Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בימים אלה אני סוגר ארבע שנים עם מאזדה 5 שנת 2008. זה הדגם לאחר מתיחת הפנים, כלומר, עם גיר אוטומטי חמישה הילוכים, בקרת יציבות ופנסים אחוריים שונים. זו גרסת אבזור Luxury (קצת נדירה יותר מאקזקיוטיב), הכוללת בקרת אקלים דיגיטלית, מחשב דרך מלא וחישוקים קלים. מאד מרוצה מהרכב כמוביל משפחתי, ולא רואה את עצמי מחליף אותו בשנה הקרובה. אם להחליף בעתיד, אז כנראה רק לרכב פנאי-שטח עם שבעה מושבים, עם עדיפות ליכולת שטח - אולי סאנגיונג רקסטון.

מרווח, נוחות ואבזור:

אנחנו משפחה בת 5 נפשות, כך שמלכתחילה לא הייתי חייב רכב עם שבעה מושבים, יכולתי להסתפק במשפחתית גדולה או משפחתית סטיישן. מאזדה 5 מציעה למעשה 6.5 מושבים, אז אני סבור שאם היינו שבע נפשות, לא הייתי קונה אותה. אותי המרווח הפנימי סיפק ביותר, כולל תא המטען, ולעיתים השתמשתי בחלקו (כלומר, פותח מושב אחד), נדיר שאני פותח גם את שני המושבים מאחור. מאד שימושי שיש דלתות הזזה! האבזור מספק באופן כללי. שמתי מערכת מולטימדיה סינית די מחורבנת, אך עושה את העבודה. ברכב יש מסך DVD יורד מהתקרה - נחמד. נוחות הנסיעה סבירה בהחלט, אם כי מושב הנהג קצת קצר לטעמי, ולא הכי תומך. בידוד הרעשים לא מספיק טוב.

ביצועים:

בסך הכל סביר, המנוע יודע לספק שיוט נינוח, ואני גר באיזור הררי, מה שמאפשר לי לעלות את העליות התלולות באופן טוב. מי שמחפש ביצועים טובים, ובכן, מאזדה 5 לא מיועדת לחורכי אספלט מצויים.

נסועה:

הרכב סגר כעת 239,000 ק"מ כלומר, נהגתי עליו 91,000 ק"מ בכל התקופה הזו, מה שאומר בממוצע 22,750 ק"מ לשנה. צריך לציין שזה רכב שני במשפחה, או ראשון – תלוי מתי. הרכב השני שלנו הוא סוזוקי אלטו.

דלק:

מאזדה 5 לא חסכונית, ובנוסף, יש לי רגל די חזקה על הדוושה, ומרבית השנה עם מזגן. תמהיל הנסיעות: 50/50 עירוני/בינעירוני. הרכב צורך אצלי בממוצע 9.5 ק"מ לליטר בנזין. כלומר, צרכתי 2394 ליטר דלק בשנה אחת ובתשלום כולל זה צריך לצאת בערך 14394 שקל (לשנה אחת). כשאני רוצה חיסכון בדלק, נניח לנסיעה עירונית, אני לוקח את האלטו.

אמינות:

בסך הכל, מאזדה 5 אמינה מאד. מלבד טיפולים והוצאות על בלאי, לא הייתה שום תקלה משביתה. ההוצאה הכי גדולה שלי הייתה שיפוץ גיר (4000 שקל), שביצעתי בערך ב-200 אלף ק"מ. בגדול, יכולתי להמשיך לנסוע כך עם הגיר שנים אחדות, כשיש "מכה" קלה בהחלפת הילוכים.

סיכום עלויות אחזקה, במספרים (עלות כוללת ל-4 שנים)

בתקופה זו עלויות האחזקה הכוללות +/- 19,268 שקל (רק אחזקה, לא כולל רישוי וביטוחים וגם לא כולל אבדן ערך). זה יוצא בערך 400 שקל לחודש עלות אחזקה.

בתקופה זו עלות הדלק הכוללת +/- 57,434 שקל. זה אומר בערך 1200 ש"ח בחודש לדלק.

מי שרוצה לראות רשימת פירוט עלויות מלאה, יכול להיכנס לקובץ הנ"ל.

דוח טיפולים-מאזדה5 מעודכן לקארספורום.pdf

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
תודה על הסקירה.

למה עשית שיפוץ גיר על מכה מסכנה?יש את זה בכל מאזדה מהשנים האלה.

בגדול אתה צודק. כמו שאמרתי, סיכוי גבוה שאפשר להמשיך לנסוע שנים עד שהגיר ישבוק. אבל אני פרפקציוניסט, ובנוסף, אשתי בעיקר נמצאת עם הרכב, לא בא לי שהיא תתקע עם גיר משבית נסיעה.

פורסם

מאד אהבתי את הסיכום, הכל כתוב ברור ומנוסח בצורה מעולה ונעימה לעין.

תודה רבה ותמשיכו להנות מהרכב :-D

פורסם

לגבי צריכת דלק, אני מאמין שמי שיש לו סבלנות לסוע 90 בלי מזגן יזכה לצריכה טובה יותר. ההוצאה על הגיר נסבלת יחסית לשווי הרכב וגיל הרכב והנסועה.

