Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כדאיות החלפת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם כבר ספגו ירידת ערך חדה ,קשה מאוד למכור רכב במחירון ,את הרכב הזה הם מכירים רכב אחר משומש יכול ליהית בור ללא תחתית .

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא משנה מה שהיה בעבר, משנה רק מה שיהיה בעתיד. לכן השאלה כמה הרכב איבד פחות רלוונטית, חשוב רק כמה הוא ימשיך לאבד.

והאיבוד ערך של רכב ששווה בפועל 80-85(?) לעומת רכב ב-30 אלף , זה בכלל לא פרופורציונלי. כול שכן, שיש את ההיבט הפסיכולוגי האדיר של הורדת החזר הלוואה חודשי מ-1800 לסביב ה-800 שקל.

וכול רכב משומש יכול להיות בור ללא תחתית, אז מה? אם מישהו יבקש המלצה לרכב ב-30 אלף אז מיד נפנה אותו לרכישת רכב ב-80-90 אלף?

פורסם
לעבור מרכב של 90 אלף לרכב של 30 אלף זה מפחית את ההלוואה מ-1800 ל-700 שקל בחודש, ובאותו זמן מפחית את הירידת ערך בערך ב-800 שקל בחודש.

איך זה לא משמעותי מבחינה כספית וממליצים להם להשאר עם הרכב הקיים, נשגב מבינתי.

זה לא בהרבה שונה ממישהו שיבקש המלצה לרכב ב-30 אלף, אבל תמליצו לו לקנות רכב ב-90 אלף כי הוא היה שייך למישהו שידוע שטיפל ברכב כמו שצריך. מעט אבסורדי.

הבעיה בטיעון שלך שהוא מתבסס על סדרה של הנחות ותוך כדי מתעלם מהנושא של תמורה למחיר, עליו דיברתי . אז בוא נעשה קצת סדר בדברים כך שהסוגיה לא תהיה נשגבת מבינתך.

על מנת להגיע להסדר הכלכלי החדש אותו ציינת, הם נדרשים למכור את הרכב הקיים במחירון , להחזיר את החלק היחסי לבנק , לקחת הלוואה חדשה איתה הם ירכשו את הרכב המשומש , ובמשך השלוש השנים הבאות בהם יחזיקו את הרכב, עלויות האחזקה ותיקון התקלות לא יתקזזו בצורה כזאת שתאפס או תפחית את הסכום אותו הם חוסכים כתוצאה ממכירת הרכב החדש.

בפועל הם ימצאו את עצמם עם רכב מיושן שעלול או לא עלול לעלות להם רבות בתיקונים ואחזקה , הלוואה חדשה על רכב משומש (שכנראה תגיע בתנאי ריבית גרועים יותר) וכמובן לספוג בכיף את הנזק שנגרם להם עקב ספיגת ירידת הערך של הרכב החדש. על כן האלטרנטיבה של להשאר עם הרכב החדש עדיפה על פני הפוטנציאל של לחסוך 1100 ש"ח תחת תנאים אידאלים ולהחזיק רכב בן 6-8 , וזאת כמובן בהתייחסות של תמורה למחיר.

וכן זה בהרבה שונה ממישהו שיבקש המלצה לרכב ב-30 אלף אבל ימליצו לו לקנות רכב ב-90 אלף בגלל שהוא מטופל היטב , וזה שאתה לא רואה את ההבדל בין הדברים, בהחלט נשגב מבינתי.

פורסם

ילצין - לפי התחשיב בהודעה #17 הם יצטרכו לשלם למוסך 1000 ש"ח בחודש תמורת תיקונים כדי שעלות הרכב החלופי תשתווה לזו של הויטארה. זה הרבה מאד ולא סביר.

את ירידת הערך העכשוית של הויטארה הם יספגו בכל מקרה - אם ימכרו היום ועם בעוד 5 שנים. אם יחליפו אותו לפחות יצמצמו את ירידת הערך העתידית. ועל זה תוסיף תשלום חודשי של 1800 ש"ח לבנק - במקום, נניח, 1000 ש"ח להלואה החדשה (שאולי תהיה גם יותר קצרה).

חוץ מזה, למה החלטת שהם יחליפו רכב בעוד 3 שנים? אולי יחזיקו בו 6 או 8 שנים?

ודבר אחרון - אתה מזלזל בחסכון של 1100 (יודע, מה עם תיקונים נצמצם ל-900) ש"ח בחודש. זה למעלה מ-10,000 ש"ח בשנה. ללא מעט אנשים זו משכורת חודשית וחצי. אל תזלזל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

חברים יקרים,

קודם כל תודה רבה. לא ציפיתי לכמות כזאת של תגובות. להלן כמה פרטים + תשובות לשאלות שהעלו כאן חברי הפורום:

1) טעויות נעשו. עובדה (שאין הרבה מה לעשות לגביה).

