Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ימני 2019 - התרשמות ראשונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד שיהיה מבחן מסודר ומקיף, בע"ה בימינו אנו,

היום חזרתי משלושה ימים במדבר, ולטיול הצטרף ג'ימני סטנדרטי בתול כביום ירידתו מהאוניה.

הדבר הזה מתוק שאין דברים כאלה. כמות תשומת הלב שהרכב משך במדבר היתה עצומה. עצרו אותנו, ניגשו לצלם, שאלו וביררו.

ניכר כי הרכב שופר ממש בכל פרמטר אפשרי, לרבות נוחות ממש טובה בשטח. לא עוד ריסוק עצמות, הפרדת חוליות והרכבתן מחדש.

פשוט במצב סטנדרטי - נוח לנסיעה.

יש כמה פאולים קטנים שאשמור למבחן שעוד יהיה. אבל בגדול - אם חשקה נפשכם - הוא בהחלט נושא את שם הג'ימני בזכות.

המחיר קצת קפץ להחל מכמעט 133.0 אש"ח לידני ועד 145.0 אש"ח לאוטומטי.

ביג לייק לסוזוקי.

DSCF5506 - Copy.JPG

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ביג לייק, חוץ מהעניין הפעוט הזה של המחיר, שזה פשוט פונקציה של חוסר הצע זמני, לא איזו עלות ייצור מטורפת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לחלוטין ביקוש והיצע.

השמועות מדברות על חודשים ארוכים של המתנה בבריטניה, ועל מפעל ביפן שלא מצליח לספק את הביקוש.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

פורסם

הדגם בטיול היה ידני או אוטומאטי?

איזה דגם בכלל עדיף לשטח, האטומאטי או הידני?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מה שהיה איתנו בטיול היה אוטומטי.

אני לא מוצא סיבה להניח שהאוטומטי פצצה והידני יהיה פחות טוב.

לשטח, עדיף אוטומטי, הרבה יותר קל בעיקר בעבירות בעיתית בה אתה לא צריך להתעסק או לחשוש מדימום מנוע.

לידני יש יתרון גדול בבלימת מנוע. בידני בירידות תלולות אתה שם בהילוך ראשון LOW ונותן לרכב לרדת לאט על ההילוך. באוטומטי ההילוך הראשון יותר ארוך ולכן לרכבי שטח אוטומטיים יש נטייה 'לרוץ' מהר מדי בירידות תלולות ואתה צריך למתן את המהירות עם הברקסים. זה חושף אותך לאפשרות של נעילת גלגלים בגלל הברקס ואז החלקה. מהר מאוד לומדים לשלוט בזה, ואני מדבר על 0.0005% מהשהות שלך בשטח. למכוניות אוטומטיות הוסיפו סוג של בקרת ירידה במדרון, בה אתה לוחץ על כפתור והרכב לבד מגביל את המהירות ל 5-8 קמ"ש. יש לזה שתי בעיות: 1. זה מהר מדי. מאוד מהר מדי. 2. בירידות עם דרדרת, כל נגיעה של הרכב בברקס נועלת את הגלגלים ואתה מחליק. אישית - לא אוהב את זה.

עוד יתרון לידני - חסכון בדלק.

מעבר לכך - אוטומטי זה אחלה, כל עוד אתה מבין מתי להוריד ל LOW ולא לטגן את הגיר האוטומטי בשטח.

פורסם

נראה לי רכב חביב מאוד ששופר והגיע לבשלות מעניינת, גם בנסיעה פחות קופצנית, מרחב בשורה

הראשונה, מראה מסוקס יותר ומנוע חזק ויעיל... על פניו חבילה משכנעת, אבל אוי המחיר.

בושה ממש!

אך? למה?

רכב צריך למכור כמו כל מוצר אחר,לא? יש מטרת רווח בקצה, לא?

לא מבין וגם לא מנסה, פשוט לא קונה! שהם המבינים ימכרו את מה שהם מבינים בו טוב ממני.

כמו עם הפיאט 500X שנמכרת עדיין במחיר גבוה מדי , אבל אנשים לא פראיירים, הם פשוט לא

קונים וה500X נמכר בכמויות קטנטנות שעם היה נמכר ב15 אלף פחות, היו רואים ממנו מלא, כי

כחבילה כוללת, הוא מוצר מצויין ואמין,אופנתי וחסכוני יחסית... אבל אוי לחזירות. גם מחירו כיד2

הפיאט נמכרת במחיר גבוה ונתקעת בשוק המשומשות... ולא נמכרת (להבדיל מהסוזוקי).

פורסם

המחיר של הג׳ימני הוא כמו המחיר של קורולה היברידית מאובזרת.

