Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני עובד בעבודה שיש בה נסיעות מרובות ללקוחות בכל הארץ בגדול מקבל כ2800 החזר על החזקת רכב לחודש. יצא ככה שכרגע אין לי רכב זמין ואני מחפש לקנות.

התקציב שאני יכול כרגע להוציא על רכב הוא 32 אלף, לכן חשבתי ללכת על סופר מיני (כמו כן אני גר בתל אביב ויש בעיית חניה מתמדת).

מצאתי מיצוביש ספייס סטאר שנת 2014 שניתן לקחת אותה לבדיקה בערך לסכום לעיל (אולי אצטרך להשקיע כ2000 שקל לתיקונים אחר כך).

בנוסף, הייתי היום במוסך של יונדאי (יש להם חגיגה של 25 ליונדאי והנחות על הדגמים מסוימים) בגדול הציעו לי יונדאי I20 prestige ב95,990 בעסקת ליסינג פרטי (במקום 99,990 שזה מחיר המחירון) כלומר הרכב נרשם על שמי מלחתחילה ואני משלם 8900 מקדמה ולאחר מכן 1153 + אגרת רישוי + כל האבזורים + כלי בטיחות + 3 טיופלים חינם. לאחר שלום שנים אפשר או להחליף או לשלם 49,955. כמו כן, בכל שלב אני יכול למכור את הרכב.

אני מתכוון להחליף את הרכב בעוד שנתיים לפיכך עשיתי חישוב של כמה אני מפסיד בקניית רכב חדש מול הישן וזה מה שיצא לי:

ביונדא אני אגיע ל 37,829 תוך שתניים וישאר לי לשלם 58,161, בגלל שזה רכב חדש מיבואן אז הירידת הערך היא בערך 15% כל שנה ולא יותר מזה כי זה לא עסקה מחברת ליסינג של 0 ק"מ כלומר מחיר המחירון שלו ירד לבערך 72 אלף ואם בנוסף ישקלל את הקילומטרז' שהוא צריך לעמוד עד אז על 40 קמ"ש אגיע לכך שאני אמכור את הרכב בערך ב69 אלף כלומר אני מפסיד עליו ככל הנראה בערך 27 אלף שקל.

לעומת זאת, במיצובישי שאני רוכש ב32 אלף לערך אני מפסיד באותו חישוב של ירידת ערך 9 אלף כלומר אני אעמוד בסוף שנתיים על 23 אלף שקל פלוס עוד 40 קמ"ש. מה שאומר שאני יכול למכור בערך ב20 אלף שקל. אז ההפסד שלי הוא 12 אלף שקל + טיפולי נלווה של 2000 שקל ובגלל שזה רכב משנת 2014 אז אני מעריך שבמשך שנתיים יכולים להיות עוד טיפולים ובסופו של דבר הערכתי שיהיו עליו עוד כ4 אלף הוצאות במקרה הכי גרוע. כלומר ההפסד יעמוד על 16 אלף שקל + עלות הבדיקה במוסך מיצובשי + קומפטי טסט. כלומר, סך כל הפסד הוא 17 אלף שקל.

כלומר ההבדל בין קניית I20 חדשה לבין מיצובישי ספייס סטאר 2014 הוא הפסד של 10 אלף שקל בקניית רכב חדש (לפחות לפי החישוב שלי) תקנו אותי אם טעיתי איפה שהוא בחישוב!

בכל מקרה, האם לדעתכם עדיין עדיף לי ללכת על יונדאי החדשה?

כמו כן האם עדיף לי אולי לבדוק עסקה של 0 ק"מ או שעדיף פשוט לקנות מיצובשי ספייס סטאר שנת 2014 שדיברתי עליה.

כמו כן שאלה/תהיה נוספת, כשנכנסים לאתר היונדאי אפשר לבחור רכב ולחשב הנחה שהם מציעים כרגע עבור הדגם מסוים.

משום מה החישוב באתר שזהה לגמרי למה שהציע לי נציג שלהם במפגש זול יותר ב2000 שקל . כלומר, לפי האתר ניתן לרכוש את הרכב ב93,990 ולא ב95,990 כמו שהנציג שלהם הציע לי. האם יש מה להתמקח איתו ולהביא בפניו את העובדה שזו העלות לפי האתר?

תודה על התשובות מראש?

פורסם

אתה שכיר - מדוע המעביד אינו מעמיד לרשותך רכב עבודה?

לא בטוח הבנתי מה הנסועה הצפויה האם 20,000 ק"מ בשנה?

מדוע אתה חושב להחליף את הרכב בעוד שנתיים?

בסופו של דבר הבחירה צריכה להיות לפי יכולותיך הכלכליות. אני לא מכיר את הדגמים האלה מקרוב, אבל בדיקה במפרט של יונדאי מראה שהדגם מצוייד באמצעי בטיחות מתקדמים, לדעתי game changer בבחירת רכב, במיוחד אם מביאים בחשבון הרבה שעות על הכביש. אבל השאלה היא האם מבחינת מאזן ההכנסות וההוצאות האישי (או המשפחתי) שלך ההפרש הכספי מתקבל על הדעת.

