רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי רכב 2010* ואני מעונין למכור אותו. הרכב מתוחזק היטב מבחינה מיכנית - טיפולים בזמן וכו' - אבל מוזנח מבחינה חיצונית - שריטות עיקומי פח פנס אחורי סדוק ועוד. האם כדאי להשקיע בשיפוץ הרכב חיצונית או למכור אותו כפי שהוא? אם כדאי - אז עד כמה ואיך? אודה על עצתכם ________ *הערת מערכת: לא ניתן לפרסם פרטים של רכב שמועמד למכירה, אלא בפורום המיועד לכך.
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
-
החודש אני מסכם 5 שנות בעלות וקרוב ל50,000 ק"מ על Chevrolet Sonic RS שקניתי חדשה מ UMI ביולי 2014, ורציתי לשתף את העלויות, חווית הרכישה והבעלות על הרכב, והיתרונות\חסרונות. הסוניק עדיין אצלי ותמשיך להיות עד שאמצע מחליפה ראויה. אמ;לק נקנתה בקיץ 2014 בכ 110 אלף ₪ מ UMI, נבחרה בגלל כח, אבזור וחוויית נהיגה חיובית, מתוך קבוצת הסופר-מיני ה"חמימות". בטוח ב100% שקניתי את הרכב הנכון עבורי בתקציב, הסוניק עלתה על הציפיות שלי ומתאימה לי מאוד. מחזיק אותה כבר שנתיים יותר ממה שתכננתי. אמינה מאוד עם 0 תקלות ב5 שנים וטיפולים שגרתיים בלבד. עלות האחזקה הכוללת, ללא אובדן ערך (רישוי, ביטוח, דלק וטיפולים) היא כ13 אלף ₪ בשנה או כ1.35 ₪ לקילומטר, בנסועה שנתית של קצת פ…
הודעה אחרונה מאת Krd, -
אוקיי לאחר שביקשתי כאן המלצות לרכב ( תודה לכולם) אני תוהה למה הפיקנטו כ"כ פופולרית לאחר שממה שקראתי כאן: היא פחות חסכונית ומרווחת ממכוניות יותר זולות כמו מיקרה וספייס סטאר ופחות חזקה מהספארק למשל. לכאורה יש לה המון חסרונות, מצד שני היא בערך האוטו הכי פופולארי בישראל... מישהו יכול להסביר את הסתירה?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האם אתם עושים מאמץ לדווח בוויז על מפגעים, פקקים ומשטרה? עד כמה זה חשוב לכם לקחת חלק ולתרום? אני מרבה לדווח בוויז כל עוד יש לי את האפשרות הטכנית ומבלי לפגוע בריכוז בזמן הנהיגה. הדיוחים של משתמשים אחרים תרמו לי רבות בעבר וחסכו לי זמן רב וכסף. חשוב לי לתרום חזרה. מה שכן, אופן הדיווח מסורבל מדי לטעמי, יותר מדי לחיצות ואפשרויות. היה נחמד ליצור כפתורי דיווח מהיר לדיווחים העיקריים.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
תגידו, מכירים את האנשים שמחליפים רכב כל 3 שנים? הכוונה היא כמובן רכבים חדשים, פרטיים, לעיתים קרובות מדובר גם על אותו הדגם של הרכב, ואני לא מתכוון ללקוחות ליסינג. מדוע? הרי הרכבים היום אמינים במיוחד, עמידים, בקלות יכולים לשרוד גם 5-6 שנים והרבה מעבר. ושלא לדבר על ירידת הערך שבעל הרכב מפסיד. יש הגיון בזה?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפשת מחירוני רכב של לוי יצחק מהשנים 2013-2016 (כולל) האם מישהו יודע היכן ניתן להגיש את החוברות האלו? דרך המשרד הראשי של לוי יצחק לא הצלחתי לקבל תשובות. תודה!
