Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

היום שהיתי שרכב שמסיע אנשים עם צרכים מיוחדים על כיסאות גלגלים.

ונתקלתי במקרה ראשון מסוגו בשבילי, פשוט מחריד.

נסענו בכביש עירוני שהוא קצת מזכיר כביש בין עירוני בתנאי השטח, (על 50 קמ"ש - לא נוסעים שם)

הכביש בעל נתיב אחד לכל כיוון, עם קו הפרדה לא רציף .

המקרה היה ביציאה מעיקול, כשאנחנו נוסעים, אני מבחין בכלי רכב שבא ממול, שללא שום צורך (עקיפה \ הפרעה בנתיב וכו')

פשוט סטה לנתיב שלנו עם 3\4 מהרכב.

זה היה לי לא ברור, מפחיד, מתקדמים במהירות, למזלי הנהג שלי היה זקן ואדיש ונסע די לאט, ואני בספק אם הוא שם לב לזה.

ככל שמתקרבים אני רואה 2 צעירים (לא מדיי צעירים- אנשים שאמורים להיות בוגרים) פשוט מסמנים עם היד לנהג שלי שזה יעני בצחוק וצוחקים לעצמם.

מספיק שהיה נהג לא מיומן או שזה היה נמתח טיפה יותר, הנהג היה סוטה שמאלה לברוח מהם וגם הם היו חוזרים לנתיב שלהם כדי לסיים את הבדיחה

ו....בום, רכב מיניבוס של 20 מקומות נכנס ברכב פרטי ויש עוד כותבת ראשית בעיתון.

מה קורה פה?! לאנשים אין שכל?

פורסם

שמע, זה היה מוגזם בשבילי, כבר נתקלתי במופרעים, נתקלתי באנשים שמישהו לא נתן להם להיכנס אז הם פשוט נסעו לידו וניסו לדחוק אותו הצידה כאילו הם נכנסים בו, אבל סתם ככה? אלו לא היו ילדים...מי נוהג על הכבישים שלנו...?

פורסם
מי נוהג על הכבישים שלנו...?

התשובה לשאלה שלך היא "כולם".

הכביש מייצג את התרבות, ואם אתה מרגיש שהוא לא מייצג את התרבות שלך - ברכותיי, אתה לא חלק מה"רוב" אבל שכן, דוד, חבר לעבודה, המוכר מהקיוסק...

כדי לשנות תרבות נהיגה בישראל, צריך אך ורק לשנות תרבות בישראל. בהצלחה עם זה :roll:

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

סתם עלה לי במחשבה לפני כמה זמן, יש חוק בשנים האחרונות שכל מי שמוציא רישיון צריך להגיע לאחר 5 שנים ל"רענון נהיגה" כדי לחדש אותו, למה לעזאזל צריך לחכות 5 שנים?

למה קורסים כאלו לא מחוייבים בחוק כחלק מלימוד נהיגה? אני לא יודע מי מכאן היה, אבל האמת שכשהייתי, זה די מזעזע, זו ההתחלה של יישור השכל.

מגלים דברים שנער ונהג חדש לא מעלה על דעתו.

לדעתי קורס כזה ומורחב עוד יותר צריך להיות חובה חוץ משיעורי נהיגה, כי בשיעורים לומדים איך לתפעל רכב, לא איך לנהוג בכבישי ישראל....

פורסם (נערך)

לא מסכים איתך פה בכלל.

תהליך הוצאת הרשיון בארץ גם ככה יקר ומסואב, בהשוואה למדינות אחרות רבות שבהן תרבות נהיגה טובה בהרבה משלנו.

אז אפשר ללכת על אובר-רגולציה כדי לנסות לתקן בכח הזרוע, מה שלרוב לא עובד, ובעלות גבוהה לכיס - או שאפשר לדבר על שינוי התרבות הכוללת בארץ מתוך הבנה שהנהיגה היא רק facade אחד מני רבים שמציג את פנינו האמיתיים כחברה, ולטפל בו נקודתית שקול לאופטלגין כדי לטפל בגידול מוחי.

כאילו, בחייאת, אבל במדינה שבה משפחה של נאשם ברצח מרשה לעצמה לזרוק כסאות על השופט במקום להוקיע את הפסיכופת שגידלו, שבה הפגנות נגד אלימות הן אלימות עד כדי פגיעה ברכוש ובנפש, כשמערכת השיקולים הראשית היא "האם אני יוצא פה פראייר?" והדמוקרטיה היא "נוהרים בהמוניהם לקלפיות" - לאיזה תרבות נהיגה אפשר לצפות? עם קורסים או בלי קורסים.

