Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמחתי מאוד להשתתף, ויש הרבה מה להודות לחבר'ה מכלמוביל שפעם אחר פעם מארגנים ימים למופת. תודה רבה, אתם מתעלים על עצמכם כל פעם מחדש, מקווה שרק תמשיכו בקו הזה. טוב לראות שאתם מבינים את החשיבות של ימים כאלה.

לגבי הרכב,

עיצוב,

אני לא מתחבר לעיצוב החיצוני שלו, או של כל אחד מהמתחרים שלו. לא מובן לי הקטע הזה שבגלל שהרכב היברידי וחדיש, הוא צריך להיראות, איך נאמר בעדינות, לא משהו בכלל. אכן, היונדאי נראית הרבה פחות רע מהפריוס למשל, אבל בכל זאת. למה החלון האחורי צריך להיות מפוצל, בצורה כזו שכל מה שרואים דרך המראה האמצעית פחות או יותר זה ספויילר? למה חלקו האחורי של הרכב צריך להיות משופע בצורה כזאת, שמרווח הראש ליושבים מאחור כל כך מצומצם? למה הרכב לא יכול פשוט להיראות כמו... רכב?

מנגד, תא הנוסעים של היונדאי לדעתי טוב מאוד, בוודאי לעומת מה שקורה בפריוס. בצורה מעניינת ההרגשה היא כמו בתא נוסעים של קיה, שזה מצויין לדעתי. עיצוב נקי ופשוט, לא מוגזם מידי. איכות החומרים טובה מאוד, למרות שאני מודה שכשאני נוהג ביום ביום, אינני נוהג למשש את חלקי הגומי או לנקוש על הדלתות.

שימוש,

למה אין מקום נוח להניח את המפתח בזמן הנהיגה? זה באמת הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשנכנסתי לאוטו. אני מוציא אותו מהכיס כדי ללחוץ על כפתור ביטול נעילת הדלתות, נכנס לרכב, לוחץ על כפתור ההנעה, ואז? בתא מתחת לפקדי המזגן אני אמור להניח את הטלפון על הטעינה האלחוטית (במידה ואני אחד מהבודדים שיש לו את הפונקציה הזו), בתוך משענת היד אני לא אניח אותו כי אשכח שהנחתי אותו, במחזיקי הכוסות גם לא בטוח. זה אגב בעיה לא רק של הרכב הזה.

המערכת שבחרו להתקין בארץ פשוט נוראית. אפליקציות שהתרסקו לנו במהלך הנסיעה סתם כך, מצב טיסה שהופעל מעצמו ללא כל סיבה, תגובה איטית של ממשק הTouch, וכשיש שמש כלשהי שמאירה על המסך, תשכחו מלהשתמש בו כי פשוט אי אפשר ממש לראות משהו. הכל כדי שיוכלו להתקין ממשק בעברית, לדחוף כל מיני אפליקציות לא שימושיות, ולשים Waze. זה לא נראה טוב, זה מהר מאוד הופך ללא עדכני, אני ממש לא מתחבר.

באופן כללי השליטה בכל הגיזמואים שהרכב מציע (המקוריים) דיי פשוטה ונעימה. לוח השעונים קצת מסובך מידי בהתחלה, אבל נראה איכשהו הגיוני ככל שמשתמשים ברכב יותר.

לי אישית היה מאוד נעים לשבת ולנהוג באוטו. המושבים מקדימה מספקים תמיכה צידית טובה, נהדר שישנו כיוון לגב התחתון במושב הנהג, חבל שאין גם במושב הנוסע, ועל הפקדים החשמליים אפשר בגדול לוותר לטעמי, למרות שזה Nice to have. בנוסף, המושבים מאחור לטעמי היו נוחים יותר, במיוחד החלק של הגב.

לשטיחי הבד אני גם לא מי יודע מה מתחבר. אני מאמין שילדים רבים יסעו ברכבים האלה, ויאכלו שלל חטיפים שם מאחור, לנקות את השטיחים האלה לא יהיה נחמד.

