Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תחב"צ משדה התעופה לעיר זה אירו בודדים. אבל גם מונית וגם תחב"צ זה עניין של לפחות שעה - שעתיים בכל כיוון. אל תשכח שהשדה של מינכן נמצא בערך 50 ק"מ מהעיר, ושהכניסה והיציאה מהעיר נעשות במהירויות עירוניות, עם ניווט שאינו תמיד פשוט.

אם לא מדובר בהפרש של מאות אירו - ובדרך כלל עמלת נמה"ת היא די סמלית - קח את הרכב בשדה, ולאן שלא תיסע תעקוף את העיר.

פקטור חשוב שיש להביא בחשבון הוא מזג האויר - אתה יכול "ליפול" על חמסין של 38 מעלות, אבל גם על גשם סוחף שנמשך ימים ברציפות. זה שיקול בבחירת הרכב וגם בתכנון מסלולים אלטרנטיביים. תכין כמה אופציות עם אפשרות ביטול, ובחר מספר ימים לפני הנסיעה, כאשר התחזיות הופכות אמינות (סד"ג של 4-5 ימים מראש, ואם אתה יכול לבחור ממש סמוך לטיסה - מה טוב).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

משדה התעופה לעיר ברכבת זה לא יורו בודדים אלא יותר בכיוון ל 12 יורו לנוסע

אפשר בהחלט לנסוע עם הרכבת ועם מזוודות לתחנת מריאנפלאץ במינכן ואבל אחר כך יתכן ותצטרך חשמלית עד ליעדך הסופי

לגבי הרכב אני ממליץ על אוויס ואפשר להוציא מהם רכבים גם באפס השתתפות עצמית במקרה של נזק. אם כי לגבי רכבים מיוחדים יתכן ובכל זאת יש השתתפות כלשהי.

אתה יכול לבצע הזמנה לרכב בינוני טוב נניח מרצדס C-200 אוטומט ואז בזמן הקבלה עם הפקיד לבקש משהו יותר טוב בתוספת תשלום

יש להם שם מגרש חניה עצום עם מגוון עצום של מכוניות וראיתי שם ג'יפים של אודי ומרצדסים לפקיד יש תמיד אפשרות לשדרג אותך. יש להם מכונה אוטומטית שמוציאה מפתחות לרכבים שבמלאי.

אתה יכול להזמין מראש גם פורשה.

יש להם אתר מצוין באינטרנט בעברית ובשביל דברים מיוחדים אפשר להזמין בטלפון אצל הנציגים כאן.

פורסם
פעמיים רצוף, פעם אחת הזמנתי גולף ןשדרגתי ל M2, פעם שניה הזמנתי גולף ושודרגתי ל S4 (שידרוגים בתשלום כמובן).

איזו חברה? סניף? כמה שילמת סה"כ ליום על ה M2? [לא ראיתי S4 באף חברה אז גם אם תגיד לי Y דינרוס לא יהיה לי מקום להשוואה]

ד"א ניסיתי לעשות את העקיצה הזו ב AVIS סתיו שעבר (שדרגתי ל GTI PERFORMANCE), יצא ששילמתי הרבה יותר ממה שהייתי משלם מראש.

הבעיה עם השיטה הזו גם שכשאני כבר שם, וחלק גדול מההנאה שלי בטיול תלוי ברכב, אין באמת הרבה ברירות.

אני לא יכול להגיד "טוב מקסימום אני לא אשדרג ואשאר עם פיאט פנדה".

@sperial

עלמת שדה תעופה היא לא סימלית. היא 20% בערך. הרכבים שפות"ש מציין עולים צפונה ממאה יורו ליום, לכן 20% זה הרבה. מדבר מניסיון. בטיול הקרוב החלטנו לתת יום אחד לפרנקפורט בין היתר כי לא רצינו לשלם כמעט 700₪ הפרש על לקיחה של הרכב מהשדה.

פורסם

@sperial

עלמת שדה תעופה היא לא סימלית. היא 20% בערך. הרכבים שפות"ש מציין עולים צפונה ממאה יורו ליום, לכן 20% זה הרבה. מדבר מניסיון. בטיול הקרוב החלטנו לתת יום אחד לפרנקפורט בין היתר כי לא רצינו לשלם כמעט 700₪ הפרש על לקיחה של הרכב מהשדה.

