Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני נוהג ברכב ישן עם שווי שוק זול מאוד (אני מניח מחירון בפועל באזור ה 7-8 גג). מה קורה במידה ונניח נכנס בי רכב מאחור (לא משנה איפה, אני מתכוון שהרכב שני אשם) וגורם נזק שעולה על X כש X זה "סכום הטוטאל לוסט" שמוגדר אני מניח איפשהו (האם X מוגדר איפשהו באחוזים? והאם X קבוע לגבי כל רכב בכל עלות שהיא?)

ז"א, האם במצב כזה שהרכב שלי שווה 7-8 חוטף נזק שתיקונו נניח 7-8K, חברת הביטוח של הצד האשם יכולה פשוט להחליט לשלם לי 7-8K ולסגור ענין? או שהם חייבים לתקן את הנזק? במילים אחרות האם יש לי (לצד הניזוק) Say בענין ואני יכול לעמוד על כך שיתקנו לי את הרכב, או שהכל מסתכם בעלות כספית ויכולים לשחרר אותי לשלום?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

טוטאל לוסט בעברית נקרא "אובדן מוחלט" והוא אם הנזק גבוה מ-60% משווי הרכב, משמע 4200-4800 שקל בדוגמא שלך.

בכל נזק ששמאי מעריך במעל 60% משווי הרכב הרכב מורד מהכביש, נמכר לחלפים ובעל הרכב מקבל את שוויו.

ראה למשל פה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יבוא שמאי מחברת הביטוח,מעריך את הנזק.

אם הנזק הוא 50% ויותר משווי הרכב,אתה מקבל מחירון והרכב הולך לחברת הביטוח.

פגוש+פנס בקלות עוברים את ה4000 ש"ח.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אכן כפי שחששתי, באסה.

תודה על התשובות! :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)
באסה?

כנראה הסיכוי היחיד שלך לקבל על הרכב הזה סכום כזה.

התכוונתי באסה אם זה יקרה בפועל, כי הרכב שווה לי הרבה יותר כשהוא נוסע וחי לעומת השווי שלו בכסף. הערך הכספי שלו וכמה אקבל עליו פחות מעניין אותי, למעשה אני חושב שכבר החלטתי עם עצמי שכשאחליט להפרד לא אנסה למכור אותו בכלל (בהנחה שיהיה רלוונטי) ואמסור אותו למישהו ש\אם ירצה בלי כסף. זה רכב שממש גדל עם המשפחה (קניתי כשהבן הקטן שלי היה תינוק והיום הוא בן 10) וכמה שזה מוזר, אני חושב שאני קשור אליו, קצת.

נכון.

אבל אם הרכב במצב מכני טוב ונוסע, חבל לאבד אותו בשביל 7000 שקל.

לא רק זה הענין. מבחינתי המצב הוא שהרכבים היחידים שאני חושב שיתאימו לי במקומו הם שניים - אימפלה חדשה יותר או ניסן מקסימה בני 4-5. כנראה אחת מאלו תהיה המחליפה לכשיגיע הזמן, אבל בשביל אלה אני צריך להוציא סכום לא קטן שלא מתוכנן כרגע מבחינתי. מה שאומר שאם מחר הוא מת לי במקרה, כנראה אצטרך להוציא כסף מוקדם מהרגיל או להתפשר על משהו אחר זול יותר ואני לא רוצה.

כרגע אני לא רואה בו שום חסרונות: חזק (יחסית יחסית), נוח, שקט, אמין יחסית, מזגן מקפיא, חסכוני (מערכת גז) ועושה 110 ק"מ ביום בלי להתבכיין.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אם קורה מקרה כזה שהרכב שווה נניח 8 וגובה הנזק 5. השמאי של הצד הפוגע רוצה להשבית את הרכב ואתה מעדיף לתקן.

אתה מביא שמאי פרטי, מסביר לו שאתה רוצה לתקן. הוא כותב לך שהרכב הספציפי שלך שווה 12 כי מצבו טוב מהממוצע לגילו והשקעת בו איבזור מיוחד וכו וכו.

ואז אפשר לתקן. עשיתי פעם מהלך כזה.

החיסרון הוא, שאם תיקון בחלקים לא מקוריים ועבודה פחות טובה יעלה נניח 4, והתיקון כמו שהיית רוצה עולה 6, תצטרך לפעמים להתפשר על רמת התיקון כדי לא להגיע לאיזור ה50%

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

או לאתר את החלקים שאתה מעוניין בהם בעצמך (בדרך כלל מפירוק ומקורי) ולחסוך וגם לשמור על איכות התיקון.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...