השאלה היא כזאת -

שימו כרגע בצד את יכולות השטח של הג׳ימני, ברור שכאן הוא בליגה משל עצמו ויש לו VFM מטורף מהבחינה הזאת מול לנד קרוזר ודומיו.

אבל איך הוא בכביש? האם הוא משתווה לקורולה המדוברת? פחות טוב מבחינת נוחות/ביצועים (חיסכון בדלק בטח לא כמו היברידית)? פחות טוב משמעותית? יותר טוב?

האם מישהו שקונה אותו בשביל נסועה של 99% נסיעות מנהלתיות ופעם ב טיול שטח קל בצפון/דרום יסבול מהרכב?

כי אני יודע שסמוראי היה עינוי מבחינת נוחות, וג׳ימני הקודם היה בערך כמו סוויפט שנת 95. האם יש שיפור משמעותי בג׳ימני החדש?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין לך מה להשוות אותו לא לקורולה מאובזרת ולא לקורולה מודל 96'.

בדיוק כמו שלא תשווה גולף GTI שמוצעת כאן למכירה ב 135.0 אש"ח לקורולה מאובזרת.

מי שרוצה ג'ימני זה כדי שתהיה לו היכולת לרדת לשטח לכל מסלול.

מי שרוצה קורולה, לרדת לשטח בשבילו זה אבק, ואבק זה איכס.

כרכב עירוני הוא קל מאוד לתמרון, זריז, בעל רדיוס סיבוב מצחיק, וככל הנראה יהיה גם babe magnet לא קטן.

אתה מדבר על סמוראי? למה? מה הקשר ביניהם? למה לא תשווה בין קורולה 84' לקורולה 2019? אותו ההבדל יהיה גם בג'ימני.

השאלה שאין לי עליה תשובה, היא בהינתן 150.0 אש"ח - אני קונה ג'ימני חדש עם כל המשתמע מזה שזה רכב חדש או לנדקרוזר קצר / ארוך משומש בן עשר בערך.

פורסם

ראיתי אחד כזה צבוע בירוק בכביש, אכן נראה כמו בייבי מרצדס G.

ג'ימני תמיד היה חזק בשטח אבל הדרך לשם על הכביש הייתה בעוכריו. השאלה אם הנושא הזה שופר כי רוב התלונות ששמעתי היו על הנסיעה למדבר וחזרה. בקיצור, איך הוא בכביש?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם

שופר בכל פרמטר.

כאמור מהתרשמות ראשונית לא מעמיקה, עד שיהיה מבחן מסודר ומפורט.

פורסם
מה שהיה איתנו בטיול היה אוטומטי.

אני לא מוצא סיבה להניח שהאוטומטי פצצה והידני יהיה פחות טוב.

לשטח, עדיף אוטומטי, הרבה יותר קל בעיקר בעבירות בעיתית בה אתה לא צריך להתעסק או לחשוש מדימום מנוע.

אם הבנתי אותך נכון, לנהג מיומן עם גיר ידני, אין סיבה לשקול אוט', נכון?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא בהכרח.

אוטומטי בשטח - גיר פלנטרי - זה נהדר.

רציף או רובוטי בשטח - לא לחשוב על זה.

פורסם

בעבר תקפתי את המחיר ואת היבואן, ונראה שבאמת לפחות כרגע הדבר נובע בעיקר מהקצאות מאוד נמוכות ובביקוש גבוה שהיצרן לא עומד בו, או בקיצור - טעיתי, אבל מה שמעניין אותי הוא אם זה השתנה בעתיד?

נקבע פה רף מחיר גבוה, ומההיכרות עם יבואן סוזוקי הוא לא בדיוק יבואן שפוגע במחירון של הרכבים שלו.

פרט לכך הרכב הזה בהחלט פורט על כל המייתרים, ולא רק של חובבי שטח מושבעים. הוא יכול להיות גם להיט בעיר כפי שהוזכר, ולהיט אצל בנות המין היפה ולהיט אצל נערות ונערים מתבגרים. השוק שלו בהחלט בעל פוטנציאל גדול מאוד, וזה טוב מצד אחד, אבל מצד שני מגדיל את סימני השאלה על הסיכוי שנקבל תמחור קל לעיכול...

מה לדעתכם הסיכוי שבעתיד (שנתיים-שלוש) כאשר הייצור כבר יעמוד בביקוש המחיר ירד ב-15-20 אלף שקלים לטווח קצת יותר קל לעיכול?

מחכים למבחן של יורדי השטח של הפורום.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

המחיר שלו יירד רק אם המכירות יירדו.

גם היצרן לא ימהר לתת מחיר אטרקטיבי לייבואן כל עוד יש ביקוש עצום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בשאלה שלי דיברתי על תסריט שבעיות הייצור נפתרו, כלומר יש מספיק גימיני לכל דורש בלי זמן המתנה ארוך.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...