Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם הארוע התרחש בצומת, נהג המונית ביצע עקיפה לא חוקית.

אבל אם מדובר ביציאה ממגרש חניה הרי שעל פניו נהג המונית ביצע עקיפה מותרת ולעומת זאת נהג המזדה הוא זה שלא נתן ז״ק לתנועה בדרך החוצה וטעה בכך שהניח שאין רכב שעוקף אותך עקיפה מותרת. את נהג המונית ניתן אולי להאשים בחוסר זהירות, אם נסע מהר מידי לתנאי הדרך, הוא לא עבר על תקנה יעודית כלשהי.

תקנה 64(ב):

״נוהג רכב היוצא מחצרים, ... והוא עומד להיכנס לדרך או לחצותה –....

(2) יאיט ויתן זכות קדימה לכלי רכב המתקרבים באותו כביש לפני שייכנס לכביש.״

לדעתי את טועה. לפי תקנה 9(ד) אין לעקוף אם אין אפשרות להמשך נהיגה בטוחה וללא הפרעה, ובמקרה זה אין לנהג המונית אפשרות לחזור לימין, ועל כן העקיפה אסורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין שום תקנה שאוסרת לסוע בניגוד לכיוון התנועה?

מעולם לא ראית רכב עוקף דרך הנתיב הנגדי?

יש תקנה שמחייבת לנסוע בנתיב הימני ביותר, אבל גם יש תקנות שמתירות עקיפה, דרך נתיב אחר באותו כיוון או דרך הנתיב הנגדי, אם הוא פנוי. נהג המונית לא התנגש ברכב ממול אלא ברכב שהגיע מצידו.

קורה שנוסעים ברחוב צפוף, נהג עוצר בנתיב (להמתין לחניה, להוריד נוסע, לקנות סגריות) וזה שמאחוריו מחליט לעקוף כי הנתיב ממול פנוי. חוקי לגמרי.

פורסם

נכון שבמקרים מסויימים הגיוני לעקוף, אבל במקרה הזה כשיש שיירה ארוכה ארוכה של רכבים (מאיפה שעמדתי אי אפשר היה לראות את סוף הפקק) וגם ככה המקום צפוף יחסית, לא הייתי בחיים יוצא לעקיפה. לדעתי הוא גם לא התכוון ממש לעקוף את כל השיירה אלא כנראה רצה לפנות שמאלה קצת אחרי כי בערך 100 מטר ממקום התאונה יש פניה שמאלה לתוך מתחם של בית אבות (יש גם אחת אחרי עוד 100 מטר ואני מקווה שהוא לא בנה על זו אבל הכל יכול להיות).

בכל אופן, לדעתי אם זה לא נהג מונית שכנראה מיהר לקריאה או משהו כזה, אין מצב שאדם נורמלי נוסע ככה, כי גם אם הנתיב פנוי לעקיפה, יכול בקלות לצאת מישהו מאחת הפניות שמאלה האלה, וגם אם זה לא נגמר בתאונה זה נגמר במצב ששני רכבים סוגרים את הנתיב כשהמונית כמובן עכשיו תנסה להדחף חזרה לימני בכוח.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)
לדעתי את טועה. לפי תקנה 9(ד) אין לעקוף אם אין אפשרות להמשך נהיגה בטוחה וללא הפרעה, ובמקרה זה אין לנהג המונית אפשרות לחזור לימין, ועל כן העקיפה אסורה.

נדייק:

(ד) נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.״

וגם זו תקנה כללית שלמעשה מחייבת זהירות יתר למי שמבצע עקיפה אין בה סעיף מדיד שנהג המונית עבר עליו, הדרך ממול היתה פנויה והיכולת לחזור לימין לא היתה משנה את נסיבות התאונה (כלומר אם לא היה עומס בהמשך, היא עדיין היתה מתרחשת).