הודעה אחרונה מאת lish4, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 476 צפיות
ברחוב הלל, החנייה בשני צידי הכביש הייתה כחול לבן. היום ראיתי שבצד אחד הכל אפור. איפה ניתן לבדוק מה באמת מצב החנייה ? תודה
הודעה אחרונה מאת dani666, -
שלום לכולם, אני וחבר מתכננים לטוס באיזור סוף ספטמבר לגרמניה (נחיתה במינכן) ל 4 לילות (ראשון עד חמישי - מגיעים בבוקר וטיסה חזרה בבוקר). אנחנו רוצים לעשות טיול נהיגה (מטרת הטיול) שתשלב גם טיולי טבע (משני, הרי לא נסע כל היום). התכנון הוא לקחת רכב טוב. יש לנו כמה אופציות שההבדל בין הרכב הזול ליקר לא משמעותי. אלה הן האופציות שעומדות לרשותינו: 1. BMW M2 Coupé 2. Jaguar F-Type Cabrio 3. BMW Z4 M40i Cabrio 4. BMW M4 Cabrio 5. BMW M4 Coupé האופציות של המסלול הוא היער השחור או דרום מרכז אוסטריה (כל איזור ההרים). אני אישית הייתי ביער השחור רק יום אחד ובאוסטריה הייתי כבר פעמיים לתקופה ארוכה (מכיר את האיזור לא רע). שאלה ראשונה, איזה רכב כדי לקחת מ…
הודעה אחרונה מאת yt09, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זאת רק הפעם השנייה שהארוע הזה מתקיים, לא עוד יום מסלול לבני-תמותה רגילים, מלא במיאטות, קורבטים, מוסטנגים וBMW ישנות. הפעם המארגנים החליטו לשלב את את הדילרים המקומיים שמוכרים מכוניות יוקרה ליום תצוגת יכולת ונסיעות מבחן לקונים פוטנציאלים. כמובן, בהתאם לטעם הקונים הפוטנציאלים, בוצעו כמה שינויים מהותיים לתפריט, במקום נקניקיות והמבורגרים היה בופה מלא לארוחת בוקר כולל אומלטים, סלטים, בייקון וקינוחים טובים. לארוחת צהריים היה בשר בקר, דגים אורז וסלטים ועוד, וכמובן בר קוקטיילים. הוקמו אוהלים לבנים עם שולחנות ישיבה ואפילו להקת ג'ז שניגנה ברקע. כל החניון הפך לאולם תצוגה עם מיטב הרכבים מכל השנים, ממש חוויה לעיניים. היום מסלול עצמו חולק לשלוש קבוצות - ג'נטלמנים (זקנים במכו…
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 28 תגובות
- 21.5 אלף צפיות
היי רציתי לדעת מה הפרוצדורה להחליף את הלוחית רישוי ברכב שלי (רכב פרטי) שנת 2011 ללוחית רישוי עם 8 ספרות?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז התחילו שם עוד עונה, כריס האריס נשאר, ולצידו שני חברה חדשים - שחקן קריקט לשעבר ושחקן טלויזיה כלשהו. שניהם מדברים אנגלית עם מבטא שרק בריטים מסוגלים להבין ככה שכתוביות (לפחות באנגלית) הפכו לחובה. הפרק הראשון בינוני מינוס, יותר מדי בדיחות "כריס האריס נמוך", ברמה שזה ממש לא מצחיק. קשה לשפוט לפני שהדינמיקה קצת מתארגנת אבל בינתיים לא נראה מבטיח. חבל שלבלנק עזב, היה הכי נורמלי שם
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
פתיחת קארפליי 1 2
מאת Leon2014-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
היי יש לי אאודי A3 סדאן 2017 ובמערכת הפעלה אין לי קארפליי מה שיש היום לרוב הרכבים באאודי. רציתי לדעת איך אפשר לפתוח את האופציה הזאת ובמידה וזה עולה כסף כמה בערך זה יעלה. תודה!