לא זכור לי ששילמתי כל כך הרבה בעמלת שדה. מצד שני, אני שוכר רכבים סטנדרטיים למדי, והדברים האלה שונים מחברה לחברה וממדינה למדינה.

אני מביא בחשבון גם את הזמן המתבזבז בנסיעה לתחנת השכרה בעיר. מעיר כמו מינכן - עם שדה מרוחק ותנועה כבדה וצפופה במרכז העיר ואפילו בשוליה - זה יכול להגיע לבזבוז של חצי יום (כאשר סוכמים גם את הלקיחה וגם את ההחזרה. הרי מספיק שאחד הענפים יהיה בשדה כדי לשלם את העמלה). הפסד של חצי יום מתוך 4-6 ימים זה הרבה מאד, מחייב תכנון שונה של הטיול.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איזו חברה? סניף? כמה שילמת סה"כ ליום על ה M2?.

שכירות לשבוע, הגולף עלתה גרוש וחצי (ככל הזכור לי כ 140 אירו לשבוע) ועל השדרוג ל M2 הוספתי עוד 300 אירו לכל השבוע.

99% שזה היה ב SIXT.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מספר נקודות:

- ללא היסוס לקחת רכב מהשדה תעופה. משדה התעופה אתה יוצא ישר לכביש מהיר ובלי צורך לנסוע ברכב יקר בתוך עיר צפופה. בנוסף, יסלחו לי כל כותבי הפורום אבל כשנוסעים לטיול נהיגה ברכבים כאלו לא חוסכים שקלים על שטויות שכאלה - מטרת הטיול היא להנות ולא לחסוך פרוטה בנסיעות רכבת.

- ביטול השתתפות עצמית מלאה - ממה שאני מכיר לא קיים בSIXT וגם לא AVIS לרכבים כאלו. לשים לב מה הסכום השתתפות עצמית והאם אפשר לצמצם אותו (שוב פעם, לא חוסכים כששוכרים רכבים כאלה).

- לגבי בחירת הרכב, שניכם נוסעים באותו אוטו? אם לא, באופן מוחלט לקחת F-TYPE. אם כן, לשקול לפצל ולקחת את הF-TYPE. רכב ספיידר אמיתי זה חוויה אחרת לגמרי ושווה את זה. אם אין ברירה, ממבחר הרכבים שנשאר הייתי כנראה לוקח את הM2. על פי דעתי האישית, קבריו ברכב סטנדרטי לא יתן את החוויה המלאה אבל YMMV.

פורסם

לא זכור לי ששילמתי כל כך הרבה בעמלת שדה. מצד שני, אני שוכר רכבים סטנדרטיים למדי, והדברים האלה שונים מחברה לחברה וממדינה למדינה.

אני מביא בחשבון גם את הזמן המתבזבז בנסיעה לתחנת השכרה בעיר. מעיר כמו מינכן - עם שדה מרוחק ותנועה כבדה וצפופה במרכז העיר ואפילו בשוליה - זה יכול להגיע לבזבוז של חצי יום (כאשר סוכמים גם את הלקיחה וגם את ההחזרה. הרי מספיק שאחד הענפים יהיה בשדה כדי לשלם את העמלה). הפסד של חצי יום מתוך 4-6 ימים זה הרבה מאד, מחייב תכנון שונה של הטיול.

הרבה חברות השכרה סופגות את זה ומאזנות את המחיר כך שזה יוצא אותו דבר. סיקסט לא.

פורסם

אני לא יכול לזכור פרטי כל השכרת רכב בחיים. אבל ה פשוט מאד: צריך לבדוק פרטנית במספר חברות ועם מספר אופציות, להשוות מחירים, תנאים ועלויות נסתרות כמו זמן מבוזבז בנסיעה לאתר השכרה מרוחק.

לפני שנה שילמתי 300 דולר דמי החזרה באתר מרוחק . מצד שני, לנסוע 1000 ק"מ בחזרה היה יותר יקר ובעיקר בזבוז של יומיים יקרים (או ויתור על ביקור באתרים מסויימים).

פורסם
תחב"צ משדה התעופה לעיר זה אירו בודדים. אבל גם מונית וגם תחב"צ זה עניין של לפחות שעה - שעתיים בכל כיוון. אל תשכח שהשדה של מינכן נמצא בערך 50 ק"מ מהעיר, ושהכניסה והיציאה מהעיר נעשות במהירויות עירוניות, עם ניווט שאינו תמיד פשוט.

