Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעניין שדוקא ההגזמה הזו תפסה את תשומת ליבך ולא ההגזמה שמופרעת של צ'מפיון להציע לה "

מחיר מופחת עבור הרכב שברשותה. הסיבה לדברי היבואנית: למרות שמדובר ברכב חדש לחלוטין, הוא עבר החלפת מנוע." - ממש כמו הבדיחה על ההוא שרצח את הוריו ואז ביקש התחשבות כי הוא יתום.

חמוד, זה שהצד השני נבלה אין ספק, אבל זה לא נותן לצד הנפגע לגיטימציה להיות חזיר, ושמאי שקובע ירידת ערך של 30% על החלפת מנוע ועוד מוסיף שטויות על ברגי תושבת לא מקוריים הוא שמאי שלא עושה עבודתו נאמנה.
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מצליח לא הצליח. 4 שנים נגרר העניין הזה, הצילו.

מה שכן, גם הגברת ניסתה "מצליח" עם ניסיון להדביק עלות קנסות מכיוון שהגברת החליטה שמגיע לה לחנות בחניית נכים... אני מניח שאחת למאה תביעות יש איזה שופט/ת שאוכל/ת את זה, אז כולם מנסים (?)

לפי הכתבה יש לה תו נכה ואכן מגיע לה לחנות בחנית נכים. בלי תו, זה בעיה. לנסות מוצלחי על הגדולים , אני בעד

פורסם

דבר אחד מהותי לא ברור מהמקרה. האם הרכב נשאר בבעלותה במשך כל זמן ניהול התביע? אם כן, זה אכן תקדים משמעותי אך אם לא, זו עוד עסקה מוצלחת למצליח. מהפסקה האחרונה עולה כי הרכב אכן נשאר אצלה ואז אכן מדובר בפסיקה תקדימית, לא רק לשוק הרכב.

פורסם
זו פעם ראשונה ששמעתי שזה קורה יום או יומיים לאחר קבלת הרכב ובגלל זה החליטה השופטת מה שהחליטה.

לא יודע אם זה תקדים משפטי חשוב כמו שצועקת הכותרת. הסיכוי שמנוע (ושלל רכיבים שקשורים אליו) התפגרו יום או יומיים לאחר קבלת הרכב, כל רכב, הוא כל כך נמוך שהתקדים הזה יגע למעט מאוד מקרים.

אני בספק אם שופט/שופטת יפסוק פסיקה דומה לאחר שנה של שימוש ברכב נניח.

אני אחראי על הכותרת ה"צועקת" ועומד מאחוריה מהמניעים הבאים:

1. עצם העובדה שזה לא כסף קטן, אלא 100K פלוס, זה כבר גורם לזה להיות קייס חשוב. לא מובן מאליו שיבואן נדרש לפצות בסכומים כאלה, עוד לפני שאנו קוראים את כל ה"בעד ונגד".

2. דווקא בגלל זה שזה אירוע נדיר, מצפים מהיבואן לקחת על עצמו אחריות וללכת לקראת הלקוח, אפילו אם תנאי האחריות לא דורשים ממנו במפורש! אם אפילו על אירוע נדיר הוא מתעקש להחמיר בתנאים ("רב על כל שקל"), אז כיצד הוא יגיב לאירועי אחריות יותר נפוצים שעלולים לגרום לו להפסדים יותר משמעותיים?...

3. זה תקדים חשוב גם עבור יבואנים אחרים. המשמעות היא שהם צריכים "לסגור פינות מעורפלות" במתן אחריות הן כלפי הקונה, והן בהתנהלות שלהם מול היצרנים - מה קורה בתקלות יצור חמורות (מנוע/גיר) , כשהאוטו יחסית חדש.

פורסם

התובעת זכתה ובצדק , הבעיה העיקרית פה שלקח ארבע שנים למערכת המשפט להגיע למסקנה שהיא צודקת .

