Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמעט בכל אתר של יצרנית רכב בכל מדינה, תמיד יש מגוון מאד גמיש של אפשרויות אבזור ("Extras").

אתה יכול לקחת רמת אבזור ממוצעת יחסית, ולהוסיף לה כל טוב הארץ, או רק אביזר ספייציפי שלך הוא חשוב. הכל בדיוק על פי צרכייך!

צמיגים, מערכות בטיחות, תאורה, ואפילו מצבי מתלים. כל אחד יכול "להשתולל" כראות עיניו, המחירון גלוי לכל.

רק אצלנו, היבואנים מחליטים עבורנו ב-100% מה חשוב ומה לא, ומאבזרים את רמות הגימור השונות על פי החלטתם וללא אפשרות שינוי!

נדמה לי שחריגים הם מותגי ה"פרימיום" כגון אאודי, ואפילו הגמישות שהם נותנים היא די מוגבלת ל-"חבילת תוספות" תפורה מראש.

נציג מכירות הסביר לי פעם את הסיבה ה"רשמית" :

"בגלל שרק אם היבואן מזמין מראש מלאי גדול של רכבים, אז זה מאפשר לו להוזיל משמעותית את המחיר הכולל".

1. האם זה עד כדי כך מוזיל? (לעומת פתיחת אופציה להזמנות מיוחדות)

2. מה האינטרס של היצרניות עצמן? מדוע שיסכימו להוזיל עלויות, רק בתנאי לרכישה מסיבית?

האם הן חוששות מירידה במכירות בישראל כתוצאה מקונפיגורציות כמו בחו"ל?

3. ידוע שהמסים כאן גבוהים. האם יש מיסוי מיוחד על תוספת פרטנית של אביזרים? (לעומת תוספות קבועות מראש כחלק מ-"רמת הגימור")

עריכה אחרונה על ידי daido1
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני חשבתי ככה כשרציתי לקנות מונדאו סטיישן ודלק מוטורס לא הסכימו להביא לי.

אבל כשבאתי לקנות במוו, וואלה, קרני קרנף על מכסה מנוע היו מוכנים להביא, בתנאי שקיימים בקונפיגורטור של היצרן.

כך שיש ויש. תלוי רכב ולא יבואן.

פורסם

עוד פעם. זה תלוי רכב. רכב עממי שנמכר בכמויות אך אחד לא יתעסק עם הזמנה מיוחדת. רכב שלא לחם וחמאה יביוא לך מה שתרצה.

יש לי שני רכבים מקוסטמים בבית. כל מה שצריך זה לשלם מקדמה בלתי חוזרת של 30-50 אלף שקל ולחכות חצי שנה בסובלנות.

פורסם
עוד פעם. זה תלוי רכב. רכב עממי שנמכר בכמויות אך אחד לא יתעסק עם הזמנה מיוחדת. רכב שלא לחם וחמאה יביוא לך מה שתרצה.

יש לי שני רכבים מקוסטמים בבית. כל מה שצריך זה לשלם מקדמה בלתי חוזרת של 30-50 אלף שקל ולחכות חצי שנה בסובלנות.

בדקתי את לובינסקי ואת צ'מפיון.

גולף ב- 150K זה "עממי"? 3008 ב-180K שקל זה "עממי"?

האמת ששני היבואנים האלה איפשרו פעם הזמנות מיוחדות, היום - בשום אופן לא. וגם לא ממש מנמקים את הסיבה...

לא יודע מה בדיוק המצב עם יבואנים אחרים, אני משער שמצב דומה...

פורסם

יש כמה סיבות.

קודם כל, זה באמת יקר. בגלל שיטת הרישוי בארץ, כל דגם מקבל "קוד דגם" נפרד, ואם אתה מביא משהו שלא נרשם עדיין - בטח ובטח אם המשהו הזה כולל מערכות בטיחות, זה גורר עלויות רישום נוספות. לא יודע כמה הן קריטיות ולא יודע מי בסוף משלם אותן (לקוח/יבואן), אבל הן קיימות.

דבר שני - במהלך חבורתך בפורום, כמה פעמים ראית שנפתחו שרשורי "עברו כבר 43 שניות אחרי 14 ימי עסקים ועדיין לא קיבלתי את האוטו, האם מגיע לי מסאז' עם הרפיה וכמה כסף אפשר לתבוע על עגמת הנפש?" כי אני נתקלתי בעשרות כאלה אז אני מניח שגם אתה. הלקוח הישראלי רוצה הכל, ועכשיו. אז כדי להיות מסוגלים לעמוד בזמני האספקה שהם מתחייבים אליהם, לא מאפשרים לעשות הזמנות מיוחדות.

