Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי החליף את הפיג׳ו 108 שנת 2017 שלו בשביל יונדאי i10 חדשה בגימור supreme מ 0 קילומטר (גם הפיג׳ו במקור מ 0 קילומטר). הוא נוסע 4500 קילומטר בשנה שרובם עירוניים בסביבה לא פקוקה (גר בדרום במה שנקרא ״עיירת פיתוח״)

לפי מה שאומר הוא הוסיף 32 אלף ש״ח על הפיג׳ו עבור הרכב הנ״ל, הרכב שלו היה במצב מכני מושלם בגלל הנסועה הנמוכה מאוד והפדנטיות שלו בשמירה עליו.

בקיצור, התחשק לו כנראה להתחדש ואני יודע שיש לו שיגעון שכזה להחליף רכבים בתכיפות גבוהה אבל מתסכל אותי שהוא לא מתייעץ לפני, לא עושה נסיעות מבחן וישר רץ לעשות עסקאות כאלו ואחרי שנתיים נמאס לו מהרכב והרבה פעמים הוא גם לא מרוצה בדיעבד, קרה לו עם הסוויפט שהתבאס שחלשה וגם עכשיו על הפיגו׳ שהחליף הוא מקטר על הגיר הרובוטי שלה ושהיא לא מרגישה נעימה ובטוחה בעיקר בנסיעות מחוץ לעיר למרות שיוצאת לו נסיעה כזו אולי אחת לחודש - חודשיים וגם אז לא יותר מ 25 קילומטר ברצף.

לדעתכם זו עסקה טובה והיונדאי מהווה קפיצת מדרגה על הפיג׳ו? אין לי ניסיון איתה אבל על הנייר הרכב עושה לי רושם די סתמי.

כמובן שעל פניו אני מפרגן ושמח בשבילו ואומר לו תתחדש ומזל טוב ותהנה, שלא תחשבו שאני בן נאחס, פשוט מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על הרכב והעסקה.

פורסם

בדקת כמה 108 רובוטית מ-2017 שווה בשוק היד 2?

זה אינדיבידואלי ואין לי נסיון עם שני הרכבים. רק עם פיקנטו וה-107. (שניהם מהדור הקודם)

התיבה הרובוטית אכן מאד מציקה בסביבה העירונית. בנוסף על כך בפג'ו שוכן מנוע 3 צילינדרים שרועד באופן ניכר בעמידות. (כך היה לפחות בדור הקודם).

אחרי שעברתי לרכב עם גיר רציף אני לא יכול לחזור בחזרה לגיר רובוטי חד-מצמדי.

כלכלית כנראה שזה צעד לא משתלם אבל העיקר שאבא שלך מרוצה.

אם היה לי רכב משנת 2017 במצב טוב עם קילומטרג' נמוך והייתי מרוצה ממנו. אז הייתי מושך איתו כמה שיותר ולא משתדרג אבל כנראה שזה לא המצב הנידון ואבא שלך היה לא מרוצה.

פורסם

לאבא שלי יש מחלה, כל שנתיים יש לו כאבים בעצם השדרוג וזו הדרך שבה הוא מטפל בזה :)

הבעיה היא שהרבה פעמים אני לא מרגיש שהוא עשה שדרוג, חוץ מזה שמלחתכילה לצרכים שלו הוא בכלל לא צריך להחליף את הרכב אבל גם אם אני זורם עם השיגעון לשיטתי כשאתה מחליף רכב אתה צריך לשאוף באמת לשדרוג משמעותי שתרגיש שזה היה שווה את המחיר הכלכלי הזה ואני לא רואה את זה ביונדאי הנ״ל.

אישית המלצתי לו על לבדוק את המאזדה 2 מתוך מחשבה שזה רכב שיספק אותו ללפחות 5 שנים אבל לטענתו מספיקה לו היונדאי. לא מן הנמנע שעוד שנתיים הוא שוב ירגיש שזה לא מספיק...

בקשר ליד 2, צרפתייה רובוטית קטנה היא לא אטרקציה גדולה גם אם היא שמורה ברמה הזו, הוא העדיף ללכת לטרייד אין ולגמור עם זה. קשה להאמין שמישהו פרטי היה משלם לו את מה שהם שילמו עליה.

פורסם (נערך)

I30 כנראה גדולה מדי לצרכים שלו כנהג בעיקר עירוני בודד (כשיש נסיעות משפחתיות יש לנו את הסוזוקי קרוסאובר כרכב הראשי), אני חשבתי על מאזדה 2 או 208, במיוחד שהוא התלונן על הנסיעה של ה 108 מחוץ לעיר זה היה נראה לי הגיוני לטפס קטגורייה אבל עדיין לשמור על העקרון של רכב קטן יחסית, הוא אמר כשנסע איתי לצפון כנוסע על הקליאו (בגרסת ה 0.9) שהיא נוסעת פי 1000 יותר טוב מהפיג׳ו שלו, ברור לי שהוא מגזים אבל אם זו התחושה שלו אז הוא בטוח היה מבסוט מהמאזדה וה 208 החזקות יותר.

