Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם סיפור מוזר. יצאתי היום בבוקר כרגיל לעבודה אבל באיחור של כמעט שעה (אני יוצא בד"כ מהבית ב 6:50, היום יצאתי ב 7:40), אני בדרך עובר תמיד בכביש של מרכז מסחרי די צפוף (נתיב אחד לכיוון לאורך של כ 400 מטר, לא משהו חריג במיוחד) שבד"כ די פנוי בגלל שעת בוקר מוקדמת, אבל הפעם היה די פקוק, כבר בכניסה לתוך הכביש מהצומת שלפני ראיתי שיש פקק והאטתי עד עצירה. לאורך הכביש הנ"ל יש כמה פניות לכיוון בתי מגורים. בפניה הראשונה מימיני, עמד בחור עם מאזדה לנטיס ישנה ואותת שמאלה וחיכה שמישהו יעצור לו, ראיתי שאף אחד לא עוצר אבל גם ככה יש פקק מקדימה וסתם זוחלים עד הרמזור אז עצרתי כמובן ונתתי לו לפנות, הוא הרים יד לאות "תודה" והתחיל בביצוע הפניה. תוך כדי שאני עוקב אחריו במבט, אני רואה במראה השמאלית מונית קורולה לבנה נוסעת בכיוון הנסיעה שלי אבל בנתיב הנגדי, ו"טסה" (יחסית למקום זו מהירות גבוהה) על משהו כמו 40 קמ"ש להערכתי. הבנתי שזה מתכון בטוח לתאונה וצפרתי הכי חזק שאני יכול, הבחור שם לב ועצר אבל זה היה כבר קצת מאוחר מידי (הפניה מאוד קצרה גם ככה), נהג המונית הספיק לבלום אבל כבר נכנס קלות בדלת הנהג של הלנטיס.

ראיתי שאף אחד לא נפגע והפגיעה קלה יחסית, אז המשכתי בדרכי, תוך כדי הרהורים שאולי היה עדיף אם לא הייתי "מגדיל ראש" ונותן לבחור להשתלב, ואז התאונה כנראה הייתה נמנעת. נהג המונית כמובן יצא אדיוט כאן ואני מאוד מקווה שהוא לקח אחריות על הנזק בלי קונצים. שמעתי פעם על מקרה דומה אבל חמור הרבה יותר שמישהו עצר במעבר חציה אבל רכב שאחריו התחכם, חשב שהוא תקוע וניסה לעקוף אותו והיה חצי סנטים מלדרוס מישהי מבוגרת שחצתה באיטיות את מעבר החציה (הנהג העוקף נשפט על הסיפור עקב תביעה של האשה).

הרבה פעמים קורה לי שאני מחליט לעוצר להולכי רגל גם לא במעבר חציה, אם אני איטי יחסית ואין מאחורי תנועה לוחצת, אז אני משתדל לעצור. אבל מקרה כזה גורם לי לחשוב פעמיים אם כדאי בכלל להכנס למצבים כאלה, כי אם חלילה מישהו יידרס בגלל "הגדלת ראש" שלי, אני ארגיש ממש רע.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אין קשר לדוגמא שהבאת לגבי המעבר חציה, ברור שזאת עבירה וטיפשות.

לדעתי ה"הגדלת ראש" הזאת לא במקום, אנשים לא יודעים מה הכוונה שלך. במקרה המתואר הזה נשמע בסדר שעצרת אבל לעצור באמצע הכביש להולכי רגל ודברים כאלה זה יותר מסוכן ממועיל.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

אם אני מבין נכון, זאת אשמתו המלאה של נהג המונית (נסע בניגוד לכיוון הנסיעה).

אבל אני מבין את ייסורי המצפון... לפני די הרבה שנים עצרתי להולך רגל במעבר חציה ברמת החייל בתל אביב. היו מאחוריי לא מעט מכוניות שכמובן גם עצרו אבל מכונית חמישית או שישית מאחורי לא שמרה מרחק או לא האטה בזמן ונכנסה בזאת שהייתה לפניה. היו לי ייסורי מצפון שלכאורה אני גרמתי לתאונה הזאת.

מצד אחד מאוד סביר שאם לא הייתי עוצר זה לא היה קורה, מצד שני עצירה להולך רגל במעבר חציה היא הפעולה הנכונה ואני לא אשם אם נהג אחר רחוק ממני לא שמר מרחיק.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אין לך שום קשר לתאונה.

ומה אם מישהו אחריך היה נותן למאזדה זכות קדימה והמונית היתה מתעקבת עוד שניה לפני שהחליט לעקוף?

היה אותו סיפור.

פורסם

אתה עצרת ונתת למישהו להשתלב. אם הוא לא השתלב בבטחה, או שנהג אחר נכנס בו, זו לא אשמתך.