כל עוד המערכת המשפטית פועלת בזחילה , בספק אם פסק הדין הזה ישנה משהו אצל היבואנים.

פורסם

^

בוא נעמיד את זה ככה - 2 סיאט איביזה, שתיהן בנות שנתיים ונסעו כל אחת מהן 30 אלף קילומטר(שתיהן באותו מצב חיצוני ושילדה) - רק לאחת הוחלף מנוע אחרי 2000 קילומטר - היית משלם אותו מחיר על שתיהן? סביר להניח שבשוק יד השניה הקשה(בו יש מגוון איביזות למכירה) האחת שעברה החלפת מנוע תצטרך להוריד מחיר משמעותית כדי להצליח למכור(ובואו, מנוע שהוחלף במוסך ממוצע מורשה בארץ זה לא כמו מנוע שהורכב ע״י הרובוט במפעל) ולכן לדעתי החלפת המנוע היא משמעותית מאוד.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
צריך לשלול את הרשיון לשמאי אשר קובע ירידת ערך של 30% בגין החלפת מנוע.

אני באמת תוהה מה המניע לכתוב טענה שכזו? 20 זה בסדר? 19.5? האם זה בכלל משנה?

מי יסכים לרכוש רכב שעבר החלפת מנוע מבלי לכסח אותו במחיר (מלבד סוחר במסווה/בגלוי), כשמרבית המתעניינים הפרטיים אפילו לא יגיעו לשלב המיקוח ופשוט ידלגו לאקזמפלר הבא? למה שהלקוחה שרכשה רכב *חדש* תצטרך לספוג את זה?

פורסם (נערך)
^

בוא נעמיד את זה ככה - 2 סיאט איביזה, שתיהן בנות שנתיים ונסעו כל אחת מהן 30 אלף קילומטר(שתיהן באותו מצב חיצוני ושילדה) - רק לאחת הוחלף מנוע אחרי 2000 קילומטר - היית משלם אותו מחיר על שתיהן? סביר להניח שבשוק יד השניה הקשה(בו יש מגוון איביזות למכירה) האחת שעברה החלפת מנוע תצטרך להוריד מחיר משמעותית כדי להצליח למכור(ובואו, מנוע שהוחלף במוסך ממוצע מורשה בארץ זה לא כמו מנוע שהורכב ע״י הרובוט במפעל) ולכן לדעתי החלפת המנוע היא משמעותית מאוד.

אחת המכוניות שקנינו בעבר במשפחה עברה החלפת מנוע, שחטנו את הבן אדם במחיר (אדייק בעברית שלי - הוא שחט את עצמו, דאג להזכיר לנו שהוחלף מנוע ושהוא יודע שיצטרך להוריד במחיר, אותנו זה לא עניין בכלל אבל מי אנחנו בכלל שנתווכח?).

נהנינו מרכב ח-ד-ש, שהוחלף בו מנוע ונסע רק[!] 20,000 ק"מ (האוטו היה עם 75,000 ק"מ).

כל התענוג במחיר בדיחה. מכרנו את הרכב אחרי שנתיים והרווחנו עליו כסף (בהשוואה לעלות הקנייה בלבד. לא בהשוואה להוצאות טיפולים וכד' כמובן). מיותר לציין שהבן אדם שרכש ידע את כל עברו המלא של הרכב כולל את החלפת המנוע שבוצעה במוסך היבואן.

אם החלפת מנוע מעניינת מישהו? כן, חשוב לדעת את זה. גם חשוב לדעת שהדבר בוצע במוסך מקצועי, רצוי מוסך יבואן, וחשוב לדעת להרגיש רכב ולבדוק אותו, ולא לוותר על מכון בדיקה.

אם זה באמת קריטי כמו שעושים מזה? ממש לא.

אם זה שווה ערך לירידה של 30% מהמחיר? מי שאמר כזה דבר - דחוף לשלול לו את הרישיון עוד השבוע.

