רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
טוב אז אני מתלבט מה לעשות, ברשותי רנו קליאו 0.9 ידנית שמשרתת אותי נאמנה והיא אחלה רכב אבל מה, חסר לה כח... לפי סוג הרכב שיש לי אפשר להבין שהתקציב שלי מוגבל מאוד. אני רוצה פיג׳ו 208 GTI, מאוד רוצה. בעולם אידיאלי הייתי מחזיק את הקליאו עוד שנתיים שלוש ואז קונה GTI משומשת בעתיד, הבעיה היא שאני לא בטוח שבכלל אמצא בלוחות GTI משומשת בעוד כמה שנים, כל הנישה הזו של רכב עם גיר ידני היא נכחדת בישראל בקצב מסחרר וכבר עכשיו ביד 2 אם מחפשים רכב ידני בסכום שנע מ 80 עד 100 מקבלים בסכ״ה 2 עמודים, לא 2 עמודים של פיג׳ו אלא של כל הרכבים מכל היצרנים שהם ידניים, חלקם גם לא ספורטיביים בכלל. אני מבין מזה שיש מצב שעוד כמה שנים אני אפילו לא אוכל להזין את האופציה לחפש רכב ידני בלוח בק…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
השאלה בכותרת.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 827 צפיות
שלום, ברשותי רנו מגאן 2007. יש בעיה חוזרת שהרכב לא מניע בגלל בעיה בזרימת הדלק, כבר החלפתי פעמיים משאבת דלק (בתקופה של 3 חודשים, השניה בעזרת האחריות) ולאחר נסיעה של חודש או חודשים התקלה חוזרת והמוסך טוען שכדי לזהות את הבעיה עלי להגיע למוסך עם גרר בזמן שהרכב לא מניע. כבר לא משתלם לי להשקיע בגרר ותיקונים. מה האפשרויות העומדות ברשותי בכדי להיפטר מהרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קראתי את המאמר הזה ומאוד נהנתי. בעקבות האיזכור שם על התנועה בארץ בימי המנדט והעותמאניים אני רוצה לדעת מה היו חוקי התנועה בעבר (בעיקר בארץ בימי הבריטים\עותמאניים) מאיזה גיל הוציאו רישיון מה היו ההגבלות,ממתי בעצם התחיל כל הנושא להיות מסודר? מה היו חוקי התנועה ובעקבות מה היה מקובל לקבל דו"ח תנועה? ובעצם כל חומר שקשור לנושא. בעבר חיפשתי מידע בנושא ולא כל כך מצאתי.אשמח אם יוכלו להפנות לחומר שמדבר על התקופה ההיא.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי i20 שנת 2009 אוטומטי. השאלה שלי היא יותר לבעלי יונדאי i20 אך גם למי שמכיר או היה לו את הרכב הזה. הצריכת דלק שלי היא בין 11 ל11.5 ק"מ לליטר. זה הגיוני? זה נראה לי שזה צריכת דלק גבוהה יחסית.. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
- 2 עוקבים
- 43 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
יש לי שאלה כללי לגבי צריכת הדלק שאני בחצי הראשון של הטנק דלק הצריכה סבירה ושאני מגיע לחצי השני הדלק נשרף בצורה משוגעת 5-7 ק"מ לליטר שבחצי הראשון 10-14 השאלה למה ? תדלקתי FULL נסעתי 108.3 ק"מ עצרתי בתחנת דלק ותדלקתי 7.517 ליטר וזה יצא 14.40 ק"מ לליטר אני חייב לציין שנסעתי כמו זקנה בת 90 לאט לאט לאט האצות ממש מתונות לא עברתי את ה 90 קמ"ש אבל גם במצב נסיעה שכזה אם הייתי בחצי השני של הטנק הרכב היה שותה דלק כמו מטורף , יכול להיות שיש בעיה אצלי במערכת הדלק ? אני אעשה עוד נסיעה שבא אני אסע רגיל לא ECO ונראה מה תהיה התוצאה אבל עדיין חצי ראשון של המיכל זה יחסית חסכוני .