אני בכלל לא בטוח שה i10 מרגישה טובה יותר מחוץ לעיר מה 108. בתקווה נעשה עליה סיבוב היום ונראה.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

הפיגו חיסכונית יותר, אבל היונדאי חזקה יותר, הגיר נעים יותר, תא מטען גדול יותר, שניהם הרגישו לי די נוחות, לא הייתי אומר שיש פה קפיצת מדרגה בשידרוג, אבל בדברים מסוימים כן.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה זה משנה? הוא כבר קנה.

עדיף בשבילך שתבין שיש דברים שאתה לא יכול לשנות ותלמד לחיות איתם. אם הוא לא מקשיב לך, עדיף להניח לזה. חוץ מחיכוכים משפחתיים זה לא יתרום לשום דבר.

יכול להיות שהוא סתם נהנה לקנות משהו חדש, והוא לא באמת משדרג כי רע לו. הרבה אנשים ממציאים לעצמם תירוצים כאילו רציונליים כדי להצדיק רכישות, בטח כאלה יקרות כמו רכב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ההגדרה לשדרוג היא אינדבידואלית לבנאדם.

אדם מסויים יכול להרגיש שהשתדרג כשעבר ממשפחתית מזדקנת אל רכב מיני חדיש ואילו אדם אחר יראה בזו כשנמוך.

לי באופן אישי לעבור מ108 אל I10 ירגיש כמו "התרעננות" או "מקצה שיפורים" מאשר "שדרוג" של ממש, שכן בסופו של דבר שניהם רכבים שנועדו להתאים לאותו הקהל ונותנים פלוס מינוס את אותה התמורה - פשוט הI10 חדיש יותר וקצת בוגר יותר מה108.

בכל מקרה, שיתחדש ויהנה מהרכב זה הכי חשוב.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
מה זה משנה? הוא כבר קנה.

עדיף בשבילך שתבין שיש דברים שאתה לא יכול לשנות ותלמד לחיות איתם. אם הוא לא מקשיב לך, עדיף להניח לזה. חוץ מחיכוכים משפחתיים זה לא יתרום לשום דבר.

יכול להיות שהוא סתם נהנה לקנות משהו חדש, והוא לא באמת משדרג כי רע לו. הרבה אנשים ממציאים לעצמם תירוצים כאילו רציונליים כדי להצדיק רכישות, בטח כאלה יקרות כמו רכב.

מבין אותך, אני לא רב איתו ואני מפרגן לו. אמרתי לו שלדעתי היה צריך ללכת על המאזדה או ה 208 גם אם זה יקר יותר ולהנות מיותר רכב והחלפה בתדירות נמוכה יותר. זאת אומרת שעדיף רכב שהוא שדרוג אמיתי כל 4 שנים מאשר להחליף כל שנתיים לעוד בימבה שכזו שמרגישה חצי רכב ושדרוג קל בלבד.

שמע אני לא אשקר, כל השגעון הזו של החלפת הרכב שנמצא במצב חדש לגמרי עם קילומטר אפסי כל שנתיים שלא לצורך הוא מלחתכילה חורה לי, מהמבט שלי עדיף את הכסף הזה לבזבז בטיול לחו״ל עם אמא בכמה פעמים מאשר רכב שמתלהבים לשבועיים וחוזרים לשגרה (זה לא שהוא קונה רכבים שבאים עם סגנון חיים מסויים כמו רכב ספורטיבי/ שטח או רכב קלאסי שהוא משפץ ומתעסק בו) אבל מילא, בא לו להתחדש סבבה, הבעיה היא שגם עם איך שהוא מחדש אני מרגיש שהוא לא באמת מנצל את ההנאה שלו כמו שצריך, אני מכיר אותו ויש לו מנטליות שכזו של ללכת חצי דרך ככה שבסוף הוא קצת קירח מכל הכיוונים והוא בעצמו כמה פעמים התאכזב בדיעבד, אז אם כבר יש באג של להחליף בשביל להחליף אז וואלה לפחות שיהיה שדרוג טוב.

אבל שוב, מבין ומקבל את דבריך, כסף שלו, שיהנה ואני שמח בשבילו ומקווה שיהיה לו כיף. הוא הלך לקבל את הרכב ברגעים אלו :)

פורסם

אני יכול להבין את אבא שלך.

אני שדרגתי מפג'ו 107 ל- שברולט ספארק 1.4 וההבדל (לפחות מבחינתי) הוא הבדל של שמיים וארץ.

לא מרגיש שחסכו אליי בשום צורה ואני מאד נהנה מהרכב.

אני מרגיש שהרכב הרבה יותר "אפוי".

ואין לי מה להצטער שלא הלכתי על ה- 208 ואני חושב שגם לאבא שלך לא. כל רכב היתרונות והחסרונות שלו.

זה מאד נוח שהרכב קטן לחניות, לתמרון עירוני וכד'.

• תוכן חדש...