2) לא מדובר ברכב חדש, הרכב נקנה חדש ב-2016, כלומר עכשיו הוא בן 3.

3) בשום מקום לא כתבתי שהרכב ימכר במחיר מחירון. בדקתי מחיר מחירון והוא 89. אני חושב שזה הגיוני לחשוב שהרכב ימכר ב79-80 (אולי אני טועה).

4) לא מדובר בזוג בן 50, אבל ילדים לא באים בחשבון (סתם קוריוז: אם אין לך כסף לרכב, אז יהיה כסף לילדים?)

5) רוב הסיכוים שלא יכלו להחזיק את הרכב עד שיפול ממנו הבורג האחרון כי בשנים הקרובות הם מתכוונים לעזוב לחו"ל

6) אני לא יודע כל כך לגבי הריביות, אבל בואו נניח את המצב הטוב ביותר שבו הם יכולים להיות - כלומר שאין ריבית. הם עדיין חייבים 80 אלף שקל.

7) נאמרו פה כמה פעמים דברים כמו "גרוטאה ב-30 אלף", "רכב שחוט", "בור ללא תחתית"..בגדול הרעיון הוא לקנות רכב באותו השנתון, 2016, רק מיני. על בסיס אותה הלוגיקה אפשר להגיד שהויטרה זאת גרוטאה ב-80, רכב שחוט, ובור ללא תחתית. כלומר רכב בן 3 קונה/מחזיק רק פראייר בן פראייר.

8 )הרכב הכן משועבד לבנק לכן תהליך השחרור והמכירה הוא לא פשוט (אבל זה כבר נושא לשרשור אחר).

9) המטרה של כל הסאגה הזאת היא לצמצם נזקים מבלי לפגוע באיכות החיים שלהם.

תודה רבה לכל העונים! :)

עריכה אחרונה על ידי Kcert
פורסם (נערך)

ראשית לא ברור לי על סמך מה אתה מסיק שמץ של זילזול בדברי , זו פרשנות שלך גרידא , אני נימקתי והסברתי את עמדתי בצורה מאוד מפורטת.

ההתייחסות לשלוש שנים קשורה לזמן הנותר להם לשלם את ההלוואה במידה והם ישארו עם הרכב החדש. אם יחזיקו אותו מספר שנים כלשהו אחר אינה רלוונטית להשוואה שביצעתי.

לגבי נושא האחזקה. לדוגמא לי היה סדר גודל של 6-7 אלף ש"ח בהוצאות אחזקה של שנה עבור רכב בן 10 , זה כמובן נתון שיכול לעלות או לפחות בתלות במזל , ברכב ובשנתון שלו. אין צורך להגיע ל1000 ש"ח בחודש, מספיק תקלה אחת או שתים ועוד החלפה של רביעית גלגלים ואתה כבר חצי דרך שם.

הסוגיה אינה חסכון של כסף בלבד אלא עניין של תמורה למחיר , מהבחינה הזו לדעתי עדיף להשאר עם הרכב החדש ולא לצאת להרפתקה עם רכב ישן.

כפי שכבר אמרתי פותש דיבר על כדאיות עסקה ומבחינתי כדאיות של עסקה נמדדת לא רק בחסכון של כסף אלא בתמורה למחיר.

עריכה אחרונה על ידי borisYalzin
פורסם

תראה, לרביעיית צמיגים לויטארה הם יגיעו בתוך השנה הקרובה, ורביעיית צמיגים סבירה לויטארה תעלה לפחות כפליים מרביעיה לאלטו. וגם הויטארה צריכה טיפולים תקופתיים, וגם היא בת 3 כך שהטיפולים די חופפים לאלה של המועמדת להחלפה.

"תמורה למחיר" ? תסביר לי מה זה. הזוג הזה נמצא במצב כלכלי לחוץ, ומה שחשוב לו הוא מה נמצא בחשבון הבנק יום לפני המשכורת. "הנאה מהרכב"? זוג שצריך לוותר על ילדים בגלל מצב כלכלי ירוד בודאי יוותר על רכב אדום עם גג לבן.

פות"ש גם בפוסט האחרון שלך יש חידות. "בשנים הקרובות לעזוב לחו"ל" - זה חלום או מציאות? יש לזה בסיס ממשי? יש לו"ז מוכן, או שמדובר במשהו שמרחף באויר? שלא לדבר על החסכון שצריך כדי לבצע את המהלך הזה, שגם אם מצליח יש בו תקופת מעבר קשה לא קצרה. אלא אם מדובר ברילוקיישן מסודר, אבל זה קורה בדרך כלל לאנשים שעובדים בעבודה מסודרת עם שכר שממש לא קרוב למינימום. ולגבי ריביות, כנראה שגם אלה יחסית גבוהות, אם מצבם הכלכלי אינו שפיר.