נסיעה,

בנסיעה הרכב מרגיש בקו עם שאר הרכבים בקטגוריה לדעתי מבחינת ביצועים, לא חזק, לא חלש. ישנם הרבה רעשים, במיוחד כשיושבים מאחור, מכיוון הכביש והגלגלים, כנראה מקור חלקם הוא במידת הצמיג הרחבה. חישוקים גדולים (17") אמנם נראים יפה (וזה הנימוק שקיבלנו כאשר שאלנו מדוע אין אופציה לרכוש את הרכב עם החישוקים הקטנים יותר), אבל החתך הנמוך בהחלט תורם לנסיעה קשיחה וקופצנית. כמו כן, בסרטוני הריסוק שהציגו לנו, הרכבים היו עם המידה הקטנה יותר של החישוקים, ולטעמי לפחות עדיין נראו יפה מאוד. אני מניח שגם נוחות הנסיעה תהיה נעימה יותר עליהם. מנגד, כמובן שהחתך הנמוך תורם להתנגות טובה יותר בפניות, אבל האם זה באמת מה שרלוונטי לרכב הזה? לא בטוח.

אציין שאני אישית אוהב נסיעה על הצד הקשיח יותר, אבל שוב, באוטו כזה? לא בטוח שזה מה שנחוץ.

ההגה קליל לתפעול, ובהחלט מרשימה מאוד מערכת השמירה וההתראה של הנתיבים, כמעט נהיגה אוטונומית.

מערכת ההתראה על רכבים בשטחים המתים גם כן מרשימה, אם כי היה אפשר להעביר את נוריות החיווי מהמראה עצמה, לבסיס/זרוע שלה קרוב יותר אל הדלת. חלק משלטי ההכוונה בכביש 6 משום מה קצת שיגעו אותה כשחלפנו על פניהם. העניין הוא שאם דואגים לכוון את המראות כמו שצריך, המערכת הזו מיותרת. היא מתריעה על רכב בשטח מת, כאשר אני בבירור רואה אותו במראת הצד.

אהבתי שאפשר לשלוט בצורת התאוצה של הקרוז קונטרול, איטית ונעימה, ליותר אגרסיבית, וכמובן שהמוד האדפטיבי שלה עובד מצויין.

אני לא יודע אם הרכב מוצע בעולם עם Limiter בנוסף לקרוז קונטרול, אבל אם כן, חבל מאוד שהאופציה הזאת לא זמינה בארץ.

לסיכום,

זה ישמע קצת דיבור נמוך אולי, אבל זה באמת אחלה אוטו, במחיר טוב. הבעיה האישית שלי זה שאחרי נגיד שעה של נסיעה, אחרי שכבר שיחקתי עם כל הצעצועים שבהחלט מרשימים מאוד (אבל מסתכמים בגדול בשלושה גאדג'טים, שדיי רלוונטיים רק לנסיעה בכבישים מהירים), מה שנשאר זה אוטו יחסית אפרורי ופושר. אולי ללקוח הפוטנציאלי זה לא כל כך חשוב, אבל אני לא הייתי מסוגל לרכוש אחד בכספי.

!AWDSOME

• תגובות 214
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סקירות מעניינות. אם אני משקלל את הסיכום של כולם, הרכב דיי בינוני. אני דווקא חשבתי עליו כאופציה עתידית ועכשיו התגובות הפושרות גורמות לי למחשבה נוספת. בכל מקרה, בבוא הזמן אגש להתרשמות אישית. תודה על הסקירות המרשימות.

שאפו גם לאנשי כלמוביל שבאו עם היוזמה המבורכת...

פורסם

הרכב לא יותר או פחות בינוני משאר קטגוריית המשחתיות. יש לו חיסרון בדמות נוחות נסיעה ויתרון בדמות חיסכון וגם התנהגות כביש חביבה. בעוד התנהגות הכביש היא בגדר nice to have ולא יותר מכך, החיסכון משמעותי. אל תשכח שפרט לנירו, אין עוד משפחתית עם כזה איבזור בטיחות אקטיבי בסטנדרט. האיוניק בהחלט תמורה טובה לכסף. אני לא רואה סיבה, למשל, להעדיף על פניה את הקורולה או האוריס, אפילו בגרסת ההייבריד. כנ"ל i30-35, למשל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עוד יתרון, אגב, של האיוניק על הנירו הוא keyless. מאידך, אין מקום נורמלי לשים בו את השלט.

