Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מורי הנהיגה מלמדים את התלמידים להמתין ברמזור עם הילוך ראשון משולב וקלאץ' לחוץ.

זה אולי טוב בשביל התלמידים, שלא יסתבכו עם שילוב הילוך כשצריך להתחיל לנסוע אבל ביום יום כדאי להמתין בניוטרל.

להחזיק קלאץ' במשך דקות ארוכות מעייף את הרגל, מעייף את הקלאץ' ואת מנגנון ההפעלה שלו וכמו שאמרתי מקודם - קלאץ' מיועד לניתוק רגעי לצורך החלפת הילוך ולא מעבר לכך.

לגי השאלה המקורית - בגיר ידני אפשר לעבור מכל הילוך קידמי לכל הילוך קידמי אחר בכל סדר שרוצים ובכל זמן שרוצים כל עוד מהיורות הרכב מתאימה להילוך שרוצים לשלב.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום בעיה, לזכרוני על מספר הרכבים הידניים שנהגתי עליהן ישנם רכבים שאם הרכב בתנועה הילוך ראשון סוג של ננעל ואין אפשרות לשלב אותו מעל לקמש מסויים

לדוגמה אצל חבר בפיגו 206 שלו (די ישנה) את ההילוך הראשון ניתן לשלב בכל רגע נתון גם אם הרכב על מהירות 100 קמש.

באופל שהיית לי וברנו הקיימת שילוב הילוך ראשון מתאפשר רק לאחר ירידה מ10 קמש..

בפועל אני מדלג חופשי על הילוכים (רק בהאטה ובהורדה שלהם כמובן)

החמישי לשלישי, או מרביעי לשני, הילוך ראשון בדרך כלל משלב רק בתחילת נסיעה/פקק/עלייה שלאחר מכן יש צומת אז "גולש" על הילוך ראשון.

פורסם

אם אני כרגע על 50 קמש, בהילוך שלישי ולוחץ על הברקס לקראת רמזור,

זה בסדר מבחינת המנוע + קלאץ + גיר שאעבור משלישי לניוטרל עד עצירה מוחלטת,

וכשהרמזור יתחלף לירוק אשלב ראשון ואסע?

פעם אמרו לי שלא בריא לשלב ניוטרל לצורך ברקס

אבל כמו שכתבו פה עמידה ממשוכת עם רגל על הקלאץ׳ מעייפת את הרגל ואולי גם את הקלאץ׳

פורסם
אם אני כרגע על 50 קמש, בהילוך שלישי ולוחץ על הברקס לקראת רמזור,

זה בסדר מבחינת המנוע + קלאץ + גיר שאעבור משלישי לניוטרל עד עצירה מוחלטת,

וכשהרמזור יתחלף לירוק אשלב ראשון ואסע?

מבחינה מכאנית זה בסדר גמור ואפילו מומלץ.

אישית אני, בבלימה לפני רמזור אדום (או כל גורם אחר שדורש עצירה מלאה) מוציא לניוטראל ברגע שהסל"ד בהילוך שבו אני נוסע כרגע יורד נמוך, לא משנה אם זה שישי או שני. לא מוריד הילוכים כלל בבלימה לעצירה. לא מוצא בזה שום טעם.

יום טוב גם לך

פורסם

אני יורד בדילוגים, נניח חמישי - שלישי - עצירה עם קלאץ' לחוץ (אבל ידית בשלישי או שני, יוצאת לניוטרל רק בעצירה).

הבעיה היא שביום יום אני נוהג באוטומטי, צריך לחדש את המיומנות בידני כל פעם מחדש

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מבחינה מכאנית זה בסדר גמור ואפילו מומלץ.

אישית אני, בבלימה לפני רמזור אדום (או כל גורם אחר שדורש עצירה מלאה) מוציא לניוטראל ברגע שהסל"ד בהילוך שבו אני נוסע כרגע יורד נמוך, לא משנה אם זה שישי או שני. לא מוריד הילוכים כלל בבלימה לעצירה. לא מוצא בזה שום טעם.

אז אני בסדר עם ניוטרל?

פורסם
אז אני בסדר עם ניוטרל?

אני חושב שכתבו לך את זה פה מספיק פעמים בשביל שתסיק מסקנות. חותמת נוטריון לא תקבל פה (אלא אם ישה יקמבן אותך)

יום טוב גם לך

פורסם

בארץ אם תכניסו ניוטרל ברמזור, ואיך שיתחלף לירוק תכניסו ראשון, ועד שתחזיקו חצי קלאץ ותתחילו לנוע, הצפירות מאחורה לא יפסיקו.

פורסם

בדיוק בשביל זה יש ברמזור אדום - צהוב שמשמעותו "היכון לתנועה". שלוש שניות מלאות צריכות להספיק כדי להעביר את הידית לראשון גם ברכב קשה במיוחד.

אם אתה נלחץ מזה תעביר את הידית לראשון כאשר אתה רואה את הרמזור הצולב מתחלף לצהוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בארץ אם תכניסו ניוטרל ברמזור, ואיך שיתחלף לירוק תכניסו ראשון, ועד שתחזיקו חצי קלאץ ותתחילו לנוע, הצפירות מאחורה לא יפסיקו.
זה בדיוק קו המחשבה של מורי הנהיגה. לתלמיד נהיגה לוקח יחסית הרבה זמן לבצע את זה, אז הם מלמדים להמתין עם הילוך משולב.

כשאתה מספיק מיומן, הפעולה הזו לוקחת בדיוק חצי שניה.

פורסם

התגובה של הרכב לא נשמעת הכי בריאה כשיורדים מ-2 או מ-3 ל1 לפני עצירה (או לצורך עצירה), אני לא רואה גם יותר מידי תועלת בזה. מה לשמור על הברקסים? זה לא שאתה משלב להילוך נמוך בירידות בדרך לירושלים...

פורסם
התגובה של הרכב לא נשמעת הכי בריאה כשיורדים מ-2 או מ-3 ל1 לפני עצירה (או לצורך עצירה), אני לא רואה גם יותר מידי תועלת בזה. מה לשמור על הברקסים? זה לא שאתה משלב להילוך נמוך בירידות בדרך לירושלים...
לעבור מ 3 לניוטרל עד עצירה מלאה

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

פורסם
לעבור מ 3 לניוטרל עד עצירה מלאה

זה בדרך כלל מה שאני עושה.

אם אני בא במהירות יחסית גבוהה לפני רמזור ולפני עצירה אז מוריד מ-3 ל-2 ואז ניוטרל. ל-1 אף פעם לא, אני לא חושב שזה הכי בריא לגיר, זה גם מרגיש ככה, יותר מידי כוח שמופעל בלי צורך הכרחי.

פורסם
זה בדרך כלל מה שאני עושה.

אם אני בא במהירות יחסית גבוהה לפני רמזור ולפני עצירה אז מוריד מ-3 ל-2 ואז ניוטרל. ל-1 אף פעם לא, אני לא חושב שזה הכי בריא לגיר, זה גם מרגיש ככה, יותר מידי כוח שמופעל בלי צורך הכרחי.

אוקי

אז אני מניח שהכל טוב

בלי קשר לא נוח להחזיק קלאץ כל עצירה

• תוכן חדש...