בסופו של דבר אתה צריך לשבת במכוניות ולחוש אותן בישבנך.

והערה קטנה - אין כאן הפסד. יש כאן הוצאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה שכיר - מדוע המעביד אינו מעמיד לרשותך רכב עבודה?

לא בטוח הבנתי מה הנסועה הצפויה האם 20,000 ק"מ בשנה?

כלל הנראה לא יותר מ 20 ק"מ בשנה. ואלו הנהלים של החברה, אני חושב שסכום של כ2800 בחודש הוא לא רע ועדיף מלקחת ליסינג מהעבודה.

מדוע אתה חושב להחליף את הרכב בעוד שנתיים?
האמת שאין סיבה מיוחדת, סתם איזשהו חישוב אישי שכולל גם ההתיישנות וירידת ערך של הרכב.

בסופו של דבר הבחירה צריכה להיות לפי יכולותיך הכלכליות. אני לא מכיר את הדגמים האלה מקרוב, אבל בדיקה במפרט של יונדאי מראה שהדגם מצוייד באמצעי בטיחות מתקדמים, לדעתי game changer בבחירת רכב, במיוחד אם מביאים בחשבון הרבה שעות על הכביש. אבל השאלה היא האם מבחינת מאזן ההכנסות וההוצאות האישי (או המשפחתי) שלך ההפרש הכספי מתקבל על הדעת.

בסופו של דבר אתה צריך לשבת במכוניות ולחוש אותן בישבנך.

והערה קטנה - אין כאן הפסד. יש כאן הוצאה.

אני רואה בכך שאני לוקח רכב שמעבר למה שחייבים בכביש בינעירוני (בטיחות וחיסכון בדלק ואני לא בטוח שמיצובישי ספייס סטאר שנת 2014 לא מספק את זה) הוצאה שהיא הפסד. הוצאה מיותרת של 10K.

פורסם
במקרה של ה-i20, ירידת הערך שלך,במינימום, היא של 36,500 שקל.

איך הגעת לחישוב הזה? אתה מדבר על ירידת ערך תוך 3 שנים לא או תוך שנתיים?

פורסם

פספסת את עלות המימון

שים לב- מה שהציעו לך ביונדאי - מקדמה+ תשלום חודשי+ יתירה = 100,363 שקל בסוף תקופה, במקום ה-95 שהציעו לך כי זה משקף את עלות המימון.

מה קורה במידה ואתה מסיים עסקה אחרי שנתיים? את זה תברר. אל תניח שאתה תשלם יתירה עד ל-95 אלף ללא שום תוספת.

כמו כן, החישוב שלך מעט אופטימי עבור היונדאי(מכירה במחירון מינוס 3 אלף),ופסימי עבור הספייסטאר(הוצאות של 6 אלף שקל אחזקה במשך 40 אלף קילומטר)

אני הייתי מחשב הבדל בעלויות של סביב ה-15-17 אלף שקל לרעת היונדאי במשך השנתיים.

פורסם (נערך)

לא הייתי כותב "לרעת" כיון שלהוצאה הזו יש תמורה - רכב יותר חדש, סביר שיותר נוח, אמין, ובודאי יותר בטיחותי. אלה לא דברים שצריך לזלזל בהם.

קשה גם להעריך הפרשים בעלויות הדלק, הרי אי אפשר להסתמך על צריכת הדלק התאורטית שמפרסם היצרן או היבואן.

ועניין אחרון, ודווקא חשוב: את התחשיב של הוצאות הרכב צריך לבחון לא כברוטו אלא כנטו, ויש הבדל עצום אם פות"ש במדרגת מס שולי של 14% או של 47% (או כל דרגה אחרת). פות"ש - אני ממליץ לך לגשת למחלקת השכר ולבקש סימולציה של שכרך, כולל זכויות סוציאליות והטבות אחרות, עם רכב ליסינג מול רכב פרטי (ואז להפחית מהנטו את ההוצאות שאתה חוזה). רק אחרי הסימולציה הזו קבל או דחה את ההצעה של רכב ליסינג. אני מניח שיש גם אפשרות לבחור בדגמים שונים בליסינג, אז בדוק עם כמה מהם לפי עלותם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא רואה הבדל בין לקיחת רכב ליסינג מהעבודה לליסינג פרטי.

בשני המקרים אתה משלם ירידת ערך של רכב חדש + רווח של חברת ליסינג. אני מניח שבתור לקוח פרטי אתה גם מקבל מחירים יותר גבוהים מאשר צי רכב.

אבל כמו שנאמר לפני, כדאי לחשב את כל המרכיבים של השכר נטו ואז להחליט.

במקרה של רכב משומש, בהנחה שנוסעים 20 אלף קילומטרים בשנה,

ההוצאה הכוללת ירידת ערך תהיה יותר נמוכה ( בתנאי שהרכב יהיה אמין וחסכוני ).

אבל עדיין, אם מדובר ב 2800₪ ברוטו תשלום הוצאות רכב, אפילו עם ספייס סטאר יהיה לך קשה לחסוך מזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני לא רואה הבדל בין לקיחת רכב ליסינג מהעבודה לליסינג פרטי.