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם. תמיד תהיתי, במידה ויש לי חניה תת קרקעית בבניין משותף ובבעלותי שתי חניות בבניין זה, האם לצורך העניין מותר לי לבצע שטיפות בתשלום, נניח, לדיירי הבניין בחנייה הפרטית שלי? או שמא צריך לבקש אישור מבעלי הבניין על כך? אני לא מתכוון לעשות את זה בזמן הקרוב, אבל כיוון שהחנייה שלי תחומה בקירות זה נראה כמו אחלה מקום לבצע "שירות" לאנשים במידה והייתי רוצה לפתוח לדוגמה שירות שטיפה בתשלום לדיירי הבניין. האם יש חוק שאוסר את זה? יש לציין כי במידה ואעשה זאת החשמל יורד מחשבון החשמל של דירתי (החשמל הוא דרך חיבור במחסן שצמוד לחנייה) והמים הם מתוך מיכל גדול שאני ממלא בביתי.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 1 תגובות
- 672 צפיות
שלום, יש ברשותי, רנו סניק שנת 2003, מורדת מהכביש (במקום להקפיא רשיונות, הורדנו אותה בטעות). אני מעוניין למכור אותה לפירוק, אשמח למספר של לפירוקיות שיקבלו את הרכב ובנוסף, פרטים שאני צריך לדעת. תודה.
הודעה אחרונה מאת Uria3402, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם כדאי? או שבלי הדרכה מקדימה זה רק יקבע טעויות?
הודעה אחרונה מאת c1204629, -
-
- 1 תגובות
- 758 צפיות
מחירים אטרקטיביים מאוד לטויוטה קורולה היברידית בתצורת סאדן מודל 2019 מיבוא מקביל עם רישוי 00 רוכש הרכב נרשם כבעלים 00 יד 1 פרטית. https://wheel.co.il/%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%9E%D7%A7%D7%91%D7%99%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%93/
הודעה אחרונה מאת saharh135, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, שמתי לב שבחודש האחרון נהגתי והתוקף בכרטיס נגמר. עוד שלושה חודשים נגמר לי הנהג חדש. לפי מה שהבנתי מאבא שלי, אני אמור לחדש עכשיו את הרשיון, ובעוד שלושה חודשים להוציא רשיון חדש. בנוגע לחידוש הרשיון העכשווי - מה אני צריך להביא איתי למשרד הרישוי ? עריכה: עוד משהו קטן - קיבלתי דוח של 250 שקל על אדום לבן ב23:55 בלילה (10 דקות לפני חניתי אצל חבר לשעה, לא היו חניות..) זה יכול ליצור לי בעיות ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 711 צפיות
בשקט בשקט השיקה וולוו את הS60 החדשה. לדעתי , היא פשוט יפיפייה. במיוחד בגרסאת הR מצד שני המחיר עלה ב60k
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים, אשמח להמלצה על מוסך שמתמחה ויודע לעבוד עם מיצובישי לנסר. איזור גיאוגרפי: הרצליה/נתניה- או כל מה שקרוב. אשמח לקבל המלצות מהאנשים שהיו מרוצים מטיפול תודה רבה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
חניית רכב נכה. 1 2
מאת ariel000- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
סניף מקדונלדס בראשון לציון. בחניית הרכב הנכה חנתה יונדאי, שבעח הרכב הלך להזמין ארוחה. לאחר מכן, בעל הסובארו חנה כפי שאתם רואים. בעל היונדאי רצה לצאת, בעל הסובארו הגיע להזיז ובעל היונדאי כמה מםתיע, ללא תעודת נכה. בעל הסובארו חוזר לעמוד, כפי שבתמונה ומישהו מהמתחם אומר לו, תיכנס לחניה תחנה. אומר לו בעל הסובארו... אני אחנה, יבוא פקח ויתן לי 1,000 שקל דו"ח, מה אני אדיוט?. אז להנחת דעתי. א. כן, אתה אדיוט שאתה חונה ככה. ב. לפי הבנתך בדוח, ניתן להבין שכבר קיבלת קנס וזה לא מזיז לך. הייתם מעירים לנהג?. פעם הייתי מעיר לנהגים, אבל אני חושב שהחברה שלנו הפכה להיות מאוד לא סובלנית ולא סבלנית. בנוסף, נהפכה להיות מאוד אלימה. אני לא מוכן להסתכן בדקי…
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש טענה שפעם בנו מכוניות להרבה שנים והיום רכב מחזיק פחות. פעם באיזור תעשייה ומוסכים ממוצע היו הרבה בתי מלאכה שהיו מתמחים בשיפוץ ובנייה של סעפות פליטה ודודי השתקה. לרוב הסעפות ודודי השתקה של רכבים היו בנויות פח פשוט ומחליד ועם הזמן היו נוצרים חורים ושברים שהיו ברי תיקון או אם המצב היה יותר גרוע היו מייצרים לרכב על המקום סעפת חדשה, לוקחים איזה דוד השתקה שיוצר מבעוד מועד בגודל דומה למקורי ומוסיפים והרכב יצא עם אגזוז חדש. לרוב רכבים שהיו מגיעים לאותם בתי מלאכה היו מגיעים עם רעש של טנק, ככה הרכב היה מודיע לך שהוא צריך אגזוז חדשים לא הייתה נדלקת שום נורה. אין פה מסר, סתם אנקדוטה שעלתה לי מהעבר. עם החומרים מהם עשויה מערכת פליטה מודרנית אין בעיות כאלה..
