Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ליצר חשמל מנפט כמעט עבר מהעולם. גם יצור חשמל מפחם הולך ויורד. יש יצור מגז טבעי שעדיין מזהם אבל הרבה פחות ויש הרבה מקורות שלא מזהמים כלל והשימוש בהם הולך ועולה בהדרגה, גם בישראל. כמו כן, יש חישובים שמראים שגם אם כל החשמל מיוצר מפחם, רכב חשמלי מזהם פחות מרכב בנזין מקביל. ככל שרשת החשמל נהית יותר נקייה, כלי רכב חשמליים מזהמים פחות ופחות. לעומת זאת הזיהום שרכב בנזין יוצר לא יכול לפחות בשום מצב.

[video=youtube_share;K9m9WDxmSN8]

[video=youtube_share;n7e65NONaME]

פורסם

יש כאן סוג של תרמית ובמקביל סוג של אמת משולבים אחד בשני.

גם רכבים חשמליים גורמים לזיהום מאוד לא קטן -בייצור הסוללה, בהפקת החשמל ובכריית החומרים שמשתמשים בהם לסוללות - ליתיום וקובלט (זאת התרמית).

מאידך, הזיהום מוזז בחלקו ממרכזי הערים לאזורים פחות מאוכלסים ולכן גורמים פחות נזק בריאותי (זאת האמת).

רק הערה קטנה : בזמן כריית ליתיום וקובלט המשמשים כחומרים לסוללה, יש נזק סביבתי מאוד גדול (מיועד למי שמחליף טלפון סלולרי כל שני וחמישי ואכפת לו מאיכות הסביבה)

פורסם

סיבה אחת ללמה רכב חשמלי יכול להיות חסכוני יותר,

היא Regenerative braking - טעינת הסוללה בבלימה (בדומה לרכבים היברידיים), דבר שגם מאריך את חיי הבלמים (עוד חסכון בעלויות האחזקה).

פורסם
משמע שזה לא פתרון מושלם לבעיית זיהום הרכבים אלא רק מזעור נזקים?(שזה גם מבורך שלא ישתמע שאני מזלזל חלילה).
נכון. ומידת המזעור כנראה גדולה ממה שאתה מניח.

ציינו כאן הסברים רבים. השורה התחתונה היא שרכבים חשמליים מזהמים הרבה פחות מרכבים המונעים על ידי מנוע בעירה פנימית.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם
לא מושלם אבל זה הרבה יותר טוב.

הבעיה שהמיסים שיוטלו על רכב חשמלי בלי להזכיר את מחיר הקנייה הגבוה מלכתחילה יגרמו לקצב אימוץ נמוך אצל הנהג הממוצע.

קשה לדעת מה יהיה בעתיד. אבל בינתיים המיסוי מיטיב עם רכבים חשמליים/היברידיים

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

בהמשך רכבים חשמליים יטענו אלחוטית בזמן נסיעה ממטענים שיהיו על גבי הכביש ולא יצטרכו סוללות ולכן תהליך ייצור הסוללות המזהם יתבטל והרכבים החשמליים יהיו הרבה יותר קלים ללא הסוללות, דבר שיביא לעלויות מופחתות בייצור הרכבים החשמליים והן בשימוש בהם.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
יש כאן סוג של תרמית ובמקביל סוג של אמת משולבים אחד בשני.

גם רכבים חשמליים גורמים לזיהום מאוד לא קטן -בייצור הסוללה, בהפקת החשמל ובכריית החומרים שמשתמשים בהם לסוללות - ליתיום וקובלט (זאת התרמית).

מאידך, הזיהום מוזז בחלקו ממרכזי הערים לאזורים פחות מאוכלסים ולכן גורמים פחות נזק בריאותי (זאת האמת).

רק הערה קטנה : בזמן כריית ליתיום וקובלט המשמשים כחומרים לסוללה, יש נזק סביבתי מאוד גדול (מיועד למי שמחליף טלפון סלולרי כל שני וחמישי ואכפת לו מאיכות הסביבה)

למה?.

