Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה יקר? כן! בהחלט! האם זה יהיה יותר זול אצל יצרן רכב אחר? אני בספק. נתקלתי במחירים המוגזמים הללו גם אצל יצרנים אחרים. זה לא חריג בעולם של המוסכים המורשים. הלקוח בהחלט נמצא כאן במלכוד. מצד אחד אנשים אומרים: עדיף ללכת על חלפים מקוריים, מצד שני, לפחות בזמן האחריות ולפעמים גם אחריו, אומרים עדיף אצל מוסך מורשה כי הוא מכיר את הרכב הכי טוב, היבואן יגלה רצון טוב אחרי תקופת האחריות וכו' - כל זה מוביל לחשבוניות כמו זו שקיבלת כאן.

קוראים לזה טיפול "גדול", אבל בפועל מה שהוחלף כאן זה שמנים, פילטרים ובלמים קדמיים. משהו שכל אחד עם ידיים טובות וקצת כלים וידע מלימוד עצמי יכול לעשות לבד. ישנם חלקים שבוודאי עדיף מקוריים כי המקוריים לא עולים הרבה יותר מתחליפיים, למשל שמנים, פילטרים (כשקונים לבד ולא דרך המוסך, כמובן), ישנם חלקים שהמקורי עולה הרבה יותר מתחליפי, לא בגלל שהוא הרבה יותר טוב, אלא בגלל שכך יצרן/יבואן הרכב מתמחר זאת, למשל הרפידות והצלחות. אפשר היה לחסוך הרבה ע"י קניה עצמית ומוסך כללי, ועוד יותר אם אתה יודע לעבוד לבד.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נחיצות ומחיר החלפת חלקי מעצור - דובר (חלקים ועבודה! אני לא הייתי מסתפק בצלחת מיצרן לא מוכר!)

כנופיה (יש המון כבוד!) או טיפול עצמאי אחר לא מתאים לרכב באחריות. אחרת באמת באמת חבל על הכסף לקנות רכב חדש!

את עיני צד מחיר עבודה בלבד 910 ש"ח לפני מע"מ ולפני 10% הנחה, ולא כולל עבודת הקודש: חלקי מעצור.

אם החלפת שמן גיר כוללת פירוקים מיוחדים (חלקי מרכב כמו גשר או חלקים מניעים) אני יכול לקבל את זה. אם מדובר על עבודה של חיבור למכונה בלבד שמבצעת את החלפת השמן (אפילו מעל שעה עם ליפט, אפילו מכונה יקרה) אני חושב שמדובר במחיר מוגזם מאוד!

לקוח עם הבנה היה יכול לגלח מאות רבות של שקלים (מסננים מסויימים תוספים כאמור, ברקסים במקום אחר אם אכן צריך והגיע המועד, חריטת צלחות או צלחת מחברה מוכרת בחצי מחיר וכו'), ועדיין נראה לי שנעשתה כאן שחיטה לא כשרה.

פורסם

הבעיה היחידה פה, אלה התוספים שדחפו פנימה. אם הודיעו לך עליהם ואתה אישרת, זה סיפור אחד. אם לא, זכותך לבוא לשם ולבקש החזר.

בשאר הדברים אני לא רואה בעיה - טיפול, החלפת שמן גיר, החלפת רפידות וצלחות, פלוס מספר שעות עבודה ומע"מ והגעת לסכום לא מבוטל כלל.

פורסם

מוסך מורשה מטעם היבואן לטפל ברכבים שהוא מייבא.

אתה מקבל אחריות על החלקים שאתה משלם עליהם ואתה מקבל חלקים שהם מקוריים או תואמי מקור איכותיים. כן זה עולה כסף השקט הנפשי הזה.

כן - גם אפשר לחסוך המון אם אתה הולך ורוכש שמן איכותי שגם עומד בתקנים שהיצרן דורש לרכב שלך וסוג המנוע.

אפשר לחסוך המון אם אתה מברר מראש איזה שמן CVT הוא נכון לרכב שלך.

