אתה צריך ללמוד עוד קצת, או על נסיון חיים או על חישובים מתמטיים.

דירה היום עם סבסוד של דיור למשתכן יכולה לעלות כ1-1.5 מליון שקלים.

בהנחה ואתה רוצה לחיות עד גיל 80 בערך, ותשכור דירה מגיל 25, אלו 55 שנים שגם בדירה הכי מעפנה תשלם 30 אלף בשנה. אני אפילו לא צריך לפתוח מחשבון כדי להבין שיש פה עלות שגבוהה ממליון וחצי שקלים, ובנוסף, לא תשאר עם כלום ביד.

כמובן שעלות שכירות שיכולה לעלות, באה לידי ביטוי גם בריבית על המשכנתא למשל.

המספרים לא מדוייקים, אבל אתה מבין את הכוונה שלי, אני מקווה.

כשיהיו לך 3 ילדים לא תוכל לתת להם לגור בדירה של 2500 שקל, אני אומר לך את זה כי אדם שמאוד קרוב אליי שוכר דירה כבר קרוב ל20 שנה (והוא עוד לא בן 40), יש לו 3 ילדים, ובדירה של 2700 שקל במרכז הארץ, שלושתם חיו בחדר אחד, ועכשיו הוא עבר לדירה של 5 אלף שקל, וזה מאוד חונק אותו כלכלית אף על פי שהוא נמצא בתפקיד בכיר במקום עבודתו.

רק שאתה שוכח שאותה דירה שרכשת במחיר למשתכן ב-1-1.5 מיליון בסוף תעלה לך 1.7-2.5 מיליון ש"ח אחרי תשלומי ריבית לבנק.

לגבי החלק השני עם הדוגמא שנתת מסכים מאוד וזה גם מה שאני ניסיתי להעביר לאדון הלפרין. רק שאני חושב שאתה לא מצייר את התמונה המלאה, בכיר בחברה עם 3 ילדים שלא מסתדר עם הוצאה קבועה על דיור של 5 אלף ש"ח כנראה חי מעבר ליכולת שלו בשאר ההוצאות או שאשתו לא עובדת.

כן.

להשתעבד לדירה בחור ת*ת שאני אפילו לא גר בה.

מפספס את החוכמה הגדולה פה.

מסכים עם זה שצריך להשקיע.

דירה זו לא ההשקעה היחידה/ההכי טובה.

ושוב,כמו שלא תקנה אלטו ב180 אלף שקל ותיסע באוטובוס.

אותה הרגשה יש לי כלפי דירות.

סטינו לגמרי,מיותר.

ולקנות מניה של חברה שיש לה רק רעיון לפרויקט מסוים שאולי ירוויח כסף בתנאי שהם באמת יצליחו בכלל לממש אותו, כל זה תחת הפחד התמידי שמשהו אחר יקדים אותם ואז הכל הלך לפח. זה כן נשמע לך הגיוני?

מבזק חדשות, אתה משקיע כל יום בחברות כאלה דרך הפנסיה שלך (וגם קרן השתלמות אם יש לך).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא אכנס לדיון שהתפתח כאן על דירה לרכישה, כן\לא. רק דבר אחד;

...

...

לפי הכינוי שלי אתה מבין בן כמה אני. בגיל שלך (והרבה אחרי) גם אני לא תכננתי ואפילו סירבתי לחשוב על ילדים. לפני כשנתיים וחצי נהייתי אבא בפעם הראשונה (בינתיים).

אם יש משהו שאתה צריך לדעת, זה שאתה לא יודע כלום לגבי העתיד.

פורסם (נערך)

ובכדי לתת לכך חיזוק, כיום בגיל 35 אני עדיין לא בכיוון של בכלל לחשוב על ילדים. למעשה הדאגות היחידות שלי בחיים כרגע הן מתי הסניף של ברגר קינג רמת החייל נפתח מחר, מתי האיוניק תגיע בבוקר לטמפרטורת העבודה ומי הליסינגומטית שלקחה עליה רוורס בתמרון החניה של היום ב 18:33 ושרטה את הרדאר.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
אם התגובה מכוונת אליי אז אני בהחלט מסכים שההשוואה בין שכירת רכב לשכירת דירה היא פסולה מיסודה. אני הגבתי והתייחסתי רק לחלק של שכירת הדירה.

פה אתה ממש טועה, אתה יכול לקחת את כל המשכנתא במסלול ריבית קבועה, האופציה ההפוכה היא הלא אפשרית. החיסרון של ריבית קבועה הוא שההחזר החודשי שלך תמיד יהיה גבוה, היתרון שהוא לא ישתנה.

לגבי ההחזר וההכנסות שרשמת, אני לא רחוק משם ואני יכול להגיד לך שמי שיודע להתנהל נכון לא ירגיש שהוא סוחב גיבנת על הגב.

ברור שהייתי שמח אם המשכנתא שלי הייתה חצי ממה שאני משלם היום, אבל אני לא מרגיש שאני חי ברמה נמוכה יותר ממה שההורים שלי חיו כשהיו בגילי.

רק שאתה שוכח שאותה דירה שרכשת במחיר למשתכן ב-1-1.5 מיליון בסוף תעלה לך 1.7-2.5 מיליון ש"ח אחרי תשלומי ריבית לבנק.

לגבי החלק השני עם הדוגמא שנתת מסכים מאוד וזה גם מה שאני ניסיתי להעביר לאדון הלפרין. רק שאני חושב שאתה לא מצייר את התמונה המלאה, בכיר בחברה עם 3 ילדים שלא מסתדר עם הוצאה קבועה על דיור של 5 אלף ש"ח כנראה חי מעבר ליכולת שלו בשאר ההוצאות או שאשתו לא עובדת.