להערכתי, מדובר בפיצ'ר ולא בבאג.

בכדי שלא תשכח את השלט באוטו ותלך, הוא לא אמור בכלל לצאת מהתיק/ארנק/כיס/ איפה שהוא מאוכסן בדרך כלל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם זה פיצ'ר, הוא לא כזה מוצלח. לא כזה נוח לנהוג עם הדבר הזה בכיס.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ליונדאי איוניק יש כמה מעלות וכמה מגרעות, המסקנה הסופית למי שאוהב לאמ"לק שהרכב, הוא לגמרי בשליש העליון של מה שאפשר להשיג בכסף הזה.

נתחיל מהסוף - מה שלא באמת חשוב:

בכל הנוגע לביצועים ואחיזה המכונית הזאת לגמרי שם - היא מאיצה כמה משפחתית חזקה ועל-אף משקל עצמי גבוה של קצת מעל 1.4 טון היא מרגישה זריזה ונמרצת, הצמיגים הרחבים וכיול המתלים הקשיח יחסית תורם לאחיזה גבוהה מאד בסיבובים, הגיר בסדר גמור אם כי אפשרות השליטה העצמית בו הרגישה לי מיותרת שכן הוא מעביר הילוכים לבד כבר ב5000 סל"ד.

מבחינת שליטה - הרכב הרגיש בסדר גמור גם בשיוט במהירות גבוהה מאד כך שלא מדובר בצעצוע זול כמו אלא על חבילה דינמית באמת טובה.

ההגה בסדר גמור ביחס לקטגוריה - אל תצפו לפידבק של צרפתיה משנות ה90, אבל הוא מדוייק, המשקל שלו טוב והוא נוח לאחיזה.

עוד דבר שכדאי לציין הוא שההתנהגות צפוייה לחלוטין ובטוחה מאד מה שמקל על שליטה במגבלות גם לנהג הלא מנוסה.

נוחות ואיכות חיים

המושבים מעולים, גם מאחורה (יש משענת יד מרכזית) וגם מקדימה, תנוחת הנהיגה נגישה מאד, ההגה מתכוונן לעומק - לי לקח בדיוק חצי דקה להרגיש בנוח.

הראות לאחור אכן בעייתית, כמי שרגיל לחלון האחורי של הסיוויק האצ' - זה לא הפריע לי מאד, אך זה אכן דורש הסתגלות מסויימת.

מראות הצד היו מצויינות.

לשלילה אציין רעשי כביש, במיוחד באיזור המושב האחורי - זה לא שציפיתי לקבל במוו, אבל בהחלט חסכו כאן בבידוד.

בטיחות

בצד הפאסיבי, הרכב מגיע מאובזר עם 6 כריות בטיחות, ומבחני הריסוק מעניקים לו ציוד מקסימלי של 5 כוכבים שלמים, לא בדקנו ;)

בצד האקטיבי - מערכת בקרת שיוט אדאפטיבית שעובד מצויין וניתנן להתאמה אישית מלאה, מערכת שמירה על נתיב שעובדת לא רע, כל עוד זוכרים מה ייעודה - מי שמחפש את הנהיגה האוטונומית של טסלה - יתאכזב, מי שמחפש מערכת שתעזור לו להישאר בנתיב בזמן שהוא מחליף תחנה ברדיו, יהנה ממערכת שעובדת לא רע בכלל.

תא הנוסעים

החומרים איכותיים, איפה שנוגעים מרגיש טוב, איפה שלא - חסכו (ובצדק לדעתי, מתי פעם אחרונה מיששתם את ריפוד הגג ברכבכם?).

יש שלל פיצ'רים וגאדג'טים - מערכת המולטימדיה היא אכן נק' תורפה בעיני כי היא לא עובדת מספיק טוב, נראה שההטמעה שלה נעשתה בקלות דעת, ואני באופן אישי הייתי מעדיף לראות את המערכת המקורית, איכות הסאונד בסדר גמור ומקבלים עם הרכב כרטיס סים חינם לשנה הראשונה ואחרי זה הוא עולה 140 ש"ח לשנה, אגב - המערכת גם יודעת לשמש כHOTSPOT.