ואפשר לחסוך הרבה מאוד ע"י רכשית רכיבי בלמים (רפידות, צלחות, נוזל בלם)

לאמר את האמת גם עלות מסנן האוויר נראית מאוד גבוהה

ואז אתה צריך לגשת למוסך שאתה מקבל עליו הרבה המלצות או לפקח על העבודה בעצמך אם יש לך את הידע וגם כאן ניתן לחסוך.

זו החלטה שלך.

אני באופן אישי מטפל בהרבה מאוד מהדברים ברכבים שלי לבד - בחלק אני מעדיף בשביל הנוחות אפילו לגשת למוסך פרטי ולפקח על העבודה בעצמי ולשלם מחיר נמוך יחסית על העבודה של בעל המוסך.

ורק במקרים בהם אני רוצה לוודא שהרכב טופל בחלפים מקוריים ע"י גורם מוסמך לטיפול ברכב שלי וגם לקבל אחריות על החלפים והעבודה - כמו למשל משאבת דלק, רצועת טיימינג, משאבת מים - כל עבודה שנוגעת ישירות במנוע ורכיביו הפנימיים - אגש למוסך מורשה או מכון מומחה.

וגם כל טיפול שלישי שנעשה באחד מהרכבים שלי אני בכל זאת מקפיד לקפוץ למוסך ולבקש מהמכונאי לבדוק היטב את הרכב - בכל זאת יש להם נסיון ועין - שלי לא תהיה כנראה אף פעם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מיצובישי אאוטלנדר 2016. טיפול 80000 בסה"כ. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה !

4868 ש"ח לטיפול שלוקח 3 שעות במקסימום?

האם אסור להתקרב למוסך מורשה שמרשה לעצמו.

מאד אוהב את המיצובישי שלי....אבל בעתיד אחפש רכב שונה ולו רק בגלל העושק הזה.

ב-3 שנים וקצת שמחזיק את הרכב עשיתי 4 טיפולים שעלו לי 15000 ש"ח

אחינו, רואים את השטויות האלה בכל מקום.

חבר שלי נכנס למוסך מורשה של סקודה עם בעיית נזילת מים קשה בסופרב- רצו 3800 או משהו כזה על משאבה חדשה.

הרים כמה טלפונים, קנה את החלק באיביי ויצא ב 1700 טוטאל.

פורסם (נערך)

תסלח לי, אבל אתה אשם, תלך למוסך, כל מוסך ותבקש להחליף שמן פילטר ופילטר אויר, ותצא ב 500 שקלים.

החלטת ללכת על הביוקר אז תשלם עבור פילטר ושמן 5000 שקלים, לא יאומן! זה מקומם ופשוט הזיה, אלה אם עשית פוטושופ לקבלה הזאת, ותלמד, כשלוקחים רכב לטיפול, לוקחים יום חופש, או הולכים ביום החופשי שלך ונשארים לייד הרכב, ולא שולחים ככה בוא תיקח ותחזיר, כי על זה משלמים ביוקר בסוף.

מיצובישי אאוטלנדר 2016. טיפול 80000 בסה"כ. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה !

4868 ש"ח לטיפול שלוקח 3 שעות במקסימום?

האם אסור להתקרב למוסך מורשה שמרשה לעצמו.

מאד אוהב את המיצובישי שלי....אבל בעתיד אחפש רכב שונה ולו רק בגלל העושק הזה.

ב-3 שנים וקצת שמחזיק את הרכב עשיתי 4 טיפולים שעלו לי 15000 ש"ח

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תפסיק לקשקש. הוא לא החליף פילטר ושמן ב-5 אלף ש״ח, אלא יותר מזה. בנוסף, תשווה תפוחים לתפוחים או אל תשווה בכלל - אתה יודע להגיד בוודאות שהוא היה משלם משמעותית פחות במוסך אחר שהיה עושה שימוש באותם חלקים מקוריים? מאיפה לך שהוא לא לקח יום חופש?

פורסם

מה שהביא אותי לטיפול עצמאי ברכבים שלי היה טיפול גדול (טיפול של 7 שנים) שבוצע בסובארו שלי במוסך מרכזי ועלה לי 7 אלף שקלים אחרי הנחות.

ומה הוא כלל?