אם לא מדובר בהפרש של מאות אירו - ובדרך כלל עמלת נמה"ת היא די סמלית - קח את הרכב בשדה, ולאן שלא תיסע תעקוף את העיר.

כן, אני יודע שהשדה נמצא צפונית לעיר. נקודה טובה שאכן זה יכול לקחת חצי יום אם אני אקח מהעיר ולא משדה.

ההפרש בין השדה לבין העיר לכל התקופה יעלה לנו 90 דולר, אז נקח את הרכב מהשדה.

אתה יכול להזמין מראש גם פורשה.

יש להם אתר מצוין באינטרנט בעברית ובשביל דברים מיוחדים אפשר להזמין בטלפון אצל הנציגים כאן.

רעיון טוב, ננסה ליצור קשר עם הנציגים כאן בארץ לגבי איזה רכב ותנאים אפשר לקבל בהזמנה מכאן.

פורשה נשמור לטיול הבא. נתחיל במשהו "פשוט" יותר ;)

אני לא יכול להגיד "טוב מקסימום אני לא אשדרג ואשאר עם פיאט פנדה".

לכן התכנון הוא להזמין את הרכב המבוקש מראש :)

שכירות לשבוע, הגולף עלתה גרוש וחצי (ככל הזכור לי כ 140 אירו לשבוע) ועל השדרוג ל M2 הוספתי עוד 300 אירו לכל השבוע.

99% שזה היה ב SIXT.

אז אכן יוצא יותר זול. שכירות של M2 לשבוע בשדה התעופה במינכן יעלה 768 אירו.

מספר נקודות:

- ללא היסוס לקחת רכב מהשדה תעופה. משדה התעופה אתה יוצא ישר לכביש מהיר ובלי צורך לנסוע ברכב יקר בתוך עיר צפופה. בנוסף, יסלחו לי כל כותבי הפורום אבל כשנוסעים לטיול נהיגה ברכבים כאלו לא חוסכים שקלים על שטויות שכאלה - מטרת הטיול היא להנות ולא לחסוך פרוטה בנסיעות רכבת.

- ביטול השתתפות עצמית מלאה - ממה שאני מכיר לא קיים בSIXT וגם לא AVIS לרכבים כאלו. לשים לב מה הסכום השתתפות עצמית והאם אפשר לצמצם אותו (שוב פעם, לא חוסכים כששוכרים רכבים כאלה).

- לגבי בחירת הרכב, שניכם נוסעים באותו אוטו? אם לא, באופן מוחלט לקחת F-TYPE. אם כן, לשקול לפצל ולקחת את הF-TYPE. רכב ספיידר אמיתי זה חוויה אחרת לגמרי ושווה את זה. אם אין ברירה, ממבחר הרכבים שנשאר הייתי כנראה לוקח את הM2. על פי דעתי האישית, קבריו ברכב סטנדרטי לא יתן את החוויה המלאה אבל YMMV.

כן, נקח את הרכב מהשדה מאחר ואנחנו לא רוצים לאבד זמן יקר והתוספת על זה יוצא 90 דולר, ככה שזה לא נוראי.

אני בדקתי בינתיים רק ב SIXT ואכן יש להם הורדת השתתפות עצמית ולא ביטול השתתפות מלא.

כן, שנינו נוסעים באותו הרכב ואנחנו מתכוונים להשכיר רק רכב אחד.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

בנוסף, תודה לכל המגיבים על הדיון הפורה.

זה ממש עוזר להבין ולגבש דעה למה שנעשה בסוף.

שבת שלום לכולם :)

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

אני רוצה לחדד משהו. נהיגה בתוך עיר אירופית גדולה שאינך מכיר ברכב שעדיין אין לך התחושה שלו היא חווייה די מלחיצה. קל מאד לבצע איזו עבירת תנועה בלי להרגיש או לשרוט את הרכב, ואת הקנס צריך להוסיף למחיר הטיול. זה עוד יותר גרוע אם מדובר בנהיגה מיד אחרי נחיתה אחרי לילה לבן או סתם כמה שעות במטוס צפוף ללא מנוחה. אז אם זמנך בידך ויש זוג עיניים נוסף שעוזר לך לנהוג - ניחא. אבל אם יש לך יעד מוגדר ולוח זמנים ברור - עדיף להמנע מכך.