סיכום

האיוניק היא מכונית משפחתית טובה, היא מרווחת מאד, יש בה פתחי מיזוג לאחור, ובקרת אקלים מפוצלת, יש מושבים מצויינים ותא מטען נוח מאד, הבטיחות האקטיבית שלה היא בהחלט יתרון גדול לנהג הישראלי הממוצע שלא כלכך מסתכל על הכביש בשנים האחרונות

ולהבדיל ממוביל-איי סטנדרטי היא גם לא נוטה לעצבן אותך.

מערכות העזר שלה בהחלט עוזרות לנהג המוסח (טלפונים, ילדים מאחור, חלומות בהקיץ וכו) ובהחלט משפרות את דירוג הבטיחות של הרכב אך לחובת כל אלה עומד המחסור בבידוד רעשים שלטעמי חוטא למטרת העל של הרכב ופוגע באפקט הנינוחות שמערכות העזר אמורות לייצר.

בנוסף, מערכת המולטימדיה היא בעלת יתרון פוטנציאלי, שכן היא מובנית לתוך הרכב ומאפשרת לחייג ולהתממשק בקלות, אפילו טעינה אחלחוטית יש כאן - הבעיה היא שבמקום הומולוגציה של המערכת המקורית מקבלים אנדרואיד בינוני עם וייז ששואל אותך האם אתה הנהג בכל פעם והיעדרו של שקע מצת מאחור בהחלט ניכר.

בסעיף הדינאמי לעומת זאת הרכב זוכה אצלי בציון כמעט מעולה, הכח מספק, ההגה בסדר, האחיזה גבוהה והנק' השלילית היחידה מגיעה מהמתלים הקשיחים מעט - לא מפריע כלל מחוץ לעיר, אך בעיר בשיבושים קשים במהירות נמוכה ובפסי האטה הרכב מרגיש מעט נוקשה.

אסיים עם המעלה הגדולה ביותר של הרכב, צריכת הדלק: ליטר לכל 15 ק"מ בכבישי נהיגה טכניים בקצה גבוה מאד, וליטר לכל 25 ק"מ בשיוט בינעירוני עם 3 נוסעים ברכב זה נתון שאני חולם עליו, המספרים האלו מזכירים יותר קטנוע 300 סמ"ק מאשר מכונית במשקל 1.4 טון ועל זה אני מוריד את הכובע.

אם הייתי צריך לתת לרכב ציון - כרכב משפחתי לנסיעה פרברית - 8/10 במדד שלייקעס.

כרכב לנסיעות ארוכות 6.5/10 אך ורק בגלל הרעש, יתכן והשקעה של כמה אלפים בפרוייקט בידוד תקפיץ את הציון חזרה ל8-8.5, אך זה לא רלוונטי לכאן.

בגדול - הדעה האישית שלי היא שהייתי מעדיף גלגלי 16 אינץ' דקים יותר לטובת נוחות ורעש, ותוספת של בידוד, על פני טעינה אלחוטית והתרעת שטח מת במראות - הייתי גם מעדיף את המוטלימדיה המקורית, או אחת טובה יותר.

מעבר לזה - הרכב באמת באמת טוב.

אני רוצה להודות לצוות כלמוביל ויונדאי על האירוח הנדיב, המקצועיות והיושר. הארגון היה מעולה ולא הצלחנו לגרום לכם להזיע, למרות שניסינו.

נראה שאתם מבינים את המוצר שלכם היטב, מאמינים בו ויודעים איך למכור אותו לשוק הקשה שלנו.

כל הכבוד ותמשיכו כך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גם אני הייתי חלק מקבוצת הנכבדים, מצטרף לשבחים לכלמוביל על הארגון של היום הזה, ובמיוחד על העובדה שלא חסכו בזמן נסיעה כדי להגיע לכבישים קצת יותר מעניינים מכביש 6 (למרות שחלק גדול מהזמן נתקענו מאחורי זחלנים, הצלחנו להשחיל כמה מקטעים מהירים).

