Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולא רק זה, גם גובים קרדיט על תשלומים.

עד כמה שאני זוכר נותנים לך אפשרות לבחור במספר תשלומים מסויים "על חשבון הביטוח", כלומר ללא רבית. מעבר למספר תשלומים זה העסקה הופכת לעסקת קרדיט ואז הריבית היא עניין שבינך לבין חברת האשראי, ובדרך כלל מדובר בריבית גבוהה. אבל, כאמור, גובה הריבית נגזרת מההסכם שלך עם חברת האשראי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא מבין את התופעה - בא אדם לפורום להתיעץ, ומיד קופצים עליו בלי לתת כלל עזרה לשאלה הספציפית. ויש את אלה שמגדילים ונותנים עצות בלי להבין בעצמם מה הבדל בין צד ג' לחובה.

אפשר להניח שפות"ש ילד גדול, יודע מה זה ביטוח חובה/צד ג'/מקיף ועשה את הבחירה שלו.

לשאלה הספציפית - מי החברות שסיננו כשביקשת ביטוח חובה בלבד? ניסית סוכנים פרטים (גדולים וקטנים)?

בעבר הרחוק עשיתי רק ביטוח חובה וזכזור לי שזה היה אפשרי. עשיתי את זה דרך סוכנות הביטוח של הטכניון.

חברי הפורום הם לא בוטים, הם נותנים תשובות ממיטב ידיעותיהם וניסיונם. אני, למשל, עונה לחברי הפורום כמו שהייתי מייעץ לחבר.

קרה לי לא פעם ששאלתי שאלה בפורום וקיבלתי תשובות ששינו את הדיעה שלי לחלוטין (בקטע טוב).

כל אחד יעשה עם התשובות מה שהוא רוצה. אני לא בודק אם פות"ש התייחס לתשובה שלי ולא באמת אכפת לי. עדיין יש ערך לתשובות האלה והן בהחלט יכולות לעזור לאנשים אחרים במצב דומה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
כאמור, בעבר היתה תקופה שהיתי מבוטח רק בביטוח חובה. הנסיעות שלי היו 2000 ק''מ בשנה והייתי סטודנט תפרן במיוחד. שרדתי את זה וזה אפשרי. כמובן שלא מומלץ.

עלה לי רעיון נוסף שרוצה להציע - בביטוח צד ג' כלולים כל מני תוספות שמייקרות אותו ואפשר לוותר עליהם - גרירה, שמשות וכו'. תנסה לבדוק מול הסוכן מה הביטוח צד ג' הזול ביותר שיש לו - בלי תוספות, עם השתתפות עצמית מקסימאלית או אפילו מוגדלת. יתכן שמוצר כזה יעלה קרוב ל500 ש''ח.

אם אתה לא יכול לעמוד בכ 800₪ בשנה לצד ג' (זה מה ששילמתי כנהג בן 24 על צד ג' לפנדה) אתה פשוט לא צריך להחזיק רכב.

אין רכב בכבישי שעולה לך פחות מכמה אלפי שקלים בשנה על ירידת ערך, תיקונים וטיפולים - אם אתה יכול לעמוד בזה, מה שאתה חייב לעשות בשביל ליטרלי להמשיך לנסוע ברכב, אתה יכול גם לעמוד בצד ג', ואם אתה לא יכול - אתה צריך להתנייד בתחבורה ציבורית.

בנוסף למה שספריאל אמר - דואגים לפות"ש אבל גם לעצמנו, אם מחר יכנס בי מישהו בלי צד ג' רוב הסיכויים שאני אהיה בבאסה של החיים ואמצא את עצמי תובע את חברת הביטוח שלי. לעומת זאת, לגמרי קיימת סיטואציה של פלוני שבא לפורום להתייעץ בלי להבין כמו שצריך במה מדובר, "הרביצו בו תורה" בפורום, החכים פלוני, עשה צד ג' והלך להפיץ את תורת הפורום לאחרים.

פורסם
אם אתה לא יכול לעמוד בכ 800₪ בשנה לצד ג' (זה מה ששילמתי כנהג בן 24 על צד ג' לפנדה) אתה פשוט לא צריך להחזיק רכב.

אין רכב בכבישי שעולה לך פחות מכמה אלפי שקלים בשנה על ירידת ערך, תיקונים וטיפולים - אם אתה יכול לעמוד בזה, מה שאתה חייב לעשות בשביל ליטרלי להמשיך לנסוע ברכב, אתה יכול גם לעמוד בצד ג', ואם אתה לא יכול - אתה צריך להתנייד בתחבורה ציבורית.

בנוסף למה שספריאל אמר - דואגים לפות"ש אבל גם לעצמנו, אם מחר יכנס בי מישהו בלי צד ג' רוב הסיכויים שאני אהיה בבאסה של החיים ואמצא את עצמי תובע את חברת הביטוח שלי. לעומת זאת, לגמרי קיימת סיטואציה של פלוני שבא לפורום להתייעץ בלי להבין כמו שצריך במה מדובר, "הרביצו בו תורה" בפורום, החכים פלוני, עשה צד ג' והלך להפיץ את תורת הפורום לאחרים.

ביטוח צד ג׳ צריך להיות חובה בחוק, כדי שלא יווצר מצב שנהג תובע את חברת הביטוח שלו בגלל תאונה שלא באשמתו. זה פשוט לא הוגן שנהג שמישהו נכנס בו גם יאבד את הנחת העדר תביעות.

פורסם

עקב רגולציה משנת 2018 ביטוח חובה לא רווחי לחברות הביטוח ולכן הועלו הפרמיות והרווחים של חברות הביטוח על ביטוח צד ג ומקיף.

אפשר לראות את זה בדוחות הכספיים של שנת 2018 של חברות הביטוח.

• תוכן חדש...