נהגתי בתוך מינכן (במזג אוויר זוועתי), נהגתי בתוך מדריד (במג אויר נפלא), נהגתי בעוד כמה ערים אירופיות וגם קנדיות לא קטנות, אבל תמיד כאשר יש לידי second driver שגם עוקב אחרי ה-GPS ובעיקר משגיח שלא אעשה שטויות - אבל זה היה תמיד במצבים שבהם זמני היה בידי. יותר מזה, כבר כמה פעמים התחתלתי את הטיול עם כמה לילות בעיר היעד, ואז נסעתי לנמה"ת כדי לקחת את הרכב ולהמשיך ישר בעקיפת העיר.

פורסם

אני בדקתי בינתיים רק ב SIXT ואכן יש להם הורדת השתתפות עצמית ולא ביטול השתתפות מלא.

כן, שנינו נוסעים באותו הרכב ואנחנו מתכוונים להשכיר רק רכב אחד.

שימו לב שבמסגרת ביטוח נסיעות לחו״ל ניתן לבטח גם את ההשתתפות העצמית.

לפני שנתיים טיילנו בגרמניה עם קיימן אס דרך פורשה דרייב וM2 ישירות מBMW On demand, בשני המקרים השתתפות עצמית הייתה 2500€ ללא אפשרות ביטול.

דרך ביטוח נסיעות שלנו עשינו ביטוח להשתתפות עצמית עד 3000$ בכמה עשרות שקלים.

עוד דבר שגיליתי בטיול אחרון ללונדון, לבדוק אפשרות השכרת רכב דרך החברה בארץ.

בדקתי השכרה של רכב ידני זול ליום אחד בלונדון (פיאט 500 וכד׳) ודרך האתרים הבריטיים זה עלה 50£ ליום עם השתתפות עצמית מופחתת (כולל כל מוניפולציה אפשרית של גלישה בסתר או פרוקסי זר),

במקרה נכנסתי לאתר באדג׳ט הישראלי וראיתי שהמחיר עומד על 137 ש״ח.

כמובן שלא האמנתי שאין קאצ׳, בכל זאת אנחנו ישראלים, והתקשרתי למוקד. מיד קיבלתי הצעה לקטגוריה מעל (ברמה של הונדה ג׳אז, קיבלנו בפועל פולו ידנית) ב25£ ללא הגבלת ק״מ ועם ביטול השתתפות מלא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

כלל לא מפתיע. נתקלתי באפשרות הזו מספר פעמים, כולל בנסיעה המתוכננת שלי בזמן הקרוב, ההצעה הטובה ביותר היתה של אוויס ישראל. נותנים הנחה לכרטיס האשראי שלך (אבל, כמובן, כל כרטיס אשראי ישראלי יכנס לקטגוריה), נותנים הנחה נוספת לחברי Avis Preferred (הרשמה חינם) - בקיצור, חסכתי איזה 100 אירו בהשואה לאפשרויות האחרות באותה חברה.

לגבי ביטוח ההשתתפות העצמית - צריך לשים לב שמדובר בהחזר, לא בביטול ההשתתפות העצמית. כלומר תתכן השהיה מסויימת מגביית ההשתתפות העצמית עד קבלת ההחזר. כמוכן, צריך לודא שבכרטיס האשראי מסגרת פנויה בגובה ההשתתפות העצמית, מעבר למסגרת הדרושה לשאר ההוצאות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

קח מהתחנה Stachus שבמינכן. יש להם כל מה שיש בשדה. יש הנחה של 15% שמסתובבת באינסטגרם/פייסבוק... אם אתה לא מוצא (זה מופיע לבד בפיד ברגע שמתחילים לחפש רכב) אז תשלח הודעה אני אשלח לך.

אני לקחתי M2 ומקביל הזמנתי A35/m140 במידה ויהיה את הA35 (סיכוי קלוש... אדע 3 ימים לפני) אני אקח אותה ואבטל את הM2 או להיפך (לא כלכך הגיוני לעדיף אותה, אבל אני חולה מרצדס). נוסע עוד שבוע וחצי.

אם היה אפשר מבחנת מקום של אנשים וציוד הייתי לוקח f type. לא רואה סיבה לקחת את הM4, שממה שזכור לי יקרה יותר בלא מעט כסף. אבל במחיר הזה כנראה שהייתי לוקח את הC63. שוב, כי אני חולה מרצדס.

עריכה אחרונה על ידי AsafRS

• תוכן חדש...