אז שוב, נהג המונית כנראה פעל בחוסר זהירות, בעקיפה במהירות גבוהה בנסיבות וחוסר תשומת לב, ואולי גם בביריונות (אם ניסה לעקוף את העומס שכולם עומדים בו), אבל העקיפה כשלעצמה אינה אסורה שם (בהנחה שזו אינה צומת), בעוד שעל נהג המזדה ללא ספק מוטלת החובה לתת ז״ק לרכבים בכביש אליו נכנס.

לעיתים קרובות אנחנו מסתמכים יותר מידי על כיווני הנסיעה בכביש כאילו הם מבטיחים שלא יגיע רכב מכיוון מסויים כי זה הכיוון הנגדי. למשל, כביש דו סטרי עם נתיב בודד לכל כיוון: נהג א׳ נעצר וחוסר נתיב, נהג ב׳ שמאחוריו נעצר גם הוא, נהג ג׳ השלישי יוצא לעקוף את שניהם ושניה לאחר מכן יוצא גם ב׳ שדובק שהנתיב הנגדי פנוי בהמשך אבל לא מוודא מה קורה מאחוריו, הוא מניח ששם פנוי בלי לחשוב שאולי נהג אחר כבר הקדים אותו ויצא לעקוף, כחוק. תאונה.

כך גם פה, נהג המזדה לא הסתכל שמאלה אחרי שפות״ש נתן לו לעבור, הוא הניח שלא יכול להגיע משם רכב, למרות שיתכן שכן.

הלקח מהמקרה הזה הוא:

1. אם אתה רוצה להיות אדיב, ודא מה קורה מסביבך, אולי יד מושטת מהחלון היתה מאטה את נהג המונית....

2. לפעמים נהג יכול לנסוע נגד הכיוון כחוק, אם אתה צריך לתת ז״ק אל תסתמך על הכיוונים (זה גם נכון למקרים שבהם מישהו עובר על החוק ואולי יהיה אשם בתאונה אבל חצי מבט היה מונע אותה לגמרי, כמו להניח שרכב לא יגיח בניגוד לכיוון ברחוב חד סטרי).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

יש משהו בקטע עם יד מהחלון, אבל אני חושב ש:

1. לא הייתי רואה אותו כי פשוט לא טרחתי להסתכל במראה עקב העובדה שלא ביצעתי פעולה אקטיבית בעצמי שמחייבת מבט במראה וגם לי היה ברור בראש שלא אמור להגיע רכב מהנתיב השני.

2. אני נוסע תמיד תמיד עם חלונות סגורים, לא משנה באיזו שעה, איזה מז"א וכו', אז גם אם הייתי קולט אותו לא מאמין שהייתי מספיק לפתוח חלון ולסמן לו להאט.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

1. תמיד טוב להיות ערני ולדעת מה קורה מסביבך. גם כשאתה עומד, אתה עדיין בכביש, דברים סביבך משתנים.

כבר יצא לי לעמוד ברמזור אדום ולהתחמק מנהג שהיה נכנס בי מאחור בזכות תשומת לב, וזה בעמידה פאסיבית. שלא לדבר על הוצאת יד בעת עצירה להולך רגל במעבר חציה כשמבחינים בנהג שאולי לא שם לב ועומד לעקוף.

2. לפעמים אין זמן ולפעמים יש, אם לא תהיה ערני ולא תנסה למנוע בטוח שזה לא יעזור.

פורסם

עירני עירני לא לדאוג, עשיתי מה שאני יכול בזמן הקצר ובלי חלון ופשוט צפרתי בחוזקה (נדיר, אני אף פעם לא צופר אלא במקרים של ממש כמעט תאונה), נהג המאזדה כן בלם קצת בעקבות כך ואני חושב שזה הקטין את הנזק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

בסך הכל פעלת נכון וסביר (רק שצפרת לא בחוזקה ולא בחולשה כי לצופר יש עוצמה אחת). מה שאנחנו אומרים זה שכדאי להיות גם העיניים של זה שנתנו לו לעבור כי זה אף פעם לא מזיק.

בכלל על הכביש צריך תמיד לחפש את הפסיכי ולנסות לצפות מאיפה הוא יופיע לנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...