רצועת טיימינג וסט פולים ומותחנים

מכסי שסתומים (בסובארו יש שניים)

החלפת מצתים

החלפת פילטר משאבת דלק

החלפת פילטר אוויר מנוע

החלפת פילטר מזגן

החלפת מסנן שמן

שמן

החלפת ווישרים

זה ממה שאני זוכר ויכול להיות שהיו שם בטיפול הזה גם רפידות אחוריות - לא בטוח.

פעם ב7 שנים להוציא על סובארו במרוכז 7 אלף שקל זה לא כזה נורא סה"כ כשחושבים על זה אבל עדיין לאכול לקרדה.

ועדיין - רצועת טיימינג לא הייתי עושה בשום מקום אחר מאשר מוסך מורשה אלא אם כן פעם הבאה אחליט לעשות בעצמי (יש סיכוי רציני שכן)

רק זה לבד לפחות 3200 שקלים

מאז התחלתי לטפל בעצמי והייתי רוצה לאמר שאני חוסך הון - חסכתי ללא ספק, גם היו לי הוצאות חד פעמיות על כלים שעדיין פה ושם יש - לאורך שנים זה יחסוך לי עשרות אלפי שקלים יחד עם זאת - אני מעריך מאוד את הנוחות והשקט שבטיפול במוסכים המורשים - מאוד!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אלו המחירים בארץ..אנחנו כבר רגילים שהכל פה יקר, אגב זה לא שהמוסך הזה ספציפית משחיל אותך, כל המוסכים משחילים אותנו.

אחי גר בארצות הברית, בדיוק ביצע טיפול 15,000 לקיה סורנטו שלו, כולל טסט שילם 60 דולר. (כולל עבודה כן?).

פה טיפול ראשון מעפן על אותה קיה סורנטו עולה הרבה יותר.

קיה זה רק הקוריוז, זה ככה בכל הרכבים והמותגים כמובן.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

המחירים פה גבוהים ואני לא מבין את אלו שאומרים שהם לא בצידוק של 'זה טיפול גדול'.

המחיר לעבודה עצמה בסדר, המחיר לחלקים הזוי.

בורג ריקון עם שייבה מעל 100 שקל, מה לעזאזל?

שמן מנוע, פילטר מזגן.. מחירים לא נורמליים, ואני לא מדבר על ברקסים ב500 שקל לרפידות.

פעם הבאה תקנה את החלפים בעצמך ותחסוך 500 שקל בשקט.

פורסם

אני רואה את המחירים שמציגים כאן ורועד מפחד

אני כבר שבע שנים עושה טיפולים במוסך מורשה טויוטה

טיפולים קטנים, טיפולים גדולים, טיפולי אמצע חיים

ועד כמה שזכור לי הטיפולים הכי גדולים היו בסביבות 1,800 ש"ח

אולי פעם עברתי מאחר והחליפו מצבר

גם ככה יש טיפול אחד בשנה

פורסם

אם אתה משלם למוסך מורשה טויוטה על צלחות ורפידות בלימה מקוריות ופלאגים מקוריים אירידיום, המחירים שלהם לא רחוקים למה שרואים כאן. כל היתר יותר זול .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה לא זול, אבל נורמלי לחלוטין, במידה ומדובר בחלקים מקוריים בלבד.

החליפו לך פה צלחות ורפידות, שמן גיר וכו'...

דפקו אותך באיזה 250 ש"ח בתוספים ובפקק אם לא שאלו אותך מראש.

על טיפול כזה רצית לשלם 1000 שח?!

אצלי רק הברקסים במרכזי יוצא 6500 שח שתיכנס לפרופורציות.

החליפו לך ים דברים. זה טיפול חריג בגודלו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אם אתה משלם למוסך מורשה טויוטה על צלחות ורפידות בלימה מקוריות ופלאגים מקוריים אירידיום, המחירים שלהם לא רחוקים למה שרואים כאן. כל היתר יותר זול .

כבר החלפתי צלחות ורפידות מקוריות וגם פלאגים מקוריים

אני שם הכל מקורי ומעולם לא שילמתי כאלה סכומים

מה שכן אני מוריד דבר ראשון את כל התוספות שהשחילו לו כאן ומדי פעם קונה בחצי חינם תוספים ברבע מחיר. יש להם מוצרים מקוריים של STP

• תוכן חדש...