Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שרעש וזיהום אוויר זה תוצר של מנועי בעירה (לא רק לתחבורה אגב), אבל עדיין הסיבה והתוצאה לכאורה מנותקות, אדם גר 15 שנה ליד מפעל, נסגר המפעל, 5 שנים אחרי זה קיבל מחלת נשימה כלשהי, קשה לקשר את זה לעשן של המפעל שכבר עבר מהעולם.

מבחינה חוקית הכלים האלה לא אמורים להגיע ל-40 קמ"ש אלא רק עד 25. אבל זה תיאורטית בלבד.

הבעיה שלך עם התחב"צ הנוכחי זה הפקקים שלא קשורים אליו, וזה ייפתר רק עם מערך תחב"צ המוני שיגרום לכך שבמקום 30 רכבים בפקק יהיה אוטובוס אחד עם 45 אנשים נניח (חלק מהאנשים נוסעים ברכב לבד, חלק שניים ברכב).

האופציה השנייה זה הפרדת נתיבים אבל גם זה לא ניתן לעשות בכל מקום, וגם זה לפעמים הופך את המצב לגרוע יותר.

נניח ויש כרגע 3 נתיבים, ויש X מכוניות בצורה יחסית X/3 מכוניות על נתיב (כולל נניח 10% מתוך X הם אוטובוסים).

עכשיו הפקענו נתיב לאוטובוסים, שאר הרכבים (90% מ-X) מתחלקים על 2 נתיבים, בערך 45% על כל אחד (12% יותר מאשר קודם) ובנתיב האוטובוסים 10% במקום 33% (23% פחות), האוטובוס נסע ישר ישר ישר, הגיע לצומת עם פניה ימינה, נפתח נתיב פניה ימינה מצד ימין של נת"צ, רכבים צריכים לעבור לשם? מעכב את התנועה בנת"צ? ואם חו"ח ברחוב בצד ימין יש פקק? הימשכות הפקק מעבר לנתיב פניה ימינה לתוך הנת"צ לא רק מעכב אלא עוצר את הנת"צ לגמרי.

זה פחות או יותר מה שקורה נניח בציר ז'בוטינסקי מפ"ת עד ת"א

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תראה, אם היה כ"כ קשה להוכיח קשר, לא היתה המדיניות שיש היום לצמצום הזיהום. מפעל שהיה ונסגר לפני 5 שנים זה לא כמו תנועה שקיימת בהווה וניתן למדוד את המזהמים שהיא פולטת בכל רגע נתון. מעבר לזיהום אויר יש גם את עניין הרעש והנזקים שלו. אני חושב שהחיסכון בהוצאות בריאות שיגרם כתוצאה מהקטנה משמעותית של זיהום אויר ורעש בתל אביב והמעגלים הקרובים יהיה גדול בהרבה מהוצאות על תאונות עם קורקינטים, אבל זו דעה שלא מבוססת על נתונים.

התחבורה הציבורית והפקקים זה ביצה ותרנגולת. מצד אחד אנשים מעדיפים לנסוע ברכב כי התחבורה הציבורית לא יעילה בגלל הפקקים ומצד שני עולים יותר רכבים על הכביש ומחמירים את הפקקים האלה.

מערכת נפרדת לחלוטין מנתיבים לרכב פרטי זה הפתרון הכי יעיל, כמו מטרו ואולי גם brt כמו בחיפה והקריות, שיש לו נתיבים ורמזורים משלו. הפקעת נתיבים לאוטובוס לא באמת עוזרת בתוך העיר. בדרכים בין עירוניות זה יותר מועיל, בהנחה וכל הנהגים ממושמעים ולא מנסים לעקוף את הפקק מהנת"צ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בטח שקשה להוכיח קשר - שוב שולח אותך לעניין המתנהל בנושא מפרץ חיפה.

ואני דיי בטוח שהוצאות בריאות על תאונות עם קורקינטים, אופניים חשמליים, הוברבורד ושות' גבוה יותר, פגיעת ראש יכולה לעלות כמו 10 חולים בדרכי הנשימה.

ואני לא מדבר על זה שבד"כ חולי נשימה יטופלו בקופ"ח ולא בבית חולים וחדרי ניתוח (אותו טיפול בקופ"ח מול בית חולים תמיד בבי"ח יהיה יקר יותר).

התחבורה הציבורית היא כולה ביצה ותרנגולת, אבל לא באמת יש ברירה אלא מערכת נפרדת לחלוטין שחיה באקוסיסטם נפרד (לא הפרדה כמו הרכבת הקלה בירושלים עם רמזורים שנפגשים עם רכבים רגילים, או לא עלינו מצב שמאפשר לרכב פרטי להיכנס לתוך הנתיב של הרכבת).

לא יודע איך זה בחיפה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בחיפה הפרינציפ דומה לרק"ל (ובשלבי הבניה היו אפילו כמה גשרים שהשלטים עליהם נשאו את הביטוי הזה) - אבל במקום קרונות גדולים והנעה מכבלי הזנת חשמל מדובר באוטובוסים מפרקיים שמרביתם דיזלים ומיעוטם דיזל-היברידיים. הדבר הזה נוסע כמו רכבת קלה, מרבית המסלולים נפרדים אבל יש גם קטעים משותפים עם שאר התנועה, ואין הפרדה מפלסית. מה שכן - יש למטרונית תעדוף ברמזורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רמזורים אפשר לתכנת, אבל זה תמיד יבוא על חשבון משהו.

