Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני זוכר שדיברתי על זה לפני כמה שנים על המורה שלי.

הרי רכב חשמלי מוטען במטען בבית שמעביר אליו חשמל מחברת חשמל שמפיקה חשמל מפחמים\נפט.

נכון שבשנים האחרונות נכנס הגז כאמצעי להפקת חשמל אבל חברת חשמל בישראל משתמשת גם בו ולא רק בו.

משמע שהטענת רכב חשמלי גם מזהמת את הסביבה גם אם הוא עצמו לא עושה את זה.

אז מה בעצם הפואנטה בזה? משהו יכול להסביר לי? אולי רשמתי משהו שהוא לא נכון? אשמח לתשובות חברים :)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

חשמל מגז מזהם הרבה פחות מפחם זה קודם כל.

הפואנטה היא שהמזהמים מופקים באופן מרוכז במקום אחד ויוצאים מהארובה של התחנת כוח. בהתאמה תחנת הכוח לרוב מרוחקת מאזורי מגורים.

כרגע המזהמים מופקים ע"י תנורים קטנים שמפוזרים בכל מקום ומזהמים את הכל.

כמו כן מנוע חשמלי הרבה יותר יעיל ולכן דרוש הרבה פחות אנרגיה ליצירת תנועה. הבעיה היא באגירת האנרגיה שהיא הרבה יותר פחותה ביחס לבנזין.

וגם אין שמן מנוע אין נוזל גיר, יש רק נוזל קירור לסוללות, פחות מחזור.

עריכה אחרונה על ידי outnex
פורסם

משמע שזה לא פתרון מושלם לבעיית זיהום הרכבים אלא רק מזעור נזקים?(שזה גם מבורך שלא ישתמע שאני מזלזל חלילה).

פורסם

ברמת העיקרון אתה צודק, צריך להסתכל על פליטת well-to-wheel ועל היעילות שלה, פר מדינה כמובן.

ויש גם את עיניין הפליטה בייצור, אבל זה כבר נושא אחר.

היתרון של חשמלי הוא כפי שנאמר זה שהזיהום הוא רחוק יותר (וגזי הפליטה לא מורכבים רק מ co2) ופחות משפיע בעיר, או לפחות אמור להשפיע פחות בעיר.

ושיש אופציה של פליטה כמעט אפסית ע"י יצירת חשמל ממקורות מתחדשים / גרעין (אווו מפחיד מפחיד).

נגיד אם היה אפשר, והיה לך בית פרטי שהיה מרושת בתאים סולארים יכולת להטעין את הרכב די בחינם.

אה כן ויש את העיניין של פחות בלאי ופחות טיפולים ואז לא צריך למלא שמן שזה גם טוב לסביבה, ופחות רעש ו...

האמת שלחשמל יש המון יתרונות, וחיסרון מרכזי של ייצור סוללות והטענה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

וכמובן שכחתי לציין שתחבורה ציבורית ורכבים כבדים עם מנועים חשמליים שקטים יותר, מה שממש נחמד.

- By lifting money bags

פורסם
וכמובן שכחתי לציין שתחבורה ציבורית ורכבים כבדים עם מנועים חשמליים שקטים יותר, מה שממש נחמד.

למשל רכבת ישראל מאוד שקטה, די נחמד לנסוע בה כשהיא לא מפוצצת.

מסכים שבאוטובוסים זה רעיון נחמד הרבה נחת.

פורסם

נקודה נוספת נעוצה בעובדה שטעינת רכבים נעשית בעיקר (לא רק, אבל בעיקר) בשעות הלילה שבהן ניצול תפוקת החשמל המיוצר ממילא - נמוכה.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
למשל רכבת ישראל מאוד שקטה, די נחמד לנסוע בה כשהיא לא מפוצצת.

מסכים שבאוטובוסים זה רעיון נחמד הרבה נחת.

הרכבת מרעישה יותר ממטוס.

לדן יש מספר אוטובוסים חשמליים בקו 41 ו-17 - ממש תענוג לנסוע בהם.

פורסם

רכבת מאוד מרעישה בעיקר בגלל המסילה, בטח בוקי יכול לספר על זה.

אוטובוסים חשמליים או טרולי עדיין קצת מרעישים בפנים, אבל פחות, ועוד יותר פחות יוצא רעש החוצה, או שאולי זה רעש שפחות מפריע, אני לא יודע.

- By lifting money bags

פורסם

שהית פעם בתחנת רכבת עם רכבות חשמליות? היא גם לא שקטה.

לי נראה שהרעש של המנוע נבלע בתוך הרעש של המסילה בזמן נסיעה, אולי אני תוהה.

צריך פה בוקי.

- By lifting money bags

פורסם
לא מושלם אבל זה הרבה יותר טוב.

הבעיה שהמיסים שיוטלו על רכב חשמלי בלי להזכיר את מחיר הקנייה הגבוה מלכתחילה יגרמו לקצב אימוץ נמוך אצל הנהג הממוצע.

בישראל.

המחיר של ה-e-208 החשמלית באנגליה בשנה הבאה יהיה 25K ליש"ט, שהם פחות מ־105K ש"ח לפי השער של היום. באופן תיאורטי, גם אם נוסיף מס קנייה של 10% על המחיר לצרכן (המס לא יעלה עד 2024), מחיר הרכב בארץ לא צריך להיות יותר מ-115K ש"ח.

פורסם
בישראל.

המחיר של ה-e-208 החשמלית באנגליה בשנה הבאה יהיה 25K ליש"ט, שהם פחות מ־105K ש"ח לפי השער של היום. באופן תיאורטי, גם אם נוסיף מס קנייה של 10% על המחיר לצרכן (המס לא יעלה עד 2024), מחיר הרכב בארץ לא צריך להיות יותר מ-115K ש"ח.

המחיר שאתה מציין כולל כבר הטבה ממשלתית של 3500 פאונד, כך שאנחנו מדברים כבר על 120,000 שקל, עבור רמת הגימור הבסיסית (שהיא לא רעה בכלל, אבל עדיין בסיסית). 10% מס ועוד 17% מע"מ על הכל. המיסוי אולי יעלה כבר בשנה הבאה, היעד הוא 45% עד 2024. לא ראה את הרכב הזה בפחות מ-130 אלף שקל בישראל.

• תוכן חדש...