Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרבות נהיגה ביפן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יצא לי לנהוג בחו"ל רק בארה"ב במשך שבועיים (אזור טקסס, אני יודע שלא בכל מקום שם זה ככה) ויש כמה דברים שיצא לי ממש להתפעל מהם שם:

1. במשך שבועיים בכל סוגי הכבישים שם (כולל עירוניים צפופים) לא שמעתי אפילו צפירה אחת. אפילו לא אחת, כולל פעם שנתקעתי כמו אדיוט בימני עם אדום כשאלה שמאחורה ציפו שאפנה ימינה כי לא היו מכוניות משמאל, היו כמה פרצופים תמוהים במראה אבל לא צפירות.

2. מרווח בין מכוניות ברמזור. כמעט לעולם לא תראו רכב נצמד לזה שלפניו וכמובן שלא תוקע מבטים לרכב שלידו :p

כל זה פשוט בגלל שלא יודעים אם לנהג ברכב השני יש אקדח או אין.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בחיפושית היה חסר לי כפתור 4 וינקרים -:)

אבל עובדה, לפני שנה - שנתיים לא ראיתי נהגים בארץ מודים לנהגים אחרים בצורה הזאת ועכשיו אני כן רואה.

מישהו שכח להדליק אורות בלילה, אתה מסמן לו עם עם האור הגבוה, הוא שם לב. מדליק את האורות ו"מודה לך" עם 4 וינקרים.

בבריטניה יש כאלה שפשוט מאותתים ממש מהר ימינה שמאלה ימינה שמאלה במקום 4 ווינקרים.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מסכים שיש הרבה דברים שבהם התרבות שלהם מגזימה עם הנימוס. אבל בהיבט של הנהגים, רואה רק יתרונות להם. נסיעה בארץ זה נורא

פורסם

לא, הנהיגה בארץ לא כזאת נוראית - למען האמת? דיי ממוצעת.

נהגתי ברוב אירופה אני חושב (קפריסין,רומניה,אוסטריה,גרמניה,צרפת,בריטניה,נורווגיה ועוד) - יש מקומות שבהם באמת האדיבות והנחמדות על הכביש מפתיעים לטובה(בריטניה), למרות שגם שמה יש נהגים פרועים.

יש מקומות שאולי הנהיגם טובים יותר אבל לא אדיבים יותר(נסו לעבור נתיב באוטובאן בגרמניה, גם אם תאותתו ותבקשו יפה לעבור אנשים ישימו גז מהר-מהר רק לא לתת לך לעבור לפניהם).

ויש מקומות כמו אוסטריה שהופתעתי לגלות שאנחנו פראיירים מולם והנהגים מופרעים שמה לגמרי(ובואו לא נדבר עם רומניה או דרום איטליה, שהם פשוט עולים לכביש במחשבה "יאללה, בא לי למות היום")

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

נהגתי בקיץ האחרון בקנדה - מה אגיד - כבישים רחבים נהגים אדיבים אבל: צפירות ברמזור - לא חסרות. נהגים שחוסמים כביש 15 דקות בהמתנה לחניה - יש. וגם מחוץ לכביש נתקלתי בלא מעט התנהגות מגעילה, כזו שלא היתה מביישת ערסים מהסוג הכי ערסי בישראל, ואפילו ניסיונות לתחמן אותי בחנויות. קולגה שחזר משנתיים השתלמות בטורונטו היה המום כאשר סיפרתי זאת - טוען שאני נתקלתי בשבועיים ביותר התנהגות חריגה ממה שוא ראה בשנתיים. אבל ככה זה כשעובדים במקום מכובד מאד, וה-small talk בישיבת הבור הוא על הסנאים בחצר של השכן ולא על פוליטיקה.

למי שציין את הפניות שמאלה בירוק כאשר גם לבאים מנגד יש ירוק - זו הנורמה בעולם. גם לפניה ימינה ברמזור אדום (אם כי על זה יש וריאציות, במרבית אירופה מקובל שהדבר מותר רק אם יש תמרור או רמזור המתיר זאת, ואז ההתייחסות היא כאל תמרור עצור. אבל בעצם זה קיים אצלנו בצורה אחרת - הנתיב שמימין לאי תנועה קטן, עם תמרור "תן זכות קדימה". אבל נושא הרמזור הירוק בכיוונים נגדיים היה קיים בעבר (ישה העלה פעם את תקנות התעבורה המקורות מ-1961, וזה קיים שם), אבל הועלם כאשר המחקק הבין שעם תרבות הנהיגה הישראלית (בתירוץ שהנהגים הישראליים הגיעו מהרבה מקומות עם תרבויות שונות) לא מסתדר עם זה.

לגבי ה"תודה" - בהחלט קיימת בארץ, בהנפת יד. באותה מידה יש גם תנועות מזרחיות מגונות. חייב לומר שהערתי על נושא התאורה, או על אורות שרופים, להרבה מאד נהגים. גם הערס המפחיד ביותר אמר תודה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעוונותיי הצלחתי פעם לנסוע כמה קילומטרים בלי אורות (איילון, מרוב תאורה חיצונית לא שמים לב). בחור טוב מיהר לתמרן מאחוריי ולהבהב ב_איטיות_, מה שגרם להבין מיד שלא מדובר בסימון "תזוז מהנתיב" אלא "שכחת להדליק".

