רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
בית המשפט פסק פיצוי לרוכש שקיבל בסוף 2018 רכב חדש ולוחית רישוי של 7 ספרות. התובע ועורך דינו הוכיחו כי שווי הרכב והאפשרות למכור את הרכב בשוק הפרטי עשויים להיפגע כתוצאה מכך, בית המשפט קיבל את טענות התביעה ופסק שיש לפצות את הרוכש בסך 7400 שח' לרבות הוצאות שכ"ט של התביעה.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 0 תגובות
- 657 צפיות
שלום חברים, אשמח לעזרה למחיר מחירון של מאזדה לאנטיס 323F GLX 2001 מנוע 1840 200,000 ק"מ לפי חודש ספטמבר 2018 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת cranchix, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם הרבה זמן לא נהגת על רכב ידני ואתה רוצה לקחת שיעור רענון אצל מורה נהיגה. מה הסיכוי שאם הוא רואה שאתה לא נוהג טוב עם רכב ידני הילוכים והמצמד אז זה יכול לפגוע ברישיון שלך? אני בטוח שיש לא מעט שהוציאו על ידני, נהגו מספר לא מעט של שנים על אוטומט, וכעת רוצים ידני. יש לו איזה שהיא חובת דיווח? או שבשום מצב אין למורה הנהיגה אפשרות לפגוע לך ברישיון הנהיגה?
הודעה אחרונה מאת dalet11, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני כשנה וחצי, בפעם המי יודע כמה הוטלה עלי משימה - למצוא אוטו קטן אוטומטי בתקציב 15 אלף שקל... פתחתי את לוח היד 2, סיננתי 99.9% מהמודעות והגעתי ליונדאי גטס 1600 2008 יד שניה עם סאנרוף ופחות מ 100 אלף ק"מ. נסעתי לראות אותה (100 ק"מ מהבית) - בעלת הרכב נחמדה, האוטו נראה תקין ובמצב טוב, נראה מטופל, בנהיגה בכל ליטוף גז הרגשתי איך אני נשאב לכסא (אולי נסחפתי פה בקטנה...) בקיצור מועמדת ראויה ביותר אבל היא נפסלה בגלל כל מיני דברים לא קשורים לרכב עצמו. המשכתי בחיפושים על אש קטנה עד שהופיעה סיריון 2008 אצל מכר רחוק. נסעתי לראות גם אותה. גם היא נראתה מצויין למעט צבע שרוף לגמרי, טסט לשנה ו 4 צמיגי Good Year במצב טוב. יד שניה עם פחות מ 100 אלף ק"מ. …
-
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני טס בדצמבר לבודפשט ורציתי לדעת האם יש שם רכבים מעניינים להשכרה, בעלי אופי ספורטיבי. בנוסף האם יש מקומות מומלצים מחוץ לבודפשט שכדאי לטייל בהם, והאם יש איזה מוזיאון רכב ששווה לבקר בו? תודה רבה מראש, סנר.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 6 תגובות
- 768 צפיות
שבוע טוב לכולם, כחלק מטיול שעשיתי בצפון עשיתי טיול טרקטורונים והבחור העיר את צומת ליבי שהרישיון שלי פג בעוד פחות משבועיים לא קבלתי שום מכתב לדואר, מבדיקה קצרה באתר של משרד התחבורה תשלום באינטרנט לא מהווה רישיון זמני האם צריך להצטלם מחדש ? (גיל 24) איפה ניתן לשלם ולקבל רישיון זמני אם לא קבלתי שום מכתב בדואר ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 11 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום שאלה 1 חיברתי את הטלפון שלי למערכת המולטימדיה והכל עובד חוץ מניגון דרך bluetooth. ברגע שאני משנה את source לניגון דרך bluetooth ומנסה לנגן דרך youtube בטלפון אז המסך מולטימדיה מציג את שם השיר אבל הטלפון מבקש pin code. לא משנה איזה קוד שמים זה לא מתחבר וזה לא נותן לנגן. אם אני לוחץ על מסך המולטימידה שיר הבא זה באמת מעביר שיר אך לא מנגן אותו. מה צריך לעשות כדי שזה ינגן? שאלה 2 האם ניתן לשתף את האינטרנט בטלפון למערכת המולטימידה כך שגם המערכת תהיה מחוברת? או האם ניתן לעשות שיתוף של אפליקציה למערכת המולטימדיה? המטרה היא להציג וויז או מערכת ניווט אחרת. תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
מגלה רדאר היה על הרדאר שלי כבר הרבה זמן, מזה כשנתיים חזרתי לנהוג המון עקב צרכי עבודה, כאשר חלק מהנסיעות היו מהירות. כמובן לא מעבר למהירות החוקית. התעניינתי רבות בפוסט שפתח KRD על היונידן, וכאשר פרסם את מודעת המכירה שלו, חיש מהר היונידן שלו הגיע אלי לרכב. נסעתי עם היונידן לאורך ק"מ רבים כאשר הוא לעיתים נדירות מתריע, ולא קיבלתי ממנו אף התרעה עניינית גם לא כאשר עמד מולי שוטר עם אקדח לייזר ונראה כאילו מכוון. אם כיוון והפעיל או לא, אינני יודע. היונידן נסע איתי לחו"ל לטיול הנהיגה בצרפת ואיטליה, ודווקא שם עלו המון סימני שאלה לגבי מהימנותו של היונידן כאשר בנסיעה בהרי האלפים, בכביש שכוח אל, כאשר הרכב שלי הוא האחרון בשיירה, התחיל המכשיר לצרוח 'לייזר! לייזר! לייזר!',…
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
נתקלתי באופנועים ובאוטובוסים משנת 2018 שמספר הרישוי בן 7 ספרות . כיצד הדבר ייתכן .
