Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מחליטים מתי להחליף רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ניתן לשכור דירה.

לקנות דירה חיוני כמו לקנות רכב,את שניהם אפשר לשכור.

אם המשכנתא שלקחתי היא 900 אלף שקל ומחר ערך הדירה יורד ממליון ל700 אלף אני עדיין מחזיר 900,אז הסיכון קיים.

לקחת מליון משכנתא ל20 שנה מעמיד החזר חודשי של 5.5-6 אלף בחודש.

על שכירות אני יכול להתפשר (בניין ישן,שטח) והיא תעלה לי 2500 בחודש.

לדעתי הנכס לא שווה את המחיר שדורשים עליו.

אם הוא לא יירד אני לא אקנה אותו.

לא חסר דרכים להשקיע כסף שהן לא נדלן.

ואם לסבתא היו גלגלים?

אני מניח מדברך שאתה עדיין לא היתבססת עם משפחה ולכן אתה בקלות הולך על האופציה של התפשרות (להתפשר על עצמך ניחא, אבל על עתיד ילדך? תרצה שאישתך תסתובב לבד בשכונה כזו?).

צריך לבחון את הפונקציונליות של הדירה ולדאוג לעשות השוואה הוגנת. המתמטיקה שעשיתי פשוטה, ביצעתי השוואה בין 30 שנות שכירות של הדירה שאני רכשתי (בהנחה מקלה שהמחיר נשאר קבוע) לעומת רכישת הדירה ועלות תשלומי המשכנתא ל-30 שנה. יצא שאני משלם על התענוג של היציבות כמיליון ש"ח, או לחלופין אחרי 40 שנה הגרף משתנה וזה יותר כלכלי לרכוש את הדירה.

התעלמתי מעליית ערך הדירה והשקעה אלטרנטיבית של הפער הכספי בין החלופות כי אני עדיין לא נביא. מכיוון שמבחינת גודל/מיקום/מספר חדרים הדירה יכולה לשרת אותי עד יומי האחרון, ואני מקווה שאעבור את גיל 70 בבריאות מלאה, אני חושב שמבחינה כלכלית אני לא אפסיד ולא ארוויח מהעסקה הזו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההבדל בין קניהה ושכירות של דירה/בית, זה שבמקרה של קניה ומשכנתא, אתה משלם על נכס שהערך שלו נשאר קבוע, ואף עולה, והוא יהיה שלך בסוף.

במקרה של שכירות, אתה משלם על שימוש בנכס שמישהו אחר קנה, ובסיום חוזה גם של 30 שנה, לא נשאר לך כלום, ואתה באותו מקום.

במקרה של רכב זה שונה, כי, אלא אם קנית בוגאטי שירון או להפרארי, הערך של הרכב תמיד יירד, עד שתישאר עם משהו ששווה יותר בתור ברזל.

ככה שבחכירה של רכב לעומת קניה יש הרבה יותר הגיון. אתה משלם על זכות שימוש ברכב, הערך שלו יורד, ובסוף אתה מחזיר לחברת ליסינג לא נכס, אלא משהו שערכו פחת משמעותית מתחילת החוזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה תשלם פחות על שכירות מאשר משכנתא

מהסיבה הפשוטה שיותר קל להתפשר.

שוב,נכס אחד זו לא השקעה.

אלא אם כן בגיל 70 אתה מממש אותו ואת המליון שקל שקיבלת מהמכירה אתה מבזבז על טיול מסביב לעולם.

אבל רוב הסיכויים שלא תעשה את זה,ולכן אני לא מבין את ההגיון.

נדלן זו השקעה של הדור הקודם.

כשמחיר ההשקעה היה סביר והיה לאן לעלות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

א. דירה זה חסכון פנסיוני כפוי

ב. דירה זה הון בין דורי

מרחם על מי שמוצא את עצמו בגיל 50 בלי דירה בבעלותו. מצדי שיסע לעבודה גם במרצדס S קלאס שהורכבה בעבודת יד על ידי מנכ"ל החברה.

