Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

שכרנו רכב מחברת השכרה, עשינו נסיעה קצרה של 5 דקות הביתה ובנסיעה שלאחר מכן הייתה תקלה בברקסים והאוטו בקושי בלם.

החברה החליפה את הרכב. למזלנו הנסיעה שבה התגלתה התקלה הייתה נסיעה קצרה בבוקר, בפקקים ובמהירות נמוכה, לא רוצה לחשוב מה היה קורה בכביש מהיר. לא מדובר בברקסים גמורים אלא התקלה, עם נורת בלמים דולקת. אני לא מצפה מחברת השכרה שתוציא לי רכב חדש מהניילונים כל פעם, אבל הם לא מחוייבים לבדוק תקינות בלמים ומכלולים מהותיים אחרים לפני כל שחרור רכב? מה אני אמור לעשות עם מצב כזה? בלי להגזים בכלל - סיכנו את החיים שלנו.

 

תודה

פורסם
אהלן,

מה אני אמור לעשות עם מצב כזה? בלי להגזים בכלל - סיכנו את החיים שלנו. - לבדוק שברכב החדש הבלמים תקינים. להתניע את הרכב ולשחרר את בלם היד להכניס ל-D ולנסוע בזהירות.

תודה

לפנות למנהל השירות/קצין רכב של החברה ולהסביר לו כמה חשוב נושא הבלמים ושיבדקו טוב יותר את הרכבים הנמסרים ללקוחות.





איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא נהגתי ברכב אז אני לא יכול להתייחס לזה מגוף ראשון, אבל אלא אם יש אינדיקציה מיידית כמו מנורת תקלה או בעיות בבלימה איך שהרכב יוצא מהחברה, אין לנו שום דרך לדעת. מן הסתם לחברה אמור להיות נוהל בדיקה יותר מסודר.

פורסם
אני לא נהגתי ברכב אז אני לא יכול להתייחס לזה מגוף ראשון, אבל אלא אם יש אינדיקציה מיידית כמו מנורת תקלה או בעיות בבלימה איך שהרכב יוצא מהחברה, אין לנו שום דרך לדעת. מן הסתם לחברה אמור להיות נוהל בדיקה יותר מסודר.

 

זה חלק מהחיים במדינת ישראל, לקבל רכב במצב כזה מחברת השכרה. ממליץ לך לבדוק לחץ אוויר בצמיגים גם, חותם לך שחסר בין 10- 15 לפחות PSI בכל צמיג. תבדוק גם שהצמיגים לא שחוקים ו/או פגומים ברמה שיתפוצצו לך.

פורסם

אתה יכול להתלונן, אם ירצו לפצות, יפצו, אבל תכלס, במענה לשאלה "איך ממשיכים הלאה", לא ממשיכים.

 

מה אתה רוצה? לתבוע אותם?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא יודע אם אני רוצה לתבוע אותם, אני כן חושב שזה באמת מזעזע שמוציאים ככה רכבים, ואני לא שקט עם זה. מה אתה היית עושה, מברך הגומל וממשיך הלאה? אם היינו עולים עם הרכב על כביש מהיר סיכוי לא בלתי סביר שהיינו עושים תאונה.

פורסם

שאלה נוספת, בשביל להבין, יכול להיות ש"מערך הבלימה" (משאבה?) פשוט קורס ברגע אחד ללא כל אינדיקציה מוקדמת ואי אפשר לגלות את זה?

פורסם

אז מערך הבלימה קרס ללא אינדיקציה מוקדמת או שאיך מוציאים רכב כשיש תקלה?

 

מה שאתה מתאר פה נכנס חזק תחת קטגוריית שיט האפנס. אם בנסיעה הראשונה שביצעתם לא הייתה תקלה, איך ציפית שחברת ההשכרה תדע שיש תקלה? עושים סיבוב סביב המכונית, מחפשים פגיעות בפח, נכנסים לאוטו, מניעים, רואים שאין נוריות תקלה, במקרה הטוב עושים סיבוב ובודקים שהכל פחות או יותר שמיש.

מה שאתה מתאר נשמע כמו תקלה ולא דעיכה או "גמירה" של הבלמים. אם הבלמים היו נגמרים, הייתה מופיעה נורית החלפת רפידות ואיתה עדיין אפשר להמשיך לנסוע כמה מאות קילומטרים.

 

אין לך מה לעשות עם הסיפור הזה חוץ מלהגיד תודה שלא קרה כלום לאל לבחירתך. בדיוק כמו שלא היה לך מה לעשות אם באמצע הנסיעה המנוע היה יורה צילינדר דרך המכסה מנוע או מעקם דרייבשאפט. אוטו זה דבר מכאני עם אלפי חלקים נעים, לפעמים פשוט נמאס להם לנוע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני אחדד - לי אין דרך לדעת, כשאני מקבל את הרכב, אם יש תקלה. מבחינתי היא הופיעה פתאום. מצד שני, לא יצא לי לשמוע על רכב שאיבד ברגע אחד יכולת בלימה כמעט לחלוטין, בטח לא רכב חדש יחסית, בטח לא כזה שעובר שגרת טיפולים סבירה כלשהי. אבדן יכולת בלימה לא אמור להיות הדרגתי? משאבה שמתפקדת ביעילות נמוכה לפני שהיא מתפגרת, צינור שנסתם / נסדק לאט? אין לדברים האלה שום אינדיקציה מוקדמת?

 

הרכב, דרך אגב, עבר תאונה מתישהו (והנציג ששחרר את הרכב אמר שהוא עובר טיפולים ובדיקות שגרתיות). ובאמת שפחות מטריד אותי עניין הפיצוי שיהיה או לא יהיה כמו הסיכוי שאם יש פה רשלנות כלשהי, מישהו (אחר) יכול לשלם בחיים שלו.

×
×
  • תוכן חדש...