יחד עם זאת, להולכי רגל אני בחיים לא מסמן לעבור. פשוט עוצר. לא רוצה להגיע למצב שסימנתי למישהו "תעבור" ואז איזה אופנוען ודרס אותו על מעבר חציה. אני פשוט עוצר, מי שמבין את הרמז, לבריאות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נהגת כשורה. אין לך שליטה או אחריות על התנהלות מזיקה של שאר משתמשי הדרך.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

לא אתה אשם וגם לא נהג המאזדה. התנהלותך היתה נכונה, פינית דרך לנהג אחר בלי להפריע לעוברי הדרך - הרי ממילא לא יכולת להתקדם יותר ממטר או שניים.

האשם היחיד הוא נהג המונית, אני מקווה שאבדן הפרנסה בעת שרכבו מאושפז ילמד אותו לקח. למרות שאני פסימי, נראה כי ההתנהגות המתוארת טבועה בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אם הארוע התרחש בצומת, נהג המונית ביצע עקיפה לא חוקית.

אבל אם מדובר ביציאה ממגרש חניה הרי שעל פניו נהג המונית ביצע עקיפה מותרת ולעומת זאת נהג המזדה הוא זה שלא נתן ז״ק לתנועה בדרך החוצה וטעה בכך שהניח שאין רכב שעוקף אותך עקיפה מותרת. את נהג המונית ניתן אולי להאשים בחוסר זהירות, אם נסע מהר מידי לתנאי הדרך, הוא לא עבר על תקנה יעודית כלשהי.

תקנה 64(ב):

״נוהג רכב היוצא מחצרים, ... והוא עומד להיכנס לדרך או לחצותה –....

(2) יאיט ויתן זכות קדימה לכלי רכב המתקרבים באותו כביש לפני שייכנס לכביש.״

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

תודה על התגובות. אני יודע שאני לא אשם אבל בכל זאת, ביאס אותי לראות את הסיטואציה מסתיימת ככה כשהיא התחילה כל כך טוב. טמטום של נהג המונית, מזל ביש לנהג המאזדה, באסה בשבילי. לא נורא, לפחות לא נגמר יותר גרוע.

וכן זו הייתה צומת, אמנם צומת קטנה אבל זו צומת T לכל דבר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אם הארוע התרחש בצומת, נהג המונית ביצע עקיפה לא חוקית.

אבל אם מדובר ביציאה ממגרש חניה הרי שעל פניו נהג המונית ביצע עקיפה מותרת ולעומת זאת נהג המזדה הוא זה שלא נתן ז״ק לתנועה בדרך החוצה וטעה בכך שהניח שאין רכב שעוקף אותך עקיפה מותרת. את נהג המונית ניתן אולי להאשים בחוסר זהירות, אם נסע מהר מידי לתנאי הדרך, הוא לא עבר על תקנה יעודית כלשהי.

אין שום תקנה שאוסרת לסוע בניגוד לכיוון התנועה?

פורסם

בהחלט יש תקנה שאוסרת עקיפה בשטח צומת, בדיוק מהסיבה של התאונה שקרתה כפי שקרתה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יוניסי, אתה פעלת בסדר גמור.

כשאני עוצר בסיטואציות דומות אני גם פותח חלון ועם עיניים במרה בדיוק כדי לקלוט כאלה אידיוטים ובמידה ואני קולט אחד כזה אני מסמן לו עם היד מהחלון להאט.

לגביהולכי רגל ומעבר חציה אני משתדל תמיד לעצור בנתיב הכי מרוחק מהם כדי שאם מישהו יבוא הוא ירא אותם ואם זה כביש דומה למה שנסעת בו אז שוב עם חלון פתוח ועיניים במראה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תודה על התגובות. אני יודע שאני לא אשם אבל בכל זאת, ביאס אותי לראות את הסיטואציה מסתיימת ככה כשהיא התחילה כל כך טוב. טמטום של נהג המונית, מזל ביש לנהג המאזדה, באסה בשבילי. לא נורא, לפחות לא נגמר יותר גרוע.

וכן זו הייתה צומת, אמנם צומת קטנה אבל זו צומת T לכל דבר.

אבא שלי היה אומר על זה "הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות", אבל אני דווקא חושב שהמעשה שלך היה יפה ובטח שלא הייתי מפסיק לאפשר לאחרים להשתלב. סתם צירוף מקרים מבאס. SHIT HAPPENS וזה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רעיון טוב לתת את מספר הטלפון, זה עלה לי בראש רק כמה דקות אחרי :( אבל בכל זאת אני מקווה שזה הסתדר כצפוי (שנהג המונית לקח אשמה).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...