Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סל"ד סביר במנוע קטן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברכב ידני אתה אפילו יכול להזיק למנוע אם אתה נוסע בסל"ד נמוך והילוך גבוה בעליה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

כשהיה ברשותי הגרנדה פונטו 1.4 הרובוטי, 100 קמ"ש צרכו לא פחות מ 3,200 סל"ד(!).. כשאת מרבית השיוט בשש הייתי מבצע ב 130-140, שם הסל"ד היה מגיע ל 3,800-4,000 בקלות מבחילה.

מלבד הבעיות בגיר המקולל שלו, המנוע עצמו לא הראה בעיות לאורך ה 70K שעשינו יחד כך (הרכב נרכש עם 70K, נזרק לסוחר ב 140K) - לא צרך שמן כמעט בכלל, הוא כן החל לזלול יותר דלק לאחר תרמוסטט שהוחלף אבל זה כי כנראה הוחלף בתרמוסטט לא תואם או משהו, עד שנזרק לסוחר עם גיר גמור.

בשורה התחתונה - אם המנוע מתוכנן נכון ולא סובל מבעיות סדרתיות ובהנחה ואתה לא מתקרב לתחום הסל"ד הנ"ל כשהמנוע קר (יש לקחת בחשבון גם שלשמן עצמו לוקח יותר זמן להגיע לטמפרטורת עבודה מאשר לנוזל הקירור), אין סיבה לחשוש לשייט בסל"ד גבוה לאורך זמן.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
האמת שכן. בעליות שבהן ההילוך נמוך כדי לתת יותר כוח אני עדיין מקפיד לא "להתפרע". אם זה אומר להקפיד על לא לעבור את ה-3500 סל"ד בלחץ, אז אני נוסע על 40-50 קמ"ש ומאפשר לרכבים לעקוף אותי. אני בכל מקרה לא נותן "קיקים" משוגעים מדי ולא מתפרע עם האוטו הקטן בלאו-הכי. עניין אותי להבין אם אני נוסע שעתיים על כביש 6 על 120-130, שבפיקנטו אומר כ-4000 סל"ד אינני גורם נזק מהותי למנוע. מדי פעם אני לוקח רנו סיניק של קרוב משפחה שמשייטת על 130-140 ב-2500 סל"ד, רק עם מנוע במימדים אחרים לגמרי. תהיתי אם ישנו באמת הבדל וכמה הוא משמעותי.

לגבי המוסכניק, לא ממש התייחסתי למה שהוא אמר באופן מדויק, אך המשכתי להקפיד על כך כתוצאה מאיזשהו פחד לא רציונלי. בעבר הדי רחוק כבר הייתה לי רנו קליאו שהלך לה ראש מנוע ונתקעתי איתה פעמיים בשום מקום עד שהבינו מה הבעיה. מאז אני בחרדה... בכל אופן, אני לא לוקח כל מה שהם אומרים ללב בלי לבדוק היטב.

אולי פשוט אפנה גם לקיה ואשאל על מנת לקבל מידע מהיצרן עצמו.

כמו שציינו חבל לך על השיחת טלפון (על אף שהיום זה כבר לא עולה כסף) ובמיוחד על הזמן.

אם היצרן היה חושב שנסיעה ב3 אלף בטוחה יותר עבור הרכב שלך, הוא היה מציין את הפס האדום על 3.

בנוסף, נסיעה איטית מסוכנת לא פחות מנסיעה במהירות מופרזת, כמו שציינו מספיק שמישהו מבצע עקיפה מסוכנת ועובר תאונה רק בגלל שנכנס לך ג'וק לראש לא לעבור את ה3 אלף סל"ד.

זה רכב שלך, בסופו של דבר תעשה איתו מה שאתה רוצה גם אם אחרים חושבים שזה שטותי זאת זכותך המלאה כל עוד ואתה לא מסכן את עצמך ומשתמשי דרך אחרים.

רק בדרך אגב, יש לי חבר עם קיה אוטו' שנתון דומה ומעולם לא היו לו בעיות בגיר או במנוע והוא לא מפחד "לסחוט" את הגז ולהגדיל את הטורים.

בנוסף לכך אני לא מצליח להבין מדוע החשש שלך של ה3-2.5 במיוחד שאתה על אוטומט. הרי רק משום שיש לך אוטומט ולא גיר רגיל העברת ההילוכים מתרחשת לבד מבלי שתנקוט בפעולה מסוימת. אז להגיע ל6.5 סלד נראה לי לא סביר אלא אם הגעת לגיר האחרון ואז אתה נוסע בערך על 140+-.

