Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום חברים יקרים,

בקרוב מגיעה החופשה המיוחלת לצפון איטליה עם בת הזוג ושניים מחבריי.

הטיול יימשך כשבועיים מה שמצריך מאיתנו לשכור רכב בכדי שנוכל לטייל בין הערים.

כמובן שכיאה לאחד שחולק עמכם את האהבה לעולם המוטורי חשבתי על לשכור מכונית מגניבה אך מספר סייגים עומדים לפניי ואשמח לעזרה מכם:

* הרבה אומרים לי שישנן מצלמות מהירות בכל איזור ואיזור וכי האכיפה שם היא גבוהה מכאן וכי חריגה מהקמ״ש הראשון יגרור דוחות.

ממש אמרו לי להתכונן לכמות דוחות. האם הדבר נכון? יש מה לחשוש או שמא האכיפה היא פחות גרועה משתיארתי?

* אני עדיין תוהה באשר להשכרת רכב אחד עבור כולנו או שמא נשכור שני רכבים שישמשו אותי ואת בת הזוג שלי ואת שניים מחבריי (שהם גם זוג- חבר טוב שלי ובת זוגו). חשבתי שאם נשכור שני רכבים אוכל גם לשכור משהו כיפי ומגניב וגם יהיה לי את זמן האיכות שלי עם האישה ולאו דווקא נהיה ארבעתנו צמודים זה לזה שבועיים אך מנגד אם ישנו סיכוי גבוה לקבלת דו״ח אז לא בהכרח יהיה כדאי לשכור שני רכבים.

אשמח לקבל חוות דעת מאלה שביקרו שם ומכירים את העניין.

תודה מראש ושבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם

אתה צריך להזהר מכמה דברים שרואים אבל כדאי להיות מוכנים

בכניסה לכפרים, משני צידי הכפר מוצבות מצלמות בתוך מארז דמוי חבית, דו כיווניות.

יש כאלה בצורה מעט שונה גם בכבישים

במרכזי הערים יש אזורי ZTL שבהם התנועה מוגבלת לבעלי אישורים בלבד.

הרבה נופלים שם מאחר ולא מדובר בתמרור אין כניסה גורף לכולם אלא אתה יכול לנסוע אחרי מישהו, בעל אישור, ולהכנס לאזור ZTL

בכבישי אגרה יש כניסות ויציאות לבעלי מכשיר שנקרא טלאפאס

זה מסומן היטב על הכביש ובתמרור עילי אבל כל פעם אני קורא בפורומים על כאלה שקיבלו דוח שם.

פורסם

אל תיסע מטר בלי ווייז - הוא נותן התראות על מצלמות ועל אזורי מדידת מהירות ממוצעת, זה מה שיציל אותך מדו"חות מהירות. כמו שאמר mrraz - שים לב לאזורי ZTL, הם גם מפוקחי מצלמות וסכנת דו"חות. יהיו תמרורים וכיתוב על הכביש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ראשית - סע כחוק. כמו מישהו שאתמול קיבל רישיון נהיגה.

בלי לעבור על המהירות המותרת גם אם המקומיים טסים לידך, ציות מוחלט לתמרורים וכד'.

שנית - שתי מכוניות. ככה לא תהיו אחד בתחת של השני, ככה תוכלו להתחלף - נשים לבד, גברים לבד, ככה תוכלו לדבר בחופשיות על הזוג השני, ככה תוכלו להתפצל שכאישתו של הבחור חייבת לקנות X ואישתך חייבת Y, וכד'. זה הרבה יותר בריא.

מתוך שאלתך אני מסיק שלא טיילת הרבה בחו"ל - לעניות דעתי תתרכז בטיול עצמו ואל תחפש טיול 'מוטורי'. זה יגיע בזמנו.

צפון איטליה זה אחד המקומות היפים בעולם, ואין לי ספק שתהנו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• אחראי פורום
פורסם

קיבלת עצות מדוייקות ומחזק לגבי שתי מכוניות. שבועיים מלאי נסיעות עם עוד זוג זה קשוח.

ימ"ש ה-ZTL, מניסיון :?

שתף במסלול המתוכנן, לחלקנו יש אלפי ק"מ במדינה המהממת הזו, אולי יהיו טיפים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אתה גם יכול להגיע לצפון איטליה דרך מינכן

אתה לוקח באוויס רכב מעולה עם ביטול השתתפות עצמית וGPS מובנה

ונוסע דרך הטירול לכיוון מעבר פורדוי sass pordoi

זה מכניס אותך לצפון איטליה בדרך מדהימה עם כל הנופים הכי יפים

פורסם

2 רכבים. גם אם יעלה יותר.