פורסם
בימים אלה אני סוגר ארבע שנים עם מאזדה 5 שנת 2008. זה הדגם לאחר מתיחת הפנים, כלומר, עם גיר אוטומטי חמישה הילוכים, בקרת יציבות ופנסים אחוריים שונים. זו גרסת אבזור Luxury (קצת נדירה יותר מאקזקיוטיב), הכוללת בקרת אקלים דיגיטלית, מחשב דרך מלא וחישוקים קלים. מאד מרוצה מהרכב כמוביל משפחתי, ולא רואה את עצמי מחליף אותו בשנה הקרובה. אם להחליף בעתיד, אז כנראה רק לרכב פנאי-שטח עם שבעה מושבים, עם עדיפות ליכולת שטח - אולי סאנגיונג רקסטון.

נסועה:

הרכב סגר כעת 239,000 ק"מ כלומר, נהגתי עליו 91,000 ק"מ בכל התקופה הזו, מה שאומר בממוצע 22,750 ק"מ לשנה. צריך לציין שזה רכב שני במשפחה, או ראשון – תלוי מתי. הרכב השני שלנו הוא סוזוקי אלטו.

דלק:

מאזדה 5 לא חסכונית, ובנוסף, יש לי רגל די חזקה על הדוושה, ומרבית השנה עם מזגן. תמהיל הנסיעות: 50/50 עירוני/בינעירוני. הרכב צורך אצלי בממוצע 9.5 ק"מ לליטר בנזין. כלומר, צרכתי 2394 ליטר דלק ובתשלום כולל זה צריך לצאת בערך 14394 שקל. כשאני רוצה חיסכון בדלק, נניח לנסיעה עירונית, אני לוקח את האלטו.

סיכום עלויות אחזקה, במספרים:

בתקופה זו עלויות האחזקה הכוללות +/- 19,268 שקל (רק אחזקה, לא כולל רישוי וביטוחים וגם לא כולל אבדן ערך). זה יוצא בערך 400 שקל לחודש עלות אחזקה.

בתקופה זו עלות הדלק הכוללת +/- 33,662 שקל. זה אומר 300 שקל בחודש לדלק.

מי שרוצה לראות רשימת פירוט עלויות מלאה, יכול להיכנס לקובץ הנ"ל.

ממוצע של 300 ש"ח בחודש לבערך 1800 ק"מ, לא מסתדר לי המספרים...

פורסם

תודה. היה מעניין לקרוא ולהשוות לרכב שלי (קרניבל דיזל). רק תיקון קטן, לפי 91,000 ק"מ עלות הדלק שלך היתה כ 57,000 שקל (במחירי היום) כלומר כ 1200 שקל לחודש. אם העלות היתה 300 שקלים לחודש, אני חושב שכל הפורום היה רץ להחליף את הרכב שלו למזדה 5 :)

פורסם
ממוצע של 300 ש"ח בחודש לבערך 1800 ק"מ, לא מסתדר לי המספרים...

סליחה, נכון! תיקון טעות, עלות הדלק יוצאת 1,136 שקל בכל חודש...באמת 300 שקל לא היה הגיוני...

פורסם
תודה. היה מעניין לקרוא ולהשוות לרכב שלי (קרניבל דיזל). רק תיקון קטן, לפי 91,000 ק"מ עלות הדלק שלך היתה כ 57,000 שקל (במחירי היום) כלומר כ 1200 שקל לחודש. אם העלות היתה 300 שקלים לחודש, אני חושב שכל הפורום היה רץ להחליף את הרכב שלו למזדה 5 :)

אתה צודק! התבלבלתי כנראה עם הרכב השני שלנו שנושם בעיקר אוויר - סוזוקי אלטו...:-D

פורסם
לגבי צריכת דלק, אני מאמין שמי שיש לו סבלנות לסוע 90 בלי מזגן יזכה לצריכה טובה יותר. ההוצאה על הגיר נסבלת יחסית לשווי הרכב וגיל הרכב והנסועה.

אתה צודק, אחוז ניכר מנתון צריכת הדלק קשור לרגל ימין שלנו. באופן אישי, אני לא מסוגל לנסוע לאט. הממוצע הכי נמוך שהגעתי אליו היה 10 ק"מ לליטר. בטוח שניתן ב"נהיגת סבתא" להגיע לנתון טוב יותר.

פורסם

סיכום יפה.

מה שגם יפה זה שאם היה מדובר בפיקאסו שהוחלף לה גיר, זה היה כי *רכב צרפתי זה זבל*. אבל אם זו מזדה, אז זה *רק כי אני פדנט, ובנסועה הזאת זה בכלל סבבה*.

פות''ש אני כמובן לא מתכוון אליך אישית, אלא כללית על הרוח השלטת.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כן, זו מחלה של המאזדה 6 ו-5. לרוב מתרחשת בק"מ 120 עד 200 אלף.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

יש לך המון טעויות בחישוב עלויות הדלק.

91000 קמ לפי 9.5 קמ לליטר יוצא 9579 ליטרים שהם (לפי חישוב של 6 שח לליטר) כ- 57,474 ש"ח.

(אתה עשית חישוב שנתי ולא חישוב כולל של 4 שנים - לכן רשמת 2394 ליטרים... או ל 14394 ש"ח...).

אני מבצע עריכה להודעה שלך ומכניס את המילה "לשנה" ועוד כמה תיקונים...

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...