Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סך הכל השוק משתנה והמדינה מתאימה את עצמה אליו.

מס על נסועה הוא הגיוני,יעודד נסיעה שיתופית ותחבורה ציבורית בצורה אקטיבית.

התחבורה הציבורית לא במצב של לקלוט אפילו תוספת של אחוז מהנהגים שמשתמשים ברכב באופן קבוע. בפ"ת יש 2 תחנות רכבת אבל שתיהן מחוץ לעיר! לתושב שגר במזרח/מרכז/דרום העיר לוקח בערך חצי שעה להגיע לאחת מהתחנות בקו בודד, והזמנים הזויים. לדוגמה הקו ממזרח העיר לתחנת רכבת סגולה יוצא פעמיים בשעה בבוקר. הרכבת מאחרת בבבקרים ואם יש גשם הרכבת אולי לא תגיע ותצטרך להמתין לרכבת הבאה (סיפור אמיתי). סה"כ לוקח בערך שעה להגיע לתל אביב. תענוג.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התחבורה הציבורית לא במצב של לקלוט אפילו תוספת של אחוז מהנהגים שמשתמשים ברכב באופן קבוע.

ברור. כדי לא לעודד אנשים לזנוח את מערכת החליבה שהיא רכב, חלילה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
סך הכל השוק משתנה והמדינה מתאימה את עצמה אליו.

מס על נסועה הוא הגיוני,יעודד נסיעה שיתופית ותחבורה ציבורית בצורה אקטיבית.

האבסורד בעניין הזה הוא שדווקא מי שנוסע הכי הרבה, תושבי הפריפריה, הם אלה שיש להם את התחבורה הציבורית הגרועה ביותר.

אני, למשל, נוסע כמעט כל יום מהיישוב שלי לאזור המרכז (יהוד, תל אביב), בערך 50 ק"מ כל כיוון.

נסיעה ברכב לוקחת בערך 50 דקות.

בדקתי פעם כמה זמן תיקח הנסיעה אם אעשה אותה על טהרת התחבורה הציבורית. הגעתי לשעתיים וחצי.

כל עוד זה המצב, אין שום אפשרות לקיים דיון על מס נסועה כזרז לשימוש בתחבורה הציבורית. קודם שתהיה תחבורה ציבורית ראויה לשמה, ואז נדבר.

פורסם

כל עוד זה המצב, אין שום אפשרות לקיים דיון על מס נסועה כזרז לשימוש בתחבורה הציבורית. קודם שתהיה תחבורה ציבורית ראויה לשמה, ואז נדבר.

אתה מפספס את כל הפואנטה. כל הנקודה זה להשאיר את התח"צ כמו שהיא, כדי שלא יהיו חלופות טובות דיין- "מיקסום רווחים" קוראים לזה בעולם העסקים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
האבסורד בעניין הזה הוא שדווקא מי שנוסע הכי הרבה, תושבי הפריפריה, הם אלה שיש להם את התחבורה הציבורית הגרועה ביותר.

אני, למשל, נוסע כמעט כל יום מהיישוב שלי לאזור המרכז (יהוד, תל אביב), בערך 50 ק"מ כל כיוון.

נסיעה ברכב לוקחת בערך 50 דקות.

בדקתי פעם כמה זמן תיקח הנסיעה אם אעשה אותה על טהרת התחבורה הציבורית. הגעתי לשעתיים וחצי.

אתה מזכיר לי את הבכיינת הזאת

בחרת לגור בצמוד קרקע באמצע שום מקום ויש לזה מחיר. אתה לא יכול לצפות לקבל גם צמוד קרקע ביישוב נידח, וגם תחבורה ציבורית מסובסדת שתיקח אותך משער הבית למשרד.

אני גר בפריפריה ויש אוטובוס מהיר לתל אביב שנוסע בנתיב תחבורה ציבורית. באוטובוס לוקח לי בערך שעה מדלת לדלת. ברכב מינימום שעה וחצי. בכל זאת האוטובוס נוסע בערך ב-50% תפוסה.

תמיד יהיו אנשים שבאמת חייבים לנהוג, אבל בגדול ישראלים מכורים לרכב באופן קיצוני. כל עוד הכבישים פקוקים לא תהיה בארץ תחבורה ציבורית טובה. זה מקרה קלאסי של הביצה והתרנגולת.

מס נסועה + הפקעה של נתיבים + איסור על כניסת רכבים למרכזי ערים + אכיפה אלקטרונית דרקונית + שיפור תחבורה ציבורית + עידוד תחבורה אלטרנטיבית (אופניים, רכב שיתופי) יקח זמן וזה יהיה מאוד כואב, אבל בהדרגה השינוי יחלחל לתודעה הציבורית.

אבל לך תמצא פוליטיקאי שיקדם דבר כזה.

פורסם

בוא נרגיע עם המחמאות (בכיינית וכו'...)

קודם כל - אני לא מצפה לשום דבר מאף אחד. עשיתי חישוב מושכל, שהביא בחשבון הרבה מאוד פרמטרים, וקיבלתי החלטה שאני מעדיף לגור בצמוד קרקע ביישוב ולהחזיק שני רכבים במקום בעיר עם תחב"צ טובה בהרבה. מעולם לא ביקשתי מאף גורם שיסבסד לי משהו או שיארגן לי אוטובוס Door-to-Door.

עד כאן, אני מניח שתסכים אתי שזו בחירה לגיטימית.

כמובן שהבחירה הזו נובעת ממעטפת שיקולים רחבה, ואחד מהם הוא השיקול הכלכלי.

מה שבאתי לומר הוא, שאם המדינה באה עכשיו ומשנה משמעותית צד אחד במשוואה הכלכלית (מס נסועה), היא צריכה לשנות גם את הצד השני במשוואה (ייעול תחבורה ציבורית).