אבל איך אומרים? שכל אחד יחליט מה טוב לו.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

עומר :-)

פורסם (נערך)
אני באמת תוהה מה המניע לכתוב טענה שכזו? 20 זה בסדר? 19.5? האם זה בכלל משנה?

מי יסכים לרכוש רכב שעבר החלפת מנוע מבלי לכסח אותו במחיר (מלבד סוחר במסווה/בגלוי), כשמרבית המתעניינים הפרטיים אפילו לא יגיעו לשלב המיקוח ופשוט ידלגו לאקזמפלר הבא? למה שהלקוחה שרכשה רכב *חדש* תצטרך לספוג את זה?

סליחה, אם אני מוכר רכב שהוחלף בו מנוע אני צריך להוריד שליש מחיר ממה שכולם מבקשים?

אם הרכב שווה 90 אלף במחירון, אז אני חייב למכור אותו ב- 60 אלף?

מסכים שהשוק קשה, יחד עם זאת, הרכב לא גנוב.

אם הוא יקבל מחיר מלא? סביר להניח שלא אבל בואו לא נגזים...

30% הפחתה זה מחיר לחטוף את הרכב גם אם הוחלף מנוע.

זה בטח שלא מייצג את המחיר שהרכב שווה.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

עומר :-)

פורסם (נערך)
חשוב לדעת שהדבר בוצע במוסך מקצועי, רצוי מוסך יבואן

פה שורש הבעיה - ההנחה שמקצועיות ומוסך יבואן/מורשה יבואן הולכים ביחד כשבחלק מהמקרים, ההיפך הגמור הוא הנכון.

כשהכנסתי את הרכב שלי לטיפול ראשון במוסך יבואן (כמובן, אחרת אין אחריות), בפתח מילוי השמן ישנו latch מתכתי שחוסם גישת מילוי נוחה לשמן אבל אם מתאמצים מספיק או משתמשים במשפך עם פיה קצרה, זה בר ביצוע.

מה עשה עובד מוסך היבואן? קימט את ה Latch הזה כלפי פנים בכדי שיוכל למלא את השמן ביתר קלות. וואלה יופי. נעזוב את זה שלא רחוק מתחתיו ממוקם גל הזיזים עם החיישן שלו ומי יודע אם הדבר לא יכול לגרום נזק ב long/short run. מי יודע.

אני רק יודע שלאחר שהבחנתי בזה, הייתי מעדיף שהמוסך הזה לא ירכיב לי מנוע חדש ברכב, אם וכאשר מקרה שכזה יתבקש.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
^

אותו מחיר כמובן שלא.

אבל בהנחה של 20% כל אחד מהמצקצקים כאן היה רץ לרכוש.

חבר'ה צאו מהסרט. החלפת מנוע מקורי מושלם חדש זה לא ניתוח מוח ולא מדע טילים.

(בניגוד לפתיחת מנוע אשר יכולות להיות לה השפעות ארוכות טווח).

אין לה שום משמעות טכנית, רק מסחרית גרידא.

פורסם (נערך)

הערכת השמאי בכלל שולית פה לדיון. היבואן פשוט סרב לבטל את העסקה כבר בהתחלה ולכן זה הגיע לבית המשפט. הדוחות חניה והשמאי זה סתם עוד קצת שמן למדורה. רעש רקע.

השופטת קיבלה את טענת הלקוחה שתקלת ייצור שכזו היא עילה מספקת לביטול העסקה. פה התקדים.

למעשה אם צ'מפיון היו חכמים אז בשבוע הראשון לוקחים חזרה את הרכב ומבטלים את רישום הבעלות במשרד התחבורה. מתקנים מנוע ודוחפים אותו לפראייר הבא בתור רכב מתצוגה. הם הרי מכרו כאלו כמו לחמניות.

אבל שיטת מצליח ממכרת ...

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...