Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא השירות של צ'מפיון אלא חוסר שרותיות של המוסך.

אני לא מסכים שהשירות של צמפיון לא אשם. הרי הבחור יצר קשר עם שירות הלקוחות לגבי נושא בסיסי של החלפת סוללה בשלט, אני יותר מבטוח שהוא רחוק מלהיות הראשון שפונה בנושא הזה. מדוע נציג השירות לא בירר את הנושא מול מחלקה טכנית? מדוע לא ניסה לברר אם הלקוח בדק בספר הרכב?

יצא לי פעם אחת בחיי ליצור קשר עם שירות הלקוחות של היבואן (במקרה שלי UMI) בעניין טכני קצת מורכב יותר מסוללה בשלט. עוד לפני שהופנתי למוסך בנושא שאלו אותי ולקחו ממני מספר פרטים לגבי הרכב ובדקו את העניין עבורי מול מחלקה טכנית. תוך פחות משעה חזרו אלי עם תשובה, מה מונע מצ'מפיון לספק ללקוחות שירות בסיסי שכזה באופן דומה במקום לשלוח על כל שטות למוסך?

חוסר השירותיות של המוסך בטח ובטח אם מדובר בלקוח קבוע זה עוד פגם בפני עצמו, נשמע לי הזוי שהמוסך לא יכיר בפרצודורה בסיסית שמופיעה בספר הרכב ואני מניח שהיא משותפת למגוון רחב של רכבי VAG, על פעולה כלכך בסיסית לגבות 350 שקלים? לדעתי זה בזיון. ואם המוסך לא מכיר את הפעולה הבסיסית וחושב שיש צורך בחיבור מחשב גם זה בזיון, לדעתי מדובר בפעולות בסיסיות שמורשי היבואן אמורים לעבור עליהם הדרכות ולהכיר בהם.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לאיזה תגובה אפשר לצפות?

קח תגובה: הלקוח הגיע עם טענה שמפתח הרכב אינו מתפקד לאחר שהחליף בו סוללה, התבקש לפתוח כרטיס על מנת שנוכל לבצע בדיקה מעמיקה לאבחון התקלה ונמסר לו כי בגין התיקון יחוייב במינימום של שעת עבודה בסך 350 ש''ח בתנאי שלא יצטרך עבודות נוספות. הלקוח מרצונו החופשי החליט שלא לבצע את העבודה במוסך. ההצעה ניתנה לפי מחירון עבודה רשמי של המוסך.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

אם זאת התגובה אז הוא ממש יצא בזול שברח משם... עוד היו יכולים להגיד לו שהאוטו יהיה מוכן בסוף היום ואם תהיה בעיה יצלצלו אליו

ואז אחרי שעתיים לקבל טלפון מהפקידה שצריך מפתח חדש ולהחליף את המח המרכזי.. ואולי גם את המרימי שמשות

והרכב לא יהיה מוכן היום...

בקיצור שיכין 2000 ש"ח ויגיע מחר.

אבל זה לא מה שקרה.. שים לב שהוא קודם כל התקשר לשירות לקוחות עוד מהבית.

והשירות כבר ידע את התשובה... אמרו לו צריך לקודד את המפתח , תגיע למוסך.

פורסם

יש לי עמית לעבודה עם 3008. אותו סיפור.

התקשר לשירות לקוחות.

הבחורה הנחמדה מלובינסקי טרחה לצלם ולשלוח לו בפקס את הדף הרלוונטי שמסביר בדיוק מה צריך לעשות.

בסה"כ להצמיד את המפתח לעמוד ההגה במיקום מסויים לכמה שניות אם אני לא טועה.

זה ההבדל בין שירות לקוחות לזימבור לקוחות.

פורסם

רק למען ההגינות הבחור לא לקוח קבע של המוסך אם בכלל, ברכב בוצעו עד היום שני טיפולים, אחד במוסך יבואן והשני במקום ללא קשר ליבואן (כבר לא היה באחריות), מעבר לזה הרכב גם לא היה במוסכים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אם זאת התגובה אז הוא ממש יצא בזול שברח משם... עוד היו יכולים להגיד לו שהאוטו יהיה מוכן בסוף היום ואם תהיה בעיה יצלצלו אליו

ואז אחרי שעתיים לקבל טלפון מהפקידה שצריך מפתח חדש ולהחליף את המח המרכזי.. ואולי גם את המרימי שמשות

והרכב לא יהיה מוכן היום...

בקיצור שיכין 2000 ש"ח ויגיע מחר.

אבל זה לא מה שקרה.. שים לב שהוא קודם כל התקשר לשירות לקוחות עוד מהבית.

והשירות כבר ידע את התשובה... אמרו לו צריך לקודד את המפתח , תגיע למוסך.

שוב לא הובנתי נכון (כנראה הבעיה אצלי).

זאת תגובה שאני ניסחתי בצורה צינית שתבין שאין למה לצפות מתגובת המוסך.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

דווקא הבנתי:-P

התגובה שלי הייתה רק להראות שהיה יכול להיות הרבה יותר גרוע...

מי שעוקב אחרי יצאת צדיק.. אז על קבל שרוף היו כאלה שלקחו 4000 ש"ח,

והיו רמאים קטנים שרק לקחו 1000 או 700 ..