באותו נושא - כמה שרשורי "דרשו ממני מקדמה של 14.5 שקל כדי להזמין רכב. מי הם חושבים שהם והאם יש קייס לתביעה?" ראית? עכשיו תאר לעצמך איזה סיוט לוגיסטי זה להוציא מישראל ישראלי מקדמה של 20 או 30 אלף שקל על רכב שהוא יקבל בעוד 4-5 חודשים? מי צריך את הכאב ראש הזה? בוא, אחי, יש קומפורט וספורט, שים ת'כסף היום ת'יוצא עם מפתח.

טכנית, אין שום בעיה להזמין רכב בהרכבה אישית, אבל כנראה שאנחנו לקוחות עד כדי כך מחורבנים שאף אחד פשוט לא רוצה להתעסק איתנו, אז מביאים משהו וזה מה שמוכרים. זה לא כאילו תלך לקנות יונדאי אצל מישהו אחר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
בדקתי את לובינסקי ואת צ'מפיון.

גולף ב- 150K זה "עממי"? 3008 ב-180K שקל זה "עממי"?

כן, אלא לא מותגי פריום. כמו שכבר נאמר, יש יבואני פרימיום/יוקרה שבהחלט יביאו מה שתרצה אם זה קיים בקטלוג (לא חבילות תפורות) כמו דלק עם ב.מ.וו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)
יש כמה סיבות.

קודם כל, זה באמת יקר. בגלל שיטת הרישוי בארץ, כל דגם מקבל "קוד דגם" נפרד, ואם אתה מביא משהו שלא נרשם עדיין - בטח ובטח אם המשהו הזה כולל מערכות בטיחות, זה גורר עלויות רישום נוספות. לא יודע כמה הן קריטיות ולא יודע מי בסוף משלם אותן (לקוח/יבואן), אבל הן קיימות.

דבר שני - במהלך חבורתך בפורום, כמה פעמים ראית שנפתחו שרשורי "עברו כבר 43 שניות אחרי 14 ימי עסקים ועדיין לא קיבלתי את האוטו, האם מגיע לי מסאז' עם הרפיה וכמה כסף אפשר לתבוע על עגמת הנפש?" כי אני נתקלתי בעשרות כאלה אז אני מניח שגם אתה. הלקוח הישראלי רוצה הכל, ועכשיו. אז כדי להיות מסוגלים לעמוד בזמני האספקה שהם מתחייבים אליהם, לא מאפשרים לעשות הזמנות מיוחדות.

באותו נושא - כמה שרשורי "דרשו ממני מקדמה של 14.5 שקל כדי להזמין רכב. מי הם חושבים שהם והאם יש קייס לתביעה?" ראית? עכשיו תאר לעצמך איזה סיוט לוגיסטי זה להוציא מישראל ישראלי מקדמה של 20 או 30 אלף שקל על רכב שהוא יקבל בעוד 4-5 חודשים? מי צריך את הכאב ראש הזה? בוא, אחי, יש קומפורט וספורט, שים ת'כסף היום ת'יוצא עם מפתח.

טכנית, אין שום בעיה להזמין רכב בהרכבה אישית, אבל כנראה שאנחנו לקוחות עד כדי כך מחורבנים שאף אחד פשוט לא רוצה להתעסק איתנו, אז מביאים משהו וזה מה שמוכרים. זה לא כאילו תלך לקנות יונדאי אצל מישהו אחר.

אתה יודע מה מפיל את כל הטיעונים הנ"ל? אפשר גם וגם! :-)

מי שמסתפק בחבילה ה"סטנדרטית" תמורת מחיר קצת יותר טוב וזמן אספקה זריז - יבחר את רמת הגימור המוצעת ללא שום אפשרות שינוי (חוץ אולי מצבע...)

אותו מיעוט "הזוי" של לקוחות שמעוניין "לתפור את החליפה" למידותיו, ישלם בהתאם, וימתין כמה שצריך.

ההשערה שלי היא שבמרבית המקרים הפערים הם לא יהיו כאלה גדולים, זה לא שיצטרכו להוסיף עשרות אלפי שקלים ולהמתין שנה שלמה בהשוואה ל"חבילת תוספות" קבועה. (אולי כאן הטעות שלי?)

ומה שהכי בטוח - היבואן כבר ידע לנסח חוזה מכירה שמראש יגן עליו מכל הכיוונים האפשריים, בחתימת המועצה לצרכנות. (עו"דים לא חסר :-) )

זה מקובל כמעט בכל תחום, החל מקפסולות קפה, דרך חבילות נופש ועד רכישת דירה. תמיד יש אופציה לבחור

בין "עסקת חבילה" , לבין "הזמנה מיוחדת". מה מיוחד דווקא ברכב??

פורסם

אין שום דבר מיוחד בתחום הרכב, עם תבדוק זה קיים בכל תחום, בארץ אין תודעת שירות טובה במיוחד בענפים שיש תחלופת אנשי מכירות שלא מקבלים גיבוי מצד ההנהלה. אצלינו בחברה כבר כמה פעמים הזמנו ציוד חשמלי דרך המזון או אליאקספרס כדי לקבל ציוד שבארץ לא מחזיקים וגם לא היו מוכנים לבדוק אפשרות ייבוא דרכם, דברים שכן היו מוכנים לייבא זמן שילוח היה מס' חודשים ללא משלוח מהיר בכלל.