אני אגע רק בנקודות מסויימות כדי לא לחזור על כל הדברים הנכונים שכבר נאמרו על ידי השאר :

- הרעש במושב האחורי בלתי נסבל ברמה שקשה לנהל שיחה עם היושבים מלפנים בשיוט של 100 קמ"ש בכביש 6. מרגיש כאילו מישהו שכח את הדלת של הבגאז' פתוחה.. ממש לא לעניין ומאד מציק (לדעתי הבעיה היא לא רעשי רוח אלא רעשי כביש/גלגלים שהמרכב לא מצליח לבודד, אבל יכול להיות שאני טועה).

- התחושה הכללית בתא הנוסעים בהחלט לא רעה, אבל יש כל מיני נקודות שבהן אתה עדיין מרגיש שחסכו עליך, ובלי סיבה טובה.

למה יונדאי לא מסוגלים לשים מתגי חלונות שלא נראים ומרגישים כמו פלסטיק בשקל? אפילו בפוקוס 2012 שלי הם יותר יוקרתיים, עם פס כרום עדין ופלסטיק יותר איכותי. זה אולי נשמע קטנוני, אבל הדברים הקטנים האלה הם בדיוק מה שנותן תחושת 'פרימיום' כשיושבים ברכב. בכלל הפלסטיקה נראית טוב במבט ראשון אבל כשיושבים קצת ומתחילים למשש מגלים שזה לא בדיוק איכותי. יחד עם זאת החלק העליון של הדשבורד עצמו עשוי מחומר רך ונעים למגע (למרות ששם דווקא פחות נוגעים).

- יש מזגן למושב האחורי, אבל שקע מצת לטובת הסובלים מאחור היה מתקבל בברכה.

- אני 176, ומרווח הראש מאחור היה גבולי בשבילי.

- הגב של המושבים הקדמיים עשוי פלסטיק קשיח, וכיסי אחסון עשויים רשת - שוב, מרגיש זול.

- התחברתי עם האייפון שלי למערכת וניגנתי מוזיקה דרך הבלוטות' בהצלחה (אין CAR PLAY כמובן), אבל כשנכנסה שיחה לא הצלחתי לענות מהכפתור בהגה משום מה, וגם כשעניתי מהמכשיר לא הגיע שמע למערכת. מניח שזה חלק מהבאגים המדוברים.

איכות השמע בניגון מוזיקה בבלוטות' סבירה לגמרי, לא משהו להתרגש ממנו.

- תפעול המערכת מבחינת טאצ' וראות לא מוצלח בכלל, בנוסף כשניסיתי להשתמש בזיהוי קולי של וייז להכנסת כתובת - קיבלתי תגובה שהפיצ'ר לא נתמך במערכת. מוזר..

- תא המטען קצת רדוד מבחינת גובה, אבל בהחלט מספק מבחינת מקום ושימושיות, בטח אם לוקחים בחשבון את האופציה לקיפול מושב אחורי וקבלת משטח הטענה מורחב.

- לפתחי האוורור אין תריס ששולט בכמות האוויר כמו ברוב הרכבים, אפשר רק לסגור אותם ע"י הסטה לצד עד הסוף.

- ההגה מאד נעים לאחיזה ובגודל נכון - אבל מלאכותי מאד. כשעוברים לנהיגה בכביש מפותל חובה לכבות את פונקצית שמירה על הנתיב אחרת זוכים להתערבות מעצבנת של המערכת בכל סיבוב או סתם צפצופים מעצבנים אם היא על מצב התראה בלבד.

- הרדאר שמתריע על רכב בשטח מת נותן התראות היסטריות מדי, ולא חושב שיש דרך לשנות את הרגישות.

- מבחינת התנהגות כביש - מורגש שיש לרכב מרכז כובד נמוך, זויות גלגול שטוחות ובלמים עמידים (בין היתר בגלל הבלימה של הרגנרציה), זה מן הסתם לא רכב שמיועד לשעשועים אבל הוא לא יגרום לנהג לסבול ולקלל כשהוא ירצה קצת לתת בגז בפיתולים.

- הגיר הדו מצמדי עובד לא רע בכלל, אם כי קצת איטי (זה עדיף על מהיר ואלים). חבל שאין מנופים בהגה אבל באמת לא קריטי.

מבחינתי הפיצ'רים של בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטומטית ושמירה על הנתיב - רק הם לבדם מהווים 'קילר פיצ'ר' בבחירה של רכב חדש בימינו, בעיקר למי שמשייט הרבה בכבישים בינעירוניים, ובהחלט יכולים להציל חיים בהסתברות מאד גבוהה.

