Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו תקלה.

איך אני יודע? כי אני עם רכב עם מובילאי גם קרוב לשנתיים והכל היה בסדר עד לפני חצי שנה +- שהוא התחיל להתנהג בדיוק כמו בציטוט.

מכך אני מסיק שמשהו נדפק בו.:shock:

אני לא מצפה מהדבר הזה ליותר מידי. בטח לא בקיץ הישראלי החם שמטגן אותו לאט לאט.

אבל יש לי תחושת בטן שעוד כמה שנים, מישהו ירצה להרוויח עוד כסף מהציבור ויתחילו לבדוק את המוביילי בטסטים ולחייב נהגים לתקן על חשבונם את הצפצפה המקולקלת שכבר יצאה מאחריות.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלי יש הרבה התראות שווא שאופייניות לנהיגה בכבישים עם סיבובים ושני נתיבים לאותו כיוון, המובילאיי לא מבין את הסיטואציה כשאני במסלול השמאלי והכביש מתעקל שמאלה, ויש רכב בנתיב הימני - הוא צורח כי הוא חושב שאני במסלול התנגשות איתו. לא מבין למה לא מסוגלים לשפר את זה, הוא יודע לזהות את קו ההפרדה הרי.

מעבר לזה אני בעיקר מתעצבן כשהוא מצפצף כשאני בשיחת טלפון - זה פשוט הורג את האוזן לצד השני כי הרמקול ממוקם ממש ליד המיקרופון של הדיבורית.

כשאני לא בשיחה אני פחות מייחס לזה חשיבות.

כן קרה שהוא זיהה מצב בעייתי לפניי. למשל בעיר כשרכב לפניי בלם במפתיע במעבר חציה, אני לא זיהיתי מספיק מהר, המוביליאיי גרם לי לבלום יותר מהר ממה שהייתי בולם לבד (כנראה שהייתי מצליח לבלום בזמן גם בלעדיו, אבל זה היה יותר קרוב לבלימת חירום כבר וייתכן שהרכב אחריי היה נכנס בי).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הבעיה של מובילאיי זה שהוא עובד בשיטת המקל והגזר(מעניש בצפצוף והגזר זה שהוא שומר על שקט) - הבעיה באה ב2 מקטעים:

1.אני יודע את מה שהוא עומד להעניש אותי לגביו(לדוגמא הוא מזהה האטה פתאומית מקדימה, גם אני מזהה ומתחיל לבלום ועדיין אני אזכה לצפצוף הענשה צעקני ומציק בצורה לא פופרציונלית).

2.במקרים שבהם הוא מעניש שלא בכוונה(טעה בזיהוי, או לדוגמא שאני יודע שיש הולך רגל! ראיתי הולך רגל! למה לצעוק עלי??).

העובדה שהצפצוף בא במוד של הענשה(בניגוד למערכת המקורית שבאה עם צפצוף עדין יותר/רק ממהירות מסויימת/רטט בהגה) הוא מעצבן אותי ממש - אני לא איזה חייה בניסוי ולא צריך שיענישו אותי בצפצופי עונשין, בטח אם בעצמי זיהיתי את מה שהמוצר זיהה.

עצם זה שאין אפשרות להנמיך את הצפצפה האיומה של "אמאלה אירוע חירום!" היא בעייתית(בניגד ליצרנים שכן דואגים לתת לך לשלוט על הווליום) ואין לי בעיה עם זה שהוא יעיר לי ( אני כנהג יכול לפספס דברים, אני בן אנוש - נהיגת מנהרה וכו' הן תופעות שלא תמיד קל לשלוט עליהן) אבל בין לזה לבין להתקין מוצר שיעניש אותי בצפצופי עונשין סופר חזקים ולא פרופרציונלים - הדרך ארוכה, על מוביילאי לחשוב פשוט לתת לנו אפשרות לשלוט במערכת ברכב שאנחנו רכשנו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הבעיה של מובילאיי זה שהוא עובד בשיטת המקל והגזר(מעניש בצפצוף והגזר זה שהוא שומר על שקט) - הבעיה באה ב2 מקטעים:

1.אני יודע את מה שהוא עומד להעניש אותי לגביו(לדוגמא הוא מזהה האטה פתאומית מקדימה, גם אני מזהה ומתחיל לבלום ועדיין אני אזכה לצפצוף הענשה צעקני ומציק בצורה לא פופרציונלית).