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
המון שנים שלא הייתי בשום מפגש רכב, אי שם לפני כ 10 שנים הייתי מגיע הרבה פעמים למפגשים של מועדון החמש, פעם באוניברסיטה ופעם ביד אליהו. אני מעוניין לקפוץ למפגש רכב לראות רכבים מעניינים, לעשות סיבוב במקום עם אשתי והילדים בצורה מתורבתת, רצוי בלי ילדי חראקות וכו' מה האופציות שעומדות היום על המפה? אציין שאנחנו לא נוסעים בשבת! חשבתי על יד אליהו למשל משעה 16:30 עד 18:00 בערך ולהספיק להגיע הביתה לפני שבת אך אין לי מושג מה יש שם במפגשים היום. Sent from my MI 9 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
קצת הקדמה ורקע; מתכנן את ה Roadtrip השנתי לחגי תשרי. לצערי נזכרנו מאוחר מדי וטיסה ישירה למינכן יקרה מדי בתאריכים שמתאימים לי ולבת הזוג. בנוסף טסנו לשם כבר כמה פעמים ונמאס לנו לנהוג את הכמה מאות ק"מ האלו לאלפים שוב ושוב. טיסה למילאנו לעומת זולה זולה בלפחות 200$ לכרטיס וגם קרובה יותר לאיזורים שכבר זמן מה אנחנו רוצים לחקור. אז נסגור טיסה למילאנו כנראה. חלק מהותי מאוד הוא נושא הרכב, בפעם האחרונה קיבלנו סדרה 3 דיזל וזה ביאס לי את כל הטיול, בפעם שלפניה GTI PERF והיה כיף חיים. לצערי במילאנו אין את המבחר שיש במינכן אבל כן אפשר להסתדר אם יודעים איפה לחפש. אחת האופציות היא אבארט 595 קומפטציונה מ Hertz Fun Collection במחיר באמת סבבה לגמרי [סביבות ה 50 יורו ליום ללא הגבלת…
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי, המצב שלי זה שיש יותר מדי בעיות מכניות באוטו - וכרגע אני לא מרגיש שהוא יסחוב יום ארוך. אני מתכוון למכור אותו לסוחר - שיודע בדיוק מה הוא קונה, כי יד2 פשוט לא ילך פה. נמאס לי להמר שוב על יד2 אז אני רוצה את הנירו מתיחת פנים. הוא אמור להיות משווק מתישהו במהלך החצי שנה השנייה. האם כדאי לחכות ובינתיים לקחת השכרה ארוכת טווח? ראיתי פרסומים שאפשר לסגור עסקה כזאת באזור 2,200 לחודש עם נק' יציאה כל חודש. על פניו בחישוב עלות רכב לחודש למשל מול מסלול ליסינג - אין פה פער דרמטי (נכון שזה יהיה רכב מיני ויד 1) קל וחומר שזה פתרון ל-3-4 חודשים. מה אתם אומרים? החלטתי שהרכב הבא יהיה היברידי, לא אהבתי בכלל את האיוניק וגם מהקורולה לא התלהבתי. מה שכאמור משאיר אותי רק עם הניר…
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
שכפול שלט ספטרוטק
מאת yg2- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום איזה שלט אוניברסלי מתאים למערכת ספטרוטק מ2004?, האם נדרש אותו שלט בדיוק או אוניברסלי 433.92 ואז מתכנתים את השלט כמו בקישור (רכישה מעליאקספרס או איביי)
הודעה אחרונה מאת yg2, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 944 צפיות
שלום לכולם רציתי לברר האם משהו יודע כמה צפויה להיות צריכת הדלק בוולוו XC90. כיום אני נוהג על קרייזלר ווייגאר 2007, היא שותה בעיר בממוצע 1:3. המנוע של וולוו הוא גם 3000, השאלה היא האם שם צפויה צריכת דלק נמוכה יותר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
החל מ-254,000 ש"ח, הדור השני של ה-Q3 נוחת בארץ אחרי שקודמו שירות שירות ארוך של לא פחות מ-8 שנים! מה אתם אומרים? יש לו סיכוי מול במוו X1 המהנה יותר או וולוו XC40 הזול יותר?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נניח שניידת משטרה נוסעת אחריי ובודקת במסוף את מספר הרכב,האם מופיע לה במסוף שהרכב בלי טסט?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום ברשותי 5008 חדשה. אוטו מצויין לכל הדיעות. אני נוסע כ 5000 ק״מ בחודש ונהנה ממנו מאד. תופעה אחת מרגיזה שמציקה לא מעט: בשעות הצהריים קיים סינוור מרגיז ומסוכן מפסי הפלסטיק בצבע כרום שבלוחות המחוונים והבקרה (למשל איזור ״הפסנטר״ למי שמכיר). כרגע ה״פתרון״ שלי זה לשים בד שמסתיר את זה (פתרון מעניין לרכב ב 200,000 ש״ח). האם מישהוא נתקל בתופעה ? פתרונות ? רעיונות ? היבואן לא מבין על מה אני מדבר איתו בכלל (לאחר פניה לשירות לקוחות). לא ברור לי איך לא בודקים דבר כזה לעומק. לא קרה לי מעולם ברכבים אחרים. תודה עמית
