Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איפה שאני גר יש לי שביל אופניים מהבית לעבודה, אם לא אני הולך ברגל או נוסע באוטו (לא לוקח תחב״צ כי פשוט אי אפשר לסמוך עליהם).

לשאלתך, ראיתי פעם אחת שעיכבו (כולל קריאה בצ׳קלקה) קורקינט על נסיעה בנת״צ כשאין שביל אופניים... רחוב אלנבי בתל אביב. סגרו אותו ב45 מעלות ואמרו לו לעצור במערכת כריזה כאילו מדובר ברוצח נמלט... אבל זה הכי קל למשטרת ישראל. זה הרבה יותר קל ומשתלם מלתפוס רוצח נמלט

אני בספק עד כדי חוסר אמונה מוחלטת בזה שעצרו רוכב קורקינט על זה שהיה בנתצ.

אני עובר עם הרכב באלנבי פעם בשבוע. אין שם רוכב קורקינט \ אופניים אחד שרוכב עפ"י חוק.

היחידים שמקבלים שם דוחות (לפעמים ובצדק) זה מי שרוכב על המדרכה.

כן ידוע שעל אבן גבירול מחלקים דוחות למי שרוכב על הכביש, כי כביכול יש שם שביל אופניים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוכב אופניים ראשי להשתמש בנתיב לתחבורה ציבורית, רק כאשר הנתיב נמצא בצידו הימני של הכביש וכל עוד אין שביל אופניים זמין.

פורסם

האכיפה (לפחות בתקופה הזו)הוגברה נגד הכלים החשמליים, אבל אני לא מכיר תקנה ספציפית שאוסרת עליהם לנוע בנת"צ. הם כמו קטנוע.

חוץ מזה, מאיפה הגעתם למסקנה שנותנים קנסות לרוכבי אופנים (לא חשמליים) באבן גבירול? ככל אני יודע הם יכולים לרכב גם על הכביש וגם על המדרכה.

פורסם
רוכב אופניים ראשי להשתמש בנתיב לתחבורה ציבורית, רק כאשר הנתיב נמצא בצידו הימני של הכביש וכל עוד אין שביל אופניים זמין.

כולם מביעים את דעתם, ורק צדיק אחד בסדום כותב עובדה מוכחת.

רוכבי אופניים (מחושמלים או לא) יכולים להשתמש בנתיב לתחבורה ציבורית,

עשיתי את זה במשך שנים במקטעים מסוימים.

= = = = =

מה שלא כ״כ ברור הוא לאן נכנס קורקינט לתמונה, עד כמה שידוע לי הוא שעד התפוצצות נושא הקורקינטים החשמליים,

קורקינטים רגילים נחשבו אז והיום לכלי דו-גלגלי לכל דבר ועניין (יענו מדובר באופניים)

וקורקיטנים ממונעים זוכים בדיוק לאותו יחס כמו אופניים עם מנוע עזר / חשמלי בהגבלת כ״ס.

בקיצור, מדובר באופניים, ולכן ניתן לרכוב על קורקינט בנתיב לתחבורה ציבורית עם הסייג שהוזכר ^.

= = = = =

בנוגע לאכיפה - מי ייתן ומשטרת ישראל תעסוק אך ורק בזה, ולא בשום דבר אחר מצדי.

חיי הולכי רגל באלנבי/רוטשילד הפכו להפקר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

כל תל אביב הפכה להפקר.

שנה שעברה כתבתי שזה יתפוצץ לנו בפנים. חכו, חכו הקיץ רק התחיל.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ככל שיהיו יותר כלים ברחובות ויותר אנשים יפגעו, יגבר הלחץ לבנות תשתיות מתאימות. זה עקום, אבל ככה זה עובד פה.

הכלים האלה הם בעיקרון תופעה חיובית כי הם מפחיתים משמעותית שימוש ברכב בתוך העיר עם כל היתרונות הנלווים לכך. הפיתרון הכי טוב זה מערכת תחבורה ציבורית יעילה, אבל כשזה סוף סוף יקרה בארץ האופניים והקורקינטים יוחלפו בסקייטבורדים מעופפים.

.

הורגים ועוד איך הורגים,

כי הדרך היחידה שלך לא להיות הומלס במדינה הזאת זה לגור באיזה חור מסריח בדרום שמקבל 500 טילים ביום בדירה בת 50 שנה.

לא להאמין שבשדרות דירה עולה כמו בניין שלם על הים בצפון פולין

יש שרשור בכיינות יעודי לנושא. עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש לקורקינט התייחסות ספציפית בתקנות התעבורה, נפרדת מכלים אחרים. חפש "גלגינוע".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא יהיו תשתיות. זה לא מעניין אף אחד, למעט פנסיונרית אחת ועוד כמה נלווים, שמנהלת את המאבק נגד עיריית תל אביב בנושא (וזוכה לסוג של אצבע משולשת בפנים בכל פעם מחדש). וגם אם יהיו תשתיות זה לא יעזור, כי המוסכמה החברתית היא שכל דבר שלוקח יותר זמן מהקירוב המקסימלי שאפשר לעשות לקו ישר מנקודה א׳ לב׳ הוא פשרה וגזרה שאין אפשרות לעמוד בה. וזה כולל דברים שהם obvious כמו לעצור באדום, לאפשר להולכי רגל לחצות, לשים בצד את הטלפון ל5 דק׳ שלוקח להגיע ממקום למקום, לא לרכב נגד כיוון התנועה ברחובות ראשיים ועוד.