2.במקרים שבהם הוא מעניש שלא בכוונה(טעה בזיהוי, או לדוגמא שאני יודע שיש הולך רגל! ראיתי הולך רגל! למה לצעוק עלי??).

העובדה שהצפצוף בא במוד של הענשה(בניגוד למערכת המקורית שבאה עם צפצוף עדין יותר/רק ממהירות מסויימת/רטט בהגה) הוא מעצבן אותי ממש - אני לא איזה חייה בניסוי ולא צריך שיענישו אותי בצפצופי עונשין, בטח אם בעצמי זיהיתי את מה שהמוצר זיהה.

עצם זה שאין אפשרות להנמיך את הצפצפה האיומה של "אמאלה אירוע חירום!" היא בעייתית(בניגד ליצרנים שכן דואגים לתת לך לשלוט על הווליום) ואין לי בעיה עם זה שהוא יעיר לי ( אני כנהג יכול לפספס דברים, אני בן אנוש - נהיגת מנהרה וכו' הן תופעות שלא תמיד קל לשלוט עליהן) אבל בין לזה לבין להתקין מוצר שיעניש אותי בצפצופי עונשין סופר חזקים ולא פרופרציונלים - הדרך ארוכה, על מוביילאי לחשוב פשוט לתת לנו אפשרות לשלוט במערכת ברכב שאנחנו רכשנו.

זה תלוי ברכב המותקן וכמה מהר המובילאיי קורא מהמחשב הורדת מהירות.

פורסם

הבעיה היותר גדולה זה דירוג הבטיחות עלק של משרד התחבורה, שאנשים קונים רכב עם 3 כוכבי בטיחות ומובילאיי וכלל לא מודעים לתוצאות מבחן הריסוק,ומסתכלים על המדד העלוב הזה ולפי זה בוחרים את הרכב הבא שלהם, בתמימות כמובן.

כי סוכני המכירות לא יספרו להם שהרכב קיבל ציון עלוב במבחני הריסוק.

העיקר שיש מובילאיי.

והינה דעתי על מערכות הבטיחות והבמה שהן מקבלות:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?666780-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-%D7%93%D7%A2%D7%94-%D7%94%D7%A2%D7%93%D7%A8-%D7%94%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%92%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%9B%D7%A9%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%91%D7%A8-%D7%9B%D7%9C%D7%9C-%D7%91%D7%97%D7%92%D7%99%D7%92%D7%94

למי שאין כוח לקרוא: אני ממש לא נגד, וגם לי ברכב יש מערכות בטיחות אקטיביות, אבל זה לא העיקר וזה לא מצדיק לשחק עם סלולארי בזמן נהיגה.

אז מי שרוצה למנוע תאונות, קודם כל שיעיף את הסלולארי כיבינימט לפני המובילאיי.

פורסם

אני ממזמן אומר- רק תן לנהג הישראלי הממוצע גושפנקא רשמית להוריד עוד את העיניים מהכביש, הוא ישמח. גם ככה זה מטריד להתרכז בנהיגה במקום בסנדוויץ תוך כדי צפייה ביוטיוב והקפה ביד השנייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני חשבתי ש"אתה צינור" (יו-טיוב) הולך עם ברד ענבים ודווקא קפה הולך עם התכתבות במנשמע.

אבל אני לא מבין גדול בזה - יותר בקטע של איפור במראה שעל מגן השמש בזמן חציה של רמזור אדום.