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, ברשותי דייהטסו סיריון 2008. לאחרונה הרכב ניזוק בתאונה בחלקו הקידמי ואינני יודע כיצד לפרש את דוח השמאי. אשמח להבין האם יש נזק למרכב/שילדה ואיזו משמעות יש כאשר ארצה למכור אותו. להלן הפירוט: פחחות - החלפת החלפים (מתפרקים ע"י קליפסים וברגים) והעברת אביזרים, החלפת פח ניצב למשקף ימין + שמאל (מולחם) וסידור מרווחים כולל פירוק והרכבות. חשמל - פ +ה פנסי חזית לצורך עבודת פחחות מכונאות : פ +ה מצננים ומאווררים, הרכבת מוט מייצב קדמי והחלפת מוט קישור ימימן למוט מייצב, כיוון מתלה קדמי. צבע: גשר מצננים, מגן קדמי חיצוני, פח ניצב ימין ושמאל לפחיי משקף קדמי (מתכתי) על הפגיעה בפח משקף ימין ושמאל השמאי קבע ירידת ערך של 4% בסה"כ תודה רבה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 1 תגובות
- 568 צפיות
שלום לכולם, בקיץ הזה אני אמור לבצע טיפול קטן לאוטו , פיג'ו 206+ שנת 2012.. בבדיקה עם מוסך ידוע של צרפתיות באיזור המרכז העלות היא סביב 600 שח. באתר גלגלים יש מוסכים רבים, חלקם עם ביקורות טובות שמוכנים לבצע את הטיפול גם במחצית המחיר. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
סדקים בצמיג
מאת rambere-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
רציתי לדעת עד כמה חמורים הסדקים בצמיג שלי.. אני מבין שבגדול אני צריך להחליף השאלה אם יחזיק עוד חודש? אני יכול להחליף רק בימי שישי. תודה מראש הצמיגים בני 4 שנים כולם
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, נתקלתי בסרטון הזה ביוטיוב: שמדבר על התקן שמתחבר ליציאת obd ברכבי ואג ומאפשר קינפוגים לכל מיני מערכות ברכב. האם מישהו מכיר? האם שינויים כאלה פוגעים באחריות? תודה
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בתקופה האחרונה ולאחר כל נסיעה אני נתקל בהרבה חרקים מתים על השמשה הקדמית, מין כתמים לבנים עיקשים שהמגבים ומי המגבים לא מצליחים לנקות. אני אוהב את השמשה הקדמית נקיה ומוצא את עצמי מדי יום משפשף עם מטלית ושפריצר. האם זה רק אצלי? קשור לסוג הרכב? והאם יש דרך למזער את התופעה בדמוי ציפוי כלשהו על השמשה? כל רעיון יתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבוע טוב! ברשותי הונדה סיוויק 2015 סדאן ,ולאבא שלי אותו הרכב בגרסאת ההאצבק מה ההבדל בין שניהם,ולא הצלחתי להבין מה צריכת הדלק בהם
הודעה אחרונה מאת lze22, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי נוסעים חודש הבא לגרמניה יחד עם 3 מתבגרים וזעטוט לשבועיים (טירול וזלצבורג), כרגע שכרתי (סיקסט) שארן שלפי האתר זה 7 נוסעים ו4 מזוודות גדולות, האמנם? אנחנו נהיה עם 3 גדולות ו4 טרולי, יחד עם קיפול ספסל אחד מאחור יספיק? שידרוג הרכב לטרנזיט עולה עוד 700 ש"ח אבל חברת ההשכרה.תהיה גלובל רנט, הביקורות ברשת עליה לא משהו. שווה את השידרוג? השארן תספיק? סיכון עם הגלובל רנט הזאת? תודה
הודעה אחרונה מאת dani77,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,810 אורחים (הצג רשימה מלאה)