Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שיש רכב לימוד נהיגה עם תיקון סטייה מהנתיב, בלם יד אוטומטי, DRL, היל הולדר, ומחוון העלת/הורדת הילך בלוח שעונים.

לדוגמא תלמיד שלמד לנהוג לפני 10 ניגש לטסט ונכשל על אי שמירה על מרכז הנתיב, אי הפעלת בלם יד בחניה, אי הדלקת אורות בביניערוני, דרדור לאחור בזינוק בעליה ואי החלפת הילוכים בתזמון הנכון.

היום אותו תלמיד וירטואלי עם אותה רמת מיומנות ניגש ברכב מודרני ועבר כי כל הדברים האלו מתבצעים אוטומטית.

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.

מה היחס למערכות האלו במהלך לימוד נהיגה וטסט?

פורסם

אתה לא יכול לנתק את המערכות הללו בצורה טריוויאלית.

גם מהנדס שלמד הנדסה לפני 50 שנה, היה צריך לבצע את רב החישובים שלו ידנית. היום יש לאותו מהנדס שלל כלים לביצוע חישובים בצורה סופר מהירה - איך התעשייה מתייחסת לזה? היא לא, בסופו של דבר מהנדס צריך להבין היטב מה שהוא עושה, גם אם הוא נעזר בעזרים המקלים מאד את חייו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני אשאל אחרת, הרי יש עדיין נניח 50% רכבי לימוד ללא המערכות האלו, יוצא מצב שהתלמידים לא עומדים בתנאים שווים בטסט, לא?

אין איזה תקן שמסדיר את העיניין?

פורסם (נערך)

גם בעבר הם לא היו שווים. זכור לי שתלמידים רבים דאגו ללמוד על רכב מונע בדיזל כי אמרו להם שיותר קל לעשות איתו זינוק בעליה. או שעם רכב כזה או אחר קל יותר לחנות או לכוון מראות בלי שטח מת.

על הדברים הקריטיים עדיין ניתן לבחון, זה שהמערכת מתריעה או מתקנת לא אומר שהבוחן לא ישים לב שהתלמיד לא שומר על הנתיב.

שאר הדברים שהזכרת הם לרוב ענין של שכחה לרגע שיכולה לקרות גם לנהג ותיק. אז אולי התלמיד ניצל בזכות התזכורת הספציפית שהיתה. באותה מידה הוא יכול היה לשכוח אלמנט אחר שאין לו תזכורת. זה לא שונה מתלמיד שנכשל כי נהג מגעיל עשה לו דווקא לעומת תלמיד שנבחן בשעה פחות עמוסה ולא נתקל בכלל בסיטואציה.

ובכל מקרה, לא ניתן לעצור את הטכנולוגיה או לדאוג לאחידות ברכבים. כן יש דרישה שרכב לימוד נהיגה לא יהיה בן מעל ל-x שנים כך שכאשר טכנולוגיה הופכת לסטנדרט תוך פרק זמן מסויים היא מגיעה אל כל הרכבים.

ובכל מקרה ברגע שהטסט הוא בכביש ציבורי הוא לעולם לא יהיה אחיד לכולם, אתה בטח מכיר סיפורים על אלה שהיה להם טסט קל ולא בקשו מהם לחנות ואלה שביקשו מהם חניה בצד שמאל בשיפוע מטורף בכביש עמוס.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

תודה.

יש בחלק מהמכוניות מערכת שמירה על הנתיב שאפשר להגדיר בכמה מצבים:

התראה בלבד.

תיקון כשהרכב מתקרב לקווים של הנתיב על הכביש.

שמירת הרכב במרכז הנתיב.

אני לא בטוח שבוחן יכול לשים לב לפעולת המערכת במצב שלישי ונראה לי די תמוה אם מאפשרים לתלמיד לגשת לטסט בלי לכבות את המערכת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה לא שונה ממורה נהיגה עם סופר מיני ומורה נהיגה עם ג'יפ. צריך פחות שיעורים ויותר קל לעבור טסט בסופר מיני. בסוף מקבלים את אותו רישיון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דווקא לזה יש התייחסות מסויימת בחוק. רכב לימוד נהיגה לא יכול להיות קצר יותר מ 3.8 מטר, מה שמסנן את כל המיני וחלק מסופר מיני.

פורסם

האמת שמערכת לתיקון סטייה לנתיב טכנית אפשר לבטל אבל כנראה שגם למורה נהיגה שנמצא שעות על הכביש היא נותנת הקלה. לדעתי דווקא המערכת הזו מקשה על לימוד הנהיגה. ההיגוי ברכבים המודרניים גם כך מעורפל והמערכת שהיא פועלת עוד יותר מערפלת אותו במיוחד כאשר צריכים לעבור נתיבים ומדליקים איתות ופתאום המערכת מתבטלת במכה מניסיון ברכב שיש לי. כיום ההפערים המהותים די זניחים בין הרכבים. בשנות ה90 מי שנהג על משפחתית חדשה לאותם שנים לעומת רכב בתחילת שנות ה80 מדובר לעיתים בפערים גדולים. ההתקדמות היום ברכבים ה"ממוצעים" היא הרבה יותר קטנה ומינורית. תכלס ההבדל הכי מהותי כמו שציינו כאן הוא ללמוד נהיגה על רכב עם מנוע חלש ורגיש לכיבוי מנוע לעומת מנוע דיזל חזק שהרבה הרבה פחות רגיש.

פורסם

מעניין איך זה ללמוד זינוק בעלייה ברכב עם מערכת עזר לזינוק בעלייה ואז לעבור לרכב שאין בו מערכת כזאת.

נראה לי לא פשוט לנהג חדש שבכלל לא יודע שאין מערכת כזאת ברכב אחר.

פורסם

ממורה נהיגה שאני מכיר הוא אומר שלא כל רכב מאושר ללימוד נהיגה למשל היו כמה רכבים עם בלם יד חשמלי שעשו להם בעיות

על הסיאט לאון שהוא מלמד הוא אמר לי שhill holder חייב להיות מבוטל בלימוד ובטסט

• תוכן חדש...