פורסם

באמת מחיר מוגזם לכל הדעות. אבל שימו לב רשום בספר נהג שסיאט ממליצה לפנות למומחה להחלפת הסוללה. אזי גם אם קראנו את ההוראות עדין מספר רב של נהגים יפנו לשירות. בלי קשר לא זכור בכל רכב שהיה לי שהקוד בשלט נמחק עקב החלפת סוללה.

היה גם רכב שהמפתח ספיר שכב במגירה הרבה זמן כשהחלפתי סוללה הכל עבד לא דופי.

פורסם
דווקא הבנתי:-P

התגובה שלי הייתה רק להראות שהיה יכול להיות הרבה יותר גרוע...

מי שעוקב אחרי יצאת צדיק.. אז על קבל שרוף היו כאלה שלקחו 4000 ש"ח,

והיו רמאים קטנים שרק לקחו 1000 או 700 ..

עכשיו גם הבנתי אותך [emoji6]

אכן מתאים ליצאת צדיק ''תראה חיים, תראה איך על משהו פשוט ובסיסי לקחו לו 350 ש''ח''

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אני לא מסכים שהמוסך הוא רק מקור פרנסה.. גם מוסך צריך להפעיל שיקול דעת ולהיות הגון.

מה זה הגון בעינך ? בעיני המוסך הגון שכל שימוש בידע המקצועי שלו עולה כסף - כמה כסף? כמה שהוא קובע.

החבר ביקש להשתמש בידע המקצועי שלהם לפעולה שהוא היה יכול לעשות לבד ולא שאל מה המחיר של ה"תיקון" - יצטרך לשלם גם אם זה עולה 2000 ש"ח.

כשמוסך נותן שירות בחינם - זוהי מחווה ולא שיקול דעת או הוגנות.

כמו שרשמו כאן - שכר לימוד קטן מאוד ללמה צריך לפתוח ספר רכב ולדעת את הבסיס של הבסיס.

Miata ND2

פורסם

זה ממש לא נכון ולא חוקי.

לפי החוק כל מוסך מחליט מראש מה מחיר שעת עבודה שלו וחייב שלט גדול מאיר עניים עם מחיר שעת העבודה.

אם מוסך מחליט שאצלו שעת עבודה היא 1000 ש"ח שיועיל בטובו לרשום זאת.

במקרה שלנו לא היו חלפים , הייתה רק עבודה.

הם ידעו מראש (או אמורים היו לדעת) שמדובר רק בקידוד וזה פחות מ 5דקות עבודה.

ולפי זה הם היו צריכים לחייב.

אבל לא.. יכול להיות שהם לא מקצוענים ולא ידעו כמה זמן זה יקח..

יכול להיות שהיצרן הגדיר קידוד מפתח כשעה עבודה (לא מאמין).

אבל בפירוש לנפח שעות זה לא הגון ולא חוקי..

פורסם

בין שאר עיסוקיי אני עצמאי, ונותן שירותי ייעוץ. יותר מפעם קרה שפנה אלי לקוח מזדמן, לא מהלקוחות הקבועים שלי (אפילו לקוח של מישהו אחר)

וביקש עזרה. אם מדובר בדבר קטן יחסית אני בד"כ לא אקח כסף - יש אנשים שלא אראה אותם יותר, והרוב באזישהוא שלב חוזרים ומזמינים עבודה בתשלום.

אם הייתי דורש תשלום בהתחלה היו משלמים - אבל אני משוכנע שרובם לא היו חוזרים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מקומם ביותר. 350 שח עם 5 דקות עבודה. לדעתי בלי קשר למחיר שנגזל בעסק/מוסך "עבודות" של חמש דקות הרווח הרבה יותר גדול כאשר במקרה כזה "עבודה" קצרה נעשת בחינם

פורסם
עכשיו גם הבנתי אותך [emoji6]

אכן מתאים ליצאת צדיק ''תראה חיים, תראה איך על משהו פשוט ובסיסי לקחו לו 350 ש''ח''

לא מתאים ליצאת צדיק בכלל.

אתה ועוד רבים, מאמינים (בצדק. סוג של) שבמוסך היו צריכים להגדיל ראש וללכת צעד קטן קדימה למען לקוח. למה לא בעצם? זה לא באמת עולה לכם 350 ש״ח לעזור במשהו קטן, ועל הדרך אולי להרוויח לקוח שיבוא לטפל אצלכם בעתיד. מצד שני, למוסך יש מחירון עבור מתן שירות. התקשרת או הגעת לבקש שירות? תשלם. לא טוב לך? תמשיך למוסך הבא. מדינה חופשית. אם תזכר בתוכנית יצאת צדיק, היו בעלי מקצוע שהגיעו וביקשו את המינימום שמגיע להם, והיו גם בודדים שלא לקחו שקל אפילו שהגיעו למעשה עד הלקוח. לצפות לג׳סטה און דה האוס זה נחמד, אבל לא לבנות רק על זה.

פורסם

למוסך מותר לגבות כסף על שירות.

לעניות דעתי זאת פרוצדורה קלאסית להשתמש בה לקידום שיווקי, לא לגבות עליה כסף, או לגבות מחיר סימלי.

המוסך בחר לגבות מחיר מלא, וזאת זכותו המלאה.

בטווח הארוך - שכרו יצא בהפסדו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...