בשני המקרים אתה משלם ירידת ערך של רכב חדש + רווח של חברת ליסינג. אני מניח שבתור לקוח פרטי אתה גם מקבל מחירים יותר גבוהים מאשר צי רכב.

אבל כמו שנאמר לפני, כדאי לחשב את כל המרכיבים של השכר נטו ואז להחליט.

במקרה של רכב משומש, בהנחה שנוסעים 20 אלף קילומטרים בשנה,

ההוצאה הכוללת ירידת ערך תהיה יותר נמוכה ( בתנאי שהרכב יהיה אמין וחסכוני ).

אבל עדיין, אם מדובר ב 2800₪ ברוטו תשלום הוצאות רכב, אפילו עם ספייס סטאר יהיה לך קשה לחסוך מזה.

דיברתי על נטו 2800 הברוטו 6k.

פורסם
לא הייתי כותב "לרעת" כיון שלהוצאה הזו יש תמורה - רכב יותר חדש, סביר שיותר נוח, אמין, ובודאי יותר בטיחותי. אלה לא דברים שצריך לזלזל בהם.

קשה גם להעריך הפרשים בעלויות הדלק, הרי אי אפשר להסתמך על צריכת הדלק התאורטית שמפרסם היצרן או היבואן.

ועניין אחרון, ודווקא חשוב: את התחשיב של הוצאות הרכב צריך לבחון לא כברוטו אלא כנטו, ויש הבדל עצום אם פות"ש במדרגת מס שולי של 14% או של 47% (או כל דרגה אחרת). פות"ש - אני ממליץ לך לגשת למחלקת השכר ולבקש סימולציה של שכרך, כולל זכויות סוציאליות והטבות אחרות, עם רכב ליסינג מול רכב פרטי (ואז להפחית מהנטו את ההוצאות שאתה חוזה). רק אחרי הסימולציה הזו קבל או דחה את ההצעה של רכב ליסינג. אני מניח שיש גם אפשרות לבחור בדגמים שונים בליסינג, אז בדוק עם כמה מהם לפי עלותם.

אני בוחן כנטו 2800 זה נטו מה שיקבל (בחודש מסוים זה יכול להיות קצת פחות) הברוטו שאני אקבל על רכב הוא כ6K. אין לי אפשרות לקחת ליסינג מהחברה.

פורסם (נערך)

אתה לא חייב את היבואן בשביל ליסינג פרטי ( אגב, המסלול שהציעו לך ביונדאי נראה לא רע בכלל ).

כל חברת ליסינג תשמח לחתום איתך עסקה ל 30 / 36 חודשים, לרכב חדש ול -20 אלף קילומטרים בשנה, בתנאים דומים או יותר טובים. יש להם גם חבילות ביטוחים וטיפולים לא יקרות ( באוויס אקספרס, למשל ).

ה 2800₪ אמורים להספיק לך להכל ( תשלום חודשי, דלק, ביטוחים, טסט, טיפולים בכל רכב סופרמיני או משפחתי היברידי). תשתדל לבחור רכב חסכוני ותעשה סיבוב בין חברות לגבי תנאים ומבחר רכבים. שים לב לתנאי יציאה מהתכנים - הם שונים מאוד.

אם אתה רוצה גם לחסוך מה- 2800₪, ספייס סטאר כנראה אופציה נכונה, אבל זה רכב בסיסי ובינוני מאוד בכל המובנים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אתה לא חייב את היבואן בשביל ליסינג פרטי ( אגב, המסלול שהציעו לך ביונדאי נראה לא רע בכלל ).

כל חברת ליסינג תשמח לחתום איתך עסקה ל 30 / 36 חודשים, לרכב חדש ול -20 אלף קילומטרים בשנה, בתנאים דומים או יותר טובים. יש להם גם חבילות ביטוחים וטיפולים לא יקרות ( באוויס אקספרס, למשל ).

אבל אם אני מבין נכון בחברות ליסינג רגילות העסקה היא על רכב פחות מאובזר ודגם פחות טוב מה כן שגם הוא נמכר כ 0 ק"מ כלומר אני היד השניה.

אם אתה רוצה גם לחסוך מה- 2800₪, ספייס סטאר כנראה אופציה נכונה, אבל זה רכב בסיסי ובינוני מאוד בכל המובנים.

מאילו בחינות מיצובישי ספייס סטאר 2014 הוא בינוני ובסיסי. תוכל בבקשה לפרט? מה שמעניין אותי זה חיסכון בדלק, בטיחות ואמינות הרכב.

פורסם

יש בחברות ליסינג כל מיני רכבים, גם מעבר לרמת איבזור בסיסית - כדאי לבדוק.

ספייס סטאר רכב לא ממש נוח, יש קצת רעידות בעמידה בגלל מנוע 3 צילינדרים. אם אתה לא מחפש פינוקים או ביצועים, לא תהיה לך בעיה עם מיצובישי.

I20 טורבו החדש רכב ברמה יותר גבוהה בכל המובנים.

• תוכן חדש...