פורסם

הלפרין,

חשבתי כמוך ולא קניתי דירה בזמנו. זו היתה טעות.

אכן בכל נקודת זמן אפשר לשכור דירה בפחות מהעלות של הרכישה שלה וגם אפשר להתפשר.

אבל, וזה אבל גדול, ברכישה אתה מקבע את התשלום החודשי ובמידה ויהיו עליות מחירים של הדירות, אחרי כמה שנים תשלום המשכנתא יהיה נמוך מזה של השכירות.

להסתכל רק על המצב בנקודת הזמן של הקנייה זו טעות.

פורסם

רכב זה נכס לטווח שנים קצר - הוא מעבד מערכו במהירות עצומה.

דירה זה נכס לטווח ארוך.

אני יכול להבין למה אנשים בארץ יחליטו שהם מעדיפים לשכור רכב.

אני מתקשה להבין למה בארץ הזאת אנשים יעדיפו לשכור דירה מאשר לרכוש אחת.

זה לא אי נופש עם דירות קיט באיזו מובלעת של ספרד או צרפת.

זה אפילו לא לונדון או ברלין.

זו מדינה קטנה עם מעט מאוד אדמה מופשרת לבניה ומלא צרות ביטחוניות - הסיכוי שתהיה כאן נפילת שוק דיור בעשרות אחוזים כמו שיכולה להיות בכל רגע נתון כאשר אתם רוכשים נכס בעיר נופש אירופאית למשל - הוא אפסי.

כל חודש שכירות שאתם משלמים הוא חודש שאתם מפרנסים מישהו אחר במקום להבטיח לעצמכם נכס שאח"כ יוכל לספק לכם מקור פרנסה כשאתם כבר לא תהיו מסוגלים לייצר אחת.

אם יש לכם חשיבה לא שיגרתית ואתם מסוגלים לספק פתרונות אלטרנטיביים לדיור בארץ אשר יפיקו לכם מקור פרנסה ריווחי - זה גם סיפור אחר לגמרי.

אבל בין שיקולים לרכישת רכב\החלפת רכב לבין שיקולים לרכישת נכס למטרת דיור -> אל תעשו השוואה כזו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

משכנתא זה לא תשלום קבוע.

הבנק מחייב אותך לקחת את ההלוואה בכמה מסלולים וחלקם צמודים לכל מיני מדדים(לא מכיר לעומק).

יכול להיות שבעתיד המצב ישתנה,כרגע מחירי הדיור לא סבירים.

אחרי שחסכתי 400-500 אלף,אני אקח הלוואה ואחזיר 6 אלף בחודש למשך 20 שנה(ואל תספרו לי על דירות ב800 אלף-אם זה קרוב לעולם זה דירות זבל).

זה סכום סביר להחזיר עם נטו של 25-30 בחודש וגם אז פוגע משמעותית באיכות חיים.

כל מי שבן 40+ ורנה נכס ראשון לפני העליה הגדולה,מחזיר סביבות ה3-2.5 בחודש.

פורסם

משכנתא נגמרת יום אחד ואתה מקבל קורת גג יציבה להזדקן תחתיה ובסופו של דבר ירושה לילדים/נכדים. בגיל מסוים גם אפשרויות פרנסה הופכות להרבה יותר מצומצמות וחשוב מאוד להגיע לבעלות מלאה על דירה לפני שמגיעים לפרק הזה בחיים.

רכב זו הוצאה נטו לא משנה איך תסובב את זה. דירה זה כמו קופת חסכון בניכוי ריבית על משכנתא.

בוא נגיד ככה שלא יצא לי לראות אדם אחד שאכל אותה בגלל שרכש דירה. מצד שני ראיתי לא מעט אנשים שנכנסו לחובות עתק בגלל רכבים.

פורסם

1. כשאתה מגיע לזמן שצריך להחליף גיר או מנוע.

2. כשיורד גשם והוא נוזל לך לתוך הרכב ויש ריח של מים עומדים.

3. כשצצות תקלות פתאומיות בלי קשר לטיפולים שנעשו.