אני גם סולד מהמערכות האלו - הן יותר מפריעות לי מאשר עוזרות לי, לפחות בתחושה שלי אבל רגע אחד של עייפות והן באמת, מסוגלות להציל חיים או למנוע נזקים.

אחותי וגם אבא שלי טוענים שהתרגלו והם מאוד מעריכים את המוצר הזה.

גיסי אומר שישר אחרי שקנה את הרכב שלו (איוניק) זה הציל אותו מתאונה עם אופנוען - רכב חדש, לא היה רגיל אליו ועוד היברידי שזה שונה לגמרי בתחושה - עזר לו, אין איך להתווכח עם זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקי, מהתגובות עד כה אני מבין שאף אחד לא יודע על מחקר שמוכיח שהתראות המובילאיי מועילות יותר מאשר הנזק שהשאננות שהוא גורם עלולה להביא (או במילים אחרות, שהמובילאיי בסה"כ מועיל). יפה שבלי גיבוי מחקרים שמוכיחים תועלת הם הצליחו לגרום למדינה לסבסד אותו...

פורסם (נערך)

בהחלט יש מחקרים אקדמיים אבל לא על שאננות. קשה למדוד שאננות.

אפשר למדוד זמן תגובה:

https://www.intechopen.com/books/autonomous-vehicle/adas-assisted-driver-behaviour-in-near-missing-car-pedestrian-accidents

מחקר דיי מעניין. הכי מעניין ש 4 מתוך 30 נהגים דיווחו שלא שמעו את הצפצוף שזה שקול לשאננות .

א. זה מאד תלוי מי הזמין את המחקר

ב. זה מאד תלוי בעירנות הנהג.

אני יודע שנהג עייף לא מספיק בכלל להגיב בזמן אבל מסכים שזה יכול להציל נהג ערני שמסמס או צופה ב YouTube

ג. אינטל מאז ומתמיד קיבלה פה מתנות מס יפות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

אפרופו אינטל , יש תאוריה שחלק מהמתנות (התחייבות שימור מו"פ בארץ?) שהיא קיבלה מהמדינה היתה גם חובת התקנת מובילאיי שישראל כץ הכריז ב 15/3/2017 ( יומיים אחרי הרכישה) .

אבל אולי זה סתם מקרי...

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ה"ניצחון" האמיתי בזה זה שהעסק חזר אליהם ב"באק-פייר" בסוף - כי מחוייב להתקין מערכת התראה! ולא ספצפיתי מוביילאי.

ובשנה האחרונה המון יבואנים גם אם לא הצליחו(או רצו) לייבא רכב עם מערכות בטיחות מקוריות הם התחילו להתקין מערכות מתחרות(אייווקס לדוגמא בפורד, ומובאון בקרסו ובגאז'), מי יותר טובה לא משנה - זה שהלוביסטים של מוביילאי חשבו שהם ישמרו על נתח שוק וגילו שהם לא לבד בתחרות(גם בהנחות ביטוח/התקנה ברכבים ישנים) היא מבורכת.

פורסם
אני חשבתי ש"אתה צינור" (יו-טיוב) הולך עם ברד ענבים ודווקא קפה הולך עם התכתבות במנשמע.

יש בינינו גם נהגים מבוגרים שלא התקדמו עם הטכנולוגייה מספיק כדי להתכתב בממצב בזמן נהיגה. יומדרוב מספיק טוב להם. :lol:

אחותי וגם אבא שלי טוענים שהתרגלו והם מאוד מעריכים את המוצר הזה.

גיסי אומר שישר אחרי שקנה את הרכב שלו (איוניק) זה הציל אותו מתאונה עם אופנוען - רכב חדש, לא היה רגיל אליו ועוד היברידי שזה שונה לגמרי בתחושה - עזר לו, אין איך להתווכח עם זה.

שאלה.

האם הגברת עירנות הייתה מצילה אותו באותה מידה?

