Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לחלוק עם הפורום מקרה שנתקלתי בו בחיפושי רכב משומש.

מצאתי בלוח יד2 אקסמפלר שעל פניו נראה טוב מבחינת נתונים. יצרתי קשר עם בעל הרכב, נפגשנו והתרשמתי לטובה מרכב. המוכר טען שהיה בעבר פגיעה בטמבון האחורי שהוחלפה על ידי היד1. הוא גם הציג בפני היסטורית טיפולים מלאה של הרכב - ועל פניו הכל נראה טוב. ביקשתי מבעל הרכב כי ישלח לי פלט של עבר ביטוחי של הרכב ממרכז הסליקה של חברות הביטוח (שירות שהמוכר לא ידע על קיומו בכלל).

הוא אמר שאין לו בעיה להתחייב בבדיקה ולמרות שהוא לא מכיר את המרכז הזה, הוא הסכים לבדוק.

חזר אלי לאחר יום ושלח לי את הדוח.

ופה הגיע ההפתעה.

הסתבר שהייתה פגיעה ברכב ביד הקודמת ששוי התיקון שלה מעל 26 אלף שקל. ועוד תשלום של ירידת ערך לבעל הרכב הראשון על סך 4000 שקל. המוכר היה מופתע מאוד ואמר לי שנכון לעכשיו הוא כבר לא יודע אם שווה לו למכור, כי ישנה ירידת ערך של 12%. אמר בנוסף שיצור קשר עם הבעלים הראשון, למרות שאני לא יודע מה היכולת שלו לעשות עכשיו.

דוח.jpg

בקיצור, אני ירדתי מהרכב הזה.

מה שכן ראיתי שבעל הרכב ממשיך להקפיץ את אותה מודעה (ד"א - היא עדיין בלוחות) - ללא אינדיקציה לירידת הערך וללא הסבר על תאונה.

דבר ראשון - זה רק מראה עד כמה זה חשוב לבדוק אקסמפלר לפני שלוקחים את הרכב לבדיקה.

דבר שני - מה אתם הייתם עושים? לא רוצה לשתף בפרטים, אבל נשארתי עם תחושה לא טובה שואללה מישהו יכול לקנות את הרכב בסכום בלי התחשבות בירידת הערך.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

כלום.

לקחתי פעם רכב לבדיקה,שילמתי על הבדיקה שחשפה לא מעט בעיות.

אחרי שבוע מתקשר אלי קונה אחר ומבקש לשלוח לו את הבדיקה.כמובן שסירבתי.

ככה השוק עובד פה,מי שחכם ובודק קונה רכבים טובים ומי שלא נופל.

אני דואג לרכבים שאני קונה,לא אחראי לכל השאר.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

א. גם כשאתה הולך לשוק ירקות : מומלץ לבדוק את האבטיח היטב. מי שלא בודק: יקבל אבטיח רקוב. הנחת עבודה: כולם בשוק מנסים למכור כמה שיותר. אין הגינות. (דווקא היה ירקן שנתן לי אחריות על מנוע. חזרתי אליו אחרי יום: החליף לי את האבטיח בלי בעיה. אבל זה באמת חריג בנוף). קרא את הנעוץ בפורום ייעוץ קנייה. תבין לבד איפה ההגינות.

ב. אם לקחת רכב לבדיקה ,הרכב יצא לא טוב, ויתרת עליו. מישהו מתקשר אליך לקבל את הבדיקה: דווקא הייתי נותן. זה אמנם דף פרטי שלך אבל ממילא "אחריות מכון" רלוונטית רק למזמין הבדיקה. זה לא שתעשה עם הבדיקה הזו משהו מעבר לזריקתה לפח. אחרי שבוע הבדיקה כבר חצי נכונה (יכול רק לצבור עוד תאונות/תקלות).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

בהחלט נכון וראוי לבדוק כל רכב לפני - אבל בדרך כלל רוב האנשים לוקחים את הרכב למכון בדיקה ובכך בעצם עושים לעצמם ראש שקט.

הקטע הוא שלא הרבה יודעים על הבדיקה הפשוטה הזאת (שעולה 10 שקל לבעל הרכב) - ויכולים ככה לחסוך לעצמם הרבה עוגמת נפש.

כמובן שגם הבדיקה הזאת לא מכסה הכל, אם אני לא טועה, אם הרכב לא תוקן במוסך הסדר או שפשוט בעל הרכב לא תבע את הפוליסה - אז זה לא יתגלה בפירוט הזה.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם (נערך)

אני אפתיע אותך. 26000 זה לא הרבה.בחוזה הלא כתוב שבין מוסך הסדר לשמאי הבית, בכל תאונה קלילה, סוגרים על מקסימום עלות והתנאי שלא יגיע לטוטל לוסט.

אין לך מושג כמה פשוט לנפח דוח שמאי.

עדין זו רמאות להסתיר מידע, אבל יש יותר סיכוי שהוא מסתיר קומבינה מאשר פגיעה בשסי.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...