ודרך אגב, ילצין - היה לי רכב שמכרתי בגיל 12.5. לא ניהלתי טבלת עלויות, אבל להערכתי במשך 9 השנים שהיה אצלי הטיפולים והתיקונים עלו לי לא יותר מ-1500-2000 ש"ח בשנה בממוצע. והרכב בן ה-8 שהיה שלי וכעת נמצא אצל הבן שלי עוד פחות. אבל בעניין הזה צריך קצת מזל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial

המעבר לחו"ל זאת מציאות שצריך לעבוד עליה. הבחורה אחות עם תואר אקדמי. זה יקח כשנתיים שלוש. (שנתיים שלוש שצריך בין היתר לחסוך בהם).

פורסם

לא יודע לאן הם רוצים לעבור, אמנם במדינות רבות סיעוד הוא מקצוע מבוקש. אבל מצריך מעבר מבחני רישוי קשים.

שאלתי כיון שללוח הזמנים יש משמעות מבחינת התכנון הכלכלי. וגם ליכולת של שני בני הזוג לקבל רשיון ישיבה ועבודה בארץ היעד והלו"ז לקבלת רשיון כזה.

פורסם (נערך)
הבעיה בטיעון שלך שהוא מתבסס על סדרה של הנחות ותוך כדי מתעלם מהנושא של תמורה למחיר, עליו דיברתי . אז בוא נעשה קצת סדר בדברים כך שהסוגיה לא תהיה נשגבת מבינתך.

על מנת להגיע להסדר הכלכלי החדש אותו ציינת, הם נדרשים למכור את הרכב הקיים במחירון , להחזיר את החלק היחסי לבנק , לקחת הלוואה חדשה איתה הם ירכשו את הרכב המשומש , ובמשך השלוש השנים הבאות בהם יחזיקו את הרכב, עלויות האחזקה ותיקון התקלות לא יתקזזו בצורה כזאת שתאפס או תפחית את הסכום אותו הם חוסכים כתוצאה ממכירת הרכב החדש.

בפועל הם ימצאו את עצמם עם רכב מיושן שעלול או לא עלול לעלות להם רבות בתיקונים ואחזקה , הלוואה חדשה על רכב משומש (שכנראה תגיע בתנאי ריבית גרועים יותר) וכמובן לספוג בכיף את הנזק שנגרם להם עקב ספיגת ירידת הערך של הרכב החדש. על כן האלטרנטיבה של להשאר עם הרכב החדש עדיפה על פני הפוטנציאל של לחסוך 1100 ש"ח תחת תנאים אידאלים ולהחזיק רכב בן 6-8 , וזאת כמובן בהתייחסות של תמורה למחיר.

וכן זה בהרבה שונה ממישהו שיבקש המלצה לרכב ב-30 אלף אבל ימליצו לו לקנות רכב ב-90 אלף בגלל שהוא מטופל היטב , וזה שאתה לא רואה את ההבדל בין הדברים, בהחלט נשגב מבינתי.

.....

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

אם תחשב נטו כספית, להשאר עם הויטרה כי היא רכב בן 3 שהיה שלהם פרטי ומטופל היטב ולא לקנות רכב ב-30 אלף שהוא "חתול בשק", זה בדיוק(מינוס ההפרשים בריבית שזה טיפה בים, אם בכלל יהיה הבדל) כמו להמליץ לקנות רכב ב-80-85 אלף(מניח שזה מה שהויטרה שווה בשוק היד שניה) שעבר מסאג'ים ארומטיים וטיפולים כול יומיים, כאשר הוא מחפש רכב ב-30 אלף.

לא מבין איך אתה לא רואה את זה.

וגם ההנחות שלך בומבסטיות לחלוטין. אני נוסע עכשיו ברכב בן 4 שקניתי ב-35 אלף , מיד 1 טופל תמיד במורשה. כי הוא ממש יהיה שק של תקלות לעומת ויטרה בת 3. פשוט הבדל שמיים וארץ. תהיה רציני, חבר.

ואגב, כמו שאמרו לך לפני, אם כבר מדברים על אחזקה, אתה מתעלם לגמרי שהאחזקה הרגילה של רכב כמו הויטרה(טיפולים, טסט, ביטוח, דלק) גבוהה בהרבה מכמעט כול רכב מיני/סופרמיני.

פורסם (נערך)
לעבור מרכב של 90 אלף לרכב של 30 אלף זה מפחית את ההלוואה מ-1800 ל-700 שקל בחודש, ובאותו זמן מפחית את הירידת ערך בערך ב-800 שקל בחודש.

איך זה לא משמעותי מבחינה כספית וממליצים להם להשאר עם הרכב הקיים, נשגב מבינתי.