הודעה אחרונה מאת Scorpion45, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, בן 22, בעל 5 שנים על רישיון נהיגה אוטומטי ובהערכה גסה עברתי מעל ל-100,000 קילומטר בדרכים. ללא תאונות כל שהן וכמעט ללא דוחות אפילו..( פעם אחת הדבורה עקצה, פעם אחת לא שמתי חגורה כשיצאתי מהחניה ונתפסתי ) בזמנו למדתי נהיגה על ידני ועשיתי טסט על אוטומט מתוך החלטה פזיזה של לגמור את זה לפני הצבא. בקיצור: אני נוהג כבר הרבה זמן, וטוב על אוטומט. יש לי קליטה מהירה מאוד ובשיעורי נהיגה נהגתי מעולה על ידני. אני מחפש מורה שיזרום איתי מהר ויגיש אותי מהר לטסט, ממש כמו לי כוח לחזור למשחקים של לימודי הנהיגה. אין לי גם בעיה לעקרונית לשלם "אקסטרה" כפיצוי על מספר שיעורים נמוך. אני גר בקרית שמונה וזכור לי שהיה סיוט לעבור כאן טסט.( עשיתי 4 כאלה …
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
היי שווה ללכת? אגב כמה עולה שם חניה והאם קל למצוא? תודה.
הודעה אחרונה מאת AsafRS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם..אני משחק בcsr ויש לי שם לשפר intake. גוגל טרנסלייט מתרגם לי את זה כפתח למשהו, אבל זה נראה כמו צינור של אגזוז, ושאני מחפש בגוגל אני רואה שזה בכלל צינור כזה בתוך המנוע, אז מה זה בעצם?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
קניתי ספארק 2016 וחזרה לי משענת היד, מי פתר את העניין ואיך?
הודעה אחרונה מאת AsafRS, -
- 3 תגובות
- 635 צפיות
חג שמח לכולם, הבנתי שיש מצב חיסכון ברכב שמאט את תגובת הדוושה, מדובר על האקו? אם אני מכבה את האקו הגז מגיב מהר יותר? שאלה שניה: איזה סוג גיר יש ברכב? כשהרכב עובר הילוכים בנסיעה אני ממש מרגיש את ההעברה, זה לא העברה שקטה. אני מרגיש כאילו את הרכב שהעביר הילוך ונדחף קדימה כזה. זה טבעי?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, קרה לי מקרה מוזר, אשמח לשמוע את דעתכם האם אני סתם פרנואיד או כדי באמת לחשוש. אני לא רוצה לפרט יותר מידי איזו עיר, איזה רכב וכו'.(רכב מאוד נפוץ בישראל באזור ה100K) אבל המקרה הוא שמישהו "עקב" אחרי לחניה, התחיל לבלבל לי את המוח על הרכב, שאל אם אני מוכר אותו כי יש לו חבר שמחפש לקנות, שאל אותי כמה הוא עלה ועוד שאלות מוזרות. אחר כך הסתכלתי במצלמה של הרכב וראיתי שהוא כבר הסתכל על הרכב 3 דקות לפני שאני בכלל הגעתי אליו. זה מאוד סביר שהוא מתכננן לגנוב את הרכב לא? בדקתי עם איתרון והכל תקין מבחינת המכשיר מעקב. הרכב הוא עם התנעה ללא מפתח, מה הסיכוי שהיה לו את המכשיר שקורא את המפתח?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
גרסת הפתיחה החדשה לA5 ספורטבק מגיעה אמנם עם מנוע בנפח מוגדל של 2.0 ליטר (1.4 בקודמת) והמהירות המירבית עלתה ל223 (210), אך לא הכל חדשות טובות. הזינוק למאה מתארך ל9.1 שניות (8.5 בקודמת), וצריכת הדלק הרשמית עלתה. גרסת הכניסה החדשה קצת יותר מאובזרת ותוצע ברמת אבזור אחת בלבד, שכוללת בין היתר מערכת שמע עם 20 רמקולים מתוצרת B&O, בקרת אקלים עם 3 איזורים, מסך מולטימדיה 7 אינץ׳, מושבים בריפוד עור חלקי בעלי כוונון חשמלי וזכרון למושב הנהג, Keyless מלא, תא מטען חשמלי, חיישני חניה מלפנים ומאחור, סאנרוף פנורמי, מצלמת רוורס, ותאורת לד מלאה. בתחום הבטיחות תמצאו בלימת חירום אוטונומית, שמירה על נתיב, ניטור רכב בשטח מת, ומעבר אוטומטי לאורות גבוהים, ובקרת שיוט אדפטיבית. המחיר התי…