פורסם
אתה יודע מה מפיל את כל הטיעונים הנ"ל? אפשר גם וגם! :-)

נכון, אפשר, אבל למה? כמו שלא מביאים דגמי נישה שלא נמכרים בכמויות מספקות, לא מביאים רמות גימור של מכוניות כאלה.

אם מחר ימות לך המושב החשמלי או ההגה המחומם ביונדאי i10 שלך, היבואן או יצטרך להחזיק אותם במלאי, או לדרוש ממך להמתין. הוא לא יודע אם תזרום עם המתנה או שתתהפך עליו ותפתח פוסט זועם בקארספורום.

זה כאב ראש, ויבואני רכב הם בעסקי עשיית כסף, לא קבלת כאבי ראש. אם היה בישראל אחוז גבוה יותר של לקוחות נוחים (כמו באירופה), או שוק גדול יותר (כמו בארה"ב) שמאפשר לך להיפטר ממכונית מיוחדת ביתר קלות, יכול להיות שגם פה זה היה אפשרי. אבל כש-60% מהלקוחות שלך" לא מבינים למה יצרנים מייצרים מכוניות לא אמינות כי אמינות זה הכי חשוב" ו-30% הם חברות ליסינג שמה שמעניין אותן זה השורה התחתונה, לא באמת בז** ש'ך להתעסק עם דיידו1 או ספייר מאיזה פורום של פסיכיים באינטרנט. זה מבאס נורא, אבל סה לה וי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לארץ מה שמגיע חייב להימכר בארץ, "אין החזרות" - מול זאת באירופה הרכבים יכולים לטייל בין המדינות ולהימכר בין מדינה למדינה.

בנוסף, אם חסר חלף מסויים לך אפשר לקחת מהמדינה ליד - פה אין כ"כ יכולת לעשות את זה.

הקיצר, אני מבין את היבואנים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
נכון, אפשר, אבל למה? כמו שלא מביאים דגמי נישה שלא נמכרים בכמויות מספקות, לא מביאים רמות גימור של מכוניות כאלה.

אם מחר ימות לך המושב החשמלי או ההגה המחומם ביונדאי i10 שלך, היבואן או יצטרך להחזיק אותם במלאי, או לדרוש ממך להמתין. הוא לא יודע אם תזרום עם המתנה או שתתהפך עליו ותפתח פוסט זועם בקארספורום.

זה כאב ראש, ויבואני רכב הם בעסקי עשיית כסף, לא קבלת כאבי ראש. אם היה בישראל אחוז גבוה יותר של לקוחות נוחים (כמו באירופה), או שוק גדול יותר (כמו בארה"ב) שמאפשר לך להיפטר ממכונית מיוחדת ביתר קלות, יכול להיות שגם פה זה היה אפשרי. אבל כש-60% מהלקוחות שלך" לא מבינים למה יצרנים מייצרים מכוניות לא אמינות כי אמינות זה הכי חשוב" ו-30% הם חברות ליסינג שמה שמעניין אותן זה השורה התחתונה, לא באמת בז** ש'ך להתעסק עם דיידו1 או ספייר מאיזה פורום של פסיכיים באינטרנט. זה מבאס נורא, אבל סה לה וי.

..ומהצד השני, יש מהפיכה צרכנית שלא פוסחת כמעט על אף תחום. לקוחות דורשים שירות יותר טוב, ובמחיר טוב, וגם מקבלים!

ואם הם לא מקבלים, אז יבואנים ועסקים מקומיים חוטפים שיימינג, מפסידים וגם פושטים רגל.

אנשים היום, לפני שהולכים למסעדה ישר בודקים את מצבה באיזי ובפייס, ולא קונים גאדג'ט לפני שבדקו בזאפ ו-WiseBuy שזה לא הולך להתקלקל תוך שבוע,

ושהחנות לא חוטפת תלונות על שירות בזיוני, והמתחרים בארץ ובחו"ל לא נותנים מחיר יותר טוב.

האם באמת יבואני הרכב מוגנים מכל זה?

עם כל הכבוד לקארספורום (ויש כבוד עצום!), יש עוד כמה מדיות "זניחות" שאני רואה שהיבואנים משקיעים בהן לא מעט משאבי פרסום.

וברשת חברתית כשאתה מנסה למכור בולשיט, אז יש גם מי שיגיב... ;)

ואולי הבעייה היא (שוב פעם...) התנהגות מונופוליסטית של היבואנים? היה איזה נסיון לפני כמה שנים ליבוא מקביל של פורד

בעידוד משרד התחבורה, אך זה היה פתאטי להחריד.

פורסם

ברכבים עממיים אין לזה דרישה כל כך.

התוספת תהיה גדולה ולקבל אותה בחזרה(יחסית למחיר משומש) נמוכה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...