Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מבטח מקיף, וגם לא צד ג'.

כאחד שהנסועה שלו מועטה, אני לוקח את הסיכון של פגיעה (באשמתי) בצד ג'.

זה נקרא לבטח את עצמי, כמו שהחברות הגדולות מתנהלות.

כנראה שלא למדת סטטיסטיקה בטח לא אקטואריה.

אפילו חברות הביטוח מבטחות את כלי הרכב שלהם בחברת ביטוח.

אם לפוה"ש אין רכוש מוצהר ואין לו הכנסה מדווחת ואין לו מצפון אז במה הוא מסתכן ?

גם לחייזר אין בעיה אבל לאדם נורמטיבי לא הייתי מציע להיות חייב לחברת ביטוח כמה מאות אלפי ש"ח בתיק הוצל"פ.

ראשית עיקול על כל משכורתו למעט כאלפיים ש"ח למחיה

שנית אמצעי אכיפה כמו אין אפשרות לקבל כרטיס אשראי , רשיון נהיגה יציאה לחו"ל

בקיצור לא חיים.

והכל כדי לחסוך 1000 ש"ח לשנה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין את התופעה - בא אדם לפורום להתיעץ, ומיד קופצים עליו בלי לתת כלל עזרה לשאלה הספציפית. ויש את אלה שמגדילים ונותנים עצות בלי להבין בעצמם מה הבדל בין צד ג' לחובה.

אפשר להניח שפות"ש ילד גדול, יודע מה זה ביטוח חובה/צד ג'/מקיף ועשה את הבחירה שלו.

לשאלה הספציפית - מי החברות שסיננו כשביקשת ביטוח חובה בלבד? ניסית סוכנים פרטים (גדולים וקטנים)?

בעבר הרחוק עשיתי רק ביטוח חובה וזכזור לי שזה היה אפשרי. עשיתי את זה דרך סוכנות הביטוח של הטכניון.

פורסם

אני לא מאמין שצד ג' יעלה לו 1000 ש"ח בשנה .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

גולו - אתה מספיק וותיק בפורום כדי להכיר את הדינמיקה שלו. חבר פורום פותח שרשור עם ידיעה או שאלה מסויימת, והדיון מתרחב ומתפתח בכיוונים שונים. במקרה זה, בקו התחתון, מצד אחד חברי הפורום אינם יכולים להסביר מדוע חברות הביטוח אינן מעוניינות לבטח אותו בביטוח שהוא מבקש, מצד שני אנשים משיאים עצות כמיטב הבנתם. תהליך שגרתי לגמרי כאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מניסיון אישי במשך מספר שנים.

ניתן לבטח ביטוח רכב חובה בחברה הביטוח - X,

ביטוח צד ג' או ביטוח מקיף בחברת הביטוח - Y.

כמובן שחברת הביטוח Y מציעה להפחית את עלות הביטוח צד ג' או הביטוח המקיף,

באם תבצע אצלה את שני הביטוחים לרכב חובה + צד ג/מקיף.

כך שמניסיוני לא צריכה לפותח השרשור בעיה לבטח את רכבו רק בביטוח חובה.

פורסם

אייל - אין לנו מושג מה עברו התעבורתי של פות"ש. אולי הוא סוחב על גבו הרשעות תעבורה ? אולי ריבוי תביעות ביטוח? יש הרבה סיבות לכך שחברה תסרב לבטח אדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אני לא מבין את התופעה - בא אדם לפורום להתיעץ, ומיד קופצים עליו בלי לתת כלל עזרה לשאלה הספציפית. ויש את אלה שמגדילים ונותנים עצות בלי להבין בעצמם מה הבדל בין צד ג' לחובה.

אפשר להניח שפות"ש ילד גדול, יודע מה זה ביטוח חובה/צד ג'/מקיף ועשה את הבחירה שלו.

לשאלה הספציפית - מי החברות שסיננו כשביקשת ביטוח חובה בלבד? ניסית סוכנים פרטים (גדולים וקטנים)?

בעבר הרחוק עשיתי רק ביטוח חובה וזכזור לי שזה היה אפשרי. עשיתי את זה דרך סוכנות הביטוח של הטכניון.

קופצים עליו כי רוצים בטובתו וכדי למנוע ממנו לעשות טעויות שיכולות לעלות לו ביוקר.

לגבי ההבדל בין צד ג לחובה, מדובר בטעות בניואנס. וזו גם טעות,לא רק שלא מטעה אלא גם לא משנה את ההמלצה הכללית של לעשות צד ג.

