Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה פעמים יוצא שאני מגיע לרמזור על 50-60 קמש ומאט.

כשאני מגיע להילוך שלישי אני כבר על 15-20 קמש

אז אני עובר ישירות להילוך ראשון.

יש בעיה עם זה? פוגע בגיר ?

שאלה נוספת:

לפעמים ברמזור אני רוצה להוריד את הרגל מהקלאץ' אז משלב ניוטרל. זה מפריע?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משך השנים הרבות בהן נהגתי בידני בהחלט נהגתי לרדת מרביעי לשני ויותר מאוחר (כאשר נוסף הילוך) - מחמישי לשלישי. זה כרוך בגלישה ממושכת בניוטרל ושילוב עדין של הקלאץ'. לא בטוח עד כמה זה בריא לקלאץ', אם כי לא זכורה לי חוויה של החלפתו גם ברכבים בני 120,000 ק"מ.

עוד הערה - מוציא לניוטרל (סרק). במצב הזה לא משולב שום דבר.

לגבי עמידה בניטורל - בהחלט נהגתי לעשות זאת. מייד יגיע חן ויספר שחייבים להציב את ידית ההילוכים בראשון על מנת לאפשר תנועה מיידית במקרה הפתעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינה מכאנית, אין שום בעיה לעבור מכל הילוך לכל הילוך שמתאים למהירות הנסיעה.

מבחינה מכאנית, אפילו מומלץ לשלב ניוטראל בעמידה ולא לעמוד שעות עם קלאץ לחוץ.

מבחינת בטיחות וגהות מיד ידאגו לחפור לך.

יום טוב גם לך

פורסם

אני רק תוהה איך אתה מצליח להיכנס להילוך ראשון תוך כדי תנועה.. אצלי באוטו זה כמעט לא אפשרי..

בכל מקרה אני אישית נוטה לרדת גג להילוך שלישי (וגם זה אגב עם Rev matching) ומשם גולש בניוטרל.

אם זאת סיטואציה שאולי תדרוש גם תגובה מידית (סטייל פקק וכדומה) מוריד גם לשני (שוב עם ref match).

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

פורסם

היולוך ראשון מאוד קצר, אין שום סיבה לשלב אותו (לצורך האטה) ברוב המקרים, זה יקפיץ את הטורים ויביא לתגובה עצבנית, הילוך שני יספיק, אבל אתה יכול לעבור מרביעי לשני, אין שום בעיה עם זה.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל הילוך ראשון הוא לא מסונכרן כך שקשה לשלב אותו במהירויות גבוהות יחסית.

בכל מקרה נילוך ראשון מכניסים רכב שמהירות הרכב מאוד נמוכה או לחילופין נוהגים בעליה תלולה ששני לא יסחוב כמו שצריך

פורסם (נערך)

לא רואה צורך או היגיון בלרדת לראשון, אם אני מתכוון לעצור הכי נמוך שאני יורד זה לשלישי ומשם בלמים פלוס קלאץ׳ עד לעצירה מוחלטת. אם יוצא שהרמזור נגיד מתחיל להתחלף ואפשר להמשיך במומנטום של הנסיעה אז אני מאט אולי להילוך שני וממשיך. הילוך ראשון זה כבר כשירדתי למהירות של 8-10 קמ״ש ומתחת לזה, אני לא משתמש בהילוך ראשון לצורך האטת הרכב ולצורך בלימה אין בזה שום היגיון, רק כשאני צריך להתאים אותו למהירות נסיעה (ממש נמוכה על סף עצירה) קיימת מתוך מטרה להמשיך בתנועה ולא לעצור.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
הרבה פעמים יוצא שאני מגיע לרמזור על 50-60 קמש ומאט.

כשאני מגיע להילוך שלישי אני כבר על 15-20 קמש

אז אני עובר ישירות להילוך ראשון.

יש בעיה עם זה? פוגע בגיר ?

שאלה נוספת:

לפעמים ברמזור אני רוצה להוריד את הרגל מהקלאץ' אז משלב ניוטרל. זה מפריע?

אם אתה לקראת עצירה ב 20 קמ"ש, תעביר משלישי לניוטרל, תשחרר קלאץ' ותעצור. כשתרצה לנסוע, תשלב לראשון.

כל זמן שהררכב עומד ברמזור, הגיר בניוטרל והרגל נחה, לא לוחצת על הקלאץ'.

הקלאץ' מופרד אך ורק במצבים הבאים:

1. זינוק מהמקום.

2. החלפת הילוכים.

בכל יתר הזמן הקלאץ' מחובר. הוא מיועד לניתוק רגעי של התמסורת מהמנוע, לא לניתוק ממושך. בשביל ניתוק ממושך יש ניוטרל.

פורסם
אותי לימדו שלהילוך ראשון אפשר להכניס רק במצב עמידה.

זה היה נכון עד שהופיעו מכוניות טורבו עם נפח מנוע קטן, בלי מומנט בסל"ד נמוך והילוכים ארוכים מאוד לטובת חיסכון בדלק.

במכוניות כאלה אנחנו נדרשים לרדת להילוך ראשון במהירות נמוכה של 5-7 קמ"ש פשוט כיוון שההילוך השני לא סוחב בכלל, במיוחד אם יש עליה קטנה.

פורסם (נערך)

כשהגיר הרובוטי גסס במשך יותר משנה בגרנדה פונטו שהיתה לי, הייתי נאלץ לעבוד במצב ידני (שעבד באופן חלקי), זה היה כיף ולא פגם יותר מדי בצריכת הדלק.

הילוכים 2, 4 ו 5 לא היו משתלבים ברגיל. הפתרון היה להתחיל נסיעה בראשון, למשוך אותו לסל"ד גבוה יחסית, להוציא לניוטרל (כמו במשאית), להחזיר חזרה למוד ידני, הילוך שלישי היה משתלב. מושך גם אותו לסל"ד די גבוה (4,000-4,500), עד איזור ה 60-70 קמ"ש, מוציא לניוטרל, מחזיר למוד ידני, הילוך חמישי היה משתלב. הגיר ברכב היה קצר מאוד, כך שניתן היה להאיץ בצורה סבירה למרות הבור של ההילוך השני והרביעי. down shifting בין ההילוכים, באותה צורה. מדי פעם נשמעו חריקות במעברי ההילוכים בגלל שחיקה של הסנכרונים בגיר, אבל זו מחלה שהחלה ברכב עוד לפני שעבר לידיים שלי והרובוט היה תקין.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

כל יום בפקק אני מוריד משלישי לראשון כי זה טבעו של הפקק, להאיץ, לעצור ולהאיץ שוב, אני משתדל לפתח מרחק סביר שלא ידחפו לי אבל עדיין יאפשר לי נסיעה רצופה. במקרה הזה אין בריריה ולשלב לראשון כדי לזחול 10 קמ"ש.

בשביל עצירה ברמזור אין טעם לבלום עם הגיר כי הבלאי של הגיר והקלאץ' יותר גבוהים מזה של הברקסים.

• תוכן חדש...