פורסם

אם היו רוצים לקדם מכירות רכב חשמלי היו עושים את זה בהטבות מס משמעויות ושיווק נכון, כך שכל בנאדם שבא לרכוש רכב ותעמוד בפניו האפשרות לקנות באותו המחיר או פחות רכב חשמלי הוא בהחלט ישקול לקנות רכב חשמלי, בינתיים זה לא שקלול בכלל, האלו שכן נמכרים אף אחד לא שומע עליהם, יקרים בטרוף והרבה פחות פרקטיים בגלל הקילומטרז הנמוך פר הטענה וחוסר עמדות טעינה וזמן טעינה, התשתיות כאן רחוקות מלהיות בשלות עבור רכבים חשמליים וחבל שכך, למדינה שווה יותר להחזיק רכב בנזין/דיזל שמכניס להם הרבה יותר כסף ממיסים ודלק, אם הייתה לי האופציה הייתי ממזמן עובר לטסלה.

פורסם (נערך)
אם היו רוצים לקדם מכירות רכב חשמלי היו עושים את זה בהטבות מס משמעויות ושיווק נכון, כך שכל בנאדם שבא לרכוש רכב ותעמוד בפניו האפשרות לקנות באותו המחיר או פחות רכב חשמלי הוא בהחלט ישקול לקנות רכב חשמלי, בינתיים זה לא שקלול בכלל, האלו שכן נמכרים אף אחד לא שומע עליהם, יקרים בטרוף והרבה פחות פרקטיים בגלל הקילומטרז הנמוך פר הטענה וחוסר עמדות טעינה וזמן טעינה, התשתיות כאן רחוקות מלהיות בשלות עבור רכבים חשמליים וחבל שכך, למדינה שווה יותר להחזיק רכב בנזין/דיזל שמכניס להם הרבה יותר כסף ממיסים ודלק, אם הייתה לי האופציה הייתי ממזמן עובר לטסלה.

ענית במשפט האחרון למה בישראל רכב חשמלי עדיין לא כדאי לעומת רכב רגיל ומשנה הבאה כאשר המס יבואי יגדל עוד יותר זה רק יגדיל את הפער.

במדינות מפותחות לא רק שמבטלים את המס על רכב חשמלי אלא גם שמדינה כעידוד לקניה נותנת זיכוי כספי על הרכישה. אבל בארץ הבעיה העיקרית היא שרוב התקציב של המדינה מבוסס על מס בלו ומס ייבואי של רכבים חדשים והיא ממש לא רוצה להפסיד אותו.

אז נכון שעדיין הטווח הנסיעה אמיתי עם מזגן ומהירות סביב 100קמ"ש הוא יחסית קטן בוא סביבות 200-300ק"מ תלוי ברכב וסוללה אבל רוב האנשים לא עושים גם את זה ביום יום עבודה-בית לכן כרכב שני אני כן הייתי רוכש אותו אילו הוא היה נכנס לתקציב של 100אל"ש במקום איזה פיקנטו, i10 או ספארק. כן הייתי מוסיף עוד 15-20אל"ש לעומת רכב רגיל כי בסוף זה היה מתכזז מטיפולים, וחסכון על חשמל.

לגבי טעינה של 9 שעות ותשתיות בארץ אז נכון למי שאין בית פרטי או חניה רשומה בטאבו, זה נכון להיום בעייתי ללא עמדות טעינה מהירות. מצד שני זמן טעינה הזה הוא לטעינה מ-0 עד 100 אחוז סוללה ואילו נסיעה היתה לא לכל הטווח של סוללה גם הטעינה שלה תהיה קצרה יותר. למי שיש עמדת טעינה פשוט כל בוקר יהיה עם סוללה של 100% ואז זמן טעינה כלל לא רלוונטי שיהיה גם יותר.