אנשים נוהגים כמו חארות כי הם חארות. רואים מידיית את ההבדל בין מי שclueless לבין מי שפשוט לא שם עליך ועל אף אחד אחר, ובמעט שנותיי על כבישי ישראל (כ13 במספר) ראיתי הרבה יותר מהסוג השני.

עריכה: מתבאס לגלות שדווקא זו היא ההודעה ה600 שלי בפורום. אני בדרך כלל משתדל להיות יותר חיובי מזה אבל זו נקודה כואבת שאני חושב עליה כבר שנים ומכניסה אותי לסחרור של ייאוש.

עריכה אחרונה על ידי Mr. MAG
סתם כי אני דביל

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

זו התרבות. אין שום קשר לקורס כזה או אחר - ידע של כמה עובדות רנדומליות על חוקים כאלה ואחרים לא ישנה את התפיסה של מי שמשתין על החוק ועל אזרחי המדינה האחרים. הוא יודע טוב מאוד שמה שהוא עושה זה לא נורמטיבי ולא מקובל, אבל זה על הקצה שלו, לכן הוא צוחק מזה.

וכל עוד החברה היא כזו, והנורמה הזו מונהגת ע"י המנהיגים שלך (שמעת פעם אחרונה איך מדברים פוליטיקאים על היריבים שלהם?), מושרשת לילדים ע"י ההורים שלהם, ומונצחת ע"י רשויות אכיפת החוק שלך (התמודדות המשטרה עם האנרכיה אתמול), למה שמשהו ישתנה? ברבריות וזריקת זין טוטאלי ומוחלט על כל מי שהוא לא אתה הפכה מזמן לנורמה. זה אתה המוזר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תרבות נהיגה לא יכולה להתקיים בריק, אין אכיפה של המשטרה ובתי המשפט, אין "תרבות ספורט מוטורי" כמו בכל העולם, יש חיים באי וודאות בארץ מבחינה בטחונית/כלכלית/פוליטית שמוביל לזה שנושא הנהיגה דבר די זניח בהתחשב בדברים הגדולים. תראה מה קרה אתמול שנהגים עברו התעללות והזנחה על כבישי ישראל ללא שום התערבות של המשטרה לכוון את הנהגים לכבישים ללא הפגנות או סגירה של הכבישים המובילים אליהם. אין יותר מידי מה לעשות פרט לתרום בפורום וללמד את החברה הקרובה אליך.

פורסם

מה זה לתקן את תרבות הנהיגה בישראל? כל התרבות בעייתית, לא רק בנהיגה.

העקיפות בתור בסופר, הצעקות על הפקידה בבנק, האינסטלטור שגורם לך להחליף את כל הצנרת בגלל נזילה קטנה, החבר שלך שמקמבן אותך ודופק כל אחד אחר, הבחור שנדחף למחלקת ביזנס במטוס והבהמה ששורק לחברה שלך כמו כלב.

אתה לא באמת מצפה שאנשים ימשיכו להתנהג כך, אבל שעל הכביש פתאום כולם יהיו בסדר...

צריך להתחיל לשפר את התרבות במדינה שלנו וזה מתחיל בחינוך ולא בחוקים ואכיפה. רוצה להאמין שיהיה טוב, אבל בכל מקרה זה לוקח זמן

פורסם

אחרי מחשבה עמוקה לאור דבריכם, עולה לי הבנה מסויימת, עקיפה בכבישים, עקיפה בתור יחס כזה או כזה, זהו רק סימפטום של פנימיות בעייתית, לדעתי, זה מתחיל ביחסי הורים ילדים, חינוך בבית. אם שם לא יהיה שינוי, יהיה קשה מאוד לשנות דברים ממקור חיצוני.

פורסם

אני לא בטוח שזה לגמרי נכון.

הרבה אנשים מתנהגים בצורה אחת בחיי היומיום, ובצורה אחרת לגמרי על הכביש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אדון נחמד, אתה מאוד נחמד ותמים. קרא שוב את מה שכתבו לך מעלה. אם הבעיה לא תהיה בחינוך מהבית היא תהיה בחינוך מהמדינה, בהרגשה הכללית שאנו חיים במערב הפרוע והחזק מנצח, באי-אכיפה של מקרים שבאמת חשובים לאזרח, בענישה על גבול הבדיחה, במנהיגים כושלים ואינטרסנטים, במצב בטחוני וכלכלי שרק מתדרדר מיום ליום, בחברי כנסת שצוחקים עליך בפנים בעודם מגלגלים את השטרות בכיס, במצב הכבישים והפקקים, במצב הבדיחה שנקראת תח"צ. שאמשיך? כי אני יכול למלא פה איזה 5 גלילות של עכבר בכיף.

• תוכן חדש...