רמזורים ארוכים יותר לרק"ל יניבו המתנה ארוכה יותר לרכבים (והגדשת הגודש עוד יותר, אולי תופעת לוואי רצויה מבחינת הרשויות שכן זה יכול לעודד מעבר לתח"צ).

אבל זה עדיין נשארת מערכת פגיעה, אם זה רכב שנכנס למסלול ויכול לגרום לתאונה (ולהשבתת המערך) או מעבר ברמזור אדום של אחד הצדדים (ובמקום הנכון זה גם יכול להשבית מערך שלם), או הולך רגל שנדרס (כמו המקרים ברכבת ישראל)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

מטרו מופרד מפלסית תמיד יהיה הפתרון המפריע פחות, אבל היקר ביותר. לפיכך נעשות פשרות.

בחיפה היתה אמורה להבנות רכבת קלה, אבל ראש העיר הקודם החליט לשנות את התכנית ל-BRT משלוש סיבות - עלויות המערכת, משך ההקמה והאסתטיקה. אז להרבה ישראלים יש הaגות כיוון שאין מסילה וקוי חשמל עיליים, אבל מצד שני העסק התחיל לפעול כמה שנים יותר מוקדם (וכעת מתנהלות העבודות להקמת קו רביעי).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד סיבה לקורקינט חשמלי, כל חבורת מתפרעים במדינה הזאת משביתה את התחבורה הציבורית

פעם אחת נכים, פעם אחת אתיופים, מה זה החרא הזה.. כבר שעה מחכה לאוטובוס מפוצץ

פורסם
מטרו מופרד מפלסית תמיד יהיה הפתרון המפריע פחות, אבל היקר ביותר. לפיכך נעשות פשרות.

בחיפה היתה אמורה להבנות רכבת קלה, אבל ראש העיר הקודם החליט לשנות את התכנית ל-BRT משלוש סיבות - עלויות המערכת, משך ההקמה והאסתטיקה. אז להרבה ישראלים יש הaגות כיוון שאין מסילה וקוי חשמל עיליים, אבל מצד שני העסק התחיל לפעול כמה שנים יותר מוקדם (וכעת מתנהלות העבודות להקמת קו רביעי).

כל פתרון לא מופרד מפלסית הוא זמני.

אתה חושב שבעוד כמה שנים טובות לא יצטרכו לחפור מתחת לקו האדום בפתח תקווה כדי לקבור אותו מפלסית?

בטח ובטח במדינה עם צפיפות אוכלוסין כמו בישראל, לא תהיה ברירה בסוף אלא להפריד מפלסית - או שיגיע הזמן שלא יהיו כבר מכוניות אלא רק הסעות המונים אוטונומיות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אל תשווה את חיפה לגוש דן.

אין ספק שהרק"ל כפי שנבנה כעת הוא טעות. האוצר הבין את זה באיחור, הקווים הבאים צפויים להיות מטרו תת קרקעי. מה יקרה עם הקו האדום? אני מניח שבעשורים הקרובים כלום, והתנועה הדרכים תצטרך להסתדר עם הרכבת הלא מופרדת. בעוד כמה עשורים ייבנו קווים חדשים לפי הצרכים שייתפתחו

פורסם

גם חיפה אינו מטרופולין קטן (בסדר גודל ישראלי), וגם בו פקוק, וגם בו יהיה יותר פקוק.

זה מה שנקרא פתרון זמני

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
עוד סיבה לקורקינט חשמלי, כל חבורת מתפרעים במדינה הזאת משביתה את התחבורה הציבורית

פעם אחת נכים, פעם אחת אתיופים, מה זה החרא הזה.. כבר שעה מחכה לאוטובוס מפוצץ

בדיוק

פורסם

אם כך עליך להתייחס לכל פתרון כזמני. בונים מערכות כאלה עם תחזיות לזמן מסויים, אולי מהנדס הכבישים שבפורטם יספר לנו כמה שנים. מובן שעם גידול האוכלוסיה יהיה צורך במערכות חדשות.

אם המערכת תוכננה לפי תחזיות, נניח, ל-20 שנה - דיינו. אני מניח שבעוד מספר שנים נראה הבשלת מערכות הסעת המונים חדשות.

פורסם

לפי האנליסטים של nVidia בעוד כ-10 שנים נראה מאסה של כלים אוטונומיים (כולל הסעת המונים) ובעוד כ-20 שנה לא יהיו כמעט רכבים לנהיגה עצמית.

במצב כזה אתה לא צריך יותר רכבת תחתית ולא הפרדה מפלסית.

לא זוכר בע"פ את התחזיות שהביאו אותם למסקנה אבל זאת הייתה השורה התחתונה, מערכי הסעה המוניים אוטונומיים מהירים ומסונכרנים ביניהם (ולכן לא גורמים לתאונות וכו')

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...