הודעה אחרונה מאת me5000, -
- 4 תגובות
- 798 צפיות
חיפשתי חלקים באיביי לקארנס וגיליתי: א: הרכב נקרא רונדו. מילא. ב: יש שם אפשרות לםפש לפי סוג רכב הבעיה היא שהוא נותן לפי או מנוע 2.4L או2.7L איך אני יכול לדעת לגבי הרכב האלה בארץ כשהם נמכרו רק ב 2 L? ג: יש מקום יותר פשוט לחפש חלפים? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. יצא לי לראות כמה סרטונים ב Youtube על רכבים באירופה ובפרט בגרמניה וראיתי שיש שם הרבה רכבים שמקבלים צביעה כפולה במפעל, כלומר 2 שכבות של צבע. רציתי לשאול מה המטרה של צביעה זו ? כמו כן ראיתי שם גם זיגוג כפול, האם יש רכבים בארץ עם זיגוג כפול ? או שזה משהו שנפוץ במדינות שיש להן אוטוסטרדות בשביל למנוע את רעש הצמיגים בכביש המהיר ?
הודעה אחרונה מאת falcon1, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מספר חודשים לאחר שהאחות הקטנה (3008) קיבלה מנועים וגיר חדשים, גם ה5008 מתעדכנת. דגם הדיזל הבסיסי מקבל מנוע 1.5 ליטר במקום ה1.6 וזוכה לתוספת של 10 כ״ס (130 במקום 120 ב1.6). ההבדל בביצועים לא משמעותי, עם שיפור של 0.1 שניות בזינוק למאה (11.8 שניות), וחמש קמ״ש למהירות המירבית שעומדת עכשיו על 190 קמ״ש. דגם ה1.6 בנזין זוכה לתוספת של 15 כ״ס ועומד כעת על 180 כ״ס משודכים לגיר 8 הילוכים החדש. פה השיפור בביצועים משמעותי יותר עם כמעט שניה פחות בזינוק למאה (8.3 שניות) והמהירות המירבית עלתה ב12 קמ״ש ל223 קמ״ש מירביים. דגם ה2.0 GT איבד 3 סוסונים לטובת תקני זיהום עדכניים, וגם פה הזינוק למאה התארך ב0.1 שניות (9.2 שניות) וצריכת הדלק הרשמית עלתה מעט. המחירים החדשים (שעודכנו החו…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
אהלן, זה קצת ייעוץ בדיעבד כי כבר עשיתי סיכון מחושב וקניתי, אבל הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם והאם עשיתי טעות (טיפה ארוך ). זו השתלשות האירועים: 1. סוכנות מכוניות יוקרה משומשות פרסמה סובארו BRZ אוטומטית, שנת 2015 עם ק"מ נמוך (63) , זה רכב שרציתי מזמן ולא מצאתי אוטומטי, גם לא כשהתעניינתי בקניה יד ראשונה מהיבואן - פשוט לא מביאים אוטומטיים לארץ. 2. ככלל ברזל אחרי שקראתי שלל סיפורי אימה על סוחרים הייתי נגד רכישה, אבל הרכב קסם לי ועשיתי מחקר על הסוכנות שפרסמה ברשת, בדקתי פסקי דין (לא היו תביעות שמצאתי), בדקתי את קבוצת הפייסבוק שלהם (קבוצה פעילה ותגובות חיוביות, 15 אלף איש). נראה יחסית אמין, אז הלכתי לבדוק. 3. הגעתי לסוכנות, התמקחנו טיפה על מחיר הגענו להסכמה ולקחת…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
מצאתי הורדה של GPS לאנדרואיד 2013, באזור שלי(חדרה)עובדת יפה, מעניין אותי איך היא בערים אחרות, והאם היא מדויקת? כל מי שרוצה הורדה שישלח לי הודעה ותעדכנו איך השימוש? *אם יש למישהו תוכנת GPSלאנדרואיד אפילו אותו דבר מוזמן לשלוח לי קישור בפרטי יש כל מיני גרסאות. *אני יודע שהרוב משתמשים בוויז' וכאלה אבל זאת תוכנה ללא צורך בחיבור לאינטרנט. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת shai_l, -
- 1 תגובות
- 818 צפיות
שלום לכולם , האם המצלמות השחורות שמצלמות דיבור בפלאפון עובדות ומצלמות בזמן חושך ( לילה ) ? האם הן מצלמות כאשר הפלפון מונח על דיבורית שהיא מגנט ומישהו לוחץ על הפלפון ( למשל להפעיל וייז) ?
