Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אני לא מבין מה הטעם ללמוד מקצוע כמו "ייבוא רכב" (אם קיים כזה מקצוע בכלל) במדינה שבה ליבואני הרכב יש בלעדיות?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
רק אני לא מבין מה הטעם ללמוד מקצוע כמו "ייבוא רכב" (אם קיים כזה מקצוע בכלל) במדינה שבה ליבואני הרכב יש בלעדיות?

איזה בלעדיות יש להם? מה שהם יכולים להזמין אני יכול להזמין גם.. אבל העניין זה לא להזמין מהיכן שהיבואנים מזמינים כי המחירים יותר יקרים, הרווח האמיתי זה דרך דילרים יד2 ולמצוא מציאות.

פורסם

אז בוא נגלה לך סוד. ליבואנים וליצרנים יש קשר ארוך מאוד. אין ליצרן שום מוטיבציה למכור לעוד יבואן רכבים. צינור 1 = פחות כאב ראש, פחות הוצאות ויותר רווח. הקשר הזה גם לכאורה סגר את השאלטר בזמנו לחברה שניסתה לייבא רכבים לארץ דרך דילרים.

לראיה ניסו כבר לייבא רכבי פורד לארץ ורכבי טויוטה לארץ דרך דילרים. אתה מוזמן לבדוק מה היה גורל היוזמות הללו, רמז - זה הופסק. הגופים שניסו את היוזמות הללו היו גופים עם נסיון וגב כלכלי ועדיין זה נכשל כי זה לא היה כלכלי...

המקום היחיד שיש בו רווח אולי הוא שוק היוקרה/נישה, בהצלחה להרים מיזם כזה, וגם שם היבואנים מתחילים לסגור את השאלטר, יבואן מרצדס נכנס לשוק הזה. לך תתחרה ביבואן רשמי שמוכר לך רכב יד 2 מדילר עם אחריות (אולי לא בדקתי) וטריידאין.

עוד שוק הוא רכבי אספנות. שוק עם גופים ותיקים וחזקים.

עדיף לך כבר להתחיל לייבא מגני מסך לטלפונים, יש לך יותר סיכוי לעשות בזה כסף מאשר במה שתיארת.

פורסם

לראיה ניסו כבר לייבא רכבי פורד לארץ ורכבי טויוטה לארץ דרך דילרים. אתה מוזמן לבדוק מה היה גורל היוזמות הללו, רמז - זה הופסק. הגופים שניסו את היוזמות הללו היו גופים עם נסיון וגב כלכלי ועדיין זה נכשל כי זה לא היה כלכלי...

הופסק? יש לך מספיק יבואנים מקבילים לטויוטה כמו אוטומקס או איילון מוטורס שמציעים דגמי טויוטה שונים, כמו יאריס היברידית או CHR.

פורד פחות, אבל גם ככה פורד פחות פופלרית בארץ משהייתה פעם.

פורסם

לא אמרתי שאין. אמרתי שהיו מיזמים והם נכשלו. גם איילון לא הצליחו עם פורד, היו שמועות בזמנו שזה נחסם ע״י היצרן, מעניין למה...

אני לא יודע כמה המיזמים האלה מוכרים, אבל אני מנחש שמעט, מאוד וזה לא משהו שכל אחד שסיים ״תואר בייבוא רכב״ יכול להרים.

פורסם

אם הראיון הוא לפתוח משהו עצמאי, חייב כיסים מאוד מואד עמוקים וקשרים. זה לא משנה עם אהיה לך ידע איך לייבא רכב, בסופו של דבר אתה צריך לרכוש את הרכב/מוצר מיצרן או דילר משנה בכסף מזומן. אף אחד לא אתן לך סחורה בתשלומים ובטח לא בהתחלה כשאתה מהמדינה זרה. אז אתה חייב לרכוש מלאי = הרבה כסף.

ואם אתה תקוע איתו ליצרן או דילר לא מעניין הם מכרו לך מוצר אין החזרות. דבר שני כדי להביא רכבים ולמכור כי יד ראשונה כמו שעושים יבואני רכב בארץ אתה צריך גם רשיון יבוא לרכב = הרבה כסף.

אם אתה רוצה ללמוד את הנושא בגדול של ייבוא וסחר, הייתי ממליץ ללמוד הכל בנליאומי. ואז לבנות את הקריירה לא בהכרך לפחות בהתחלה ברכב.

פורסם

לא אפשרי להתחיל מקטן כפרטי למשל לייבא סתם לדוגמא מוסטנג 2018 ולהרוויח עליה 30%? וככה לצבור לאט לאט עוד כסף?

• תוכן חדש...