וכשבוחרים מקומות לינה - 2 חדרים / דירות נפרדים.

לא לקחת דירה אחת עם 2 חדרים או משהו בסגנון. 2 דירות או 2 חדרים.

קח בחשבון שטיולים כאלו יכולים להרוס חברויות של שנים.

פורסם (נערך)

טיול של שבועיים: המפתח - רכב מרווח ונוח. עזוב ביצועים או מגניבות. בסופו של דבר אתה צריך רכב שיתאים לגב שלך עם תא מטען שיתאים למזוודות של אשתך (כולל מקום לקניות). אם אתם שוכרים רכב כזוג לך על משפחתית סטנדרטית (גולף, 308 או משהו דומה). ידני או אוטמטי - לפי ההעדפות שלך ושל זוגתך. אני, למשל, מעדיף ידני, אבל אשתי רואה בנהיגה בדבר הזה מאמץ חריג (או פחיתות כבוד, לא ברור לי לגמרי :-D), אז בנסיעה האחרונה שילמתי תוספת של 5 אירו ליום עבור האוטומטי. לא שהיה הסכימה לנהוג הרבה, אבל לפחות האופציה היתה קיימת אילו נזקקנו לכך. אם אתם מחליטים בכל זאת לצרף את שני הזוגות לרכב אחד שכרו רכב 7 מקומות וקפלו את הספסל האחורי.

לגבי הנהיגה - קח את ההמלצות של איתי ודיסקו ואמץ אותן בשתי ידיים. אם יש לך שאלות נוספות שאל, וכמובן העלה את המסלול המתוכנן כדי לקבל עצות ספציפחיות.

יתכן שתרצה לעבור את הגבול לשוויצריה - אין בעיה, אבל שים לב לכך שחוקי הנהיגה שם מבלבלים למדי, וכן לא לשכוח לקנות את מדבקת האוטובאהן כאשר אתה עובר את הגבול. לא נעים לחטוף קנס של כמה מאות פרנקים בגלל השטות הזו. וכמובן, עשה עבודת מטה וקרא על חוקי ומנהגי הנהיגה בכל מקום שאליו אתה מתכוון לנסוע.

אם אתה מתכוון לנסוע לוונציה אל תבנה על הרכב, אלא אם מדובר בטיול יום קצרצר (העיר הזו מצריכה לפחות 3 ימים).

נושא ביטול ההשתתפות העצמית קריטי - בצא את כל ההרחבות האפשריות, גם אם זה מוסיף עוד כמה לירות. בנסיעה האחרונה חסך לי לא מעט ביורוקרטיה, שלא לדבר על מאות אירו.

אל תשאירו ברכב שום רכוש גלוי. בכלל - עדיף שהרכוש יהיה במלון.

תכננו את הנסיעות עם לא יותר מ-200-250 ק"מ ליום, אלא אם מדובר בהעברה ארוכה שמרביתה באטוסטראדה, אז אפשר גם מרחק כפול. אבל דע שזה מתיש. אומדני הזמן בגוגל מאפס אופטימיים, הוסף עליהם 20-30% (פקקים, עבודות בכביש, התברברות, חיפוש חניה וסתם הפסקות קפה ושירותים), וכן אל תשכח שהביקור באתרים גוזל זמן. המוטו שלי הוא פחות אתרים אבל יותר יסודי, ובעיקר בלי לחץ.

דרך אגב, בחצי השנה האחרונה ביקרתי בצפון איטליה פעמיים - 4 ימים בוונציה ושלושה ימים במילאנו. לא כתבתי דיווחים בפורום כיון שהתבססתי על האוטובוס והאוטופוס (וקצת רכבת) - אבל היה נפלא. וכעת בני הבכור עושה שם שבועיים בטיול צלמים, כל יום שולח כמה תמונות מדהימות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

מסכים לגבי ונציה והפתרונות הידועים הם חניה באחד מהחניונים על הכביש המוביל לוונציה, בדגש על לפני הגשר (כמה יורו בודדים ליום) ואז עליה לרכבת זולה מאוד.

בחניונים בתוך העיר (אחרי הגשר) המחיר הוא סביב 30 יורו ליום.

פתרון נוסף הוא לישון בעיר mestre ולנסוע בתח"צ לרכבת.

