Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מחליטים מתי להחליף רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התכוונת לזה ?

הלפרין - הרשה לי לצטט את עצמי, בהודעה שכתבתי לפני 12 שעות וקיבלה את המספר #38 בשרשור הזה:

..."כמה כסף יש" ועד כמה הוצאה של עוד כמה עשרות אלפי (ויותר מזה) שקלים תפגע ביכולת להשיג מטרות אחרות, כולל רכישות קרובות וחסכונות לטווח ארוך.

אם שאלת מה הקריטריונים של חברי הפורום - קיבלת תשובות. יכולת לראות גם שת מנעד הקריטריונים של חברי פורום שונים. אז בקהל הרכב זה גדול פי כמה.

ולא לשכוח שלאנשים שונים צרכים שונים. יש מי שהרכב הוא ביתו השני ויושב בו 6 שעות ביום, זה שונה מאדם כמוני שנמצא ברכב שעה ביום רע, ו-20 דקות ביום טוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה חוזר לנקודה של עלות תועלת שרלוונטית למעט מאוד אנשים.

הרוב קונים חדש כי בא להם/כי החבר בעבודה קנה ואין בזה שום דבר פסול.

אם מחר אני אמלא טוטו ואזכה ב200אש''ח.

יום ראשון אני בסוכנות של סובארו מזמין brz חדשה :lol:

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

כבר קנית דירה?

הנקודה שלי הרבה יותר רחבה מעניין עלות תועלת. אנימדבר על התנהלות כלכלית שקולה. הרי רוב הצרכנים יצטרכו לוותר על משהו כדי לרכוש רכב. ודברים בסיסיים צריכים להמצא בעדיפות על פינוקים. זה לא אומר שאן מקום לפינוקים כאלה או אחרים - אבל צריך לשמור על פרופורציה, בקנה המידה הנקבע על ידי ההכנסות השוטפות, החסכונות והצרכים העתידיים. אז בגיל 25 הצרכים העתידיים הם לימודים, הקמת משפחה ורכישת דירה, בגיל 50 זו כבר מחשבה על הפנסיה והחסכונות שלא בטוח שיספיקו עד גיל 90.

אבל, היי - כבר שבוע שכל בוקר מנסים למכור לי מרצדס, החל ממאתיים ומשהו אלפי ש"ח. והמשכורת נכנסת בשבוע הבא.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ספריאל, אם תחשוב על זה תראה שזה כמו שוואדים כתב. הכל נובע מאותה סיבה - אנשים רוצים להרגיש טוב. אתה קונה דירה כדי להרגיש ביטחון ויציבות, זה גורם לך להרגיש טוב. אפשר לעבור חיים שלמים ולחסוך המון כסף בצד בלי להחזיק שום נדל"ן. אותו דבר עם מכוניות, מחליפים כשרוצים כי זה עושה הרגשה טובה. אפשר למצוא 101 סיבות הגיוניות למה להחליף רכב כל שנתיים ולא כל 10 ובכל זאת הכל תירוצים לסיבה אחת בתכלס - אני יכול ואני רוצה.

כשאתה רוצה אבל לא יכול ובכל זאת עשית, רק אז נכנסת למחוזות ההתנהלות הכלכלית השגויה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בגיל 50 זו כבר מחשבה על הפנסיה והחסכונות שלא בטוח שיספיקו עד גיל 90.

במקרה ביררתי על זה עם סוכן ביטוח פנסיוני, לדבריו הפנסיה זה "עד שתמות".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אנחנו מחזיקים שתי מכוניות במשפחה. התכנון היה כל חמש שנים לקנות רכב חדש ולמכור את הישן מבין השניים - כך שכל רכב מוחזק 10 שנים.

בינתיים זה לא הלך כל כך לפי התכנית.

ה-C5, ימח שמה וזכרה, נמכרה לפני הזמן - בגלל שאי אפשר היה לסמוך עליה. בעיות אמינות נוראיות.