תזכור שסלד נמוך משמעות הדבר שהמנוע פועל בקצב נמוך יותר, כלומר המנוע שלך מתאמץ הרבה יותר בשביל להגיע ל90 קמ"ש, מה שגורם לך לזחול על הכביש יותר ועלול לסכן אותך ומשתמשי דרך אחרים.

פורסם

הייתה לי רנו קנגו דיזל אטמוספרית, מהירות מקסימלית שלה לפי היצרן היא 145 קמ"ש. בפועל כשהיא הייתה משומשת היא הייתה מגיעה לכ 135 ולא פעם נסעתי בכביש 6 באיזור המהירות הזו.

שזה מקביל לנסיעה בפיקנטו בפול גז על 170.

הכל בסדר.

פורסם

אני עם אותו רכב בדיוק כבר 3 שנים, כמעט שנתיים וחצי שאני עושה נסיעות של 300 ק״מ בינעירוני בשבוע (צפון-מרכז וחזרה), ״משייט״ לי על כביש ב120 ו3.5k סלד והכל תקין ובמקום, אין בעיה למשוך את המנוע הקטן הזה כל עוד הוא יכול.

באמת אין לי מושג מה אתה עושה בעליות, אני בעליות של חיפה לא יורד מה5k ואני זוחל על 60-70 קמ״ש.

הכי חשוב סע בזהירות.

פורסם

לא רק שמה שאמר לך המוסכניק הוא שטות גמורה בגלל כל מה שכבר אמרו לך, אלא שהשטות הזאת אפילו פוגעת בך ועלולה בעצמה לגרום בלאי מוגבר למנוע (שתבוא לתקן אצל... נכון! המוסכניק).

לכל מנוע יש מה שנקרא "טווח אפקטיבי", שהוא הטווח בו המנוע הכי יעיל ומפיק הכי הרבה אנרגיה ביחס לכמות הדלק שאתה נותן לו. הטווח הזה נמצא בין הסל"ד בו מופק שיא המומנט (קג"מ) לבין הסל"ד בו נמצא שיא ההספק (כ"ס). במקרה של הפיקנטו שלך, הטווח הזה הוא 4000-6000 סל"ד.

עכשיו, בגלל שהנתון ש"באמת" אומר כמה כוח יש למנוע הוא המומנט (לא אכנס לזה), אתה צריך לשאוף לשמור על הסל"ד באיזור שיא המומנט של המנוע, כלומר 4000 סל"ד.

מכאן ש:

לא רק שאין שום בעיה להביא את המנוע ל-4000 סל"ד, אלא שזה המקום בו היצרן עשה שהמנוע יהיה הכי יעיל, ולכן מקום אפילו די מומלץ להיות בו.

המסקנה השניה מכל הסיפור הזה, היא שאתה צריך להחליף מוסכניק, ויפה שעה אחת קודם.

אתה כמובן יכול לעשות מה שתבחר, אבל זה לא אומר שיש מספרים או הנדסה מאחורי זה.

עובדתית, צודק - השחיקה גדולה יותר, פשוט כי המנוע עושה יותר סיבובים סביב עצמו, העניין הוא בכמה ואני טוען שבשימון נכון, הנושא זניח, והרכב ימוחזר הרבה לפני שיתפתחו במנוע תקלות כתוצאה מהנסיעה בסל"ד גבוה יותר.

חוץ מזה, למה 3200 סל"ד? למה לא 3453? המנוע הוא הנדסה, רוב המהנדסים עושים חישובים ולא מרימים אצבע רטובה לאוויר ומחליטים לפי כיוון הרוח (אולי בפיאט כן...)

אוי באמת, איזה שטוית...

ברור שבפיאט עושים את זה עם אצבע מול הרוח. זה פיאט.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

במחילה,

כתבת קצת שטויות במשפט שכלל את "ביחס לכמות הדלק שאתה נותן לו".

המנוע לא הכי יעיל ולא הכי חסכוני ולא יהנה מבלאי נמוך יותר בטווח הזה, נהפוכו.

הוא כן יטפס בקצב ראוי יותר בעליות בטווח הזה ללא יותר מדי בלאי מיותר. בשיוט במישור אין מה לחפש שם במיוחד, אלא במהירויות גבוהות.

• תוכן חדש...