קשה להסביר במילים, אבל זה היה מהלך גם אדיב וגם ברור להפליא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קשה להסביר במילים, אבל זה היה מהלך גם אדיב וגם ברור להפליא.

בהחלט, גם זה. מחזיקים את האור הגבוה דלוק למשך איזה שניה וחצי - שתי שניות.

פורסם
רק בארץ...נשגב מבינתי כיצד ניתן לנהוג בערב\לילה (לא אחה"צ...חושך מוחלט) - ללא אורות..:|

מה אתה מסתמך על התאורה בכביש\נהגים אחרים? המצבר עומד למות וזה מה שייתן לך עוד כמה שעות\ימים ?

רואה את זה לצערי כל יום בדרך ל\מ העבודה (כבישים 1 ו444)

Zהמקרה היחיד ששמתי לב שזה מגיע מטעמי חסכון על נורות (ולא על מצבר, מה הקשר?) זה נהגי מונית שמדליקים ממש כשיש חושך ולא רק כשיורדת השמש, הם מחכים לרגע האחרון.

נהגים רגילים זה מגיע מ2 סיבות:

א. תאורת פנים הרכב דולקת תמיד ברכבים מהעשור וחצי האחרונים, ולכן קשה יותר לשים לב במידה ושכחת לעשות פעולה פשוטה

ב. חוסר הכרות עם הפעלת האורות (שזו בושה לדעתי, הרי זו פעולה שמבוצעת כל יום, ודומה ברוב הרכבים, אני מכיר רק 2 אופציות לבקרת אורות, או ידית איתות עם גלגלת, או חוגה שנמצאת מתחת ללוח השעונים כמו בפורד וואג)

פורסם

קצת מוזרה התמיהה של הבחור בוידיאו מהארבע ויניקרים אלא אם כן מעולם לא נהג באירופה, ובטח לא באנגליה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

זה בא ביחד עם א' דווקא.

ב' קורה לא מעט, אני רואה עשרות כל חודש שלא מבדילים בין הפעלה של אור חניה לאור רגיל, לא לדבר על אור גבוה בכלל.

לא יודעים לכבות את פנסי הערפל או להבדיל אפילו בין אור כבוי לדלוק

פורסם

בקשר לאורות כבויים. אני מתקשה להבין איך ב 2019 עדיין יש אפשרות למצב כזה.

אימפלה 2005 - חיישן אורות

ספארק 2013 - אין חיישן אורות אבל במתג אורות יש או כבוי או אוטומט (ברירת המחדל) - אוטומט אומר שהאורות נדלקים עם המנוע

ספארק 2016 - חיישן אורות

סוניק 2014 - כמו ספארק 2013 - אורות דלוקים תמיד

מסקנה? לאשתי אין מושג איך מדליקים אורות ברכב :p

לא אבל באמת, איך לא חשבו פשוט לפתור את זה אם לא ע"י חיישן אורות אז כמו בשברולטים בצורה הכי "מפגרת" - דיפולט נדלק עם המנוע, כבה אם בא לך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תראה, עצרתי פעם ליד איזה גברת שנסעה בלילה עם DRL כדי להעיר לה שעליה להאיר. לא היה לה מושג שזו תאורת יום, ושבלילה צריך לסובב את המתג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כייף לראות את זה, אבל גם בארץ אנשים נחמדים. פעם רציתי להשתלב לכביש מהיר והרכב שבנתיב היה יחסית רחוק, אז השתלבתי וכבר במהלך ההשתלבות הוא שם גז כדי לא לתת לי להכנס ובכל זאת נכנסתי, ואז הוא עקף אותי בפראות ודפק לי ברקסים בניסיון נואש שאני אתקע בו, ממש חוויה נחמדה אחלה בנאדם

פורסם
בקשר לאורות כבויים. אני מתקשה להבין איך ב 2019 עדיין יש אפשרות למצב כזה.

אימפלה 2005 - חיישן אורות

ספארק 2013 - אין חיישן אורות אבל במתג אורות יש או כבוי או אוטומט (ברירת המחדל) - אוטומט אומר שהאורות נדלקים עם המנוע

ספארק 2016 - חיישן אורות

סוניק 2014 - כמו ספארק 2013 - אורות דלוקים תמיד

מסקנה? לאשתי אין מושג איך מדליקים אורות ברכב [emoji14]

לא אבל באמת, איך לא חשבו פשוט לפתור את זה אם לא ע"י חיישן אורות אז כמו בשברולטים בצורה הכי "מפגרת" - דיפולט נדלק עם המנוע, כבה אם בא לך.

כי לצערי הרב יש את זה רק באמריקאיו.. עוד יותר הורג אותי שיצרו נורות לד שדולקות תמיד drl, במקום שהנורות הרגילות ידלקו תמיד. פשוט טמטום או רצון למכור עוד רכיב שיתקלקל (נורות לד).

הנה עכשיו הערתי למישהי עם פיקנטו שהיא עם אור חניה, כיבתה את האורות. סימנתי שוב. הדליקה חניה. סימנתי לה עם האצבעות שצריך לסובב פעמיים את המתג. כיבתה את האור ועשתה לי "יאללה יאללה סע"... אחר כך נעמדתי לידה ברמזור והיא התעלמה כמו פרחה. אין מנוס...

• תוכן חדש...