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
הסתובבתי בתל אביב עכשיו וראיתי שתי קווי לילה מפרקיים משתמשים באוטובוס של קו 1. מישהו יודע אם זה מיקרי או שזה קשור למחאת נהגי האוטובוס?( בנוגע לאלימות נגדם) זה פעם ראשונה שאני רואה קו שהוא לא 1/189 משתמש באוטובוס הזה
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
כותרת.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אשאל בדוגמא: אני נוסע כעת בכביש בין עירוני שמהירות הברירת מחדל שלו היא 90. החליט ישראל כ"ץ לפרגן ונתן לנו לנסוע 100 בכביש הזה. לפתע שיפוצים, ותמרור המורה על נסיעה ב-70 קמ"ש. נגמרו השיפוצים, הגיע תמרור המבטל את הגבלת ה-70 קמ"ש ואנחנו ממשיכים לדרכנו. השאלה הנשאלת היא: ברגע זה, המהירות המותרת היא 100 קמ"ש או 90 קמ"ש? היא התמרור של ה-70 קמ"ש דרס את ה-100 קמ"ש באופן מוחלט, או רק יחסית לקטע עד ביטולו? ועם כבר ענינינו על מהירות אז שאלה נוספת: בכבישים כמו איילון שמוגדרים שלטים אלקטרונים ובכללותם מהירות, האם השלט האלקטרוני דה פקטו קובע? לאחרונה השלטים האלקטרוניים באיילון צפון בחלקו הדרומי (ראשון לציון-חולון) מראים 90 ק…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני עובד בעבודה שיש בה נסיעות מרובות ללקוחות בכל הארץ בגדול מקבל כ2800 החזר על החזקת רכב לחודש. יצא ככה שכרגע אין לי רכב זמין ואני מחפש לקנות. התקציב שאני יכול כרגע להוציא על רכב הוא 32 אלף, לכן חשבתי ללכת על סופר מיני (כמו כן אני גר בתל אביב ויש בעיית חניה מתמדת). מצאתי מיצוביש ספייס סטאר שנת 2014 שניתן לקחת אותה לבדיקה בערך לסכום לעיל (אולי אצטרך להשקיע כ2000 שקל לתיקונים אחר כך). בנוסף, הייתי היום במוסך של יונדאי (יש להם חגיגה של 25 ליונדאי והנחות על הדגמים מסוימים) בגדול הציעו לי יונדאי I20 prestige ב95,990 בעסקת ליסינג פרטי (במקום 99,990 שזה מחיר המחירון) כלומר הרכב נרשם על שמי מלחתחילה ואני משלם 8900 מקדמה ולאחר מכן 1153 + אגרת רישוי + כל האבזו…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
נאמר שבועיים-שלושה לאחר מכן. מה ההשלכות? רק לשלם שוב למכון?
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
האם ניתן לרכוש מובילאיי מרכב שעבר תאונה להתקינו ולקבל אישור לשם קבלת הנחה באגרת רישוי?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
דעה על פורד אדג' 1 2
מאת lolmit-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לא משהו ספציפי שאני רוצה לדעת. בכללי האם נכון להיום הרכב נחשב מוצלח(איכות חומרים טכנולוגיה מחיר וכו') מה מצב האמינות?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אנחנו צריכים כזה. עדיין לא החלטנו איזו מהן, אבל אנחנו צריכים כזה.
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
-
- 2 עוקבים
- 77 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
אולי שאלה מפגרת אבל הכיס דורש לדעת.. האם החוק אוסר על קורקינט חשמלית לנסוע על נת"צ? האם יש מצב לקבל דו"ח אם שוטר תופס אותי?
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
במו מוסיפה פרט עיצובי נוסף לX6: גריל עם תאורת לד. כדי שלא יהיה לכם ספק מי נצמד אליכם בכביש במו כנראה לא הבינו שהמונח ״רכב משופצר״ הוא לא בהכרח חיובי... https://www.carbuyer.co.uk/news/169064/2019-bmw-x6-revealed?fbclid=IwAR1PPkWqdjvSwDLCFMueADvOoHRFZbOMvTLLSEMuvB3E300d4t0dKz90yHI
הודעה אחרונה מאת Eddard, -
-
קניתי GTI גולף חדשה 3 חודשים על הכביש, עוצר אותי משטרה עירונית בנצרת עילית, הפקח מסביר לי שצריך להיות משתיק לאגזוז, אני מנסה להסביר שהרכב חדש ומקורי כזה רעש יוצא מהאגזוז, הוא בכל זאת מתעקש שצריך לשים משתיק, אני מבקש להזמין בוחן תנועה שיבדוק שהרכב מקורי והוא אומר תשים משתיק פעם הבאה זה קנס, אני אמרתי בסדר רק שיעזוב אותי. אחרי חודש בערך מקבל בדואר רשום קנס על רעש, לא מצוין בשום מקום איזה רכב, מספר כלום. מה אתם חושבים שווה ללכת להישפט? פשוט מכעיס שהרכב מקורי ומקבלים דוח. FullSizeRender.pdf
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 894 צפיות
התעניינתי ברכב יד 2, אבל הבנתי שיבואן לא מביא אותו יותר. מה הסיבה?