אפשר להניח שהוא ילד גדול ואפשר להניח שהוא גם לא יודע את המשמעויות לנהוג ללא צד ג.

אז כל עוד אנחנו רק מניחים כאן עדיף לומר מה קורה אם.. במקום לומר לו אתה ילד גדול, לתת לו שם של סוכנות ושיתמודד..

אתה רוצה להיות במקום שמישהו גורם לך נזק לרכב ואין לו צד ג׳..?!

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם (נערך)

אפרופו תשלומים, מישהו מבין את הרציונל לפיו ביטוח צד ג'/מקיף אינו תופס מסגרת אשראי, בעוד ביטוח חובה מחייב מסגרת אשראי פנויה? אם כבר רצוי שההיפך יהיה הנכון.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)
אפרופו תשלומים, מישהו מבין את הרציונל לפיו ביטוח צד ג'/מקיף אינו תופס מסגרת אשראי, בעוד ביטוח חובה מחייב מסגרת אשראי פנויה? אם כבר רצוי שההיפך יהיה הנכון.

צד ג׳ מבוצע כעסקה פתוחה.

זאת אומרת כל חודש חברת האשראי מבצעת חיוב חד פעמי לכרטיס האשראי שלך. סטייל הוראת קבע

לעומת ביטוח חובה שבו סך הכולל של העסקה מחויב ונפרס לתשלומים.

למה זה ככה איני בדיוק יודע.

כנראה כי תשלום ביטוח החובה מועבר לצד ג

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם (נערך)
היי,

האם יש דרך לבטח את הרכב רק חובה ולמה נציגי חברות הביטוח נשמעים כבויים כשאתה מבקש רק לבטח חובה ....

תודה

זה בגלל שחברות הביטוח משתמשות בביטוח החובה ככלי למשוך לקוחות לביטוחים מקיפים.

ביטוח החובה זה צ'ופר\עונש שהמדינה העניקה להן ב 2001 כשהסירה ידיה מביטוח החובה (עד אז המדינה ביטחה נזקי גוף, והחברות רק נזקי רכוש).

כמובן שכמו הרבה דברים אצלנו מה שהתחיל כרעיון טוב (יעול! יעול! יעול!), התברר ככלי לדפוק את האזרחים: אנשים כמו פות"ש ורוכבי דו גלגלי בעיקר.

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

כאמור, בעבר היתה תקופה שהיתי מבוטח רק בביטוח חובה. הנסיעות שלי היו 2000 ק''מ בשנה והייתי סטודנט תפרן במיוחד. שרדתי את זה וזה אפשרי. כמובן שלא מומלץ.

עלה לי רעיון נוסף שרוצה להציע - בביטוח צד ג' כלולים כל מני תוספות שמייקרות אותו ואפשר לוותר עליהם - גרירה, שמשות וכו'. תנסה לבדוק מול הסוכן מה הביטוח צד ג' הזול ביותר שיש לו - בלי תוספות, עם השתתפות עצמית מקסימאלית או אפילו מוגדלת. יתכן שמוצר כזה יעלה קרוב ל500 ש''ח.

פורסם

אסור לסוכן ביטוח להתנער ממך אם אתה מעוניין לעשות רק חובה.

תתעקש, תסביר למי שמדבר איתך שהוא פועל בניגול לחוק, ושהוא מחויב על פי תקנות הביטוח למכור ביטוח חובה בלבד.

אני באופן קבוע מפריד מקיף וחובה, בכל פעם מחדש מנסים להתנער, אחרי שאני מבהיר שני יודע מה מגיע לי, הם מתרצים מיד ומוכרים לי בדיוק מה שאני רוצה.

בהצלחה.

פורסם
ולא רק זה, גם גובים קרדיט על תשלומים.
פורסם

לא ציינת אם הסיבה נובעת מעבר ביטוחי.

חב' הביטוח לא יכולות להתנות ביטוח 1 באחר, פעם היה ככה אך

כיום השתנה המצב ואם חב' לא מעוניינת לעשות רק חובה אזי

תפנה או תיידע אותם שאתה תפנה למפקחת על הביטוח.

מעבר לכך אני מסכים וחושב שמאד חשוב לציין שלא מומלץ בלשון המעטה

לנסוע בלי צד ג לפחות.

כדאי מאד להקשיב לחוכמת הפורום.

• תוכן חדש...