Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שאלה.

האם הגברת עירנות הייתה מצילה אותו באותה מידה?

אם התשובה שלך היא "כן", הוכחת את הטענה שלי... אם התשובה שלך היא "לא", אנא פרט ונמק את נסיבות המקרה. 99.5% מהתאונות ניתן למנוע עם מערכת התראה חכמה שנקראת "נהג עירני". ה-0.5% הנותרים זה משהו כמו עץ שנופל לך על הרכב, מישהו שעושה רוורס על יציאה מכביש מהיר ודברים בסגנון הזה.

אפילו המחשב שלי לא תמיד עירני - לפעמים אני מביט בו במבט תמוהה של WTF - שולח אימייל, הולך למישהו בקצה של המסדרון ומגיע אליו לפני האימייל ששלחתי לו :-P

המערכות האלה יכולות להציל אותך בדיוק ברגעים בהם אתה לא עירני, טרוד, רואה פורנו ומתאפר, שותה קפה תוך כדי שירת יודל - משהו כזה :?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

לא מדוייק. אני מכיר מישהו שנרדם ונכנס ברכב לפניו. עם מובילאיי שצפצף כמו משוגע.

מערכת בלימה אוטונומית זה כבר רמה אחרת מצפצפה ושם בהחלט יש הצדקה.

בכל מקרה, הצפצפה היתה שלב ביניים קצר בדרך לדבר האמיתי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

המערכות האלה יכולות להציל אותך בדיוק ברגעים בהם אתה לא עירני, טרוד, רואה פורנו ומתאפר, שותה קפה תוך כדי שירת יודל - משהו כזה :?

לא עירני = לא עולה על הרכב.

מתאפר תוך הפורנו והיודל עם הקפה ביד השנייה- לעולם לא בזמן הנהיגה. החצאית מגבילה לי את התנועה.

החטא היחיד שאני מבצע תוך הנהיגה זה אידוי מהסיגריה האלקטרונית שלי, שהחליפה את הסיגריות הרגילות שהייתי מעשן גם תוך הנהיגה.

ההבדל הוא, שאת האלקטרונית אני יכול לזרוק מהיד ולתפוס את ההגה במקרה חירום- מה שממש לא היה מומלץ לעשות עם סיגריה רגילה.

עד היום לא עלה לי הצורך, כי מערכת בטיחות "נהג עירני" הצילה אותי יותר מפעם אחת...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בהחלט יש מחקרים אקדמיים אבל לא על שאננות. קשה למדוד שאננות.

אפשר למדוד זמן תגובה:

https://www.intechopen.com/books/autonomous-vehicle/adas-assisted-driver-behaviour-in-near-missing-car-pedestrian-accidents

מחקר דיי מעניין. הכי מעניין ש 4 מתוך 30 נהגים דיווחו שלא שמעו את הצפצוף שזה שקול לשאננות .

אני לא חושב שזה שקול לשאננות. אני בטוח למשל שאם תקח 30 נהגים, לפחות 4 מהם לא יישמעו (או יידווחו שלא שמעו) צפירות של טוסטוסים. הנתון יהיה כנראה שונה עבור צפירות של משאיות (שבד"כ חזקות בהרבה). מעבר לנושא הווליום, אם המערכת שלהם מכויילת כך שהיא מייצרת false positives לעיתים קרובות אז טבעי שתוך זמן קצר הם יתחילו להתעלם ממנה. זה מאוד שונה משאננות, שמביאה לכך שהנהג חושב שהוא יכול להרשות לעצמו להתעסק עם הסמארטפון למשך לפרקי זמן ארוכים יותר כי הוא סומך על המערכת שהיא תתריאה במקרה של סכנה אמיתית.

אגב, לא רק שהמחקר לא מתייחס לשאננות (חיפשתי complacency ו-complacent), הוא גם לא מתייחס ספציפית למובילאיי.

ג. אינטל מאז ומתמיד קיבלה פה מתנות מס יפות.

אני חושב שכאן מתחיל ונגמר כל הסיפור. מדינת קומבינה.

פורסם

כי הרי לפני המצאת מערכות ההתראה (והבטיחות האקטיבית), לא היו מתאפרים \ מתגלחים \ קוראים עיתון \ משחקים בסלולרי בזמן נהיגה.

מי ששאנן בזמן נהיגה זה לא באשמת מערכות הבטיחות החדשות.

בסופו של יום, כולנו אנושיים ולכל אחד מאיתנו יכולים להיות רגעים שאנחנו טיפה פחות מרוכזים וקשובים למתרחש בכביש.

המערכות הללו נועדו לרגעים האלו - לא בשביל לאפשר לנו פעילויות אחרות בזמן הנהיגה - אלא להחזיר אותנו לתלם ברגע של חוסר ריכוז.

וכמו כל טכנולוגיה, יש מי שינסה לנצל אותה ל"רעה".

פורסם

אולי לא מתוך כוונה, אבל אנשים יתרגלו שיש מי שמציל אותם, ויתחילו "לזרוק".

גם ככה אנשים לא מסתכלים במראות, לא נותנים זכות קדימה, לא מתחשבים, ולא נעליים. רק תן להם עוד משהו לנצל...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...