הודעה אחרונה מאת LLH201017, -
האישה עשתה רוורס ונכנסה במישהו. לו היה שפשוף קל, אבל משום מה אצלינו זה נראה קצת יותר רציני. האם אצטרך להחליף פה את כל הפגוש? כמה אמור לעלות בערך הסיפור?
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
בחיפושיי אחר צמיגים סבירים לא סיניים, נתקלתי במודעה מהיום של סולו, במבצע לצמיגי דאנלופ במידה 185.65.15H במחיר של 210 שח ליחידה. ממה שאני יודע חברת דאנלופ היא מותג סביר פלוס בתחום הצמיגים, אך המחיר חשוד, זול מדי. האם למישהו יצא להתנסות בקניית והתקנת צמיגים מרשת סולו?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 764 צפיות
מועדים לשמחה רכב נפגע בתאונה, פגיעה מאחור. התיקון יכלול לכל הפחות דלת אחורית ופגוש אחורי. יתוקן ע"י הביטוח, לאיזה מוסך כדאי לפנות? 1. מוסך מורשה 2. מוסך של הביטוח(וובי) פח וצבע, חיפה. יותר נח, ייתכן שיעלה פחות, במידה וצהיה השתתפות עצמית. 3. מוסך שאינו מומחה ברכב, אך אני מוכר בו קצת... תודה
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, אבא של חבר מכר בשישי רכב, מבלי שעשה העברת בעלות מאחר וכבר היה יום שישי... (מעשה מטופש על פי כל הדעות). מדובר ברכב ישן בעלות נמוכה מאד. כל הניסיונות להשיג את הקונה להשלמת העברת הבעלות לא צלח השאלה מה כדאי לעשות? תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 10 אלף צפיות
שלום יש לי GOLF 2016. רציתי לשאול האם הגיוני שהגלגל הרזרבי שונה משאר הגלגלים ברכב, וספציפית האם זה שבתמונה מתאים? רזרבי: https://imgur.com/MW4yNI7 רגיל: https://imgur.com/jIbUoBZ
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מישהו מוכן להסביר לי איך זה הגיוני, מוכן לקבל מחיר כפול בארץ אבל זה כבר מוגזם ברמות אחרות....
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב וחג שמח! ראיתי את הפרסומת של שלמה סיקסט,פורד פוקוס טורר 2014 ב25 אלף ש''ח קניתי מהם לפני שנה וחצי בערך פורד פוקוס סטיישן 2012 ב31 אלף ש''ח אם ארצה טרייד אין,מישהו יודע מה התנאים שלהם? אצטרך להוסיף כסף? ומה ההבדל בכלל בין שני המכוניות שנראות דומות מאוד אחת לשנייה תודה ושוב חג שמח
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רוצה להחליף רביעיית צמיגים מתלבט בין 2 צמיגים אשמח לדעת מי מומלץ יותר! https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=23341&PF=&did=1120&G=&SM= או https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=24693&PF=&did=1120&G=&SM= חוץ מזה פעם ראשונה שאני מזמין מהאתר הזה אז רציתי לדעת עם התוקף של הצמיגים מאתר הנל טוב? חג שמח! 205/55/R17
הודעה אחרונה מאת Legend,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 2,496 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yor2
- Tal7
- axSupreme
- psxr
- Chmimo
- גולדן191
- ELI001
- הדוקר משידור חוקר
- ilyaf
- SlowRide
- אורי מ.
- תומר 125