אם התשובה שלך היא "כן", הוכחת את הטענה שלי... אם התשובה שלך היא "לא", אנא פרט ונמק את נסיבות המקרה. 99.5% מהתאונות ניתן למנוע עם מערכת התראה חכמה שנקראת "נהג עירני". ה-0.5% הנותרים זה משהו כמו עץ שנופל לך על הרכב, מישהו שעושה רוורס על יציאה מכביש מהיר ודברים בסגנון הזה.

ה"ניצחון" האמיתי בזה זה שהעסק חזר אליהם ב"באק-פייר" בסוף - כי מחוייב להתקין מערכת התראה! ולא ספצפיתי מוביילאי.

לא רק.

מדובר על ניצחון בדרך למס נסועה.

כמה קל יהיה לשדרג את המערכת להקלטת נתוני נסועה? ומאחר והיא חייבת להיות קיימת ברכבים החדשים לפי חוק...

פלוס, ניצחון חקיקתי.

לא תצליחו לשנות את דעתי שהמערכת הזו (ואחרות על אותו עיקרון) הן משהו נחוץ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה באמת חושב שנעשתה עסקה של 15.3 מיליארד דולר (!) כדי למכור לשמעון אבוטבול ולדני קורוביץ מערכות להתראות ברכב?

קצת מצחיק.

קודם כל מובילאיי מתקינה בחברות גדולת ונחשבות כחלק מתהליך הייצור (ב.מ.וו, אאודי, וולוו (דוגמא חלקית מאוד)) כך שהם ממש לא בונים על ההתקנה המקומית של המערכת בישראל כדי להחזיר את השקעה העסקה.

שנית, מובילאיי כבר משמן לא בקטע של לפתח את המכשיר המעצבן (או לא מעצבן) הזה שדנים עליו כאן.

מובילאיי מפתחת מערכות ברכבים כחלק מתהליך הייצור שלהם אז מערכת ההתראות תהיה ה-ר-ב-ה יותר מדויקת ונעימה לנהג.

ובשורה התחתונה- מובילאיי מתמקדת בעיקר בפיתוח רכב אוטונומי. הם בונים מרכז פעילות ענק (במימדים שלנו) בירושלים כדי להתמקד בזה.

אז בקיצור- לא ממש מעניין אותם מי בישראל מתקין או לא מתקין את המכשיר ההוא שהם פיתחו פעם בדרך לפריצה הגדולה.

פורסם

אני חושב שהמערכת שהיא מוכרת בארץ היא אחלה כיסוי הוצאות שהיא תוכל להשקיע אותו ע"ח משלם המיסים בפיתוח הרכב האוטונומי - זה לא הטכנולוגיה כמו השיטה(הטכנולוגיה אחלה, באמת).

העובדה שהמערכת שמותקנת מקורית ברכב מהיצרן שמסוספקת ע"י מוביילאי אולי מבחינת מחשב דומה לזאת שמותקנת בארץ מבחינת כיול והתאמה היא שונה לחלוטין.

פורסם
אני חושב שהמערכת שהיא מוכרת בארץ היא אחלה כיסוי הוצאות שהיא תוכל להשקיע אותו ע"ח משלם המיסים בפיתוח הרכב האוטונומי - זה לא הטכנולוגיה כמו השיטה(הטכנולוגיה אחלה, באמת).

יקירי, שילמו למובילאיי 15.3 מילארד דולר כשקנו אותם וממשיכים להזרים להם כספים כדי לפתח רכבים אוטונומים.

הם לא צריכים את הפינאטס של משלם המיסים הישראלי בשביל "להחזיר השקעות".

תבין באיזה סכומים מדובר עבור איזה סדר גודל של חברה וקבל פרופורציות לגבי מה שהם מרוויחים מהכמות מערכות שמותקנות פה בארץ.

העובדה שהמערכת שמותקנת מקורית ברכב מהיצרן שמסוספקת ע"י מוביילאי אולי מבחינת מחשב דומה לזאת שמותקנת בארץ מבחינת כיול והתאמה היא שונה לחלוטין.

לא הבנתי.:?

• תוכן חדש...