זה לא בהרבה שונה ממישהו שיבקש המלצה לרכב ב-30 אלף, אבל תמליצו לו לקנות רכב ב-90 אלף כי הוא היה שייך למישהו שידוע שטיפל ברכב כמו שצריך. מעט אבסורדי.

א. אתה מניח שהרכב ימכר ב-90 אלף (מחירון). הסיכוי לכך מאוד נמוך. הרכב ימכר בפחות כלומר כל החישוב שלך לא רלוונטי.

ב. תוסיף את בזבוז הזמן בחיפוש אחר רכב מיני שמור

ג. אנחנו מדברים על חסכון של פחות או יותר 12 אלף שקל בשנה בחישוב מיטב כלומר בהנחה והרכב ימכר במחירון מצד אחד ומצד שני ימצאו מיני שמורה סוכריה בדיוק ב-30 אלף. יצאה אחת פחות לחו"ל בשנה + קצת פחות מסעדות תביא להם את אותו החסכון בראייה שנתית

ד. מחר הם אולי ימצאו עבודה הרבה יותר טובה - פיתרון לבעיות הכלכליות בלי לבצע תעלולים של שחלוף רכוש

ה. ויטרה רכב הרבה יותר טוב לאחזקה לזמן ארוך מאשר כל מיני ידנית מצ'וקמקת עם מנוע 1.0. אף אחד לא יודע מה יקרה עוד חצי שנה פתאום יקבלו הצעת עבודה הרבה יותר טוב, האישה תיכנס להיריון ועוד ועוד

ואגב, כמו שאמרו לך לפני, אם כבר מדברים על אחזקה, אתה מתעלם לגמרי שהאחזקה הרגילה של רכב כמו הויטרה(טיפולים, טסט, ביטוח, דלק) גבוהה בהרבה מכמעט כול רכב מיני/סופרמיני.

למעט צריכת דלק ההוצאות אחזקה כמעט זהות. בנוגע לצריכת דלק זה מאוד תלוי בתוואי נסיעה. אם הם נוסעים כל יום לירושלים אני לא בטוח שמיני שתעשה את רוב הדרך ב-5,000 סל"ד תהיה יותר חסכונית מויטרה.

על בטיחות אני בכלל לא מדבר. חיים שלך לא שווים עוד 1,000 שקל בחודש?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
א. אתה מניח שהרכב ימכר ב-90 אלף (מחירון). הסיכוי לכך מאוד נמוך. הרכב ימכר בפחות כלומר כל החישוב שלך לא רלוונטי

בהמשך תיתקני את עצמי גם בהנחה והויטרה נמכרת ב-80-85. לא חושב שהיא תימכר בפחות מזה אבל אולי אני טועה.

ב. תוסיף את בזבוז הזמן בחיפוש אחר רכב מיני שמור

ג. אנחנו מדברים על חסכון של פחות או יותר 12 אלף שקל בשנה בחישוב מיטב כלומר בהנחה והרכב ימכר במחירון מצד אחד ומצד שני ימצאו מיני שמורה סוכריה בדיוק ב-30 אלף. יצאה אחת פחות לחו"ל בשנה + קצת פחות מסעדות תביא להם את אותו החסכון בראייה שנתי

12 אלף זה גם כסף. זה עוד סדר גודל של 900 שקל ברוטו תוספת במשכורת לכול אחד מבני הזוג, למה אתה כול כך מזלזל בזה מבלי לדעת מה המצב הכלכלי שלהם?

ד. מחר הם אולי ימצאו עבודה הרבה יותר טובה - פיתרון לבעיות הכלכליות בלי לבצע תעלולים של שחלוף רכוש. ו

ואולי לא.

ה. ויטרה רכב הרבה יותר טוב לאחזקה לזמן ארוך מאשר כל מיני ידנית מצ'וקמקת עם מנוע 1.0.

הנחה פרועה שלא מבוססת על כלום.

למעט צריכת דלק ההוצאות אחזקה כמעט זהות. בנוגע לצריכת דלק זה מאוד תלוי בתוואי נסיעה. אם הם נוסעים כל יום לירושלים אני לא בטוח שמיני שתעשה את רוב הדרך ב-5,000 סל"ד תהיה יותר חסכונית מויטרה.

על בטיחות אני בכלל לא מדבר. חיים שלך לא שווים עוד 1,000 שקל בחודש?,

בטח ששווים , אבל קצת פרופורציות. כול רכב מיני של השנים האחרונות יותר בטיחותי מאשר כול רכב משפחתי מהעשור הקודם. ומה ? לפני זה כולנו נהגנו בפחיות מוות? כניראה שלא כול כך.

5 תויים

• חודש מאוחר יותר...

• תוכן חדש...