עריכה אחרונה על ידי Johnik
פורסם

רכב חשמלי הוא אינו בלוף או שקר, השוואה ישירה בין רכב בנזין לחשמלי נותן עדיפות לחשמלי מבחינת כוח זמין, נצילות, החזקה ורעש. יש לפתור עדיין את נושא הטווח ובעזרת תחנות הטענה וקיבולת הסוללה, עם נסתכל על טסלה היא כבר כמעט שם, טווח 310 מייל (496 קמ') ו1261 נק' טעינה באמריקה. מרכיב הסוללה וייצור החשמל בינתיים מזהם את הסביבה אבל כבר יש מדינות שייצור החשמל נעשה ע"י שימוש באנרגיות מתחדשות וזה רק עולה עם כל שנה, בעניין הסוללות קיימים פיתוחים חדשים של קיבולת הסוללות וההרכב שלהם להשגת הספק רב יותר ואפשרות טעינה מהירה יותר.

בגדול נושא מעבר לרכב חשמלי דומה למעבר מסוס לרכב בנזין, זה די טכנולוגיה "חדשה" ואנשים צריכים לקבל שדברים ישתנו. מציעה לראות את הערוץ הזה לקבלת פרופורציה על טסלה ומה הכיוון שלהם לכל הנושא המעניין הזה.

https://www.youtube.com/channel/UCMFmrcGuFNu_59L0pHcR0OA

פורסם

כן כן ידוע על הרכב הראשון, אבל לרוב האנשים זה ממש לא מדבר, לא מוכר ולא ידוע ולכן ההשוואה עדיין מתאימה. ולכן גם הגירשיים על "החדשה".

פורסם

על מנת לקבוע אם רכב חשמלי ירוק יותר בהשוואה לרכב בנזין צריך להסתכל על כלל מחזור החיים של רכב חשמלי החל משלב הייצור ועד שלב הפירוק. תחושת בטן שלי אומרת שרכב חשמלי לא ירוק מהותית בהשוואה לרכב בנזין, אבל לא חקרתי את הנושא לעומק.

מצד שני לרכב חשמלי יש שני יתרונות מובהקים הראשון הוא הוצאת זיהום אוויר מריכוזי אוכלוסין והשני הוא שקט ונוחות.

לדעתי כל עוד רכב חשמלי לא יעלה 10-15% יותר מגרסת בנזין של אותו רכב באותה רמת גימור המסירות ימשיכו להיות מזעריות בכלל העולם.

לפני שנה בערך התעניינתי ברנו זואי ואחרי חישוב הגעתי למסקנה שיקח לי 7-8 שנים להגיע לנקודת איזון בהשוואה לסופר מיני בנזין.

פורסם
על מנת לקבוע אם רכב חשמלי ירוק יותר בהשוואה לרכב בנזין צריך להסתכל על כלל מחזור החיים של רכב חשמלי החל משלב הייצור ועד שלב הפירוק. תחושת בטן שלי אומרת שרכב חשמלי לא ירוק מהותית בהשוואה לרכב בנזין, אבל לא חקרתי את הנושא לעומק.

מצד שני לרכב חשמלי יש שני יתרונות מובהקים הראשון הוא הוצאת זיהום אוויר מריכוזי אוכלוסין והשני הוא שקט ונוחות.

לדעתי כל עוד רכב חשמלי לא יעלה 10-15% יותר מגרסת בנזין של אותו רכב באותה רמת גימור המסירות ימשיכו להיות מזעריות בכלל העולם.

לפני שנה בערך התעניינתי ברנו זואי ואחרי חישוב הגעתי למסקנה שיקח לי 7-8 שנים להגיע לנקודת איזון בהשוואה לסופר מיני בנזין.

אם לא חקרת את הנושא לעומק, אולי תקשיב לאלו שכן?

https://www.ucsusa.org/clean-vehicles/electric-vehicles/life-cycle-ev-emissions

חוץ מזה, טסלה היום, לא בעוד 7-8 שנים, זולה יותר ממכוניות בנזין מקבילות.

• תוכן חדש...