כשהגיעה תורה של הפריוס בת ה-11 להחלפה כשהאוריס הגיעה לגיל 5, מישהו נכנס באוריס --> אובדן להלכה --> הפריוס נשארה איתנו.

כרגע הפריוס כבר בת 12 (נקנתה חדשה), ועולה ההתלבטות אם להחליף אותה. עלויות האחזקה מינימליות (ביטוח, כולל מקיף - 2700 שקל, עלות הטיפולים והתיקונים לאורך שלוש השנים האחרונות - כ-3,500 שקל). אשתי אוהבת לנהוג בה, ובכל מקרה נוסעת רק כ-12,000 ק"מ בשנה. אז למה ההתלבטות? בטיחות - למרות היותה בטוחה לתקופתה, רכבים מודרנים בטוחים יותר. מכיוון שבינתיים היא נשארת - כנראה נשקיע בשדרוג שיאפשר האזנה למוזיקה מהנייד.

פורסם
ספריאל, אם תחשוב על זה תראה שזה כמו שוואדים כתב. הכל נובע מאותה סיבה - אנשים רוצים להרגיש טוב. אתה קונה דירה כדי להרגיש ביטחון ויציבות, זה גורם לך להרגיש טוב. אפשר לעבור חיים שלמים ולחסוך המון כסף בצד בלי להחזיק שום נדל"ן. אותו דבר עם מכוניות, מחליפים כשרוצים כי זה עושה הרגשה טובה. אפשר למצוא 101 סיבות הגיוניות למה להחליף רכב כל שנתיים ולא כל 10 ובכל זאת הכל תירוצים לסיבה אחת בתכלס - אני יכול ואני רוצה.

כשאתה רוצה אבל לא יכול ובכל זאת עשית, רק אז נכנסת למחוזות ההתנהלות הכלכלית השגויה.

השיקול של יציבות אולי אינו כלכלי, אבל בהחלט רציונאלי. לארוז את כל החפצים פעם בשנתיים ולהעביר את כל החיים למקום אחר פעם בשנתיים בגלל גחמותיו של בעל הדירה? זה רציונאלי, גם אם לא הזול ביותר.

יש סיבות טובות להחליף רכב כל שנתיים - אם קנית אותו עם 100,000 ק"מ ואחרי שנתיים יש עליו כבר 150,000 ק"מ ואתה תלוי בו לפרנסתך? בהחלט רציונלי.

שים לב שאני כותב רציונלי ולא כלכלי, כיון שיש שיקולים שאולי אינם כלכליים טהורים, אבל עדיין אינם רגשיים.

פורסם (נערך)

כרגע אני גם בחיפה(לצערי הרב) במקור מירושלים.

ב2 המקומות דירה באיזור המליון-וחצי זו או חורבה(חיפה) או דירה בשכונה מאוד מרוחקת.

בשני המצבים לא רואה את עצמי מתחייב ל20 שנה להחזיר 4500 בחודש.

אם כל כך חשובה לך היציבות,תקנה.

אני כרגע מעדיף את האופציה השנייה.

רכב לא מתחיל להתקלקל ב150 אלף.

יש דברים שדורשים החלפה,בלאי סביר.