ולקנות מניה של חברה שיש לה רק רעיון לפרויקט מסוים שאולי ירוויח כסף בתנאי שהם באמת יצליחו בכלל לממש אותו, כל זה תחת הפחד התמידי שמשהו אחר יקדים אותם ואז הכל הלך לפח. זה כן נשמע לך הגיוני?

מבזק חדשות, אתה משקיע כל יום בחברות כאלה דרך הפנסיה שלך (וגם קרן השתלמות אם יש לך).

אני לא שוכח, לכן ציינתי שריבית באה לידי ביטוי בהשוואה לשכירות שלא תעלהל ו תמיד 2500 שקל בחודש.

והמצב אפשרי לגמרי, פשוט החברה היא לא פרטית לכן השכר לא גבוה :)

פורסם
אני לא אכנס לדיון שהתפתח כאן על דירה לרכישה, כן\לא. רק דבר אחד;

לפי הכינוי שלי אתה מבין בן כמה אני. בגיל שלך (והרבה אחרי) גם אני לא תכננתי ואפילו סירבתי לחשוב על ילדים. לפני כשנתיים וחצי נהייתי אבא בפעם הראשונה (בינתיים).

אם יש משהו שאתה צריך לדעת, זה שאתה לא יודע כלום לגבי העתיד.

אני לא אומר לחיות בצורה פרועה ולהתנהל גרוע.

אני מאוד רחוק משם(גם בגלל אופי וגם בגלל ההורים).

אבל לתכנן עכשיו 40 שנה קדימה זה מוגזם.

מעדיף להשקיע חלק מהסכום ולקחת סיכון מלקנות דירה בישראל.חד משמעית.

פורסם

החישוב של הריביות קצת מוגזם לדעתי. גם עם משכנתא מירבית של 900 אלף על דירה של מיליון, בטוח אפשר להגיע לעלות סופית של פחות מ1.5 מיליון. אולי אפילו משמעותית פחות. בטח שלא 1.7 מיליון שאפילו עם תמהיל הזוי שהזנתי במחשבון אינטרנטי לא הגעתי לזה.

פורסם
אני לא אומר לחיות בצורה פרועה ולהתנהל גרוע.

אני מאוד רחוק משם(גם בגלל אופי וגם בגלל ההורים).

אבל לתכנן עכשיו 40 שנה קדימה זה מוגזם.

מעדיף להשקיע חלק מהסכום ולקחת סיכון מלקנות דירה בישראל.חד משמעית.

אתה רווק בן 23. לכן זו נקודת המבט שלך. חכה עוד 5-10 שנים, תהיה נ+x, וכל החשיבה שלך תשתנה. כמבון בתלות בתנאים הכלכליים שישררו באותם ימים.

דרך אגב - ביום שבו תתחיל לעבוד (או חצי שנה אחר כך) יבוא המעסיק ויבקש ממך להצטרף לקופת פנסיה. הנה התכנון לטווח של שנה. לא תוכל להתחמק מזה. ובינינו - זה לטובתך (ואני לא רוצה לדרדר את השרשור לדיון על ניהול קרנות הפנסיה, רק על העקרון של חסכון לפרישה וביטוח אכ"ע\שארים\כל שאר הנספחים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החלק היחידי שמושך אותי בלקנות דירה?

זה שהילדים שלי יחסכו לעצמם חלק מהכאב ראש כשיצטרכו לקנות דירה.

או כשאמות - יהיה להם משהו ביד להתקדם אתו.

פורסם
אתה רווק בן 23. לכן זו נקודת המבט שלך. חכה עוד 5-10 שנים, תהיה נ+x, וכל החשיבה שלך תשתנה. כמבון בתלות בתנאים הכלכליים שישררו באותם ימים.

דרך אגב - ביום שבו תתחיל לעבוד (או חצי שנה אחר כך) יבוא המעסיק ויבקש ממך להצטרף לקופת פנסיה. הנה התכנון לטווח של שנה. לא תוכל להתחמק מזה. ובינינו - זה לטובתך (ואני לא רוצה לדרדר את השרשור לדיון על ניהול קרנות הפנסיה, רק על העקרון של חסכון לפרישה וביטוח אכ"ע\שארים\כל שאר הנספחים).

אני מכיר את הנושא,ואם לא יש מי שמאוד מאוד.

אם עוד 5 שנים אני נשוי עם ילד משהו השתבש קשות בדרך

פורסם

^^^

מקס - זו הסיבה הטובה ביותר לא לקנות דירה למגורים. אתה יודע איזה כאב ראש זה למכור דירה או - עוד יותר גרוע - למכור ולקנות אחרת?

לבעלות על דירה יש יתרונות וחסרונות. היתרונות הן העדר תלות באחרים, אתה בוחר כיצד לתחזק אותה, כיצד לשפץ אותה, ואין בעל בית שתופס אותך ב-** שבועיים לפני סיום החוזה ומקפיץ את המחיר. יש גם חסרונות - התחזוקה על חשבונך, פחות גמישות בשינוי מקום מגורים עם שינוי הצרכים. וכמובן שאפשר להוסיף עוד הרבה סעיפים בכל אחת מהעמודות.

הצד הכלכלי קשה מאד לחישוב, כיון שמדובר ברכישה לשנים רבות כך שכמעט אין דרך להעריך את ההתנהגות הכספית לאורכן.

וכמובן שיש הבדל עצום בין דירה למגורים לדירה להשקעה - השיקולים שונים לחלוטין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...