דבר אחד שהיה חסר לי ביום הזה - הדגמה של מערכת בלימה אוטומטית במגרש חניה. מספיק לשים קרטון ולנסוע 40-50 קמ"ש כדי להראות שהמערכת עובדת, גם אם היא תפספס לא יקרה כלום, וזה היה יכול לתת לאנשים יותר ביטחון ביכולות שלה.

האיוניק מהווה בחירה מעולה לדעתי למי שיכול לקחת אותו בליסינג ממקום העבודה, ואין לו יומרות ספורטיביות. יש הנחה בשווי שימוש של 500 ש"ח ברוטו בחודש, שזה גם נחמד, ולרוב גם התמחור של החברה המעסיקה שמשלמת את הדלק יהיה נמוך יותר בגלל החסכוניות.

ללקוח הפרטי גם מדובר ברכב ראוי, בהחלט שווה לקחת אותו בחשבון ולעשות נסיעת מבחן אם אתם בשוק לרכב מהסגמנט הזה.

אגב - אחד הדברים החשובים לרוכש הפרטי - אחריות. מקבלים כאן 5 שנים אחריות פגוש לפגוש, עד 100K ק"מ, ו-7 שנים אחריות על המערכת ההיברידית עד 150K ק"מ. בהחלט תוספת חשובה למערך השיקולים מול המתחרות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אחרי קריאה של הסקירות אני די מאוכזב. חלק ניכר מהחסרונות (רעש, נוחות, צריכת דלק יחסית להברידי) לא היו קיימים אילו פשוט היו מביאים צמיגים בסיסיים בקוטר 15. אבל זה פלוס מערכת סינית ועוד כל מיני דברים שהוזכרו פה באמת גורמים לאכזבה מהרכב, חבל.

פורסם

אם זה לא נח בכיס...אל תשים אותו בכיס.

בטח יש לך פאוץ, תיק בית משפט,תיק אוכל שאתה יכול לזרוק את זה שם ולא להוציא את זה כלל משם.

כוונתי היא שזה כבר לא משהוא שצריך להיות נגיש לא בכניסה לרכב ולא ביציאה מהרכב.

פורסם

כל הרעיון של keyless הוא בכך שלא תצטרך להוציא אותו בכלל מהכיס.

אם הוצאת מכיס , הוא מייד הופך להיות כמו מפתח רגיל עם שלט רחוק לנעילה מרכזית. אתה צריך להחזיק אותו ביד.

כלומר באותו רגע הוא מפסיד את כל היתרונות שלו וכל ההשקעה במערכת הופכת למיותרת.

פורסם

אצלי בפוקוס גם יש מערכת KEYLESS, וגם אותי מעצבן שהיא רק 'חצי עבודה'. בפוקוס האירופאיות, יש גם חיישן מגע בידית של דלת הנהג, ואז באמת אין צורך למצוא את השלט בכלל, גם אם הוא בתיק. ברגע שהרכב 'מרגיש' שהשלט קרוב מאד לרכב, ויש נגיעה בידית (לא חיישן טביעת אצבע, סתם מגע), הדלתות נפתחות. בארץ הורידו את התוספת הזאת של החיישן, אז צריך ללחוץ על השלט כדי לפתוח. ברגע שאני צריך להוציא אותו מהכיס כדי לפתוח את הדלתות, הוא נשאר לי ביד, ואז הוא מונח איפשהו בין המושבים הקדמיים. עדיין קורה לי שאני שוכח לקחת אותו כשאני יוצא וצריך לחזור פנימה בשביל זה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

נשמע הזוי שברכב שיש קי-לס סטרט-סטופ אין קי-לס אנטרי.

פורסם (נערך)

עדיין היתרונות עולות על חסרונות ברכב הנ"ל, וגם בחלק מהחסרונות ניתן לטפל עם הזמן, למגר את את הרעש הבלתי נסבל במושבים האחוריים ע"י התקנת בידוד נגד רעשים בתא המטען,להחליף גלגלים עם חתך יותר גדול.

עריכה אחרונה על ידי Sergey83

Hyundai IONIQ

• תוכן חדש...