כמעט כל מי שעובד איתי התרסק או רוסק על ידי קורקינט בחדש וחצי האחרונים. זה כולל רוכבים שנפלו (חלק מכות יבשות, היו גם מקרים של חופשת מחלה של שבוע), וגם כאלו שרוכבי קורקינט התנגשו בהם. אף אחד לא ויתר על רכיבה, כי ״חובה, מה? ניסע באוטובוס? נלך 10 דק ברגל בחום הזה?״. וזה רק ילך ויחמיר.

ואגב, זה הכל חלק מאותו הנסדרום. כמו זה שתל אביב מחזיקה בשיא עולמי מפוקפק כלשהו של דירות airbnb.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יבגני, עובדה שיש עכשיו יותר תשתיות ממה שהיו לפני כמה שנים. הבעיה היא שלמדינה לוקח עידנים לתכנן ולאשר תכניות, שלא לדבר על ביצוע, אבל לעסקים פרטיים אין שום בעיה להפציץ את הרחובות בקורקינטים בכמה חודשים. תשלב את זה במנטליות הישראלית העקומה של רוב הרוכבים וקיבלת מתכון לעצבים.

עריכה - מסכים איתך שכמו איירביאנבי, חברות הקורקינטים השיתופיים האלה גורמות נזק לא קטן לעיר. הם רק עוד סימפטום לבעיית חוסר היכולת של השלטון לעמוד בקצב. 90% מהבעיות שנגרמות מהשירות הזה, היו יכולות להיפתר רק בזכות תשתיות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רוב התשתיות שיש הן שקר.

אבן גבירול זה קווים מצוירים שאפילו הרוכבים לא מכבדים (רוכבים רציניים יותר מעדיפים את הכביש, והשאר מתעצלים אפילו לחצות את הכביש כדי לא לרכב נגד כיוון התנועה שהשבילים מתווים).

בחוף למטה זה קו נוסף, שמפחיד ללכת לידו, כי חלק ניכר מהולכי הרגל, בטח תיירים, פחות שמים לב לציור. זה כמובן לא גורם לאף רוכב להאט, וחלק ניכר מהם עוקפים מהאזור הצר שמיועד להולכי רגל.

ברוטשילד ב3-4 צמתים השביל עובר בסמיכות לבתי קפה. המוטיב החוזר הוא שגם כאן אף רוכב לא מאט.

העניין הוא לא שצריך עדנים לאשר תוכניות (זה גם בכלל ברמה העירונית. חולדאי מתגאה כל הזמן בזה). העניין הוא שזה פשוט לא מעניין.

וגם אם יוסיפו תשתיות - אף אדם הרי לא מצפה שכל רחוב בגוש דן ירושת בשבילי אופניים, נכון? מה קורה ברחובות הקטנים? אני גר באחד מהרחובות הצידיים במרכז תל אביב. זה סוג של גריד עם רחובות חד סטריים מקבילים. אף רוכב מאף סוג שם לא מכבד אף חוק תעבורה. כלום. בתור נהג, כשאני פונה אני מסתכן כמעט תמיד בתאונה עם רוכב שמגיע נגד כיוון התנועה (באדום. זה must). בתור הולך רגל כבר מזמן הפסקתי להסתפק רק בוידוא שנהגים רואים אותי, מאותה הסיבה בדיוק.

כשאנשים מקדשים את הקומבינה וחסכון חולני של חמש שניות בחיים, ולא מוכנים לדחות אפילו שיחת טלפון (או לעצור בשבילה לחצי שניה חלילה) - שום תשתית לא תעזור. וגם איך זה יהיה שונה? הרי במשך שנים הורגלנו על ידי אופנוענים שהכל זורם כי ״צריך לחסוך בפקקים״. עכשיו זה השלב הבא.

פורסם (נערך)

יבגני, כל מילה שכתבת חקוקה בסלע.

אני פשוט לא מצליח להבין פסיכולוגית מה יש בכלים האלה שכל אדם שעולה עליהם משוכנע שהוא חסין כדורים.

יבגני, עובדה שיש עכשיו יותר תשתיות ממה שהיו לפני כמה שנים. הבעיה היא שלמדינה לוקח עידנים לתכנן ולאשר תכניות, שלא לדבר על ביצוע, אבל לעסקים פרטיים אין שום בעיה להפציץ את הרחובות בקורקינטים בכמה חודשים. תשלב את זה במנטליות הישראלית העקומה של רוב הרוכבים וקיבלת מתכון לעצבים.

עריכה - מסכים איתך שכמו איירביאנבי, חברות הקורקינטים השיתופיים האלה גורמות נזק לא קטן לעיר. הם רק עוד סימפטום לבעיית חוסר היכולת של השלטון לעמוד בקצב. 90% מהבעיות שנגרמות מהשירות הזה, היו יכולות להיפתר רק בזכות תשתיות.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001291053&fbclid=IwAR2U9-sVRanS0iKwcMW0lLOXEwcYPD4nf2p7CLDC5l8dOgbEd5Skr90X4P0

השלטון הוא זה שאיפשר לקורקינטים שיתופיים להיכנס לעיר.

ליתר דיוק מחזיקת תיק התחבורה בעיריית תל אביב גב' להבי מיטל. היא גם לא מבינה על מה אנשים מתלוננים בכלל, טוענת שמדובר בתהליך טבעי שטכנולוגיה עוקפת את הרגולציה והזמן יעשה את שלו כי אנשים יעברו ממכוניות לקורקינטים, כבישים יהפכו לבטוחים יותר ויותר רוכבים יעברו לכבישים.

במילים אחרות תלמדו להסתדר או תמותו.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85

• תוכן חדש...