4. כשההגה מתחיל להתקלף ברמה שחצי ממנו נשאר לך דבוק ליד.

5. כל התשובות נכונות.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה שיקול מורכב- יכול להיות כי המשפחה גדלה, המשכורת גדלה, עלויות התחזוקה של הרכב הנוכחי גדלו...

לא חסרות סיבות.

ממה שאני רואה מסביב, זה ברוב המקרים מתחלק לשניים- או שהגיע הזמן להחלפת צי הרכב בעבודה או שהמשפחה גדלה

פורסם

לאלו שאמרו כשצריך להחליף גיר או מנוע, לא עדיף להחליף רכב לפני שמגיעים למצב הזה של הוצאה באלפי שקלים?

מה עושים בכלל במצב כזה, מתקנים את הבעיה ומוציאים אלפים ודווקא אז מוכרים את הרכב, שמישהו אחר יקצור את פירות ההשקעה שהוצאנו על התיקון הגדול הזה?

נראה לי הגיוני שדווקא אחרי תיקון כזה גדול הפיתוי הוא להחזיק את הרכב עוד כדי שלפחות יחזיר את ההשקעה של התיקון.

פורסם

הלפרין, אתה אומנם לא צעיר ממני בהרבה, אבל אתה צריך ללמוד עוד קצת, או על נסיון חיים או על חישובים מתמטיים.

דירה היום עם סבסוד של דיור למשתכן יכולה לעלות כ1-1.5 מליון שקלים.

בהנחה ואתה רוצה לחיות עד גיל 80 בערך, ותשכור דירה מגיל 25, אלו 55 שנים שגם בדירה הכי מעפנה תשלם 30 אלף בשנה. אני אפילו לא צריך לפתוח מחשבון כדי להבין שיש פה עלות שגבוהה ממליון וחצי שקלים, ובנוסף, לא תשאר עם כלום ביד.

כמובן שעלות שכירות שיכולה לעלות, באה לידי ביטוי גם בריבית על המשכנתא למשל.

המספרים לא מדוייקים, אבל אתה מבין את הכוונה שלי, אני מקווה.

כשיהיו לך 3 ילדים לא תוכל לתת להם לגור בדירה של 2500 שקל, אני אומר לך את זה כי אדם שמאוד קרוב אליי שוכר דירה כבר קרוב ל20 שנה (והוא עוד לא בן 40), יש לו 3 ילדים, ובדירה של 2700 שקל במרכז הארץ, שלושתם חיו בחדר אחד, ועכשיו הוא עבר לדירה של 5 אלף שקל, וזה מאוד חונק אותו כלכלית אף על פי שהוא נמצא בתפקיד בכיר במקום עבודתו.

פורסם

אתה רץ רחוק מידי.

אין לי 3 ילדים(וגם לא יהיו),אני מסתכל 10 שנים קדימה.

ובעשור הקרוב אין לי שום סיבה לקנות דירה.

לחסוך כן,ולראות מה קורה בעתיד.

גם אם בגיל 26-27 יהיו לי 400 אלף מזומן לתת מקדמה,עדיין לא אעשה זאת.

פורסם
1. כשאתה מגיע לזמן שצריך להחליף גיר או מנוע.

2. כשיורד גשם והוא נוזל לך לתוך הרכב ויש ריח של מים עומדים.

3. כשצצות תקלות פתאומיות בלי קשר לטיפולים שנעשו.

4. כשההגה מתחיל להתקלף ברמה שחצי ממנו נשאר לך דבוק ליד.

5. כל התשובות נכונות.

כיסוי להגה עולה 50 שקל באיביי.

קצת באסה לתפור אותו,אבל מחזיק כבר שנתיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שוב,נכס אחד זו לא השקעה.

למה לא?

אם יש לך ילדים/משפחה, זה עובר אליהם בירושה.

אם אין, אתה מגיע לגיל 60, מוכר את הדירה ובכסף שתקבל אתה חי בדיור מוגן (לא בית אבות) עם הכל כולל הכל עד סוף החיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...