זה לקרוא להוצאה על סמך השערה דמיונית חשיבה כלכלית.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אז אצלי העניין בהחלפת הרכב נובע יותר מרגש מאשר כלכלי לפחות בתחילת דרכי עם רכבים, הרכב הראשון שלי זה הרכב של המשפחה שבסופו של דבר הגיע לידיים שלי ועד היום עדיין במשפחה, הרכב המדובר מגאן 2 2007 1.5 dci ידני, נרכש בתחילת 2008, והיה רכב של כולם בתור נהגים חדשים, הוצאתי רישיון ב2011 והתחלתי לנהוג שכבר היה במגאן כ150 אלף ק"מ אי שם ב2015 השתחררתי מצה'ל ואבא החליט לרכוש אסטייט דיזל ולהוריש לי את המגאן אז כבר הייתה על 230 אלף, לאחר שנה שחוויתי איתה מירורים (החלפת מזרקים, מחשב רכב, וחיישן סולר) החלטתי שבא לי רכב חזק ומתנהג רכשתי 106 1.6 gti, והמגאן נמסרה לאחותי (עד היום המגאן אצלה) עם 310 אלף ק"מ, נהגתי ב106 ארבעה חודשים וגם שלל תקלות והוצאות הביאו אותה למעמד מכירה, בדיוק התחלתי לעבוד בקרסו ושכר שמכבד יותר אז הרשתי לעצמי לקחת הלוואה ולרכוש ספארק 1.0 ידני 2014, שהייתה אצלי שנה עד שנכנס לי גו'ק שאני חייב אופנוע ונמאס מפקקים (עובד בתל אביב גר בבית אריה) וגם הק"מ הענק שצברתי עם הספארק, היא נמכרה רכשתי לי נינגה 250 מחברה (כן כן הורדתי נילונים) רכבתי עליו כחצי שנה עד שהבנתי שבמידה וזה נמשך כנראה לא אגמור ביפה..

נמכרה הנינגה אחרי ממש ימים בודדים, רכשתי אלטו שוב בהלוואה ופשוט כמעט שנה הבנתי שאני לא מצליח לחסוך מספיק אז היא נמכרה הלוואה נסגרה רכשתי 106 1.1 קיד עם 120 אלף ק"מ ומזגן ובלי רדיו, נהגתי בה למטרת חיסכון נטו הרכב היה אמין וחסכוני ממש לא משנה היכן נסעתי וכמה הוחלט למכור (לשכן הייתה איביזה) ואמרתי די אני מרגיש מסכן רכשתי ללא הלוואה לשמחתי ספארק 2011 1.2 שעד היום איתי ואני מבסוט עליה חסכונית לא מרגישה חלשה וישיבה גבווה וכמובן 4 צילנדרים ביחס לאלטו זה נחמד.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

הלפרין, נראה לי שאתה לא כל כך מכיר את הגיאוגרפיה של חיפה, או שההגדרה שלך לשכונה מרוחקת קצת לא מציאותית. האמת היא שבחיפה כמעט אין שכונות ממש מרוחקות, אם כי יש כמה שכונות שסובלות מעומסים בכניסה וביציאה בשעות העומס, מחלה מוכרת של תכנון הערים בישראל ושל הטופוגרפיה הגבעית.

מכל מקום, כרווק צעיר הגיוני מאד להמשיך לשכור דירה, ולשקול רכישה רק לאחר התיצבות של המצב המשפחתי ושל התעסוקה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את שלי אחליף כנראה רק כשאמצא משהו שירגש אותי וגם אוכל לשלם עליו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני כלל ברזל אצלי שעבד ברכבים האחרונים - מנוע או גיר הולכים?

רכב לפח וחסל.

2 טסטים בשנה? לא בבית ספרנו!

BMW 318 שירתה אותי 10 שנים, גיר הלך- לא הלכבה לפח - הלכה לאפסנה עד שתגיע לאספנות.

סיאט קורדובה- שנה החזיקה מעמד- נקנתה ב10 אלף, גיר רגיל, מת לה הגיר - ירה מהכביש נמכרה לרשות הפסטינית ב2500 שקל,אולי נוסעת עוד בחברון.

סיויק 98 - מכונת מלחמה- לא ראתה מוסף או גרר 3 שנים, אבל שהגיעו 2 טסטים בשנה - נמכרה ב1000 שקל.

כל עוד הרכב תקין וביטחותי- ישאר.

אני לא אעבוד בעוד עבודה או אקצץ באוכל של ילדי בכדי שהשכן יגיד איזה קשקיי יפה יש לאלעד.

יאללה.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תוכן חדש...