לעניין החניונים, שים לב שברור לכולם שהרכבים עמוסי ציוד ויש סכנת פריצות, אלו חניונים גדולים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

פתרון נוסף הוא לישון בעיר mestre ולנסוע בתח"צ לרכבת.

לנתי במלון בשם Plaza ממש מול תחנת הרכבת של Mestre. רכשתי מנוי תחב"צ ל-3 ימים שכלל את האוטובוס (אבל לא הרכבת) לוונציה, ושימוש חופשי בוואפורטו. מומלץ ביותר, שכן נסיעה בודדת בוואפורטו, אפילו תחנה אחת לצורך חציית התעלה, עולה 7.5 אירו, וחשוב לתקף את הכרטיס לפני כל נסיעה (בדומה לרב קו). כאמר - שלושה ימים אינטנסיביים בוונציה (כולל מוראנו, בוראנו וטורצ'לו), ויום אחד נסיעה בעיר פאדובה (Padua) (כחצי שעה ברכבת מתחנת Mestre).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדוק בהגדרות כאשר אתה באיטליה. לווייז יש הגדרות ספציפיות לכל מדינה\איזור. למשל, בצרפת, אתה יכול להכניס את דירוג זיהום האויר של הרכב כדי לא להכנס למקומות עם מגבלה מסוג זה. אבל הגדרה זו מופיעה רק כאשר התוכנה מזהה שאתה נמצא בצרפת.

פורסם

בס"ד

הייתי בצפון איטליה במרץ, המסקנות שלי הם:

1. שימוש בכבישי אגרה-תכין כסף קטן(עצה מעולה שנתן לי בפורום, דיסקו) ותשים לב!, לא להכנס בתור של בעלי מנוי, המחסום נפתח אוטומטית וביציאה מהכביש תתבקש להציג קבלה שכמובן אין לך, הנזק? 70 אירו (ואל תשאל איך אני יודע[emoji17]).

2. נהגתי ברכב ידני (פיאט 500 עגלה), עשינו איתה 1300 ק"מ ב 4 ימים, כולל כניסות לערים, היה נחמד מאוד ולא מציק בכלל, בנסיעה על כביש האגרה, שמתי בקרת שיוט.

3. סה"כ, הערים שאני הייתי(בולוניה, פיזה, וונציה, ועוד בדרך משהו), ניתן לנסוע ללא חשש.

בפיזה חניתי מחוץ לאזור העיר העתיקה והלכתי בדרך.

4. בוונציה, החניון שלפני הגשר, עלה משהו כמו 20 אירו לחצי יום, לא יודע איך אנשים כתבו כמה אירו בודדים.

5. חשקה נפשך בקצת אקשן? ישנה אפשרות לשכור פרארי באזור בולוניה, צמוד למפעל מזארטי, המחירים מתחילים מ 70 אירו ל 10 דקות.

לסיכום.. כשראיתי את הפיאט שקיבלתי, חשבתי שאכלתי אותה, וואלה, היה נחמד מאוד, עשתה את שלה וגם חסכה בדלק, בנוסף, היה לה בגאז' גדול.

מומלץ(לפי דעתי בכל אופן) לנסוע על כבישי אגרה, הנסיעה הרבה יותר נינוחה ומהירה (130 קמ"ש באגרה, מול 90 בכביש רגיל) וגם הרכב על בקרת שיוט.

הוויז היה פשוט מדהים, פגע בכל מצלמת מהירות שהייתה, גם בעיר וגם מחוצה לה.

נ.ב: הנהגים האיטלקים, משוגעים לא קטנים, שים לב.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

רותם, כנראה שהיה לך 500L, לא 500. היתה לי כזו בפרובאנס, עם מנוע דיזל צנום אבל פנתרה בהרים.

מה לגבי תשלום בכביש האגרה בכרטיס אשראי?

עריכה: דיברתי עם הבן שלי, שבשבועיים האחרונים עשה כמה אלפי ק"מ באוטוסטראדות של צפון איטליה. משלם את אגרת הכבישים בכרטיס אשראי, פשוט מכניס אותו לחריץ במכונת התשלום, ולאחר שיוצא המחסום נפתח. כנ"ל גם בצרפת.

יש גם כבישים אלקטרוניים בדומה לכביש 6, שבשבילם נרשמים באתר, מגדירים את הרכב (ולרכב שכור אפשר להגדיר את תקופת השכירות) ומשלמים בו. הוא הזכיר את A26 באיזור קומו. אבל אפשר לבדוק באתר האוטוסטראדות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...