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
חונה בעבודה באיזור לא מוצל. כשנכנס לרכב בסיום העבודה מרגיש שנכנס לתנור. האם יש פתרונות קירור זולים ולא דורשים השקעה בכסף או בזמן כמו כיסוי רכב או השחרת חלונות. האפ יש פתרונות עלי אקספרס יעילים? Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
בעבר, מנועים גדולים יחסית נתנו הספק נמוך ביחס לנפח שלהם. סתם לדוג', מאזדה דמיו ששווקה כאן בתחילת שנות ה-2000 היה לה מנוע בנפח של 1500 סמ"ק שסיפק כ75 כ"ס. והיום לשברולט ספארק בנפח מנוע קטן יותר (1400) יש הספק של 98 כ"ס. לסיאט מיי עם מנוע 1000 יש הספק של 75 כ"ס. 1. איזה רכב בעל מנוע בנפח של 1000 סמ"ק , נותן הכי הרבה כ"ס / קג"מ. 2. איזה רכב הוא בעל המנוע האטמוספרי הכי גדול/חזק? 3. מהו נתון התאוצה הכי טוב לרכב בעל מנוע אטמוספרי? 4. מהם היתרונות של מנוע אטמוספרי על פני מנוע עם טורבו?
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בס"ד היום שהיתי שרכב שמסיע אנשים עם צרכים מיוחדים על כיסאות גלגלים. ונתקלתי במקרה ראשון מסוגו בשבילי, פשוט מחריד. נסענו בכביש עירוני שהוא קצת מזכיר כביש בין עירוני בתנאי השטח, (על 50 קמ"ש - לא נוסעים שם) הכביש בעל נתיב אחד לכל כיוון, עם קו הפרדה לא רציף . המקרה היה ביציאה מעיקול, כשאנחנו נוסעים, אני מבחין בכלי רכב שבא ממול, שללא שום צורך (עקיפה \ הפרעה בנתיב וכו') פשוט סטה לנתיב שלנו עם 3\4 מהרכב. זה היה לי לא ברור, מפחיד, מתקדמים במהירות, למזלי הנהג שלי היה זקן ואדיש ונסע די לאט, ואני בספק אם הוא שם לב לזה. ככל שמתקרבים אני רואה 2 צעירים (לא מדיי צעירים- אנשים שאמורים להיות בוגרים) פשוט מסמנים עם היד לנהג שלי שזה יעני בצחוק וצוחקים לעצמם. מספיק שהיה …
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, אני תקוע בכביש 2 לכיוון נתניה קילומטרים ספורים לפני כניסה לעיר. אני שוקל להשאיר את הרכב בצד על השול וללכת הביתה ברגל ובבוקר לחזור ולקחת אותו. לדעתכם אקבל דו"ח ?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
שלום חברים. איפה אפשר למצוא פרטים לגבי מה כולל רמת הגימור של קיה ספורטג' 2016 מדגם EX ? ברחבי האינטרנט ובמיוחד מחו"ל יש הרבה שוני מאחד לשני .. איפה ניתן לדעת לגבי הדגם שנמכר בארץ עם מה הוא שווק ?
הודעה אחרונה מאת Nba188188, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, מסתובבת שמועה שמתארגן מפגש ספונטני של קארספורום ביום שישי 12.7 בשעות אחהצ המוקדמות. מישהו יכול לאשר או להכחיש? מישהו יודע משהו?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
מי מחובר 17 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,413 אורחים (הצג רשימה מלאה)