קפיש?

פורסם
אם זה יהיה לפי כמה עבר רכב בשנה בזמן טסט לדוגמה אנשים יתחילו להוריד את המונה. כבר היום רוב המגרשים עושים זאת בעלות לא גבוהה כולל ברשיון רכב כמובן...

יש לזה פתרון פשוט. יתקינו לך ברכב (על חשבונך כמובן ) מכשיר עם קליטת GPS שידווח בזמן אמת על המיקום שלך בדיווח סלולרי

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
התחבורה הציבורית לא במצב של לקלוט אפילו תוספת של אחוז מהנהגים שמשתמשים ברכב באופן קבוע. בפ"ת יש 2 תחנות רכבת אבל שתיהן מחוץ לעיר! לתושב שגר במזרח/מרכז/דרום העיר לוקח בערך חצי שעה להגיע לאחת מהתחנות בקו בודד, והזמנים הזויים. לדוגמה הקו ממזרח העיר לתחנת רכבת סגולה יוצא פעמיים בשעה בבוקר. הרכבת מאחרת בבבקרים ואם יש גשם הרכבת אולי לא תגיע ותצטרך להמתין לרכבת הבאה (סיפור אמיתי). סה"כ לוקח בערך שעה להגיע לתל אביב. תענוג.

זה מעגל שמזין את עצמו ואין התקדמות.

תחב"צ לא טוב->ניסע ברכב->אין ביקוש לתחב"צ וכו'.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

כתבתי תגובה מפורטת אבל משום מה היא נמחקה. בקיצור, זה מעגל אבל הממשלה יכולה לייעל את התחב''צ ואז אנשים יעברו אליה כי יש ביקוש. לפחות במרכז הרבה מהאוטובוסים עמוסים בבקרים וכך גם הרכבת.

פורסם (נערך)
זה מעגל שמזין את עצמו ואין התקדמות.

תחב"צ לא טוב->ניסע ברכב->אין ביקוש לתחב"צ וכו'.

טעות.

תחבורה ציבורית טובה וזולה >> למה לי לנסוע ברכב.

שים לב לנקודה בסוף שם זה נגמר. אין התקדמות כי אף פעם לא הייתה פה תחבורה ציבורית טובה וזולה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
טעות.

תחבורה ציבורית טובה וזולה >> למה לי לנסוע ברכב.

שים לב לנקודה בסוף שם זה נגמר. אין התקדמות כי אף פעם לא הייתה פה תחבורה ציבורית טובה וזולה.

מה הטעות?

תיארתי מצב שנראה לי כמצב קיים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

יהיה הגיוני להטיל מס כזה כאשר ייצא דור הבא של מצברים בעוד מספר שנים שיאריך משמעותית את הטווח ואולי אף יוזיל משמעותית את המחיר. אחרת זה פשוט עושק ויחסל שוב (כמו במקרה של תמחור הזוי של בטר פלייס) כניסה מסיבית של רכבים חשמליים לישראל.

פורסם

מס נסועה + הפקעה של נתיבים + איסור על כניסת רכבים למרכזי ערים + אכיפה אלקטרונית דרקונית + שיפור תחבורה ציבורית + עידוד תחבורה אלטרנטיבית (אופניים, רכב שיתופי) יקח זמן וזה יהיה מאוד כואב, אבל בהדרגה השינוי יחלחל לתודעה הציבורית.

אבל לך תמצא פוליטיקאי שיקדם דבר כזה.

לא חייבים להיות קיצוניים עם מס נסועה, גם לא

הפקעה של נתיבים(כי מבחינת כבישים ישראל עדין מפגרת אחרי המערב אפילו אם נראה לך שבונים כבישים כל הזמן) שיפור של תחבורה ציבורית ותחבורה אלטרנטיבית יעשה פלאים.

גם אם תהייה תחבורה ציבורית טובה אני עדין יכול לחושב על מלא מיקרים שצריך בהם רכב(לא משנה אם בבעלות פרטית או שיתופי, אבל רכב)

פורסם
יש לזה פתרון פשוט. יתקינו לך ברכב (על חשבונך כמובן ) מכשיר עם קליטת GPS שידווח בזמן אמת על המיקום שלך בדיווח סלולרי

פתרון שפוגע בצורה חמורה בזכות לפרטיות

פורסם

אין תחבורה ציבורית נורמאלית במדינה נקודה.

מי שרוצה להגיע מהפריפריה (נניח מהמושבים שליד בית שמש למרכז) זה סיוט,

להחזיק רכב להגיע לרכבת (אין כמעט אוטובוסים מהמושבים אולי 3 פעמים ביום),

להחנות ליד הרכבת (גם זה בבית שמש בלתי אפשרי מ7:15 אין חניה, מספר המקומות זה בדיחה עצובה),

לקחת רכבת להרצליה וכמובן עם החלפה,

ובהרצליה שאטל לעבודה, סה"כ דלת לדלת מעל שעתיים לכיוון,

ברכב ללא פקקים שעה עם עג שעה וחצי, חסכון של שעה וחצי ביום וזה הרבה.

לגור במרכז לא בא בחשבון לא במחירים, לא בצפיפות, ובזיהום אוויר, המדינה ממש לא רוצה שנגור כולנו בתל אביב פתח תקווה,

ניסיתם פעם לצאת מהחניה ברבע לשמונה מהמיגדלים של אם המושבות?

לסיכום התחבורה ציבורים במדינה רחוקה מלהיות יעילה, והמדינה ממש לא משקיעה את המשאבים הרצויים לשפר את זה.

• תוכן חדש...